2014. október 18., szombat

Kijev a bányászokra lövet

A szeptember 5.-i minszki tűzszüneti megállapodás ellenére az ukrán erők tüzérségi támadás alatt tartják a donyecki medence számos települését. A tűzszünet kihirdetése óta több mint 300 civil vesztette életét a térségben az ENSZ és az EBESZ jelentései szerint. A régióban múlt hét pénteken a felkelők újból teljes üzembe helyezték az ellenőrzésük alatt lévő Kirov városában a legnagyobb ukrán szénipari bányaművet, melyre a kijevi egységek azonnali nehéztüzérségi ágyúzásba kezdtek, azóta is folyamatosan tűz alatt tartják a bányát és a bányászokat. A bánya és a hozzá tartozó infrastruktúra délkelet Ukrajna fontos villamos-energia termelő forrása, amely az elektromos árammal és fűtéssel a Kijev által ellenőrzött területeket is ellátja, így a központi kormányzat az ottani ukrán lakosságot ugyanúgy katasztrófahelyzetbe sodorja. A bánya igazgatója szerint a bányászok emberfeletti munkát vittek és visznek véghez, a folyamatos golyózápor ellenére is 12 órás műszakokban dolgoznak, és egyedülálló műszaki és mérnöki megoldásokkal biztosították a bánya újbóli teljes üzemű működését, több millió ukrajnai lakos számára biztosítva így az alapvető életfeltételekhez szükséges kondíciókat, mint fűtés és villany.

Andrej Smirnov bányaigazgató ezért arra szólítja fel a konfliktusban résztvevő feleket, hogy vonuljanak ki egyidejűleg Kirov városának környékéről, azonnal szüntessék be a bánya és a bányászok lövetését. "Mégegyszer megkérek mindenkit, nem kell sem megvédeni minket, sem tűz alatt tartani a bányát, és a munkába járó bányászok buszaira lőni." -mondta
A Komszomoletsz Donbassz bánya Ukrajna legnagyobb energiaipari vállalata, hivatalosan a konfliktus kitörése előtt Rinat Ahmetov ukrán oligarcha tulajdonolta.


http://www.hidfo.net/2014/10/18/kijev-banyaszokra-lovet

Orosz kegyelem a kijevi latorhatalomnak?

Vlagyimir Putyin orosz államfő megerősítette, hogy előrelépés történt az orosz gáz Ukrajnának való szállításáról folyó milánói tárgyalásokon.
A politikus a pénteki tárgyalásait követően tartott tájékoztatón azt mondta: abban állapodtak meg, hogy milyen feltételek mellett újítják fel a földgázszállítást legalább a téli időszakra. Azt is kijelentette ugyanakkor, hogy nem adnak hitelbe gázt Ukrajnának.

Vlagyimir Putyin megismételte Moszkva ajánlatát, miszerint ezer köbméterenként 100 dollárral készek csökkenteni az energiahordozó árát, így Kijevnek nem 5,3 milliárd, hanem “csak” 4,5 milliárd dollárt kell megtérítenie a júniusig leszállított mennyiségért.
Az orosz elnök nem tartotta lehetetlennek azt, hogy a kőolaj világpiaci árának az orosz gazdaságot sújtó, és a rubel erőteljes romlásához vezető esése mögött az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia egyezsége áll. Azt mondta, hogy “az összeesküvések mindig lehetségesek, de azok ebben az esetben az abban részt vevőket is sújtják, ha léteznek ilyenek”. Felhívta a figyelmet, hogy a legfontosabb kőolajtermelő országokban is az olaj hordónkénti 85-90 dolláros árára alapszik az állami költségvetés.
Időközben Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója bejelentette, hogy Ukrajna elfogadta az orosz gázért való tartozásának kifizetésére szabott orosz feltételeket, “már csak a pénzzel van gond”. Az orosz állami energetikai cég vezetője szerint “a labda az Európai Bizottság térfelén van”. Miller azt mondta, hogy Kijev egyetértett azzal, hogy az első 1,45 milliárd dolláros adósságrészt a gázszállítások felújításáig törlesztenie kell.
Ugyanerről a kérdésről Petro Porosenko ukrán elnök azt mondta, hogy bár nem jött létre végleges megállapodás az orosz gázszállításokról a Vlagyimir Putyin orosz államfővel tartott péntek esti négyszemközti milánói megbeszélésen, de reméli, hogy ez megtörténik pár napon belül.
“Azt mondhatom, hogy történt némi előrehaladás, de marad néhány megvitatni való részlet. (Most) nem számolhatunk be semmi gyakorlati eredményről, de reméljük, hogy megoldást találunk október 21-ig, amikor Brüsszelben ülést tart Ukrajna, Oroszország és az Európai Bizottság” – mondta a sajtónak Porosenko Milánóban.
Az orosz televízióban élőben közvetített saját tájékoztatóján Putyin arról is beszélt, hogy Kelet-Ukrajnában a felek nem tartják be a békefolyamatról szóló minszki memorandumot. “Sajnos sem Ukrajna, sem Novorosszija (Új-Oroszország, vagyis a szeparatisták ellenőrzése alatt álló terület) képviselői nem tartják be teljesen”, pedig abban gyökerezik a válság megoldása. “Minél előbb” létre kell hozni mindkét oldalon a demilitarizált övezetet – mondta.
Putyin szerint az ukrajnai Donyeck és Luhanszk megye egyes területeinek különleges jogállásáról szóló törvény “nem ideális dokumentum, de jó irányba tett lépés”. A régió önrendelkezési jogát újraszabályozó törvény három évre különleges státust biztosít, vagyis a központi vezetéstől független önkormányzást és ehhez kapcsolódóan különleges jogokat.
Putyin elnök elismerte, hogy “orosz állampolgárok” harcolnak Ukrajna területén, de azzal védekezett, hogy “mindkét oldalon vannak harcosok más európai országokból”.
Milánóban Porosenko is leszögezte, hogy teljesíteni kell a minszki memorandum minden pontját. Ő azonban azt is hangsúlyozta, hogy elő kell segíteni a Donyec-medencei helyhatósági választások megtartását az ország más területeivel egy időben, december 7-én.
A donyecki és luhanszki “népköztársaságok” vezetői ezt elutasítják, és továbbra is saját, november 2-i választásuk megtartásához ragaszkodnak, amelyet viszont Kijev – mint már jelezte – nem fog elfogadni, mivel a szakadár “népköztársaságokat” illegitimnek, a területüket pedig az ukrán állam részének tekinti.
Néhány órával korábban, a német kancellár és a francia, orosz és ukrán elnök részvételével tartott négyes milánói találkozón Angela Merkel kijelentette: Ukrajna területi integritásának tiszteletben tartása szempontjából központi kérdés, hogy az ukrán jog szerint rendezik-e meg a helyi választásokat december 7-én a szakadárok által ellenőrzött Donyeck és Luhanszk megyei körzetekben. Az a kérdés, hogy ezek a választások átláthatóak lesznek-e, és beengedik-e rájuk a nemzetközi megfigyelőket – mondta. “Idáig ebben nincs semmilyen áttörés” – szögezte le a német kancellár.
Az olasz külügyminisztérium szerint haladás volt az orosz-ukrán határ és az úgynevezett demarkációs vonal ellenőrzése ügyében. Olaszország, Franciaország, Németország, Ukrajna és Oroszország megegyezett, hogy drónokat adnak az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek a megfigyeléshez.
A milánói tárgyalásokra a tízedik, kétnapos Ázsia-Európa Találkozó adott alkalmat, amely pénteken fejeződött be. A házigazda, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó Olaszország kormányfője, Matteo Renzi a záró sajtóértekezleten arról beszélt, hogy az együttműködés új formájára van szükség, a csúcstalálkozó üzenete pedig világos: javítani kell a párbeszédet, a kooperációt, a két földrész összeköttetéseit.
A tanácskozáson Orbán Viktor kormányfő Didier Burkhalterrel, a Svájci Államszövetség elnökével találkozott, aki jelenleg az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnöki tisztét is betölti. Leszögezték a magyar-svájci gazdasági együttműködés problémamentes. Szóba került továbbá az ukrajnai konfliktus, amellyel összefüggésben Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy Magyarország is a békés, tárgyalásos úton történő megoldásban érdekelt, és nagyra értékelte az EBESZ szerepét a közvetítésben, a helyzet kezelésében.
(MTI)

A Maradék-Ukrajna kérdésében felemásra sikeredett milánói összejövetel “eredményének” (is) betudhatóan, Donbasszban elég szépen felpöröftek a harci cselekmények.

A donyecki repülőtérre Nyalókakirály latorhordája tegnap igen komoly erőkkel berontott. Jóval nagyobb erőkkel, mint amit a népköztársaságiak le tudtak volna gyűrni. Így aztán szinte tehetetlenül szemlélték, ahogyan a latortüzérség elkezdte aprítani saját erőit.
A milicia tankjai és gyalogsági erői a benyomulás kezdetén négy latortakból gyorsan kemencét csináltak, a többit elvégezte Nyalókakirály latortüzérsége. A meglehetősen heves és hatékony “baráti tűz” nagy hatással volt a népköztársaságiakra. Amint a buli véget ért, rádión meg is köszönték a nem várt segítséget. Ugyanakkor kérték is a zsoldosbandát, hogy mostmár fordíthatnának némi figyelmet a hulláikra is, mert azok már erősen szennyzik a levegőt és a környezetet.
Meglehetősen heves csaták robbantak ki Marinyka, Dokucsajevszk és Szeverodonyeck környékén is. A legsúlyosabb harcok Marinykánál voltak, ám késő estére a népköztársasági erők visszaverték a latorbanda erőlködését. Itt két szakasznyi (60 – 100 egyed) lator pusztult el.
Gorlovka térségében is volt némi nyugtalanság, de itt azért egyórányi ütésváltást követően lecsillapodtak a kedélyek.
Nyikisinonál folyamatosan kisérleteztek tegnap késő estétől a latrok, de eredményt nem tudtak elkönyvelni!
Kirovszk melletti tüzérségi állásaiból a luhanszki milicia tüzérsége késő este “lehűtötte” a bahmutovkai kazánból kitörni igyekvő zsoldoshorda hangulatát. A valcmanisták fejében talán még csak most tudatosult, hogy csapdába estek. A számukra menedéket jelentő közeli Szcsasztyje már nagyon távoli, elérhetetlen úticél.
bah
A luhanszki miliciák tegnap “bővítkeztek”. Létszám és technikagyarapodás következett be, miután Nyalókakirály Nemzeti Gárdájának egy alakulata mindenestől átállt a népköztársaságiak oldalára.
http://balrad.wordpress.com/2014/10/18/latorsegitseg-a-milicianak-a-donyecki-repternel/




Ma délelőtt ismét heves harcok robbantak ki a donyecki repülőtérnél.
rept
A milíciák szóvivőjének legfrissebb tájékoztatása szerint Nyalókakirály latorhordái komoly erőket csoportosítottak össze a repülőtér ellen Avgyejevka, Peszki, Pervomajszkoje és Tonyenkoje térségében.
Elmondása szerint Peszki térségében a “Donbassz-1″ latorzászlóalj, és jobbszektoros bandák verődtek össze. Avgyejevkánál a 25. légiszállítású dandár, az “Ajdar” és az “Azov” bérgyilkosai vicsorognak.
Peszki és Avgyejevka felől a latortüzérség megelőző csapást akart mérni a reptéri milicistákra, de ez csak kis részben sikerült eddig. A népköztársaságiak “Grad” tüzérsége ugyanis meglepte a valcmanista tüzérségi állásokat. (Bár ezzel éppenséggel a “baráti tűz” lehetőségét is kiiktatták.)
A gyjebalcsevoi katlanból – a városhoz közeli területekről – vadul lövöldöz a latortüzérség Fascsovka és Kumsitszko irányába. Milicistákra lődöznének, de eddig kivétel nélkül lakóházakat találtak el. Eddig ma délelőtt négy helybéli lakos halt meg Fascsovkában.
Rasszipnoje mellett a Mogila Osztraja dombra települt pribékek a helyi kolhoz majorját lőtték – teljesen értelmetlenül. Viszont két munkást megöltek.
Az alábbi videon Valentyin Kusnarjev ilovajszki nyugdíjas arról beszél, hogy az emlékezetes nagy harcok idején az udvaron temette el a fűbe harapott valcmanistákat.
http://balrad.wordpress.com/2014/10/18/harcok-a-donyecki-repternel-temeto-az-udvarban-ilovajszkban/




Donyeckc repülőterénél ma se a népköztársaságiak, se Valcman bérgyilkosai nem unatkoztak. (Még most sem unatkoznak)
Kijev pribékjei ma egész nap ostromolják a repülőteret. Kézifegyverekkel dúl leginkább a harc. “Motorola” zászlóaljának két alakulata küszködik a betolakodókkal jelen idő szerint is, bár besegít nekik “Szomali” zászlóaljának aknavetős szakasza is.
A latortüzérség ma körültekintőbb volt mint tegnap, és elkerülte övéi ágyúzását. De a milicistákban sem tudtak kárt tenni.
Harc ide vagy oda – Donyeckben a – városban – igencsak hétvégi a hangulat. Valami oknál fogva házasodási hullám tört a milicistákra. A reptéren lövöldöznek – a városban házasodnak. Nászinduló gyanánt meg megteszi a “Katyusa” süvítése is.
szvagyMaradék – Ukrajna udvari médiájában a pánik lett úrrá Bahmutovka miatt. Az újabb katlan létrejötte – ahová állítólag legkiválóbb egységeik lettek beterelve – miatt igen nagy a sírás – rívás Kijevben. A körbezárt és fenyegetve lévő latrok a helyszínről panaszkodnak, Kijevben pedig Liszenko udvari bemondó cáfol. Minden szép – minden jó! Közben pedig a zsoldosok blokkposztjait a kozákok sorra számolják fel, és szorítják a pribékeket egyre kisebb területre. Ráadásul folyamatosan lövi a kazán területét a népköztársaságiak tüzérsége.

bahmut2Liszenko amikor azt mondta, hogy folyamatosan küldik a segítséget Bahmutovka irányába, tulajdonképpen nem is hazudott. Csakhogy egy fölmentőnek szánt harckocsikonvojt ma délután Szmilje mellett a népfelkelők bekerítettek, és “leolvasztottak”. Nyolc latortank veszett oda a kezelőszemélyzettel együtt, és a blokkposzt is fel lett számolva állományostól. De a konvojban volt két teherautó is, megrakva valcmanista pribékekkel. Az pedig legalább másik negyven zsoldost jelent. (Ilyen ütemben gyorsan megtelik a dnyepropetrovszki “emlékpark”! Már ha lesz aki összekaparja az összekaparhatót!)

http://balrad.wordpress.com/2014/10/18/dulnak-a-harcok-eskudnek-a-parok-donbasszban/

Kik az igazi vesztesek? Hát MI! Goodfriend – a “Jóbarát” – listája

Vida Ildikó (Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke)
Habony Árpád (Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója)
Heim Péter (Magyarország 30. legbefolyásosabb embere, az állami tulajdonban lévő Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke)
Giró-Szász András (2014. júniusáig kormányszóvivő, többségi tulajdonosa a kormányzatnak is dolgozó Strategopolis Kft.-nek)
Seszták Miklós (országgyűlési képviselő, 2014-től a harmadik Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere)
Lázár János (a Fidesz alelnöke; korábban államtitkár és a Firdesz Országgyűlési frakcióvezetője)
sor
Köszönjük Z. Ribka anyagát.
Nem férhetnek hozzá az Egyesült Államokban levő vagyonukhoz azok a magyar kormányközeli személyek, kormánytisztviselők, akiket most tiltólistára tett az Egyesült Államok. Ott tanuló gyerekeiket is kiutasíthatják az országból. Stigmaként rajtuk maradhat a mostani ügy, üzletet egykönnyen aligha fognak tudni kötni. A német kancellár is jelezhette Orbán Viktornak: elég abból, ami eddig volt. Az oroszokhoz dörgölőzés és a civil társadalom elleni hadjárat is ráerősíthetett az elharapózó és megtűrt korrupció miatti amerikai csapásra.

Az a legkevesebb, hogy nem léphetnek be az Egyesült Államok területére a most tiltólistára tett – az amerikai nagykövetség által meg nem nevezett – kormányzati tisztségviselők. Az amerikai törvények lehetőséget adnak arra is, hogy lefoglalják, zár alá vegyék az amerikai hatóságok az USA-ban a vagyontárgyaikat, ha feltételezhető, hogy azok forrása korrupcióból származik – magyarázta a hvg.hu egyik forrása, aki a most kirobbant ügyet közelről ismeri. De nemcsak a tiltólistára tett magas rangú magyar kormányzati tisztségviselők vagyonát, hanem a családtagjaik nevén levő vagyontárgyakat is lefoglalhatják.
Ezen túl pedig kitilthatják az USA-ból a tiltólistán levők amerikai iskolában tanuló gyerekeit is.
Az amerikaiak lépésének hosszú távú, a tiltólistára tett magyar személyekre nézve romboló hatása pedig az, hogy ez az ügy stigmaként rajtuk marad, és sokkal nehezebb, ha egyáltalán lehetséges lesz nekik a jövőben üzletet kötni az Egyesült Államokban.
Az adócsalás ellen akartak tenni, süket fülekre találtak a kormány részéről
A hvg.hu több hónappal ezelőtt hallott arról: nemzetközi (amerikai és más külföldi) hátterű, Magyarországon is működő cégek megbízásából mentek jelzések a kormányzat, illetve az adóhatóság felé, hogy az itt jelen levő, legálisan dolgozó nemzetközi cégek érdekei sérülnek az elharapódzott adócsalás miatt. Információink szerint a panaszkodók azóta többször is felajánlották segítségüket a helyzet helyrebillentése céljából, de érdemi válaszokat nem kaptak.
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén pénteken tartott sajtóbeszélgetésen is utalt arra az ideiglenes ügyvivő, André Goodfriend, hogy a korrupció a fő ok, amely miatt erre a magyar gazdaságdiplomácia rendszerváltás óta íródó történelmében példátlan lépésre szánta el magát az USA, de az egy éve kipattant, Horváth András egykori adóhatósági munkatárs által kirobbantott áfabotrány is ide sorolható. Ebben az ügyben is fel kellene lépnie a korrupció ellen a magyar kormánynak – amely bizonyítékot várt az amerikai nagykövetségtől, de az nem adott –, és például ebből az ügyből is tudna meríteni.
Merkel is Obama mellé állt, Orbán Viktor ellen
A nemzetközivé dagadt korrupciós botrány előkészítő lépéseit ismerő forrásunk arra emlékeztetett, hogy az amerikai állam nem egymaga kelt harcra a magyar kormányzatot körülvevő korrupció ellen. A magyar kabinettel és a mögötte álló emberekkel szembeni fellépésből a németek is kivették a részüket. Tudomásunk szerint Angela Merkel és Orbán Viktor pár nappal ezelőtti találkozóján a német kancellár egyértelműen jelezte a magyar miniszterelnöknek, hogy Magyarország tartsa tiszteletben az eddig meglehetősen hanyagul kezelt európai értékeket.
Beszélgetőtársunk felidézte azt, hogy nemrég derült ki, borzalmasan alakult a magyar ipari termelés augusztusban. Az elemzők jelentős növekedést vártak, ezzel szemben a termelés 5,7 százalékkal múlta alul a júliusit. Elsőre senki nem tudta, mi lehet az oka a megtorpanásnak, aztán, ahogyan a Portfolio.hu megírta, világossá vált, a német Audi a nyár utolsó hónapjában három hétre leállította a motorgyártást, pedig előzetesen még a termelés felfutása volt várható a német autógyár új termelési kapacitásainak üzembe helyezése miatt. A leállást az Audi nem jelezte előzetesen, ami szokatlannak mondható, ahogyan a világpiaci autóipari kereslet sem torpant meg, így az sem indokolta a csaknem teljes havi leállást. Forrásunk szerint ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben.
Van két másik tényező is, ami a két gazdasági nagyhatalom magyar kormánnyal szembeni világos fellépésében szerepet játszhatott. Orbán Viktor egy NATO-tagország vezetőjeként több lépést is tett Vlagyimir Putyin Oroszországa felé, a paksi bővítéssel az oroszokat bízta meg, az energiaügyekben is az oroszoknak inkább tetsző intézkedéseket hozott, ez pedig csak ráerősített az amerikaiak haragjára. Csakúgy egyébként, mint az is, hogy a magyarországi civil szervezetek ellen hadjáratot folytat durván fél éve a magyar kormány.
Az Egyesült Államok azért tiltotta meg a belépését a meg nem nevezett magyar, a kormányzathoz kötődő személyeknek, mert mint állítják, bizonyítékaik vannak arra, hogy korrupciós ügyek folytak a magyar kormányzatban, és ezekből hasznot húzhattak, ezekbe belekeveredtek a listára tett személyek. Miután megvizsgálták, ellenőrizték ezeket, és további bizonyítékokat szereztek be, megkeresték múlt héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Akkor elmondták Magyar Leventének, a gazdaságdiplomáciáért felelős helyettes államtitkárnak, illetve Szijjártó Péternek is, milyen ügyeket derítettek ki, és milyen lépések várhatóak ezután. Goodfriend szerint a kormány bizonyítékokat várt, ám a nagykövetség ezeket nem adta át. Mint az ügyvezető mondta, a kormányzatnak megvan minden eszköze, hogy felderítse az ügyeket, és tegyen is ellenük.
(HVG)
Bal-Rad komm: “…Orbán Viktor egy NATO-tagország vezetőjeként több lépést is tett Vlagyimir Putyin Oroszországa felé, a paksi bővítéssel az oroszokat bízta meg, az energiaügyekben is az oroszoknak inkább tetsző intézkedéseket hozott, ez pedig csak ráerősített az amerikaiak haragjára. Csakúgy egyébként, mint az is, hogy a magyarországi civil szervezetek ellen hadjáratot folytat durván fél éve a magyar kormány…”
-Hát sokkal inkább ez az oka az “örihainak”! Az Oroszországhoz való közeledés, meg a neoliberális felforgatók (eléggé gyenge) molesztálása.
Nem a közismert korrupció! Hiszen az már negyedszázada dúl, és nem csak a döbrögista horda fosztogatott ezidáig! De hát kell valami ok! Hát most meglelték! (Hangsúlyozzuk: JOGOS OK!)
Van viszont itt valami, amiről mi már kezdetek óta beszélünk, ám nagyon kevesen fogják fel. Ez pedig a gyarmati lét, és ennek okán a zsarolhatóság!
“…borzalmasan alakult a magyar ipari termelés augusztusban. Az elemzők jelentős növekedést vártak, ezzel szemben a termelés 5,7 százalékkal múlta alul a júliusit. Elsőre senki nem tudta, mi lehet az oka a megtorpanásnak, aztán, ahogyan a Portfolio.hu megírta, világossá vált, a német Audi a nyár utolsó hónapjában három hétre leállította a motorgyártást, pedig előzetesen még a termelés felfutása volt várható a német autógyár új termelési kapacitásainak üzembe helyezése miatt. A leállást az Audi nem jelezte előzetesen, ami szokatlannak mondható, ahogyan a világpiaci autóipari kereslet sem torpant meg, így az sem indokolta a csaknem teljes havi leállást. Forrásunk szerint ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben…”
EZ PEDIG ORSZÁGUNK KIÁTUSÍTÁSÁNAK EGYENES KÖVETKEZMÉNYE!
A rendszerváltás eredménye, a rendszerváltó politikai maffiák közel negyedszáz évnyi pusztító, rabló munkájának az eredménye!
Ez pedig jövőtlenség! Hiszen az az ország, amely zsarolható – nem lehet saját maga gazdája!
Ékes bizonyíték erre az Audi “leállása”! Kaptunk egy jó kis sallert! Tudjuk már hogy hol a helyünk! Tudjuk már hogy mi a szerepünk!
Szolganéppé lettünk saját hazánkban! Gyarmatává egy EU – nevű rablószövetségnek, kiszolgálójává egy NATO – nevezetű latorszövetségnek, és odaadó szolgálóivá a fenti brigantibandákat készséggel kiszolgáló honi politikai maffiaklánoknak!
Lehetnek itt kitiltások meg bármik! ŐK a veszteségeiket rajtunk fogják behajtani. ŐK NEM VESZÍTHETNEK!
Mi – a “kismagyarok” – mi igen! Mi vagyunk az igazi vesztesek!
De mi akartuk hogy így legyen!

MEGÉRTE?  EZT AKARTAD?  EZT AKARTUK?

Kiszavazhatják Magyarországot az egyik legjelentősebb, demokrácia-erősítéssel foglalkozó nemzetközi szervezet, a „Demokráciák Közössége” Kormányzótanácsából a közeljövőben. Az egykor Madeleine Albright amerikai külügyminiszter által alapított szervezet éppen 3 éve választotta be Magyarországot a kormányzótanácsba, Martonyi János külügyminisztersége idején. A Közösség elé letett beszámolók alapján azonban Magyarországot nem tartják a tagságra méltónak.

„Az utolsó padban ülők” címmel jelent meg friss elemzés Magyarországról a ’foreign policy’ külpolitikai magazinban, amely már tartalmazza a korrupcióval vagy annak támogatásával gyanúsítható magyar állampolgárok hivatalos amerikai kitiltásának hírét is. A cikk felveti, hogy a magyar kormányra nézve újabb kínos nemzetközi következménye lehet a magyarországi eseményeknek, ha decemberben úgy dönt a Demokráciák Közössége, hogy megválna hazánk kormányzótanácsi tagságától, ahova alig 3éve kerültünk be. A több mint 100 tagú, globális, államközi, kormányzati szervezet a demokratikus átalakulások tapasztalataival foglalkozik, 2000-ben hozták létre, és Magyarország a kezdettől nagy tisztelettel övezett tagország.
Pár héttel ezelőtt a közösség ülésén azonban a Magyarországról szóló elemzések a demokrácia-erősítés szöges ellentétéről számoltak be, és ez azért is fontos, mert a Demokráciák Közössége szervezet véleménye is komoly befolyással lehet mind a hivatalos washingtoni kormánypolitika, mind az Európai Unió jövőbeli döntéseinek alakítására.
Sonni Efron a Human Rights First washingtoni emberjogi szervezet vezető munkatársa, aki 2010 és 2012 között az amerikai külügyminisztérium munkatársa volt, és aki részt vett a Demokráciák közössége elé letett magyar beszámoló elkészítésében. A jelentés minden olyan jelentős magyar parlamenti döntést tartalmazott, melyet az elmúlt években az alkotmány létrehozásától a média- és egyházalapítási szabadságon át a Holocaust-béli magyar szerep meghatározásáig nemzetközi kritika ért.
Sonni Efron elmondta, hogy az amerikai kormány képviselője indítványozta annak felülvizsgálatát, hogy Magyarország a szervezet kormányzótanácsának tagja maradjon-e. Efron hangsúlyozta, Magyarország tagságának a felfüggesztése még nem dőlt el. Azonban talán még súlyosabb, hogy a Human Rights First azt javasolta, a magyar kormány MAGA gondolja végig: akar-e egyáltalán TAG maradni a demokráciák közösségében, vagy magától kilépne. Több forrás szerint a magyar kormány a kínos kiszavazás elkerülésére talán ezt választja szívesebben. A Kormányzótanácsi Tagságunkról decemberben születhet döntés.
(atv)

Több mint ötven helyen támadták meg a választást (Eddig is csaltak, ezután miért lennének különbek, a koncon meg addig marakodjanak amíg van min, csak egyszer úgyis kiderül az igazság, csak akkor már ne legyen túl késő)

Továbbra sincsen hivatalos végeredménye az október 12-i helyhatósági választásoknak, mivel több mint ötven településen megtámadták a választás eredményeit – írja az Origo.
Az Origo arról ír: nincs még meg az önkormányzati választás végeredménye, mivel 23 településen a polgármester-választás, 17 településen az egyéni listás választás, 16 település 49 egyéni választókerületében a képviselő-választás eredménye ellen érkezett jogorvoslati kérelem.
A polgármester megválasztását Kórós, Sumony, Biharugra, Kétegyháza, Mezőkovácsháza, Ózd, Mezősas, Recsk, Esztergom, Nógrádkövesd, Rétság, Zabar, Cegléd, Diósd, Kerepes, Tápiószele, Tákos, Dombóvár, Becsvölgye, Csörnyeföld, Rigyác, Zalaigrice Zalamerenye és Szegi településeken vitatják.
Budapest XIV. kerületében, Zuglóban egy egyéni választókerület választásának megismétléséről döntöttek első fokon; míg a XV. kerületben a teljes polgármester-választást megismételhetik. Mindkét helyen a baloldali ellenzék polgármester-jelöltje győzött.

Óriásira duzzadtak az árnyékbankok

Hatalmasra duzzadt a világ árnyékbankrendszere. A komoly banki szabályozást kikerülő társaságok által kezelt összegek a teljes hitelezés felét is elérhetik globálisan. A fizetésképtelen cégek okozta kockázat szétterjed, ezért nagy veszélyt jelent a gazdaságra. A szabályozók korlátoznák a bankok nélküli hitelezést.
Egyre nagyobb pénztömegek mozognak a hitelezők és a hitelfelvevők között anélkül, hogy a bankrendszernek bármi köze lenne hozzájuk. A pénzügyi szabályozók szerint a bankszektoron kívüli pénzügyi szolgáltatások rendszere, más néven árnyékbankrendszer a válság 2008-as kitörését követően erősödött meg, mára pedig akkora méreteket öltött, hogy az már a rendszer stabilitását veszélyezteti.
A folyamat elszabadulása Kínában érezhető leginkább, ott egyes becslések szerint az éves bruttó hazai termék (GDP) csaknem 40 százalékának megfelelő összeg mozog a bankszektoron kívüli hitelekben és befektetési termékekben. A világ más részein is nőtt az árnyékbankok szerepe: Európában a bankok által folyósított összes hitel összegének akár a felét is elérhetik az árnyékbankrendszeren keresztül folyó kölcsönök.
A szabályozáson kívül eső forrásszerzés nem véletlenül a válság után kezdett virágozni. Ekkor szigorúbbak lettek a hitelezésre vonatkozó megkötések, a bankok magasabb tőkét, jobb átláthatóságot és mérleget vártak el a hozzájuk forduló vállalatoktól. A romló gazdasági viszonyok közepette azonban egyre több olyan cég volt, amelyik nem tudta átvinni a bankok által magasabbra emelt lécet. Ők végül különböző közvetítőkön keresztül, drágán, de mégis csak szereztek pénzt. A közvetítők pedig a kockázatos vállalatok a hitelezéséhez szükséges összeget direkt erre a célra létrehozott befektetési termékeikből fedezték. Az így kínált alapok viszonylag magas hozamot ígérnek, ám a befektetők ritkán láthatnak be a kockázatok mögé. Mivel a banki termékek hozamai esni kezdtek a világban, sok befektető mégis úgy gondolta, és gondolja még most is, hogy érdemes ezekbe a termékekbe fektetni.
A befektetések azt eredményezték, hogy az átlagosnál könnyebben fizetésképtelenné váló cégek által okozott kockázat továbbterjedhetett a közvetítőkön keresztül a befektetők felé. Ez a folyamat önmagában hasznos, ezért az árnyékbankrendszert nem is tekintik eredendően bűnös intézménynek a szakemberek. Abban az esetben azonban, ha túlságosan nagyra növekszik, a kockázatok tovagyűrűzése miatt az egész rendszerre veszélyes lehet.
A hitelezés e formájával a másik probléma az, hogy miközben a bankoknak egyre szigorúbb szabályoknak kell megfelelniük, ezek a folyamatok kibújnak a szabályozó hatóságok látóköréből. A válság előtt is előfordult, hogy azok a cégek, amelyeket a hagyományos bankrendszer túlságosan kockázatosnak ítélt, ezért nem finanszírozott, más úton jutottak forráshoz. Az így folyósított hitelek viszont jóval kockázatosabbak az átlagosnál, és bedőlés esetén más társaságokat is magukkal ránthatnak. A legnagyobb árnyékbankrendszerrel bíró Kínában például rendszeresen előfordul, hogy egy-egy fizetésképtelen nagyvállalat több hitelezőjét is nehéz helyzetbe hozza. A veszélyeket fokozza, hogy az árnyékbankrendszer résztvevői nemegyszer szoros szálakkal kapcsolódnak a hagyományos bankokhoz, így a nagy kockázatot vállaló társaságok bedőlésével más pénzintézetek is nehéz helyzetbe kerülhetnek.
A veszélyekre a világ pénzügyi szakemberei már évekkel ezelőtt figyelmeztettek, de tényleges lépéseket csak nemrégiben tettek a folyamat megállítására. Az Európai Bizottság már elfogadott egy határozatot az árnyékbankrendszer visszaszorítására. A szabályok többek között arra kötelezik hitelek hátterét nyújtó alapokat, hogy a vagyonuknak legalább tíz százalékát egy napon belül lejáró, további húz százalékát pedig egy héten belül esedékes eszközökben tartsák. Ezáltal ugyanis könnyebben hozzáférhetnek a befektetők a pénzeikhez.

Putyin végjátéka

Így akarják az emberiség selejtjei az atlanti médián keresztül Putyin által vezényelve a független nemzetállamok "nyalókájára" épülő új világrendet az emberiség torkán lenyomni.
Erről jut eszembe egy nagyon régi magyar szójárás: "látlak cigány gyere elő"! A világban folyó események őrült gyorsasággal haladnak az armageddon felé anélkül, hogy a tömegek észrevennénk. A világsajtóban tallózva a következőket gyűjtöttem össze, amit szeretnék veletek megosztani.

Kezdjük az elején, Putyin népszerűsítésével. Ahhoz, hogy valakit befuttassunk, szükségünk van egy felmérésre. Ez így volt a múltban és így működik a jelenben is. Hogy valaki mennyire közkedvelt, az alábbiakban olvasható: "Soha nem volt annyira közkedvelt Vladimir Putyin mint 2014. augusztusában. A zsidó CNN- Korrespondentin, Elise Labott, nem tudta meghazudtolni "az augusztusi közvélemény kutatás eredményét. "Putyin még a grúziai katonai győzelme után sem volt annyira közkedvelt mint ma." (edition.cnn.com, August 7, 2014)

Nyugatot legjobban az nyugtalanítja, hogy Krím Oroszországgal való újraegyesülése után, az Orosz-Föderáció további területi követeléseket fog bejelenteni. 2014 augusztusában a NATO figyelmeztető felhívást adott közre, hogy Oroszország a humanitárius misszió néven álcázott, a már lerombolt és kivéreztetett emberek megsegítését szolgáló szállítmánnyal, katonai alakulatokat küld Kelet-Ukrajnába.

A NATO-szóvivője, Oana Lungecu a következőket mondotta a Reuters felé. Az e-mail szövege: "nem kell, hogy tippeljünk, vajon mit akar Oroszország, elég amit látunk, és ez nagyon nyugtalanít bennünket".

Wesley Clark, (Clark zsidó származású, apja, Benjamin Jacob Kanne, A "Kanne" név a zsidó Kohen vonalból származtatik), a NATO volt katonai főparancsnoka, aki a szerbek elleni háborús agressziót vezette, úgy gondolja, hogy Putyin még nem döntött véglegesen, melyik utat válassza az ukrajnai konfliktus megoldásában, de a szemét Kelet-Ukrajnára vetette. Clark: "Putyin, megnöveli a kapacitását egy katonai intervencióra és Kelet-Ukrajnát Oroszország részévé akarja tenni."

Ami az elmúlt időkben egyre jobban elterjedt vélemény, Putyin minden további nélkül elfoglalhatná Ukrajnát, hogy megvédje saját országát. Az orosz filozófia professzor, Alexander Dugin, akit Putyin előgondolkodójának is tartanak, az EU-t egy dekadens, elfajzott, perverz etnocentrikus (népközpontú) ellenségnek tartja. Dugin szó szerint: "ha mi, Kelet-Ukrajnát elveszítjük, akkor Kijev megfogja támadni a Krím félszigetet, és belevisznek bennünket egy háborúba" (Spiegel, 2014, 29 szám 123 0ldal)


Amerikában, nem más, mint az igen ismert zsidó származású Stephen Cohen Professzor, oroszokat elemző, az amerikai Princeton Egyetemen tartott előadásában a következőket mondotta:

"az igaz, hogy Putyin egy intervenciót latolgat, de ez nem jelenti azt, hogy minden tőle indul ki ami a válságot illeti. A tanácsadói egyértelműen a tudtára adják, hogy ebben a válságban nem csupán Ukrajna a tét, hanem ez harc az orosz területekért, harc Oroszországért. Az ukrajnai hadsereg által megtámadott Kelet-Ukrajna, Oroszország határán található. A tanácsadói azt mondják, ha hagyja ezen városokat elesni, vagy elveszti őket, a harcok holnap Oroszországban folytatódnak." (edition.cnn.com, 2014. August 7.)

Alaxander Nekrassov, volt Kreml tanácsadó a CNN felé a következőképpen fogalmazott: "mikor Ukrajnába az anarchia és a káosz felütötte a fejét, a különböző radikálisok az ostromokról és vérontásokról gondoskodtak (mint nálunk 1919-be a vörös gárdisták, olvasd! Tormay Cecile, Bujdosó Könyv). Putyin döntő tervezetét az jellemzi, hogy minden hatalmában levő lehetőséget megragadva, megakadályozza egy második Irak kialakulását Ukrajna területén, és az, hogy egy lehetséges polgárháború kitörését elkerülje valamint, hogy az Oroszország felé kiterjedő erőszakot megállítsa.“ (edition.cnn.com, 2014 március 5)

Nagyon sok megfigyelő úgy jellemzi Putyint, hogy tétovázó, vagyis fél. Fél attól, ha Kelet-Ukrajnát visszacsatolná Oroszországhoz még nagyobb konfliktussal találná szembe magát. Paul Craig Roberts amerikai újságíró, a Ria-Novosti-ban leközölt cikkében a következők szerint vázolja a helyzetet: "nagy mennyiségű" bizonyíték halmozódott fel, amely bizonyítja, hogy Európa az amerikai függősége végett háborút indítványozott Oroszországgal szemben. Egy háborút, mely valószínűleg, az utolsó lesz az emberiség történelmében. A Washingtonnak adott, megalázott és idegességre, valamint gyengeségre utaló orosz válaszokat a nyugat megtévesztően értékelte. Úgy értelmezte, hogy Oroszország gyenge és félelemben él, mely félelemre Washington kellően okot is adott. (en.ria.ru, 2014.08.06)

Mindazt amit Putyin éveken keresztül igyekezett elérni, egy felelős EU-vezetésnek feltétlenül támogatnia kellet volna, azt, hogy Ukrajna ne lépjen be, Oroszország ellen, az usraeli katonai tömbbe, a NATO -ba. Ukrajna, minden korlátozások nélkül kereskedelmet folytathatott volna az EU-val, anélkül, hogy bármelyiknek tagja lenne, de nem ez volt a célja a washingtoni zsidó hatalmi központnak. Az Oroszország elleni háborút már évekkel ezelőtt eltervezték. Nem kisebb személy mint a volt NATO- főtitkár és főtitkára a Nyugat-Európai Uniónak (WEU), Xavier Solana (legutoljára az EU-külügyminiszterének nevezték), Oroszország elleni titkos célmeghatározó tervet már 2000 ben kinyilvánította. "Solana nyilatkozatának ezen összefüggésében nem csak potenciális megterhelő figyelmet keltett a transzatlanti kapcsolatokban szövetségesei körében, sőt nyilatkozatában utalt egy nagyfokú Oroszországi válság kirobbantására is, és nem utolsó sorban egy lehetséges kínai provokációt is kilátásba helyezve." (FAZ, 2000.05.03 9. oldal)

Mikor az EU, a zsidó lobbi megbízásából 2014 februárjában egyértelműen az oroszok tudtára adta, hogy Ukrajna EU-tag lesz és egyben a NATO kötelékébe is felvételre kerül, ezt megfejelték azzal, hogy a demokratikusan megválasztott ukrajnai elnököt Viktor Janukovicsot erőszakkal megbuktatták. Ezt a politikai helyzetet konfliktus nélkül kiegyensúlyozni, a problémát megoldani, Putyin részéről igen nehéznek bizonyult. Krím békés és legitim visszacsatolása az Orosz Birodalomhoz. Ezzel Oroszország egy örömteli katonai kihívást szolgáltatott a nyugatnak, melyre már régóta várakoztak. A kilátástalanságból született kelet-ukrajnai népszavazás nem a legjobbkor jött Putyinnak. Ezen terület leválási szándéka ebben az időben csak terhet jelentett Oroszország számára. A kelet-ukrajnai népszavazás után a nyugat háborús politikája egyértelművé vált. Az Ukrajna szinte majd minden politikai vezetője, beleértve az oligarcha Gouverneureit, mind zsidók. Egy percig sem tétováztak, hogy saját hadseregeit, a saját polgárai ellen, Kelet-Ukrajna területére, tömeggyilkosságra vezényelje. A felelősséget természetesen Putyinra hárították (mint a történelemben már oly sokszor kijátszották ezt az ütőkártyát), akinek katonái természetesen nem voltak jelen. Az úgynevezett szeparatisták legalizált, a már korábban lezajlott választások révén, nem kezdtek el lövöldözni. A fegyverrel való katonai brutalitás a kijevi kormány parancsára kezdődött, amikor saját polgárait kezdte lövetni. Putyin, aki minden képen egy nagyobb katonai konfliktust akart kikerülni és így a politikai taktikára épít, mert Ukrajna napról-napra egyre ingadozóvá válik, és talán egy elfogadható békés megoldással is kerülhet konfliktusból. Ennek lehetősége nem lehetetlen, a szegénység egyre jobban terjed, a zsidó kijevi kormány egyre nagyobb megszorításokat alkalmaz, hogy kiszolgálhassa a Wall-Street-nek és a FED-nek. Ennek nyomására Ukrajna Európa felöli területén is egyre nagyobb az elégedetlenség.

Putyin politikai döntéseit igen csak terheli a kelet-ukrajnai vagyis ma már Novorosszija-i, Új-Oroszország-i katonai harcok, ha továbbra is megengedi, hogy orosz származású embereket tömegével öljenek a kijevi hebräerek, mint ahogy teszik ezt az izraeliták a Gáza-i övezetben is, ahol a palesztinokat irtják, a cselekedetre való nyomás a hátországi orosz lakosság részéről egyre nagyobbodik.

Putyin helyzete emlékeztet a birodalmi kormányzó Adolf Hitler 1939-es esetére. A német békekormányzónak sikerült 1939 ig az árulók köztársasága által a lenyúzott, meggyötört népből egy életre való nemzetett formálnia, azáltal, hogy munkát és kenyeret adott. "ne képzeljétek el Hitlert - úgy, ahogy az iskolába tanultátok - egy esztelen embernek és ne higgyetek annak a téves tanításnak, hogy morálisan egy romlott személy volt. Hitler nagyon sokat tett Németországért: egyesítette a német ajkúakat, megtörte a kommunista uralmat, sportos tréninget vezetett be az ifjúságnak, létrehozott egy spártánikus államot, felélesztette a hazafiasságot, korlátozta a parlamentáris kormányzatot, mely nem passzol a német karakterhez, védelmet és jogot biztosított a személyi vagyonhoz" (Weltwoche, Svájc, idézet Time-Magazin, 2001/35)

A társadalmi jövedelem, a történelemben példátlanul, a gazdasági felépítésbe, az új Németországba került befektetésre, ez természetesen az országvédelmi költségeinek terhére. A Werhmacht, annak idején semmikép nem tudott volna egy nagyobb haderőnek ellenállni, még a lengyelországi hadviselés esetében sem, ha ez két hétnél tovább tartott volna.

"1939-be Hitler képes volt katonailag és gazdaságilag egy villámháborúra Lengyelország ellen, de nem többre … 1939 szeptemberéig nem volt hadipari gazdasága, a háborús előkészületeket még elképzelni sem volt képes" (Werner Maser, Der Wortbuch – Hitler, Stalin und der Zweite Weltkrieg, Olzog Verlag, München 1994 129 oldal)

"Adolf Hitlernek a nemzetfelépítéshez valóban békére volt szüksége, mint ahogy Vladimir Putyin-nak is szüksége van rá. Annak idején a háborút szítók közössége, a nyilvános politikai háttérben meghúzódva megakadályozta a hosszútávú béke lehetőségét, mint ahogy ma is teszik, hogy egy háborút tudjanak kirobbantani Oroszország ellen." (Generalmajor Otto Ernst Remer: „Kriegshetze gegen Deutschland)

Putyin nagyon jól tudja, még akkor is, ha cselekedetben nem fárad, hogy a szubintelligens (értelem alatti) jelszó, olyan, mint "fasiszták harca" mert a lobbi-hazugság által agymosott népe előtt és a még jobban lebutított maradék fejekben, a világ előtt igazságosnak kell maradnia. A valóságban a "fasiszta“-jelzö" alatt egy valós tudás áll, harc a világhatalom birtoklásáért, ezt nagyon jól tudja a lobbi média hatalma, melyet nyilvánosan nem mer kinyilvánítani.
Az orosz ifjúsági képzőintézetekben természetesen ez másképp nyilvánul meg. Az "Egységes Oroszország" nevű párt, gondoskodik utódokról. Az orosz kormány már évtizedek óta neveli ifjúságát a Szent-tó partján lévő intézetében. A képzés tematikájába olyanok is szerepelnek: "Oroszország újból szabad lesz, és a hidegháború veresége által elveszített területeit újra egyesíti." A cionista világuralom szintén az oktatási tárgyak között szerepel. A lobbi médiák, mint mindig, a helyzetfelismerő oktatásokat igyekeznek lázító elemként beállítani és egyszerűen diszkriminálni. Egy Babak nevű hallgató a "Die Welt" megkérdezésére a következőket válaszolta: "ha nálunk váratlanul olyan helyzet alakulna ki mint Ukrajnában, kénytelenek leszünk országunkat megvédeni, nem Kína ellen. Az agresszorok az USA -ból és ezen bábjaitól, az EU -ból és Ukrajnából érkeznek." (Welt.de, 2014.08.11)

Egyenlőre Putyin igyekszik a kijevi kormány által a dombasi lakosság körében okozott szenvedéseket az NVK-n (Nemzetközi Vöröskereszt) keresztül humanitárius segítséggel csökkenteni. Ennek ellenére azok, akik a "demokrácia" nevében a saját lakosaikat öletik, háborút keltőként kezelik. A nemzetgyilkosságokat végrehajtó nyugat, a hazugságokban gazdag oldalát kellően fitogtatja. Ha jól belegondolunk, Putyin a segélykonvojt akár katonai kísérettel is átvihetné a már a gázai övezethez hasonló nyomorban lévő lakossághoz, melyet tevékenységet a kijevi kormány Washington megbízásából igyekszik megakadályozni. Látszatra úgy néz ki, hogy Putyin húzóckodik a Donyeckben élő embereinek a katonai segítség nyújtásától, de ennek természetesen meg van a maga oka. A Krím visszacsatolása azért volt közkedvelt, mert fájdalommentesen, vérontás nélkül megtörtént, ami viszont a donyecki helyzetről nem mondható el. Ott nap mint nap ölik egymást a függetlenségükért harcolók és a kijevi kormánycsapatok, melyeknek veszteségei nem kimutathatóak. Ebből a háttérből próbál Putyin, mint békekövet, képességeit kinyilvánítani, és egyben bizonyítani, hogy nem táplál inváziós gondolatokat.


Az új ukrajnai köztársasági elnök, a krypto-zsidó Petro Prorosenko igyekszik a lobbi megbízói által, különösen Viktoria Nudelman (alias Nuland) és a ukrajnai politikát uraló főrabi, Yaakov Bleich, által katonailag Oroszország és a kelet-ukrajnai orosz származású lakosai ellen, helyzetbe hoznia magát. "az ukrajnai köztársasági elnök, Porosenko parancsba utasította a hadsereget, hogy fel kell számolni a kelet-ukrajnai szeparatistákat, és az erő oldaláról egyességet elérni." (bbc.com, 25 June 2014)

Ha ebből a szemszögből nézzük, Putyin akár az Ukrajna egy részének a gazdasági destabilizálása mellet is dönthet, és még célhoz is vezet, ha az úgynevezett szeparatistákat nem sikerül Kijevnek felszámolnia. Na nézzük, hogyan is nézhetne ki az orosz politika? A moszkvai politikai életben két nézet áll egymással szemben. Az egyik oldalon megtalálható a nacionalisták és a konzervatív szemléletűek (sokan jönnek a honvédelmi és a biztonsági komplexből), akik a nyugatot ellenségnek tartják és az orosz ellenes szankciókat úgy kezelik, hogy ez lehetőséget ad a nyugattól való leválásra. A másik oldalon találjuk az úgynevezett liberalistákat, "reformisták", a dekadensek, akik azzal érvelnek, ha Oroszország a nyugattal szakít, ez hosszútávon egy gazdasági katasztrófában végződik.

Mely oldalon áll Putyin? A szíve szerint nemzetiszocialista, ezért úgy gondolom, hogy a nyugatellenes oldalon foglal helyet, a pragmatizmusa viszont "reformokat" von maga után. Talán arra gondol, hogy a két oldal közötti egyenetlenkedés előnyére válik. A veszély igen kicsi, hogy a dekadens liberalisták oldalára álljon. Az eddigiekből ítélve úgy értékelhető, hogy Ö egy egységes a nemzeti az örökkévaló emberi értékekre épülő Európát szeretne létrehozni. Alexander Dugin, orosz filozófus, aki Putyint nem épp ideálisan értékeli, de a vezérben való hiányosságok ellenére támogatja. A Spiegel hetilap megkérezésére, hogy mi a véleménye Európáról és Németországról röviden a következőkben foglalta össze: "Önöknél Németországban van homoszexuálisok felvonulása „parádé“ - okay, akkor vonuljatok. Az, hogy nálunk nincs, úgy értékelitek, hogy ez a emberi jogok megsértése. Erre mondjuk mi, hogy takarodjatok … a ! A mai német kultúra a német nép ellensége.“ (Spiegel, Nr. 2014/29, 122 oldal)

Putyin elképzelése egy a független nemzetekre épülő új világrend.

Ha figyelemmel kísérjük Putyint kapcsolatok teremtését észre vehetjük, hogy igen jó kapcsolatokat táplál az európiai nemzeti és nemzetiszocialista pártokkal, mozgalmakkal. Ez év októberében kerül megrendezésre Szent Péterváron az európai nemzeti pártok kongresszusa amelyre a görög "Arany Hajnal" szintén meghívott. "A bolgár "Ataka", a francia "National Front“, a magyar "Jobbik" ezt természetesen közli az atlanti sajtó is "… 2014 októberében lehetőség nyílik az európai radikális pártoknak tanácsokat és támogatást szerezni a Kreml vezetésétől: "Rodina-Párt" (A Haza Pártja) meghívta az európai jobboldali radikális pártokat a Szent Péterváron tartandó Orosz Nemzeti Fórumra." (Süddeutsche Zeitung, 2014.04.17. 7.oldal)

Már több min 20 éve észlelhető volt, hogy Kelet-Európa jövője a nemzetpolitikára fog átépülni, mely logikusan következtetve kihatással lesz a dekadens Európára. Ez egy eléggé elfogadott meglátás volt és még is érdekes módon a zsidó Henrry Kissingernek tulajdonitja az atlanti sajtó, nem érdekes?

Egy volt a nyugati politikusok körében, aki ezt felismerte, a volt zsidó-amerikai külügyminiszter, Henry Kissinger: "megvagyok róla győződve, hogy a nemzetállam egy új renaissancet fog megélni. Ez érvényes nem csak Kelet-Európára, de egy bizonyos mértékbe nyugatra is.“ (Welt am Sonntag, 13.11.1994.11.13. 25. old.)

Az amerikai befolyásoló, a zsidó Robert Kagan, férje Viktoria Nudelman-nak (alias Nuland), aki az amerikai külügyminisztérium megbízásából nem hivatalosan a kijevi háborús erőlködéseket irányítja Oroszország ellen, nem látja már oly magabiztosan az örökké való megmaradását a zsidó világrendszernek mint tíz évvel ezelőtt. Kagan a következőket írja a Spiegel-Essay-ban: "70 évvel ezelőtt, a második vh. romjain egy új világrend jött létre. A központ: az USA. Ma már ez a világrend bomladozóba van… az egyre előrenyomuló nacionalista feszültségek, a kelet-ázsiai nagyhatalmak között, avagy a világban egyre előrébb nyomuló autokrácia és a demokrácia hanyatlása következtében. Lemérhetőek, hogy valami változás következik, és ez oly gyors, amit nehezen tudtunk elképzelni. Láthatólag egy új Világrend jön létre.“ (Spiegel, Nr. 2014/26, 128. oldal)

Igen, és ez az új világrend egy nacionalista világrend lesz. A jelenlegi válságokban egy ami közös, harc a nemzeti függetlenségért, a világ zsidó lobbik rabszolgatartó rendjéből való kiválásért. Ha az EU tagállamai nyilvánosan is az EU- liberalista demokráciájától búcsút vesznek, és Oroszországot követhető jelképnek tekintik, akkor elmondhatjuk, hogy Kagan felismerte a jövőbe mutató utat. De gondolom azt is felismerte hogy az eddigiekben nem voltak ártatlanok, az amerikai nép ugyan úgy számon fogja őket kérni a munkásságukért. "A magyar miniszterelnök Orbán Viktor a nyugat liberalista demokráciát az orszában befejezetnek nyilvánitotta. Példaképként Oroszországot és Kinát fogja követni.“ (ZEIT.de, 2014. juli 30.)

Ez Viktortól egy érdekes megnyilvánulás, tudomásom szerint a mi napig utálja az oroszokat, vajon mi okozta nála ezt a nagy pálfordulást, az előre való menekülést, talán olvassa az oldalunkat vagy ismeri, hogy hogyan vadásznak az oroszlánok?
Putyin stratégiája az, hogy a volt szovjet köztársaságok vezetői ugyanazokból választódnak ki, akik közelebb állnak Moszkvához, mint nyugathoz, hogy esetlegesen egy komolyabb esetben számíthasson rájuk. Ha nem sikerül elég gyorsan ezt megvalósítania akkor mindent megtesznek, hogy ezen országok gazdaságilag és katonailag gyengék maradjanak. Látszolag meghagyom függetlenségedet de nem árt ha Moszkva párti vagy.


Európa destabilizálása ugyanúgy folyamatban van Putyin nélkül is. Az USrael által követelt szankciók Oroszország ellen, voltaképpen nem Oroszországot gyengítik, hanem az EU tagállamokat és magát az NSZK-t. Az amerikai izraeli-lobbi nagyon jól tudja, hogy Európát de ugyanúgy a terrorista államot Izraelt, a világuralmi politikájában nem tudja fenntartani. Ezért minden megtesznek, hogy Oroszországnak nehogy egy gazdaságilag jól működő Németország kerüljön a kezébe, mely erősítené az oroszok a világban elfoglalt helyzetének a pozícióját.

Itt szeretném megemlíteni a német szövetségi kormányzó asszonyt, a lobbi teljes körű szolgalelkűségének megnyilvánulását. Még az EU döntése előtt az alázatos szolgaságát bizonyítva, a tengeren túli zsidó uralkodóknak udvarolva, szankciókat vezetett be az oroszok ellen. Ezen halálra nevetik magukat az amerikai zsidó nagyvállalkozók. Például az Exxon-Mobil olajfúrásokat folytat az északi sarkon az oroszokkal. A legrosszabb ebben az hogy az amerikaiak a kezdet kezdetén, a szankciók parancsba adásakor kijelentették, hogy a stratégiailag fontos gazdasági vállalkozások nem fognak a szankciókban részt vállalni, holott pontosan az amerikai utasítás szerint, ezeknek a vállalkozásoknak kellene a szankciókban részt venniük.
"a szankciók ellenére: az US-Multi elkezdi az olajfúrásait Oroszországban… már korábban ismert volt, hogy a már meglévő közös projektek nem esnek a szankciók alá. Mindamellett a szankciók értelmében az orosz állami olajvállalkozásnak, a Rosnef -nek megtiltották az US – tőkéhez való hozzájutást, valamint a technológiai eszközök szállítását amelyek kimondottan az olajfúráshoz szükségesek az északi sarkon. Ez a tilalom valójában ebben az esetben nem érvényes, mert ez a technika az Exxon-tól jön.“(tagesschau.de, 2014.08.09.)

A franciák szintén búcsút intettek a szankcióknak, csúcs technikai hadi-termékeket szállítanak az oroszoknak szintén olvasható az atlanti sajtóba: "Annak ellenére, hogy az ukrajnai válság tovább fajult, a francia kormány továbbra is tartja magát a csúcstechnológiával ellátott helikoptert szállító anyahajó leszállításához az oroszoknak. Az USA és Nagy Britannia kritizálta a fegyverüzletet.“ (Welt.de, 22.07.2014.07.22.)

Az NSZK, vazallus politikusai a megbízóik érdekében az Oroszország elleni szankciók fenntartásával, szinte megsemmisítik a német gazdaságot, és nem beszélve arról, hogy Kijev a zsarolási követelésével még ezt halmozza is. Az ott tomboló zsidó kormány szintén szankcionálja az oroszokat, ami végül is az NSZK ellen irányul. Kijev a gázvezetékek használatáért nem belátható költségeket számol fel az NSZK felé, hogyan lehetséges ez, mikor nem csak az Ukrajnán áthaladó csőrendszeren keresztül kerül NSZK ellátásra, bárki megtekintheti a gázvezetékek hálózatát a világhálón. . "Ukrajna miniszterelnöke Arseni Jacenjuk legújabb kijelentése szerint, az orosz gáz szállítmányozást leállíthatná, amit a szakértök is úgy értékelnek, hogy ez valójában egy zsarolás. Kijevnek tudomásában van, hogy a vezetéket nem terelheti el, ezért választja ezt a trükköt, mondotta Igor Moroszov, az orosz külügyi föderáció tanácsának tagja, Moszvában.“ (german.ruvr.ru, 2014.08.08.)

Oroszországnak nincs szüksége hogy válasz szankcióként lezárja a gázszállítást, ezt megteszi nyugat "barátja", Kijev, aki miatt még háborúba is keveredtek Moszkvával. Mint korábban az útonállók, akik az áthaladásért vámot szedtek, ugyanezt teszi Jacenjuk, aki milliárdokat számol fel a gáz Ukrajnán való átmeneteléért. Feltehetjük a kérdést, hogy mért is vannak barátaink? Ennél fogva a közeledő tél hideg és drága lesz, aminek az árát az EU és az NSZK állja, így igen csak sok-sok milliárd folyik az ukrajnai oligarchák pénzes ládájába. Mint ahogy ismert 2014 augusztus 23-ra, a szövetségi kormányzó asszony megvolt hívva Kijevbe, inkább mondjuk, "oda parancsolták". "a kormányzó asszony konkrét lehetőségeket helyezett kilátásba, hogy milyen formába tudja az NSZK Ukrajnát támogatni" - mondotta a kormány szóvivője Steffen Sebert 2014. augusztus 19-én.

Ha a zsidó-ukrán kormány az EU "kormányzó asszonyát" Kijevbe meghívja, a követelt összeg már rég ismert. Ez kivehető abból, hogy az NSZK pénzügyminisztere már korábban bejelentette az ukrajnai milliárdos követeléseket, amit természetesen a német kormány teljesíteni fog.

"igen fontos, hogy az EU Ukrajnát pénzügyileg is támogassa, hogy ez nekünk gazdaságilag és pénzügyileg megterhelést okoz, az másodrendű.“ (die Zeit 2014 március 24.)

Ezenkívül lehetősége volt a Kormányzó Asszonynak Porosenko számára tanácsokat adni, hogy hogyan lehet a malajziai személyszállító MH17-es lelövésének hazugságát továbbra is a "szeparatistákra" fenntartani anélkül, hogy a ukrajnai katonai vezetést ezzel terhelnék. A nyilvánosságra hozott cockpit szövege mindeddig nem teljes, az MH 17 lelövése továbbra is a homályba marad a nyilvánosság előtt. Ez olvasható a (spiegel.de 2014.08.12-i rovatában): "A Holland biztonsági tanács, az OVV, továbbra is zárolta a fekete doboz részleteiben történt kiértékelését"

Hogy végül is az amerikai, a világot uraló zsidó lobbi a hatalmi erejének demonstrációjával mit akar számunkra bemutatni? Az usraeli világhatalom bukását már nem zavarja, mert elmondhatjuk, hogy ez egy lezárt dolog az emberiség történelemében. Még egyszer, a futtatott zsidó, az új-konzervatívok tanácsadóját, Robert Kagan-t megszólaltatva, mely igen csak figyelemfelkeltő kell hogy legyen: "2008 -ban mikor kezdetét vette a pénzügyi válság egy paradigma változás jöt létre. Ez nem a történelem végét, hanem Amerika végét, a nyugat végét jelentette. A diadalizmusa kénytelen helyet adnia a hanyatlási doktrínák, tanának … a korábbi időkben, mikor az USA hatalmát felhasználta a világot a számára elfogadott irányba terelni, ma ez már nem lehetséges mert az USA nem rendelkezik elég hatalommal. Magas rangú amerikai kormányképviselők véleménye az, hogy a sziriai-konfliktus esetében messzemenőkig kötött volt a keze. A mai amerikai generáció tanulsága az iraki és az afganisztáni eseményekből: hogy Amerikának nem hogy hatalma nincs, de nincs megérthetősége, és nincs alkalmassága a világ problémainak megoldására." (Der Spiegel, Nr. 2014/26, 131. oldal)

Tetőzzük a dolgokat, a zsidó napilap a bécsi "Die Presse" a 2014.08.12.számában keserű szájjal arról vádaskodik, hogy Oroszország és Kína a dollár-hegemónia végét készítik elő. "Analízis: vége a dollár-hegemóniának … Kína és Oroszország egy elszámolási szerződést kötött, melyben a mindenkor ország fizető eszköze az elszámolási alap (Renminbi/Yuan és a Rubel) mindemellett emelik az egymás közötti kereskedelem mennyiségét. A cél a sino-orosz terv, egy új világrend felállítása, ahol már az USA nem egyeduralkodó … a 2008 as pénzügyi válság óta az úgynevezett dollár elszámolásról való áttérés, melynek terjedése egyre számottevőbb. Washington ezt természetesen igyekszik lassítani, de a továbbterjedését nem képes megállítani.

Ha azt nézzük, hogy az orosz harcosok Kelet-Ukrajnában napjába legalább egy harci repülőt lelőnek, az ukrán harcosok tömegével dezertálnak a "szeparatistákhoz", akkor mindenki számára érthetővé válik, hogy USrael halotti harangját húzzák. Elkeseredett, megerőltetett hazugsággal próbálkozik a hatalmi zsidóság, hogy az amerikai haderőt mégis egy harmadik világháborúba, Oroszország és Kina ellen belevigye, ami valószínűleg sikertelen.

Nem szabad, hogy Putyin hibát kövessen el azzal hogy taktikázik, mondotta intim ismerője az amerikai lobbi-rendszernek. Paul Craig Roberts nyomatékosan hívja fel Putyin figyelmét az ütőkártyáinak kijátszására, idézet a Ria Novostiban megjelent írásából:

"Megdöbbentő, hogy Oroszország - a szankciók ellenére - önvédelmi helyzete megringathatatlan, mert Oroszország nem Washington, és nem az impotens EU. Kezében tart minden kijátszható ütőkártyát. Putyinnak lehetőségében áll az európai gazdaságot bedönteni, ha pl. elzárja a gázcsapot. Putyinnak nem kell a gázcsapot sokáig zárva tartania ahhoz, hogy az EU a gyámjának, Washingtonnak good-bye-t mondjon, és Oroszországgal egyezkedjen. Minél tovább várakozik Moszkva, annál több ideje van az EU-nak a legélesebb fegyverrel felszerelkeznie. Az energia fegyverrel Oroszország konfliktus nélkül, békésen megoldhatná a helyzetet, melyet Washington hangszerelt. A washingtoni agresszív politika Putyin ellen, nem fog abbamaradni, míg Putyin meg nem érti hogy az ütőkártyákat a kezében tartja. Csak ki kellene hogy játssza." (en.ria.ru, 06/08/2014)

Hogy ennyire naiv legyen valaki, még akkor is ha az amerikai lobbi intim ismerőjének tartják. Nehogy már ne vegyük észre, hogy mindenáron bele akarnak hajtani minket egy világháborúba.
De ne legyenek gondjai, a gázcsapot majd elzárja az EU és az Ön országa által nagyban istápolt barátja, Ukrajna.



Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy az emberiség nagy ellensége nem tétlen.

/Aramis/

Hogy is terjesztik valójában az ebolát?

Nigériából, Sierra Leonéból sorra utasítják ki a Vörös Kereszt munkatársait, mivel kiderült, hogy ők maguk terjesztik a kórt oltások által. Az említett két ország. Nos, Nigéria rengeteg olajjal rendelkezik és a
Bokoharam nem bizonyult elég hatékony ijesztgetésnek. Sierra Leonéban pedig a gyémántbányák munkásai tették le a csákányt magasabb béreket követelve. Ezért bedöntik az ott regnáló hatalmat, hogy így kaparintsák meg a bányákat. Ír még arról, hogy furcsa az, hogy mintha mi se történt volna, simán, zavartalanul  folyik a repülőgépes utasforgalom. Látszatintézkedések persze vannak, de mind a célországoknál. Ha komoly fenyegetés lenne, már negyed ennyitől is simán leállítják a légi forgalmat. Aztán ami a legfurcsább, az az, hogy 2007-ben Amerikában Centers for Disease Control and Prevention (CDC Atlanta, Georgia, Amerikai Egyesült Államok) november 26-án  200706291 szabadalmi számon levédték az Ebola nevet, mégpedig a kereskedelmi jogokkal együtt. Ami pedig az én szubjektív véleményem,  hogy egész Európában egy-egy esetről írnak állandóan hozzátéve mindig, hogy most már aztán tényleg terjed, miközben percekre, órákra vagyunk az összes felsorolt államtól és egy hónap alatt nem volt képes az Ebola elterjedni.
És milyen furcsa, hogy az ázsiai népek immunisak rá. Sándor Olasz fordítása a lényegi mondanivalóra koncentrálva.

mormota1968

Eljött hát a kigyúrt, tarkopasz behajtók ideje!

Az új Ptk. jelentős mértékben újraszabályozta az engedményezés rendszerét. Ennek keretében egyrészről rendelkezik a jövőbeni követelésekről, másrészről pedig meghatározza, hogy az engedményezés keretében mi szükséges a tulajdon átszállásához. Jelentős változás, hogy lényegesen részletesebben határozza meg, mely követelések engedményezhetők s ennek keretében kitér a jövőbeli követelések engedményezésére is, amely az eddigi szabályozásban nem, csak a bírói gyakorlatban szerepelt.

1.1. Az engedményezés fogalma
A jogosult a kötelezettel szembeni követelését másra ruházhatja át. A követelés átruházással való megszerzéséhez az átruházásra irányuló szerződés vagy más jogcím és a követelés engedményezése szükséges. Az engedményezés az engedményező és az engedményes szerződése, amellyel az engedményes az engedményező helyébe lép. Az engedményezéssel az engedményesre szállnak át a követelést biztosító zálogjogból és kezességből eredő jogok, valamint a kamatkövetelés is (6:193. §).
Lényeges különbség a korábbi szabályozáshoz képest, hogy az új rendelkezés kimondja: a követelés átruházással történő megszerzéséhez az erre irányuló szerződés vagy jogcím valamint a követelés engedményezése is szükséges. Meghatározza az engedményezés fogalmát, szerződésként definiálva azt s kiterjeszti azt a kamatokra is.
1.2. Engedményezhető követelések
A követelés akkor engedményezhető, ha az engedményezéskor már létezik az a jogviszony, amelyből a követelés fakad. Az engedményezett követelést a kötelezett, a jogcím, az összeg és az esedékesség megjelölésével vagy egyéb olyan módon kell meghatározni, amely az engedményezés időpontjában, jövőbeli követelések esetén legkésőbb a követelés létrejöttekor az engedményezett követelést azonosíthatóvá teszi. Semmis a jogosult személyéhez kötött követelések engedményezése (6:194. §)…
(ugyvedvilag.hu)
Bal-Rad komm: Hát – kérjükszépen! Eddig a lényeg. “Hitelesmentésileg” a döbrögista horda föltette az “i” – beűre a pontot. Nem fognak itt a jövőben a bankok vessződni a bedőlt hitelekkel! A közműcégek, parkolócégek, telefontársaságok a megfizetni NEM TUDOTT adósságok és bírságok “birtokosaival”!

Törvényi lehetőségüknél fogva “engedményezik” a tartozásokat az “engedményezettekre”! Két ügyvédi felszólítás, és érkeznek az adóshoz a kigyúrt kopaszok!

Nesze neked “útszélén nem hagyott” magyar! A NER megoldotta ezt a problémát is!
Olyan terror fog beindulni ORSZÁGUNKBAN, amihez foghatót még eddig élő ember itt nem látott!
Hogy mi lesz az eredménye?
Öngyilkosságok ezrei, és a behajtók (ön – és otthonvédelemből jogos!) lemészárlása!