2015. február 17., kedd

Ukrajnai konfliktus a Balkán háború mintájára?

Egy nagyon jó cseh cikk ami összehasonlítja az ukrajnai konfliktust a Balkán háborúval.

A cseh cikk is megállapítja, hogy a két eseményben nagyon sok a hasonlóság. Az "arrogáns nyugati stratégiáról" ír akik "nem idegenkednek használni a legundorítóbb eszközöket sem".

A cikk leírja, hogy hogyan ugrasztotta egymásnak a népeket a Balkánon a nyugat sokszor valós szociális problémákat meglovagolva és a más vallásúakat egymásnak uszítva. Ebben a nyugati média már akkor a 90-es években jelen volt a Balkánon ahol Soros György kulcsszerepet játszott.

A cikk leírja, hogy a Balkán háborúból sokat tanult Oroszország és nem véletlen, hogy Putyin került Jelcin után a hatalomba.
russian.rt.com

Kapcsolódó:
   Ukrán sajtó: a Debalcevét védő katonák ha nem kapnak sürgős segítséget, valamennyien meghalhatnak
   2014-ben több, mint három millió amerikai mondott le állampolgárságáról
   A debalcevei harcokban megsebesült a Donyecki Népköztársaság vezetője
   Hamarosan egész Debalcevo a felkelők kezében lesz
 

A pimaszságnak nincs határa: Jacenyuk Oroszországtól követel kártérítést Délkelet-Ukrajna lerombolásáért Úgy tűnik, a pimaszságnak nincs határa: Arszenyij (Bakaj) Jacenyuk Oroszországtól követel kártérítést Délkelet-Ukrajna lerombolásáért. Minden túlzás nélkül égbekiáltó az a "bátorság", amellyel az ukrán "puccsminiszterelnök" Twitter-mikroblogjában követeli Oroszországtól, hogy az fizessen kártérítést a kijevi kormánynak Novorossszija lerombolásáért. Mivel egyelőre a IMF csak ígérgeti a további hiteleket Ukrajnának, az államcsődöt elkerülendő valahonnan sürgősen pénzt kell szerezni, és Oroszország eddig mindig segített Ukrajnának pénzügyi hitelekkel, segélyszállítmányokkal, szénnel, "hozomra" szállított gázzal.

Részletes tervet, illetve indoklást nem tett közzé a "bölcs nyuszi", ahogy Ukrajna népe nevezi az ötletgazda politikust, ám tavaly ősszel már kijelentette, hogy neki esze ágában sincs az ukrán büdzséből pénzt elkülöníteni a háború okozta károk helyreállítására. A dolog pikantériáját az adja, hogy a legutóbb Minszkben Hollande, Merkel, Putyin és Porosenko által aláírt egyezmény alapján Kijev a két "szeparatista" köztársaságnak különleges státuszt kell hogy biztosítson Ukrajnán belül, és a hónapok óta elmaradt szociális juttatásokat újra fizetnie kell az éhező, fázó lakosságnak.
eurazsiainepszovetseg.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése