2016. június 11., szombat

Lengyelország nagyobb idegen haderőre tart igényt

A lengyel hatóságok felajánlották, hogy a NATO állomásoztasson csapatokat egy a litván határ melletti településen, rotációs jelleggel.
Tomasz Szatkowski lengyel védelmi miniszter-helyettes szerint további NATO-haderőre van szükség, hogy betöltsék azt a “szakadékot”, ami egy esetleges háború során lehetővé tenné Oroszország számára, hogy elvágja a Baltikumot a többi NATO-tagállamtól.
A Wall Street Journal azt írja, Szatkowski szerint a NATO közeljövőben tervezett bővítései is csak “fekvőrendőrt” jelentene az orosz páncélosok számára, ha egyszer tényleg megindulnak. Emiatt Lengyelország vezetői azt akarják, hogy a NATO minden korábbinál tervezettnél nagyobb létszámú haderőt küldjön északkelet-Lengyelországba, közvetlen a Kalinyingrád enklávé mellé.
Suwalki hidfo.ru
Májusban a lengyel hatóságok azt állították, hogy a NATO újabb kelet-európai haderőbővítéséről a döntés már megszületett, annak mindössze technikai részleteit kell megvitatni a július 8-án, Varsóban kezdődő csúcstalálkozón.
Hetekkel ezelőtt a belvédelmi hatóság emberei őrizetbe vették Mateusz Piskorskit, a Zmiana (Változás) párt vezetőjét. Piskorski korábban azt mondta, hogy a lengyel külügyminisztérium kijelentéseit nem szabad egy szuverén ország véleményének tekinteni, mert a lengyel külügy amerikai irányítás alatt áll.
Januárban egy német napilap, a Deutsche Wirtschafts Nachrichten úgy értékelte az új lengyel kormány külpolitikáját, hogy az amerikai titkosszolgálatok a jobboldali radikalizmuson keresztül újralegitimálták saját politikai szervezeteiket térségünkben. A DWN szerint a lengyel kormány egy olyan eszközzé vált Washington kezében, amivel az megpróbálja megakadályozni Berlin és Moszkva szövetségre lépését.

http://www.hidfo.ru/2016/06/lengyelorszag-nagyobb-idegen-haderore-tart-igenyt/

A Die Linke tagja elismeri a Krím-félszigetet Oroszország részeként

Andreas Maurer, a német Die Linke párt egy alsó-szászországi szervezetének elnöke lett az első német politikus, aki nyilvánosan elismerte a Krím-félszigetet Oroszország részeként.
A quakenbrücki szervezet elnöke nemrég tért vissza a Krím-félszigetről, ahol elmondása szerint amiatt tett hivatalos látogatást, mert a magas rangú politikusok ezt nem tették meg. Maurer látogatása során találkozott a helyi tatár, örmény és görög kisebbségek képviselőivel, és “meggyőződött arról, hogy az etnikai kisebbségek teljes biztonságban érzik magukat a Krím-félszigeten”. Utóbbi szintén egy fontos fejlemény, mert a Krím Oroszországgal újraegyesülése óta a nyugati sajtóban valamiféle üldöztetésről és rettegésről beszélnek a tatár kisebbséggel kapcsolatban.
A politikus elmondása szerint meglepőnek tartja, hogy Ukrajna németországi nagykövete felszólította a külügyminisztert, hogy ítélje el ezt a látogatást. Maurer azt mondta, a kijevi rezsim jelenleg elkeseredett harcot folytat annak érdekében, hogy fenntartsa a Krímmel szembeni ellenséges érzületeket. Ezt a háborús retorikát azonban nem fogják tudni fenntartani, ha minél több nyugati politikus látogatást tesz a régióban, és saját szemével győződik meg arról, hogy a sajtó által folytatott pánikoltatásból gyakorlatilag semmi nem igaz. “A tiltakozásuk azt mutatja, hogy az ukrán fél egyre idegesebb. Kijev fél attól, hogy elveszíti a Krímmel kapcsolatos ellenséges érzületek fenntartásának képességét.”
Maurer azt is elmondta, hogy a sajtóban terjedő információkkal ellentétben a Krímben tett látogatása során nem tapasztalta az Oroszország elleni szankciók semmilyen jelét, talán azt leszámítva, hogy az ukrán hatóságok hozzáállása miatt a helyi lakosság nem tud külföldre utazni.
“Ez azt jelenti, hogy a Nyugat a Krím népét bünteti egy referendum miatt, – és ez valóban aggaszt engem. Itt Németországban minket nyilvánvalóan sújtanak a szankciók. A helyi üzletemberek aggódnak a szankciók fenntartása miatt, a német gazdaság egyetlen szektora sem engedheti meg magának, hogy hosszú távon elveszítse az orosz piacot.”
A Die Linke tagja szerint ez az állapot hosszú távon nem fenntartható, a politikusok idővel rá kell majd jöjjenek, hogy a Krím valós helyzetének tudomásul nem vétele sehová nem vezet. “Egy népszavazás a legitimitás legmagasabb szintjét adja. Előbb vagy utóbb a nyugati politikusok is el kell ismerjék ezt.” – mondta.

http://www.hidfo.ru/2016/06/a-die-linke-tagja-elismeri-a-krim-felszigetet-oroszorszag-reszekent/

NYÍLT LEVÉL MERKELNEK

Norbert van Handel, a St. György rend prokurátora nyílt levelet írt Merkelnek. A levél egyre nagyobb hullámokat vet nem csak Ausztriában, hanem az egész német nyelvterületen. Mivel a magyar sajtó nem foglalkozott vele, ezúton nyilvánosságra hozom, hevenyészett fordításban és a német változattal is.
„Milyen jogon Merkel asszony?
-Milyen jogon rombolja szét politikájával Európa identitását?
-Milyen jogon csinál Németországból bizonytalan országot, ahol lángolnak a menekült táborok, ahol egyre nő a nemi erőszak és a bevándorlók által elkövetett egyéb bűncselekmények száma?
-Milyen jogon destabilizálja politikájával a környező országokat, Ausztriát, Horvátországot, Szlovéniát, Dél-Tirolt?
-Milyen jogon kritizálja – mint például nemrégiben Renzi olasz miniszterelnökkel Rómában – Ausztria határpolitikáját, ha ráadásul örül annak, hogy ezen határpolitikának köszönhetően kevesebb menekült érkezik Németországba?
-Milyen jogon süllyeszti el Schäuble pénzügyminiszterrel együtt az európai polgárok adó milliárdjait Görögországban, holott ez a pénz nem a görög emberek megsegítését szolgálja, hanem az ottani német és francia bankokhoz folyik, hogy megmentse ezen bankokat a csődtől.
-Milyen jogon avatkozik be Gabriel kancellár-helyettes a demokratikus Ausztria elnök választásába?
-Hogyan egyezteti ön össze különös demokrácia felfogásával, hogy pont egy olyan antidemokratikus rendőrállamot támogat, mint Törökország, csak azért, mert  elhibázott menekültpolitikája miatt kénytelen eltűrni Erdogan zsarolását?
-Milyen jogon állapodik meg Törökországgal egy olyan vízum mentességről, amely további több százezer (vagy millió) menekültet fog hozni Európába, ha egyáltalán működni fog, ami egyre valószínűtlenebb?
– Ki Ön, hogy egymaga döntsön egész Európa iszlamizálásáról anélkül, hogy az európai lakosság akaratát és érdekeit figyelembe venné?
-Milyen jogon támogatja a TTIP-et, amely Európát egyre inkább az amerikai multik és pénzpiacok kezére játssza?
-Komolyan úgy gondolja, hogy egy Közép-Németországban szocializálódott, lelkész apa lányaként, és az NDK Kommunista pártjában betöltött múltjával van bármilyen morális alapja az egész földrészt romokba dönteni?
-Tényleg azt hiszi, hogy “Mutti” státuszával és imázsával meg tudja akadályozni remélhetőleg minél hamarabb bekövetkező bukását? Ön úgy fog megmaradni a történelemben, mint Európa szétrombolója, feldúlója, nem gondolja, hogy ez a kép nem lesz túl dicsőséges?
-Tényleg azt hiszi, hogy Ön, kabinetjének akaratgyenge tagjaival meg tudja akadályozni Németország és Európa védekezését, ami akár polgárháborús állapotokat fog teremteni?
-Büszke arra, hogy önt terheli a fő felelősség, amiért Európában veszélyben van a béke,  amiért az Európai Unió szét fog esni, amiért kontinensünk kulturális identitása is végzetesen megroppan?
Vegye tudomásul Merkel asszony, hogy egyre többen szerveződnek kisebb-nagyobb csoportokba a keresztény középosztályból, akik nem nacionalisták, nem megrögzött múltban élők, csak emberek, akik hisznek Európa jövőjében, de nem hisznek az ön jövőjében. És ezek az emberek önt és az ön bűnös és katasztrofális politikáját meg fogják dönteni!
A levél eredeti német nyelvű változata:

Wer gibt Ihnen das Recht, Frau Merkel?

Von Dr. Norbert van Handel (Steinerkirchen a.d. Traun)
  • Wer gibt Ihnen das Recht, Frau Merkel, durch Ihre Politik die Identität Europas zu zerstören?
  • Wer gibt Ihnen das Recht, Deutschland in ein Land der Unsicherheit mit brennenden Flüchtlingsheimen, Vergewaltigungen und ansteigender Ausländerkriminalität zu verwandeln?
  • Wer gibt Ihnen das Recht, Frau Merkel, auch die angrenzenden Länder Österreich, Kroatien, Slowenien, Südtirol etc. durch Ihre Politik zu destabilisieren?
  • Mit welcher Berechtigung, Frau Merkel, kritisieren Sie, wie erst kürzlich mit Ministerpräsident Renzi in Rom, die österreichische Grenzpolitik, wenn Sie andererseits sich in Deutschland freuen, dass – nur durch diese Grenzpolitik (!) – weniger Flüchtlinge nach Deutschland kommen?
  • Wer gibt Ihnen das Recht, Frau Merkel, gemeinsam mit Herrn Schäuble, dafür verantwortlich zu sein Milliarden von Steuergeldern europäischer Bürger in Griechenland zu versenken, wobei gleichzeitig dieses Geld nicht den Menschen dort, sondern zu den deutschen und französischen Banken fließt, um deren Pleitepolitik zu sanieren?
  • Wer gibt Ihrem Vizekanzler Herrn Gabriel das Recht, den demokratischen Staat Österreich zu kritisieren und sich dort in die Bundespräsidentenwahl einzumischen?
  • Wie vereinbaren Sie, Frau Merkel, mit Ihrem eigenartigen Verständnis von Demokratie, ausgerechnet den undemokratischen Polizeistaat Türkei zu unterstützen, nur weil Ihre verfehlte Flüchtlingspolitik Sie nunmehr zwingt sich von Erdogan erpressen zu lassen?
  • Mit welcher Berechtigung, Frau Merkel, vereinbaren Sie mit der Türkei eine Visa-Politik, die zusätzlich zu den Immigranten hunderttausende von Türken nach Europa bringt, wenn sie denn überhaupt funktioniert, was zunehmend weniger wahrscheinlich ist?
  • Wer sind Sie eigentlich, dass Sie sich erlauben ganz Europa zu islamisieren, ohne Rücksicht auf die Interessen und den Willen der Bevölkerung?
  • Wer gibt Ihnen das Recht TTIP zu unterstützen, das Europa immer mehr in die Hand der amerikanischen Großindustrie und -finanz bringt?
  • Meinen Sie wirklich, dass eine in Mitteldeutschland sozialisierte Pastorentochter mit SED-Vergangenheit auch nur irgendein moralisches Recht hat unseren Kontinent zu ruinieren?
  • Glauben Sie wirklich, dass Sie mit Ihrem „Muttigehabe“ Ihren hoffentlich baldigen Rücktritt abwehren können und glauben Sie tatsächlich, dass Ihr Bild in der Geschichte als Zerstörerin unseres Kontinents besonders glorreich werden wird?
  • Glauben Sie wirklich, dass Sie mit Ihren willfährigen Regierungskollegen vermeiden können, dass in Deutschland und Europa der Widerstand so stark werden wird, dass bürgerkriegsähnliche Zustände, wie sie derzeit schon in manchen Teilen Europas zu beobachten sind, vermieden werden können?
  • Sind Sie wirklich stolz darauf hauptverantwortlich dafür zu sein, dass der Frieden in Europa, die europäische Union und vor allem die kulturelle Identität unseres Kontinents zerfällt?
Nehmen Sie zur Kenntnis, Frau Merkel, dass immer mehr Menschen aus der christlichen Mitte, weder Nationalisten, noch ewig Gestrige, sondern Menschen, die an die Zukunft Europas, aber nicht an Ihre Zukunft glauben, sich in kleineren und größeren Gruppen zusammenfinden, die letztendlich Sie und Ihre katastrophale Politik zum Einsturz bringen werden!



Forrás: NYÍLT LEVÉL MERKELNEK