2016. július 2., szombat

Oroszország adekvát választ ad a NATO terjeszkedésére

Oroszország arra kényszerül, hogy adekvát választ adjon az észak-atlanti szövetség Lengyelországba telepített rakétarendszereire, és a NATO keleti haderő-összpontosítására – mondta Vlagyimir Putyin, orosz államfő.
Oroszország számos alkalommal kifejezte aggodalmait az amerikai rakétarendszerek Lengyelországba hozásával kapcsolatban, miután arról döntés született a NATO 2010-es, lisszaboni csúcstalálkozóján. Lengyelország, Románia és Törökország egyaránt beleegyezett abba, hogy területeiken amerikai rakétarendszerek működjenek.
Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy mivel a NATO várhatóan ugyanazokat a rendszereket kezdi elhelyezni a balti országokban is, melyek 2018-ra Lengyelországban is működni fognak, Oroszország arra kényszerül, hogy erre megfelelő választ adjon.
“A mi csapataink saját országunk területén való mozgását agresszív viselkedésnek nevezik, miközben a NATO közvetlen a határaink mentén folytatott hadgyakorlatait valamiért nem illetik ilyen megnevezéssel.” – mondta.
Az Egyesült Államok Aegis rendszerei Lengyelországban 2018-ban kezdik meg működésüket. Az amerikai fegyverek jelenlétét az orosz határ mentén európai rakétavédelmi rendszernek nevezik, amit az tesz lehetővé, hogy az amerikai hadsereg terjeszkedését a NATO keretein belül folytatja.
Oroszország az amerikaiak terjeszkedésére várhatóan adekvát választ ad, ami többek között azt jelenti, hogy a Kalinyingrád enklávéban (Lengyelország határán) újból elhelyezett rakétadandárt Iszkander rakétakomplexumokkal látják el még 2018 előtt.
Az Iszkander-M rakétakomplexum egy magas mobilitású rendszer, amit mindössze 20 perc alatt műveleti készültségbe lehet helyezni, és alkalmas szárazföldi célpontok – pl. a NATO parancsnoki központjai – megsemmisítésére legkevesebb 500 kilométeres távolságból, 30 centiméteres pontossággal.
A rakétarendszerek elhelyezésére várhatóan még 2018 előtt sor kerül, mielőtt Lengyelországban az amerikai fegyverrendszerek megkezdik működésüket. Oroszország ezáltal még mindig csak saját határain belül folytat haderőmozgatást. Az Amerikai Egyesült Államok kelet-európai rakétarendszerei az amerikai határtól több mint tízezer kilométer távolságban kezdik meg működésüket.

http://www.hidfo.ru/2016/07/oroszorszag-adekvat-valaszt-ad-a-nato-terjeszkedesere/

A liberálisok nem tiltakoznak a halálbüntetés ellen

Létezik a halálbüntetésnek egy olyan formája, amikor az ítéletet bírósági tárgyalás nélkül hajtják végre, és néha véletlen más civileket is megölnek közben. A liberálisok aktívan támogatják ezt a gyakorlatot.
Barack Obama amerikai elnök pénteken kiadott egy jelentést, miszerint az amerikai fegyveres erők 116 civilt öltek meg idegen országban véletlenül vagy tévedésből, mióta őt beiktatták az elnöki posztra. Azon felül, hogy a jelentés vélhetően nagyságrendekkel alábecsüli az amerikai katonai beavatkozások áldozatainak számát, rámutat arra, hogy az Amerika-barát liberálisok elfogadhatónak tartják a halálbüntetés egy olyan formáját, amit nem előz meg bírósági tárgyalás, és egy nagyhatalom vezetője egymaga dönt az ítélet végrehajtásáról. Az Index tárgyilagos hangnemben tudósít arról, hogy az amerikaiak átlagosan háromnaponta megölnek egy külföldi állampolgárt, akiről azt állítják, hogy terrorista.
Az amerikai elnök által kiadott jelentésben az áll, hogy 2009 óta megközelítőleg 116 civilt öltek meg Pakisztánban, Líbiában, Jemenben, Szomáliában, valamint észak-afrikai országokban. Ezek az esetek többnyire olyan incidenst jelentenek, melynek során az amerikai drónok terrorista csoportok tagjai ellen hajtanak végre légicsapást, de a támadás során életüket vesztik olyan emberek is, akik nem tagjai semmilyen terror- vagy bűnszervezetnek, csak rosszkor voltak rossz helyen.
Néha gyermek is áldozatul esnek - egy pakisztáni dróntámadás áldozata
Néha gyermeket is megölnek – egy pakisztáni dróntámadás áldozata
Az ilyen, drónokkal idegen országban végrehajtott légicsapásokról azonban személyesen az amerikai elnök dönt. Barack Obama személyesen adja ki a parancsot a gyilkosságra; egyszemélyben dönt arról, hogy egy idegen ország állampolgárára távirányítású légi eszközzel bombát dobjanak. A gyilkosságokat nem előzi meg bírósági tárgyalás, melynek során bizonyítást nyerne, hogy a célszemély bűncselekményeket követett el, esetleg terrortámadás kitervelésében vett részt.
Az idegen országokban drónokkal végrehajtott gyilkosságok esetében az egyetlen tény, amit ismerünk, hogy az amerikai hatóságok kiadnak egy közleményt, miszerint titkosszolgálati információk alapján a célszemély egy terrorszervezet tagja. Nincs őrizetbe vétel, nincs nyomozás, nincs bírósági tárgyalás; semmilyen bíróság nem mérlegeli, hogy az adott személy az állítólagosan elkövetett, de bizonyítást nem nyert bűncselekményekért milyen büntetésben részesüljön, vagy egyáltalán elkövetett-e valamit, ami büntetendő.
Ehelyett az amerikai elnök kiadja a parancsot, és a világ egy távoli országában drónnal ledobnak rá egy bombát.
Bár a liberálisok gyakran hitegetik magukat azzal, hogy ők nem támogatják az “erős vezetőket” – vagy “diktátorokat”, ahogy ők hívják -, ezek az esetek igen árulkodóak. Egyértelművé teszik ugyanis, hogy a liberálisok támogatják egy nagyhatalom vezetőjét, aki egyszemélyben dönt más embereken bírósági tárgyalás nélkül végrehajtott halálos ítéletről. Ráadásul ezek olyan halálos ítéletek, ahol – mint a jelentésből kiderül – az ítélet végrehajtása során véletlen ártatlan civileket is megölnek.
A liberálisok nem csak elfogadják, hogy egy nagyhatalom vezetője egyszemélyben dönt távoli országok állampolgárainak halálra ítéléséről, de emellett nem is kételkednek abban, hogy ez az ítélet megalapozott lenne. Pedig az ilyen, drónokkal végrehajtott gyilkosságok kapcsán az egyetlen hiteles információ, ami hozzánk, hozzájuk eljuthat, az az amerikai hatóságok közleménye, miszerint titkosszolgálati információk alapján az adott személyről tudni vélnek valamit. A liberálisok szerint tehát nem csak elfogadható a bírósági tárgyalás nélküli halálos ítélet, de emellett arra ösztönzik az olvasót, hogy bíznunk kell az amerikai titkosszolgálatokban: el kell hinnünk nekik, hogy ha ő azt mondják, hogy valaki terrorista, akkor az valóban úgy van.
Ők maguk is elismerik a halálos ítélet mint büntetési forma jogosságát, és nem követelnek bizonyítékokat – se bírósági tárgyalást -, ha a vádat egy olyan “hiteles forrás” fogalmazza meg, mint az amerikai titkosszolgálat. Vajon miért bíznak a liberálisok ilyen megingathatatlanul az amerikai titkosszolgálatokban?


http://www.hidfo.ru/2016/07/a-liberalisok-nem-tiltakoznak-a-halalbuntetes-ellen/

A német elkövetőt börtönbe küldik, a migránsokat futni hagyják

1019476838
A düsseldorfi bíróság pénteken 14 évi börtönbüntetésre ítélt egy embert, aki megpróbálta megölni Köln polgármesterét, hogy ezzel tiltakozzon a tömeges bevándorlás ellen. A német nőket megerőszakoló migránsok nem kaptak ilyen példás büntetést, mert az ő cselekedetük a német törvények szerint nem számít bűncselekménynek.
Köln polgármesterének – aki akkor még csak polgármester-jelölt volt – merénylője októberben hajtotta végre a támadást, melynek során négy másik ember is megsérült, akik a késelést követően megpróbálták feltartóztatni a támadót. Az áldozat, Henriette Reker volt a felelős a migránsok befogadásáért Kölnben – emiatt vált célponttá.
A Der Spiegel arról számolt be, hogy a támadó így próbált jelzést küldeni a szövetségi kormánynak, hogy változtassa meg migrációs politikáját. Frank S. bevallotta tettét és vállalta a felelősséget a bűncselekmény elkövetéséért, de tagadta, hogy a támadás célja gyilkosság lett volna.
Újév éjszakáján több száz nő ellen követtek el szexuális zaklatást Köln belvárosában, valamint Hamburgban, és számos más német nagyvárosban. Egyetlen éjszaka alatt összesen több mint ezer német nő vált rablás, szexuális zaklatás és nemi erőszak áldozatává. A rendőrségi jelentések szerint mindegyik elkövető észak-afrikai vagy közel-keleti migráns volt, akik csoportosan vadásztak az utcákon férfi kísérő nélkül tartózkodó nőkre. Későbbi közvélemény-kutatásokból kiderült, hogy a történtek jelentősen befolyásolták a lakosság biztonságérzetét, és a német lakosság tekintélyes hányada nem mer sötétedés után egyedül kimenni az utcára.
Március végén – három hónappal a tömeges jellegű bűncselekmények után – az Independent brit napilap arról számolt be, hogy az elkövetőket nagy valószínűséggel nem vonják felelősségre, mert az ő tettük Németországban nem számít bűncselekménynek. Utólag a nyílt utcán elkövetett szexuális zaklatás az esetek többségében nem bizonyítható, a tényleges nemi erőszak pedig csak akkor bizonyított bűncselekmény, ha súlyos külsérelmi nyomok maradnak utána. Tehát, ha éjszaka a nyílt utcán négy-öt afrikai migráns lefog egy német nőt, és felváltva mindannyian megerőszakolják – miközben az áldozat nem tud mozdulni, így ellenállni sem -, az elkövetők semmilyen büntetésre nem kell számítsanak.
Miközben a bevándorlás ellen gyilkossági kísérlettel tiltakozó bűnelkövetőt 14 évi börtönbüntetésre ítélték, a több ezer német nőt zaklató bevándorlók máig szabadlábon vannak. Németországban a menekülttáborokkal összeköttetésben lévő vonatjáratokon már külön vagon működik csak nők számára, mert a hatóságok nem tudják megakadályozni, hogy az afrikai és arab migránsok zaklassák a férfi kísérő nélkül utazó nőket.
Június elején egy feminista weboldal arról számolt be, hogy újabb 26 szexuális zaklatás történt Darmstadtban egy fesztiválon. Az elkövetők többsége máig szabadlábon van, a rendőrök eddig három pakisztáni állampolgárt tartóztattak le az eset kapcsán.


http://www.hidfo.ru/2016/07/a-nemet-elkovetot-bortonbe-kuldik-a-migransokat-futni-hagyjak/

Amerikai vezetők megtekintették az Ukrajnában zajló amerikai hadgyakorlatot

Az Egyesült Államok hadseregének európai főparancsnoksága bejelentette, hogy az amerikai fegyveres erők helyettes parancsnoka és a Pentagon költségvetését szabályozó albizottság számos tagja Ukrajnába érkezett, ahol látogatást tettek az ott működő amerikai katonai misszión, és megtekintették a Rapid Trident 16 hadgyakorlatot.
Az amerikai hadsereg európai főparancsnoksága hivatalos közleményében kijelentette, hogy a helyettes parancsnok és a bizottsági tagok Javorivbe látogattak, ahol megtekintették az ott működő amerikai misszió tevékenységét, illetve ellátogattak az egyik éppen folyamatban lévő hadgyakorlatra, amin amerikai katonák nagy számban vesznek részt. A John Gronski dandártábornok által jegyzett közleményben az áll, hogy “megnyugtató volt látni azt a magabiztosságot”, amivel az ukrán katonák és amerikai kiképzők együtt tudnak működni. Miközben az ukrán válság rendezését garantáló minszki egyezmény szerint Ukrajna területéről ki kell vonni minden idegen fegyveres erőt, az USA fegyveresei mégis magabiztosan ott tartózkodnak, ezzel hátráltatva a konfliktus rendezését.
A Rapid Trident 16 egy éves rendszerességgel tartott hadgyakorlat, melyen 13 NATO-szövetséges és partnerország vesz részt. A nyugati országok rendszerint Oroszországot vádolják azzal, hogy fegyveres erői jelen vannak Ukrajna területén. Bár az orosz hadsereg jelenlétét még nem sikerült bizonyítani, a NATO-tagállamok fegyveresei teljesen nyíltan tartózkodnak Ukrajna területén, ahol számos hadgyakorlatot folytatnak. Annak ellenére, hogy a minszki egyezmény szerint minden külföldi fegyveres el kell hagyja az országot, már ezen az egy hadgyakorlaton is 13 idegen ország fegyveres erői vannak jelen. Nem beszélve azokról a kiképzési programokról, melyeket Ukrajna országra szabott kormányközi egyezmények keretén belül kezdett meg a NATO partnerországaival.
Az amerikai-ukrán hadgyakorlat Lvov városa és a lengyel határ közt zajlik, tehát az amerikai fegyveresek nem a határon, hanem Ukrajna területén tartózkodnak.
2015. februárjában Kijev és az Ukrajnától elszakadó régiók képviselői megállapodást írtak alá Minszkben, ami lefektette a válság rendezésének alapjait: gondoskodott a tűzszünetről, és a frontvonalról a nehézfegyverzet kivonásáról. A minszki egyezmény 10. cikke előírja, hogy minden külföldi fegyveres el kell hagyja Ukrajna területét. A NATO-országok katonái minden bizonnyal külföldi fegyveresek, mégsem hagyták el Ukrajnát. Ehelyett hónapról hónapra újabb hadgyakorlatokat kezdenek, és egyre többen vannak.


http://www.hidfo.ru/2016/07/amerikai-vezetok-megtekintettek-az-ukrajnaban-zajlo-amerikai-hadgyakorlatot/