Létezik a halálbüntetésnek egy olyan formája, amikor az ítéletet bírósági tárgyalás nélkül hajtják végre, és néha véletlen más civileket is megölnek közben. A liberálisok aktívan támogatják ezt a gyakorlatot.
Barack Obama amerikai elnök pénteken kiadott egy jelentést, miszerint az amerikai fegyveres erők 116 civilt öltek meg idegen országban véletlenül vagy tévedésből, mióta őt beiktatták az elnöki posztra. Azon felül, hogy a jelentés vélhetően nagyságrendekkel alábecsüli az amerikai katonai beavatkozások áldozatainak számát, rámutat arra, hogy az Amerika-barát liberálisok elfogadhatónak tartják a halálbüntetés egy olyan formáját, amit nem előz meg bírósági tárgyalás, és egy nagyhatalom vezetője egymaga dönt az ítélet végrehajtásáról. Az Index tárgyilagos hangnemben tudósít arról, hogy az amerikaiak átlagosan háromnaponta megölnek egy külföldi állampolgárt, akiről azt állítják, hogy terrorista.
Az amerikai elnök által kiadott jelentésben az áll, hogy 2009 óta megközelítőleg 116 civilt öltek meg Pakisztánban, Líbiában, Jemenben, Szomáliában, valamint észak-afrikai országokban. Ezek az esetek többnyire olyan incidenst jelentenek, melynek során az amerikai drónok terrorista csoportok tagjai ellen hajtanak végre légicsapást, de a támadás során életüket vesztik olyan emberek is, akik nem tagjai semmilyen terror- vagy bűnszervezetnek, csak rosszkor voltak rossz helyen.
Néha gyermek is áldozatul esnek - egy pakisztáni dróntámadás áldozata
Néha gyermeket is megölnek – egy pakisztáni dróntámadás áldozata
Az ilyen, drónokkal idegen országban végrehajtott légicsapásokról azonban személyesen az amerikai elnök dönt. Barack Obama személyesen adja ki a parancsot a gyilkosságra; egyszemélyben dönt arról, hogy egy idegen ország állampolgárára távirányítású légi eszközzel bombát dobjanak. A gyilkosságokat nem előzi meg bírósági tárgyalás, melynek során bizonyítást nyerne, hogy a célszemély bűncselekményeket követett el, esetleg terrortámadás kitervelésében vett részt.
Az idegen országokban drónokkal végrehajtott gyilkosságok esetében az egyetlen tény, amit ismerünk, hogy az amerikai hatóságok kiadnak egy közleményt, miszerint titkosszolgálati információk alapján a célszemély egy terrorszervezet tagja. Nincs őrizetbe vétel, nincs nyomozás, nincs bírósági tárgyalás; semmilyen bíróság nem mérlegeli, hogy az adott személy az állítólagosan elkövetett, de bizonyítást nem nyert bűncselekményekért milyen büntetésben részesüljön, vagy egyáltalán elkövetett-e valamit, ami büntetendő.
Ehelyett az amerikai elnök kiadja a parancsot, és a világ egy távoli országában drónnal ledobnak rá egy bombát.
Bár a liberálisok gyakran hitegetik magukat azzal, hogy ők nem támogatják az “erős vezetőket” – vagy “diktátorokat”, ahogy ők hívják -, ezek az esetek igen árulkodóak. Egyértelművé teszik ugyanis, hogy a liberálisok támogatják egy nagyhatalom vezetőjét, aki egyszemélyben dönt más embereken bírósági tárgyalás nélkül végrehajtott halálos ítéletről. Ráadásul ezek olyan halálos ítéletek, ahol – mint a jelentésből kiderül – az ítélet végrehajtása során véletlen ártatlan civileket is megölnek.
A liberálisok nem csak elfogadják, hogy egy nagyhatalom vezetője egyszemélyben dönt távoli országok állampolgárainak halálra ítéléséről, de emellett nem is kételkednek abban, hogy ez az ítélet megalapozott lenne. Pedig az ilyen, drónokkal végrehajtott gyilkosságok kapcsán az egyetlen hiteles információ, ami hozzánk, hozzájuk eljuthat, az az amerikai hatóságok közleménye, miszerint titkosszolgálati információk alapján az adott személyről tudni vélnek valamit. A liberálisok szerint tehát nem csak elfogadható a bírósági tárgyalás nélküli halálos ítélet, de emellett arra ösztönzik az olvasót, hogy bíznunk kell az amerikai titkosszolgálatokban: el kell hinnünk nekik, hogy ha ő azt mondják, hogy valaki terrorista, akkor az valóban úgy van.
Ők maguk is elismerik a halálos ítélet mint büntetési forma jogosságát, és nem követelnek bizonyítékokat – se bírósági tárgyalást -, ha a vádat egy olyan “hiteles forrás” fogalmazza meg, mint az amerikai titkosszolgálat. Vajon miért bíznak a liberálisok ilyen megingathatatlanul az amerikai titkosszolgálatokban?


http://www.hidfo.ru/2016/07/a-liberalisok-nem-tiltakoznak-a-halalbuntetes-ellen/