2015. február 17., kedd

Magyarország híd szerepét töltheti be Európa átalakulásában

Megállapodás született az idén lejáró orosz-magyar gázszállítási szerződés helyzetének rendezéséről; a továbbiakban - bármilyen megdöbbentő is, de eddig nem így volt - hazánk azért kell csak fizessen, amit ténylegesen elhasznál, nem pedig évekre előre bejelentett gázmennyiségért, amire lehet, hogy nem is lesz igény.
A radikális atlantista baloldali pártok és Norvégia gázpiaci érdekeit képviselő magyarországi pártok törvényszerű tiltakozása követte Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatóját. Az LMP szerint "Orbán Viktor az Oroszországgal szembeni teljes függés útjára vitte Magyarországot". A DK szerint Orbán Viktor "elárulta Európát, az európai közösséget és Magyarországot", az Együtt nevű képződmény pedig eleve indokolatlannak és aggasztónak tartja az orosz elnök magyarországi látogatását. Ugyanakkor a kormány egy régi MSZP-SZDSZ-es örökséget rendezett le az új megállapodással, a hazánk számára eddig érvényben lévő gázszerződés ugyanis a Horn-kormány sara. A továbbiakban hazánk mindig az igénybevételkor fog fizetni az újabb gázmennyiségért.
Hídfő.net.ru | Orbán Putyin sajtótájékoztató
A kormányfő emellett elmondta, hogy hazánk a jövőben az előre prognosztizált nyomvonalon kapja majd az orosz gázt, vagyis Törökországon, Görögország, Macedónián és Szerbián keresztül. Egy ilyen megállapodás hazánk számára nem csak az ellátás biztonságát, hanem egyfajta stratégiai elhelyezkedést is biztosítani fog. A miniszterelnök sajtóközleményéből éppenséggel a lényegi dolgok nem jutottak nyilvánosságra, de ez a megállapodás horderejét tekintve várható volt.
Hosszú távú együttműködések köttettek a mezőgazdaság, oktatás és egészségügy terén, a paksi atomerőmű bővítése kapcsán megállapodás született az atomenergetikai szakember-képzésről, ami Moszkvában zajlik majd. Az átrendeződés volumenéről tudni kell, hogy a radikális atlantista pártok megállapítása téves, - a magyar kormány éppen hogy most köteleződött el Európa mellett. Az Orbán-kormány nem önálló cselekvőként része ezeknek a megállapodásoknak, hanem Németország és Oroszország közt köttettek olyan megállapodások, melyeknek ez részét képezi. A kormány részéről nem is lenne értelme az amerikai érdek további kiszolgálásának, mert lassan Európa nagy térségi hatalmai is elfordulnak Washington felől. Új erőközpont van kialakulóban, és Magyarország híd szerepét tölti be ebben az átmenetben. Európa döntést hozott egy változási hullámról, és az Orbán-kormány továbbra is Európa irányába elkötelezett.
A hétköznapokban ezek az együttműködések csökkenő energiaárakat és új munkahelyeket jelentenek majd, mert a kormánynak most mindennél fontosabb a politikai stabilitás fenntartása. Annyi azonban biztos, hogy Washington nem fogja mindezt tétlenül nézni.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/17/magyarorszag-hid-szerepet-toltheti-be-europa-atalakulasaban

Brüsszel már a tányérunkba készül köpni! TELJESÍTSD MEGHÓDÍTÓD ÉS LEIGÁZÓD MINDEN AKARATÁT!

„A magyar-orosz hosszútávú gáztárgyalásokon részt kellene vennie az Európai Unió képviselőjének is” – szúrt oda Magyarországnak az Orbán-Putyin találkozóval egy időben az Európai Bizottság energiaügyi biztosa, Maros Sefcovic. A The Wall Street Journal című lap cikke szerint a szlovák politikus az energiaunió létrehozásával kapcsolatos brüsszeli törekvésekkel magyarázta mindezt, unió ugyanis azon dolgozik, hogy integrálja a tagországok energiapiacát.
Az üzleti-politikai napilap állítja, hogy a magyar miniszterelnök és az orosz államfő korábban olyan megállapodásokat kötöttek, amelyek megsérthették az uniós versenyjogi és energiapiaci szabályokat. A lap megjegyezte továbbá, hogy Putyin látogatását megelőzően egyik fél sem árult el semmit a várható tárgyalások tartalmáról.
Sefcovic mondataira Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szűkszavúan mindössze annyit reagált az M1 az Este című műsorában,hogy „Magyarország minden uniós előírásnak meg kíván felelni”.
Brüsszel elsősorban az EU alkupozícióinak javítása miatt szeretné, hogy az uniós tagállamok konzultáljanak a bizottsággal, mielőtt megállapodásokat kötnek. Sefcovic egyébként nagy fába vágta a fejszéjét: energiaügyi biztosi programjának középpontjában az energiaunió kiépítése áll annak céljával, hogy csökkentsék az EU-országok orosz energiahordozóktól való függőségét. Sefcovic tegnap ugyan kifejezetten Magyarországnak üzent, de nem első alkalommal szorgalmazta Brüsszel bevonását. Február elején kifejtette, hogy a bizottság célszerűnek tartaná a tagállamok és harmadik országok kormányai között tervezett gázszállítási és a cégek közötti kereskedelmi szerződések átláthatóbbá tételét.
A szlovák politikus február 25-én fog előrukkolni az energiaunó kiépítésével kapcsolatos terv részleteivel. A Nemzetközi Energiaügynökség legutóbbi jelentésében ugyanakkor lehűtötte a brüsszeli kedélyeket:a szervezet szerint azért is korai erről ábrándozni, mert egyik “alapfeltétele” a keleti és nyugati térség energiahálózatainak egységesülése lenne.
(index)

Ukrajnai konfliktus a Balkán háború mintájára?

Egy nagyon jó cseh cikk ami összehasonlítja az ukrajnai konfliktust a Balkán háborúval.

A cseh cikk is megállapítja, hogy a két eseményben nagyon sok a hasonlóság. Az "arrogáns nyugati stratégiáról" ír akik "nem idegenkednek használni a legundorítóbb eszközöket sem".

A cikk leírja, hogy hogyan ugrasztotta egymásnak a népeket a Balkánon a nyugat sokszor valós szociális problémákat meglovagolva és a más vallásúakat egymásnak uszítva. Ebben a nyugati média már akkor a 90-es években jelen volt a Balkánon ahol Soros György kulcsszerepet játszott.

A cikk leírja, hogy a Balkán háborúból sokat tanult Oroszország és nem véletlen, hogy Putyin került Jelcin után a hatalomba.
russian.rt.com

Kapcsolódó:
   Ukrán sajtó: a Debalcevét védő katonák ha nem kapnak sürgős segítséget, valamennyien meghalhatnak
   2014-ben több, mint három millió amerikai mondott le állampolgárságáról
   A debalcevei harcokban megsebesült a Donyecki Népköztársaság vezetője
   Hamarosan egész Debalcevo a felkelők kezében lesz
 

A pimaszságnak nincs határa: Jacenyuk Oroszországtól követel kártérítést Délkelet-Ukrajna lerombolásáért Úgy tűnik, a pimaszságnak nincs határa: Arszenyij (Bakaj) Jacenyuk Oroszországtól követel kártérítést Délkelet-Ukrajna lerombolásáért. Minden túlzás nélkül égbekiáltó az a "bátorság", amellyel az ukrán "puccsminiszterelnök" Twitter-mikroblogjában követeli Oroszországtól, hogy az fizessen kártérítést a kijevi kormánynak Novorossszija lerombolásáért. Mivel egyelőre a IMF csak ígérgeti a további hiteleket Ukrajnának, az államcsődöt elkerülendő valahonnan sürgősen pénzt kell szerezni, és Oroszország eddig mindig segített Ukrajnának pénzügyi hitelekkel, segélyszállítmányokkal, szénnel, "hozomra" szállított gázzal.

Részletes tervet, illetve indoklást nem tett közzé a "bölcs nyuszi", ahogy Ukrajna népe nevezi az ötletgazda politikust, ám tavaly ősszel már kijelentette, hogy neki esze ágában sincs az ukrán büdzséből pénzt elkülöníteni a háború okozta károk helyreállítására. A dolog pikantériáját az adja, hogy a legutóbb Minszkben Hollande, Merkel, Putyin és Porosenko által aláírt egyezmény alapján Kijev a két "szeparatista" köztársaságnak különleges státuszt kell hogy biztosítson Ukrajnán belül, és a hónapok óta elmaradt szociális juttatásokat újra fizetnie kell az éhező, fázó lakosságnak.
eurazsiainepszovetseg.com

Szergej Lavrov szóba állt Szijjártó Péterrel

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel az Országházban.
Hídfő.net.ru | Szergej Lavrov és Szijjártó Péter
Ez egy olyan gesztus, amit "legfontosabb nyugati partnerországunk" elmulasztott megtenni. Szijjártó Péter kinevezését követően az Amerika-barát magyarországi sajtóorgánumok egy karaktergyilkossági kísérletet kezdtek a külügyminiszter személye ellen, hogy rákényszerítsék a lemondásra. Később kiderült, hogy az Egyesült Államok nem fogadja el az új külügyminiszter személyét, a hazai liberális sajtó lejárató kampánya valószínűleg Washington nyomásgyakorlásának része volt.
John Kerry Szijjártó washingtoni látogatásakor egy alacsonyabb rangú személyt küldött maga helyett, ami a diplomáciában azt jelenti, hogy nem egyenrangú félként és partnerként kezelik Magyarországot, hanem alárendelt országként. Mint látható, Oroszország esetében ez nem merült fel. Amit Washington nem ad meg, Moszkva megadja Magyarországnak - azt az alapvető tiszteletet, ami a kormányok közötti kapcsolatteremtésben természetesnek kellene számítson.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/17/szergej-lavrov-szoba-allt-szijjarto-peterrel

"Magyarország egyre jobban teljesít" Annyira jól nyal az irányított vezetése, hogy a Káin bélyegét az egész nemzet feláldozásával is fel képesek venni

Megfutamodtak az amerikaiak, és minket küldenek golyófogónak - nagyjából így lehet összefoglalni a kormány nagyvilági szerepvállalásainak újabb felvonását. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerint "Magyarország mérlegeli, hogy katonailag részt vesz az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni fellépésben". A kormány valamilyen érthetetlen oknál fogva intervencionalista politikát folytatna Észak-Afrikában, miközben a honvédelem Magyarország határait sem tudja biztosítani.
Hídfő.net.ru | Németh Zsolt
Az Iszlám Államnak nevezett nemzetközi zsoldoshálózat 21 egyiptomi állampolgárt végzett ki Líbiában, - abban az országban, ami egy sajátos politikai rendszernek, a Dzsamahirijának köszönhetően Afrika leggazdagabb országa volt, egészen addig, amíg a szintén intervencionalista politikát folytató amerikaiak ki nem gondolták, hogy az afrikaiaknak is olyan rendszer kell, ami már Európában és Észak-Amerikában sem vált be. A demokráciaépítésnek keresztelt folyamat az ország infrastruktúrájának megsemmisítéséhez, aranytartalékának elhordásához, majd az amerikaiak által gondoson őrzött olajkutakat leszámítva teljes anarchiához vezetett. Egészen tavaly október végéig, mikor is az amerikaiak evakuálni kezdték a nagykövetség dolgozóinak családjait, és a jelen lévő amerikai cégek alkalmazottait az elmérgesedő polgárháború miatt.
Az Orbán-kormány most a kereszténység védelmére hivatkozva küldhet katonákat az anarchiába süllyedt, de olajban gazdag észak-afrikai országba. Amivel az amerikaiak nem birkóznak meg, azt a Visegrádi Négyek közös erővel megoldják? Németh szerint a visegrádi országok (V4) közös fellépése növelné e szándék hatékonyságát. "Amennyiben partnereink is így reagálnak rá, erre a területre is kiterjedhet az együttműködés". Tehát kormánykörökben valaki úgy gondolja, Magyarország annyira jól teljesít, már fölösleges katonai erőnk van arra, hogy a világ különböző részein olaj reményében beavatkozzunk.
Ezzel hazánk NATO tagsága egy igen veszélyes ponthoz érkezett el. Nem elég, hogy magyar katonák vannak a balti régióban, bevonnak minket az ukrán háborúba, most pedig egy újabb, észak-afrikai országban is bekerülnénk a konfliktus-zónába. Reméljük, Washingtonnak nem áll szándékában, hogy a magyar katonák Kína és Tajvan közt is megjelenjenek.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/17/magyarorszag-egyre-jobban-teljesit

Putyin Budapestre jön, és láncra vert rabszolgákat lát

Vlagyimir Putyin orosz államfő a mai nap folyamán megérkezik Budapestre. Lehet szeretni vagy nem szeretni a politikáját, látogatása miatt tüntetni és ellentüntetni, de mindenféleképp helyén kell kezelni a dolgokat. Vlagyimir Putyin egy olyan politikus, aki saját népe többségének támogatását élvezi. Amit tesz, azt népe érdekében teszi, és Putyin lépései nem vezetnek a támogatása csökkenéséhez, mint ahogy az nyugati országokban, nyugati politikusok esetében lenni szokott.
Miközben Magyarországra érkezésekor azon gondolkoznak a választók, hogy épp gyarmatosítja az országot, egy valamiről megfeledkeznek: Putyin nem gyarmatosítani jön, hanem egy olyan országba érkezik, ami már 25 éve gyarmat. Ha Magyarországot gyarmatosítani akarná, nem Budapestre jönne, hanem Washingtonba vagy Tel Avivba, elvégre a rabszolgakereskedők sem a rabszolgát kérdezik meg arról, hogy akar-e más tulajdona lenni, hanem a rabszolga gazdájától veszik meg. Putyin pedig nem Washingtonba vagy Tel Avivba megy, hanem Budapestre.
Szijjártó Pétert nem fogadták Washingtonban külügyminiszteri szinten. John Kerry nem tárgyalt vele, ehelyett inkább a magyar kormány hitelezőin keresztül intézik a "kormányközi kapcsolatokat". Eközben Vlagyimir Putyin személyesen Magyarországra jön és magyarországi vezetővel tárgyal. Leül tárgyalni azzal az Orbán Viktorral, akit nyilvánvalóan Soros György pénzén taníttattak ki. Ennek ellenére jelenleg ő az ország kormányának vezetője, nem Barack Obama vagy Simon Peresz, tehát ha Magyarországtól mint partnertől akar valamit az orosz vezető, vele kell tárgyalnia.
Hídfő.net.ru | Vlagyimir Putyin
Tegnap lezajlott egy Putyin-ellenes tüntetés Budapesten, a liberális sajtó szerint mintegy 1500 fővel. Ezeket az embereket inkább nem minősítjük, de azt látni kell, hogy a fővonalú sajtó nem folytatott semmiféle áskálódást a Putyin-ellenes tüntetés szervezőivel. Nem mosták össze őket senkivel, akinek nincs köze a tüntetés szervezéséhez, nem hozták nyilvánosságra a tüntetés mögött álló civil szervezetek pénzügyeit és korábbi tevékenységét. Miközben az Átlátszó.hu majdnem hogy listaszerűen lehozta az Orientalista.hu korábbi tevékenységét (hátha találni benne valami kivetnivalót), hol látunk ilyet a Putyin-ellenes tüntetés szervezői esetében? Sehol.
Tehát Vlagyimir Putyin személyesen jön Budapestre, és személyesen tárgyal azzal, akit a magyar nép megválasztott. Nem minősíti, hogy miért Orbán Viktort választották meg, vagyis nem avatkozik be a magyar belügyekbe. Nem a kormány amerikai hitelezőivel tárgyal, hogy intézzenek el bizonyos dolgokat Magyarországon.
Vlagyimir Putyin érkezésének idején, délután 4-kor egy szimpátiatüntetés szerveződik. Ugyan a szervezők egy részével semmilyen közösséget nem vállalunk - mert liberálisokkal és jogvédőkkel nem vállalunk közösséget -, ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy ezen a tüntetésen ott kell lennie úgy a jobboldalnak mint a baloldalnak. Aki a tüntetés célját támogatja, annak ott kell lennie, akár Árpád sávos lobogóval, akár más, szervezeti zászlóval, mert nem a tüntetés szervezőiről szól ez a megmozdulás, hanem arról, hogy a magyar nép szívesen lát-e egy olyan politikust, aki saját népét felszabadította, és egy gazdasági katasztrófából élhető országot épített. Ha egy független ország vezetőjével szembeni ellentüntetésre több magyar ember megy ki, mint amennyien a pozitív cél érdekében szervezett megmozdulásra, az csak egyvalamit igazol; hogy az embereket még mindig ellenségkép gyártásával lehet legkönnyebben megmozdítani; hogy rabszolga nép vagyunk, aki egy független ország vezetőjére nézve csak acsarkodni tud. Rabszolganép vagyunk?

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/17/putyin-budapestre-jon-es-lancra-vert-rabszolgakat-lat

Nemzetközi katonai beavatkozást sürget Líbiában az egyiptomi elnök

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazását sürgette a líbiai nemzetközi beavatkozáshoz Abdel-Fattáh esz-Szíszi, Egyiptom elnöke kedden, egy nappal azután, hogy egyiptomi harci gépek támadták az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet líbiai állásait.

"Nincs más lehetőségünk, számításba véve, hogy a líbiai kormány és nép cselekvésre szólított fel minket" - jelentette ki az államfő a francia Europe 1 kereskedelmi rádiónak adott interjújában. Az egyiptomi elnök szerint a Líbiában uralkodó káosz nemcsak Egyiptomot, hanem az egész térséget és Európát is fenyegeti. Szíszi leszögezte: együtt kell felvenni a harcot a terrorizmus ellen.

A politikus "befejezetlen küldetésnek" nevezte a 2011-es líbiai nemzetközi katonai beavatkozást, amely véget vetett az országot évtizedeken keresztül irányító Moammer Kadhafi uralmának.

"Magukra hagytuk a líbiai embereket, a szélsőséges milíciák foglyaiként" - tette hozzá az elnök a szomszédos Líbiában kialakult hatalmi vákuumra utalva.

Jelenleg két kormány működik Líbiában

Líbiában a központi vezetés Moammer Kadhafi néhai diktátor hatalmának 2011-es megdöntése után képtelen volt kiterjeszteni uralmát az ország egészére, és nem tudta lefegyverezni vagy irányítása alá vonni a forradalom idején verbuválódott különböző irányzatú fegyveres csoportokat.Szíszi fegyverletételre szólította fel a Líbiában garázdálkodó milíciákat, ugyanakkor kijelentette: fegyverszállítmánnyal kell támogatni az ország nemzetközileg elismert kormányát.

Líbiában jelenleg két kormány és két parlament működik, a nemzetközi közösség által elismert miniszterelnök, Abdalláh asz-Száni arra kényszerül, hogy az ország keleti részén egy csonka államot irányítson, amióta a Fadzsr Líbia (Líbiai Hajnal) nevű iszlamista koalíció augusztusban elfoglalta Tripolit, és önhatalmúlag kormányt alakított. Száni korábban az országgal szembeni fegyverembargó eltörlését kérte a nemzetközi közösségtől, hogy a kormányerők hatékonyabban léphessenek fel az előrenyomuló iszlamisták ellen.

Szakértők szerint a dzsihadista csoportok előretörése figyelhető meg Líbiában, az IÁ helyi szárnya néhány nappal ezelőtt tett közzé videofelvételt huszonegy egyiptomi kopt keresztény lefejezéséről. A mészárlásra válaszul hétfőn egyiptomi harci gépek támadták az Iszlám Állam állásait Líbiában.

MH

Kapcsolódó:
   Élve égette el a jordán pilótát a Cionista Iszlám Állam
   A muszlim király, aki a Cionista Iszlám Államot fenyegeti
   Harcba szállhat Magyarország a Cionista Iszlám Állam ellen
 

Jeruzsálemben egy öregúr minden áldott nap kimegy a Falhoz, immár hatvan éve. Erről tudomást szerez a CNN riporternője. Érdekelte a dolog, elment a Falhoz, majd azonosította a bácsit mialatt az imádkozott.

45 perc múltán az öreg megfordult, és elindult. A riporter odament hozzá, hogy interjút készítsen vele:
- Bocsánat uram. Rebeka Smith vagyok a CNN-től. Hogy hívják Önt ?
- Móric Fischbein -válaszolta az ember.
- Mióta jár a Falhoz?
- Körülbelül hatvan éve.
- Hatvan éve!? És miért imádkozik?
Imádkozom azért, hogy zsidók, keresztények és muzulmánok között béke legyen,
Imádkozom azért, hogy ne legyenek háborúk és szűnjön meg az emberek közötti gyűlölet,
Imádkozom azért, hogy ne legyen éhínség sehol a világon...
- És mit érez, most, 60 év után ?
- Mintha a falnak beszélnék..

Nyugszik a helyzet Donbasszban!

fogó
Donbasszban mára virradóan a lakosság legalább viszonylagos nyugalomban tölthette az éjszakát. Valcmanék a jelek szerint fölfogták: a gyjebalcevoi katlanban rekedt pribékjeik “túszok” bizonyos értelemben, és életben maradásuk nagyban függvénye a latortüzérség elhallgatásának.
Talán ezen felismerés okán telhetett az elmúlt napokban folyamatos latortüzérségi ostrom alatt álló donbasszi városok és falvak lakóinak mára virradó éjszakája “nyugalomban.”
kkk
Gyjebalcevo ma reggelre szinte teljes mértékben a népköztársasági erők ellenőrzése alá került. Valcman bérgyilkosai tömegesen tették le a fegyvert az éjszaka, rádöbbenve kilátástalan helyzetükre. A várost egyébként szinte teljesen le kellett zárni, mert mindenfelé szinte minden alá van aknázva. Kiváltképp a vasúti pályaudvar és környéke. Gyjebalcevo igazi tortúraszínhely. Elpusztult martalócok százainak hullái hevernek városszerte temetetlenül.

Csjernuhino környékén mára virradóan szintén heves harcok voltak. A valcmanisták kétségbeesetten küszködtek, de hajnalra lecsillapodtak. Több mint százötven zsoldos adta meg itt is magát.
A katlanon kívül Peszkinél dúlt harc az éjszaka. Nyalókakirály latorjai megpróbálkoztak egy Peszki elleni támadással. A jelentések szerint a teljes bandát megsemmisítette a milicia. Tankok, páncélozott járművek, teherautók, és nyilvánvalóan egy csomó lator pusztult el mára virradóan Peszkinél.
Információk szerint a Mariupolban fészkelő “Azov” latorzászlóalj sirokinoi kirohanása olyan veszteségekkel járt, hogy Kijev a bűnbanda megszűntté nyilvánítását fontolgatja. A zászlóalj parancsnoka elátkozta Turcsinov Hiénát, aki elrendelte a pribékhorda “kirohanását”!
bót
Mára virradóan Harkovban alaposan helybenhagyták a Jobb Szektor helyi gruppenführerét és kíséretét. Egy pártrendezvényről oszladozott éppen a bagázs, amikor elkapták őket-vélhetően Donbasszból érkezett martalócok, akiknek nem tetszett, hogy amíg ők harcoltak, a nácik csupán szurkoltak. A dicstelen bandát jó alaposan eltángálták. Kórházban varrogatják-stoppolgatják őket.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/17/nyugszik-a-helyzet-donbasszban/


Rálőttek a Russia Today helyszíni tudósítójára. Tűzszünet?

Nem engedik, hogy a délkeleti háborús helyzetről videofelvétellel alátámasztott hiteles beszámolók készüljenek, - mesterlövészek vették tűz alá a Russia Today helyszíni tudósítóit Debalcevo mellett.
Néhány kilométerre Debalcevo településtől tűz alá vették az újságírókat, két nappal azután, hogy állítólag már tűzszünet van. Az eset az Uglegorszk település felé tartó útszakaszon történt, ami alig 14 kilométerre található Debalcevotól. Az ukrán mesterlövészek megakadályozták, hogy a helyszíni tudósítók továbbhaladjanak a település felé. Halálos áldozatok szerencsére nem voltak.
Annak ellenére, hogy két napja érvénybe lépett a tűzszünet, továbbra is vannak helyi harcok. Az ukrán háborúban vadásznak az orosz újságírókra, eddig orosz állami hírszolgáltatók öt munkatársát lőtték le a volt Ukrajna területén.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/17/ralottek-russia-today-helyszini-tudositojara-tuzszunet



Gyjebalcevoi katlan: kész a főzet?

Legfrissebb értesüléseink szerint a gyjebalcevoi katlanban a martalóchordáktól teljesen elvágott helyi vezérkar rádión közölte a kétségbeesett zsoldosbandákkal: azt tegyenek ezentúl, amit jónak látnak. A parancs kiadását sürgette, hogy Maradék-Ukrajna távoli vidékeiről szülők és hozzátartozók karavánjai indultak Donbassz felé, akik folyamatosan telefonon bombázzák csapdába esett hozzátartozóikat, hogy adják meg magukat. A jelentés szerint több latoregység rádión keresztül felvette a kapcsolatot a népköztársasági erőkkel, és közölték: kisebb csoportokban, fegyvertelenül-elhagyják állásaikat, és megadják magukat.
Magyar idő szerint délben a “Kijevi Rusz” névre hallgató jobbszektoros bűnbanda rádión keresztül közölte, hogy az utolsó óráikat élik.
A Munkácsi 128. Hegyivadász Dandár pedig közölte Kijevvel, hogy ha este hat óráig nem mentik ki őket, kapitulálni fognak.
A Gyjebalcevo 80 százalékát felszabadító milicisták állásaira váratlanul tüzérségi tüzet nyitottak Valcman pribékjei.
Csjernuhino táján vad csetepaté volt. Négy martalóctank, hét BMP, hat teherautó lett vasgyártási alapanyag. Hatvan körülire saccolják a fűbe harapott zsoldosok számát.
A milicia négy katonája elesett, tizenhat megsebesült, és két BMP havárialistára került.
Délelőtt tíz órakor Gorlovkát és Janakijevot tüzérségi csapás érte. (Janakijevot tankágyúkkal lőtte a latorhad. Viszont gyorsan be kellett fejezniük a mészárlást, mert kilenc tankjuk közül nyolc néhány perc elteltével “túlhevült”. (Rossz volt a felderítésük. A közelben volt egy népköztársasági “Grad”-üteg, amit nem vettek észre a pribékek.)
https://balrad.wordpress.com/2015/02/17/gyjebalcevoi-katlan-kesz-a-fozet/

EU-s meg buzi-meg ukrán zászlók lobogtak fennen Budapesten

Közel egyhónapos, megfeszített szervezőmunka eredményeként tegnap estére összeröffent Pesten a szervezkedők vezérei szerint vagy kétezer valódi “eusbirka”!
Az összeröffenet apropóját Vlagyimir Putyin orosz elnök mai magyarországi látogatása szolgáltatta. Liberálisaink legnagyobb bánatára. Ennek a látogatásnak az előestéjére időzítették tiltakozó NAGGYŰLÉSÜKET az orosz államfő ellen.
bzz1

Óriási buzizászlók úsztak a gyülevész népség feje fölött. Lobogtak az Európai Unió sárgacsillagos kék rongyai, meg csakúgy virítottak a panyókaként használt ukrán flagok. (Magyar trikolor elvétve volt felfedezhető, kivéve a balgamenet élén kifeszített molinó. Manapság már erre is lehet bármiket firkálni, oszt’ a menet élire vele! Közvetlenül fölötte a buzimozgalom transzparense!)
bzz2
Komoly sokadalomnak tűnt az összeverődött népség, de azért megtudtuk, hogy majdugyanannyi rendőr meg újságíró volt a tömegben, mint az orosz államfő ellen lihegő liberális és nemtelen egyed. Épületes egy látvány volt!
Szóval! Ennyi előkészület után maguk a szervezők is több deviáns mókár megjelenésére számítottak, de hát csak számukra csalódást keltően kevés “demokrata” szaladt össze a bulira. Jórészt már ismerték is egymást. A pesti buziparádéról, meg az utóbbi hetek-hónapok belterjes összejöveteleiről. Legutóbb a Merkel-szeánszon találkoztak egymással. Most ismét örömködhettek egymásnak.
bzz
Siratták jó hangosan Ukrajnát, meg rettegtek “Magyarország orosz megszállásától.” Az uniós zászlók alatt!
Kikiáltották Oroszország elnökét patás ördögnek meg háborús bűnösnek!
(Talán ha láttak volna odesszai meg donbasszi felvételeket! Lehet persze hogy láttak, de hát az ő zavart elméikben a “zoroszokvótak” az elkövetők.)
Szóval lezajlott tegnap Magyarország történelmének első, nyilvános tüntetése egy Magyarországra látogató államfő ellen!
SZÉGYEN EZ, HOGY EGY RABBÁ TETT, KIFOSZTOTT ORSZÁGBAN VANNAK OLYANOK, AKIK A GYARMATOSÍTÓ MELLETT TÜNTETTEK!
A mi szégyenünk!
https://balrad.wordpress.com/2015/02/17/eu-s-meg-buzi-meg-ukran-zaszlok-lobogtak-fennen-budapesten/