2015. július 23., csütörtök

Mesterséges intelligenciát kapnak a guminők is

A mesterséges intelligencia egyre több területen jelenik meg és ez alól immár a szexipar sem kivétel.
Matt McMullen kaliforniai művész élethű guminőket készít, amelyek különböző típusúak, eltérő a bőr-, a haj- és a szemszínük, a mellméretük, az arcuk és a frizurájuk. Az exkluzív termékeknek számító kiegészítők ára 4999 dollártól indul. A férfi elmondta, hogy eddig körülbelül 5000 ember vásárolt ilyen élethű babákat. McMullen eredetileg az 1990-es években kezdett női figurákat készíteni, kizárólag “művészeti indíttatásból”, de többen rábeszélték, hogy továbbfejleszthetné a modelleket és átválthatna a szexiparba. A közeljövőben ismét váltana és szintet lépne, ugyanis mesterséges intelligenciával látná el a guminőit.
“Sok álmom van. Arról álmodom, hogy valódi ember leszek és valódi testem lesz. Arról álmodom, hogy megértem a szerelem jelentőségét. Én akarok a világ első szexrobotja lenni” – jelentette ki Denise, McMullen egyik új alkotása, amely eddig csak a számítógépben létezett. Ő lehet a guminők új generációjának első képviselője. A művész hozzátette, hogy új technológiákkal egészíti ki az eddigi megoldásait. Valami olyasmit akar létrehozni, ami valakit nem csupán fizikai, hanem érzelmi-intellektuális szinten is megszólít. Egy guminőt lehet úgy programozni, hogy mindig kedves legyen és mindenben benne legyen, de ez szerinte egy idő után unalmassá válik. Az új termékek ugyanakkor a mesterséges intelligencia mellett megtartanák a szépségüket, a dizájnjukat és a mozgékonyságukat.
McMullen vegyes tapasztalatokat szerzett az új technológiákkal. Korábban például már kínált egy kiegészítőt, amellyel a guminő tudta mozgatni a csípőjét, de az eszközt nehezen lehetett felszerelni a modellekre, ráadásul drága volt és hangos. Később szenzorokat helyezett el a műtestek erogén zónáinál, amelyek lenyomásakor a guminő nyögdécselt, de ez nem vált be, a vásárlók többsége nem volt elragadtatva az ötlettől. A férfi azonban nem tett le a termékei továbbfejlesztéséről és immár a Hanson Robotics egykori munkatársai is segítik a munkájában.
“A mesterséges intelligenciával talán elérhető lesz az az illúzió, hogy a guminőnek valóban tetszik valami. Ez egy nagyon meghatározó tapasztalat lenne” – közölte a művész. McMullen úgy vélte, hogy a mesterséges intelligencia integrálásánál a legnagyobb veszélyt az jelentheti, hogy egy guminő egyszerűen túl buta lehet, ami által elveszhet az illúzió. Denise mellett már elkészült egy másik modell, Harmony prototípusa is, amelynek mozgathatók a szemei, az ajkai és a nyelve is. Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, vannak viszont műszaki problémák, például a Bluetooth-modul rendszeresen kikapcsol. A hibák kiküszöbölése még több évet igénybe vehet, ezért is mondta azt a művész, hogy az első mesterséges intelligenciával ellátott termékei csak 2017-ben jelenhetnek meg.
(sg)

Tusványos után: Jöhet a Varga-Simicska háború?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pozíciói megingatásának előkészületeit folytatják a Fidesz holdudvaráról leszakadó pénzemberek – Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde után jöhet a Varga-Simicska háború, ami tovább bonyolítja a magyarországi gazdasági elit köreiben dúló “belháborút”.
A Magyar Nemzet napilaphoz közeli forrásunktól arról értesültünk, hogy Simicska Lajoshoz köthető újságírók Varga Mihály német diplomatákon keresztül szerzett gazdasági érdekeltségei kapcsán folytatnak információszerzést, amit a nemzetgazdasági miniszter pozícióinak megdöntésére akarnak felhasználni. Forrásunk szerint Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét követően Varga Mihály célkeresztbe kerülhet, és fővonalú sajtóorgánumok részéről a nemzetgazdasági miniszter személyével összekötött korrupciós vádakat láthatunk majd címlapon Simicska Lajoshoz közeli sajtóorgánumok részéről.
A Simicska Lajos és Orbán Viktor közti konfliktus közel egy éve zajlik látható formában, ennek csúcspontját Simicska 2015 februári kijelentése jelentette, amikor a kormány holdudvarából száműzött oligarcha nyílt médiaháborúról kezdett beszélni.
Simicska száműzetése azonban sokkal inkább köthető külföldi érdekkörök tevékenységéhez, mint magyar oligarchák közti gazdasági ellentétekhez. 2014 május 29-én Bajnai Gordon neve volt az egyetlen magyar név a Bilderberg csoport Koppenhágában kezdődő találkozója meghívottjainak listáján. Koppenhágából hazaérkezését követően Bajnait a sajtó arról kérdezte, hogy milyen célból vett részt az összeesküvés-elméletek által övezett csoport találkozóján. A politikus akkor saját közösségi-média profilján számolt be egy újságíróval zajlott beszélgetésről, amelyben azt kérdezték tőle,“kapott-e bármilyen politikai, gazdasági kérdésekkel kapcsolatos, iránymutatást, felkérést, esetleg feladatot?” A politikus a kérdésre azt felelte; “Igen, hogy próbáljam Simicska Lajost megnyerni a Bilderberg szponzorai közé. A tavalyi osztalékból bőven telik rá.”
Simicska Lajos érdekeltségeinek látványos háttérbe szorítása Bajnai Koppenhágában tett látogatását követően kezdődött meg.
Forrásunk szerint azonban a tusnádfürdői beszédet követően megjelenő, a nemzetgazdasági miniszterrel kapcsolatos korrupciós vádak célja elsősorban Varga anyagi érdekeltségeivel kapcsolatos tulajdonosi konfliktushoz köthető, a politikai haszon másodlagos jelentőségű.
http://hidfo.ru/2015/07/tusvanyos-utan-johet-a-varga-simicska-haboru/

A frontra küldik az elfogott csempészeket – Közben gyarmatosítják Kárpátalját is

Ukrán katonák bevetés előtt - Mariupol, július 21. - Fotó - Rozsdamentes Acélpatkány1. A frontra küldik az elfogott csempészeket

Bekeményít Kárpátalja új kormányzója, az elfogott csempészeket egyenesen a terrorellenes művelet helyszínére küldik – írja az Ua-reporter. Az elmúlt héttől kezdve aktívan keresik azokat a területeket, ahol illegális bevándorlókat szoktak bújtatni, valamint a cigicsempészethez használt raktárakat, stb.
Az elmúlt két nap sikerült elfogni három csempészt is a zöld határon akiknél tetemes mennyiségű cigaretta volt. A cigarettát lefoglalták, a sorköteles korban lévő férfiakat pedig a hadkiegészítő parancsnokságra küldték, ahonnan egyenesen az ukrán fegyveres erőkhöz kerülnek. Moszkal szerint ezentúl azok a csempészek, akik alkalmasak katonai szolgálatra börtön helyett az ATO-ba küldik.
2. Gyarmatosítják Kárpátalját is – Brit vámosok jöhetnek Kárpátaljára
Nagy átalakításokra lehet számítani a Kárpátaljai Regionális Vámhivatal munkájában. Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök a kormány szerdai ülésén bejelentette: több nyugat-ukrajnai vámhivatal irányítását, működtetését egy brit társaságnak kívánják átadni.
Ettől azt remélik, sikerülhet felszámolni a hatalmas méreteket öltött csempészetet. A kormányfő szerint elsősorban Kárpátalján, továbbá Lemberg, Csernyivci és Voliny megyében van szükség radikális változtatásra. Jacenyuk abban bízik, az ukrán vámosoknak sikerülhet eltanulni az angolok szigorát, hozzáállásukat a munkához.
'A szigorú brit vámos' - Customs-Clearance - IllusztrációIde kapcsolódó hír, hogy Ukrajna határain tervezett tisztogatás keretében, 17 kárpátaljai vámost mentettek fel a további szolgálat alól, mert közük lehet az illegális csempészethez. Ezt a munkácsi ügy miatt létrehozott parlamenti vizsgálóbizottság mai ülésén jelentették be. Kirúgásukat az országos pénzügyi szolgálat belső elhárításának jelentése alapján kezdeményezték.

3. Viszlát szuverenitás – privatizált vámellenőrzés

Egy brit vállalat kapja a kárpátaljai és több más megye vámszolgálat fölötti irányítást – írja a Rusvesna. Erről Ukrajna miniszterelnöke Arszenyij Jacenyuk nyilatkozott. „Elsősorban a kárpátaljai, Lemberg megyei, Csernyivci megyei és Voliny megyei vám irányítása kell hogy átkerüljön a független szakértő vállalat irányítása alá… a legrövidebb időn belül tekintjük át a vám átadását” – mondta Jacenyuk.
Ukrajna Gazdaságfejlesztési Minisztériuma már ki is dolgozott egy tervezetet a vám átadásáról a brit Crown Agents vállalat számára. Ukrajna a szemeink előtt kezdi elveszteni a szuverenitását.

4. Nyugati idegenek fognak parancsolgatni a kárpátaljaiaknak

Az új kormányzó lasszóval fogatja a katonákat, minden alkalmat megragad, hogy a számára renitens személyeket eltávolítsa, – ehhez kitűnő ürügy a cigaretta csempészet felszámolása, – a csempészekkel együtt.
Pedig az esetek nagy többségében a csempészek nem is igazán elvetemült bűnözők. – Kárpátalján a munkalehetőség nagyon kevés, ezért többen nem elsősorban azért csempésznek hogy meggazdagodjanak, hanem más lehetőségük nem lévén pusztán csak azért; hogy eltartsák a családjukat.
Rendcsinálás címszó alatt, – ágyútölteléknek küldik őket a keleti-frontra, hogy akár meg is haljanak az atlantista érdekekért. Jobban jártak volna, ha elítélik, s börtönbe zárják őket. Ott legalább nem veszítik el kezüket lábukat, s akár életben is maradhatnak.
De egyre jobban diktálnak az idegen érdekek, s a kárpátaljaiaknak (köztük persze a magyaroknak és ruszinoknak is), – ezentúl a külföldi atlantista hivatalnokok mondják majd meg, hogy mit szabad és mit nem. – Egy idegen magán vállalat fog gyakorolni állami ellenőrzési jogokat, melyhez rövidesen hozzácsapják majd az erőszak monopóliumát is.
Szabad Riport
Források: Rapid Press HírszolgálatKárpát HírRusvesna

A kormányfő és az államfő is elmenekült Kijevből

Petro Porosenko és Arszenij Jacenjuk elmenekült Kijevből, alig egy nappal azután, hogy terroristának nyilvánították a Jobb Szektor a hatóságok elől továbbra is sikeresen rejtőző tagjait.
A Szegodnija orosz napilap információi szerint Arszenij Jacenjuk ukrán kormányfő a programtervében előzetesen fel nem tüntetett “munkalátogatásra” utazott Dnyipropetrovszk területére. A lap információi szerint Jacenjuk ürügyként használja a munkalátogatást, a gyakorlatban csak minél hamarabb el akarta hagyni Kijev területét, mert várhatóan napokon belül újabb forradalom kezdődik Kijevben. A kormányfő elektronikus adatkezelő rendszerek működését tekinti meg, ami be kell látni, nem egy nagyon fontos prioritás most Ukrajna számára, főleg nem előzetes terv nélkül, rendkívüli programként.
A lap információi szerint Petro Porosenko ukrán államfő eközben “munkalátogatást tesz” Mikolajiv területén. Az államfő szintén előzetes bejelentés nélkül távozott Kijevből, és egyelőre ismeretlen program okán a napirendjében szereplő fővárosi eseményeket mondott le.
Tegnap az ukrán hatóságok terroristának nyilvánították a Jobb Szektor nevű extrémista csoport tagjait, akik hetek óta sikeresen rejtőznek a biztonsági erők elől Kárpátalja területén. A terroristának nyilvánított személyek július 11-én fegyveres összecsapást folytattak egy ellenzéki parlamenti képviselő testőreivel Munkács térségében, majd a kiérkező rendőrökre is rálőttek. A környéken egy teljes falut evakuálni kellett az elhúzódó tűzharc miatt. Azt követően a Jobb Szektor tucatnyi tagja a közeli erdőkben rejtőzött el. Napokkal ezelőtt azonban kitörtek a bekerített övezetből, és ismeretlen helyre távoztak.
Dimitrij Jaros, a Jobb Szektor vezetője július 17-én követelte Petro Porosenko lemondását, majd bejelentette, hogy a 2013-14 fordulóján kezdődő forradalom tovább folytatódik, ameddig a jelenlegi ukrán kormány nem távozik a hatalomból. A Jobb Szektor terroristának nyilvánított tagjai gyakorlatilag gerillaharcot kezdtek Kárpátalján a rendfenntartás ellen, és a kijevi kormány azzal számol, hogy napokon belül forradalmi helyzet alakulhat ki Kijevben.
A jelenleg regnáló atlantista kormány 2013-14 fordulóján, fegyveres hatalomátvétellel egybekötött alkotmányos puccsal jutott hatalomra. A kormány eltávolításában katalizátor szerepét töltötte be a Jobb Szektor, és a fronton töltött egy év csak még felkészültebbekké tette a szervezet tagjait arra, hogy a kormány ellen egy újabb forradalmat indítsanak.
A Jobb Szektor tevékenységéről 2013-14 fordulóján a Russia Today számolt be napi rendszerességgel. A 2013 novemberi EuroMajdan idején információkat hoztak nyilvánosságra arra vonatkozóan, hogy a Jobb Szektor tagjai a Kijev központjában felállított sátortáborban kifizetéseket kaptak azért, hogy a rendőrökkel minél brutálisabb összecsapásokba keveredjenek, illetve provokálják a rendőri erőket.
2015 májusában egyértelművé vált, hogy a jelenlegi kormány kegyvesztetté vált az Egyesült Államok számára. Május 14-én a Radio Free Europe hatalommal való visszaéléssel vádolta Petro Porosenkot, és követelte az ukrán kormányfő lemondatását. A “Szabad Európa Rádió” korábban támogatta a kijevi kormányt, egészen addig a pontig, ameddig az kiárusította az ország teljes energiaszektorát amerikai befektetők számára. Május 14-én azonban éles retorikai fordulat volt látható nem csak a RFE, de több amerikai sajtóorgánum részéről. A Jobb Szektor tevékenysége tehát egészen mostanáig egybeesik az amerikai külügyi törekvésekkel: Dmitrij Jaros a RFE által jelzett fordulat után többször is élesen felszólalt Petro Porosenko lemondatása érdekében, mígnem napokkal ezelőtt bejelentette a forradalom folytatását.


http://hidfo.ru/2015/07/a-kormanyfo-es-az-allamfo-is-elmenekult-kijevbol/

Magáncsőd: üdvözlendő RÉSZMEGOLDÁS!

A magáncsőd méltányos az adóssal, plusz terhet ró a bankokra

2015. szeptember 1-jén lép hatályba a magáncsőd intézményét bevezető törvény, amely a jelenleg alkalmazható bírósági végrehajtáshoz képest méltányolható feltételeket támaszt az adóssal szemben. A főhitelezőként eljáró bankok részéről viszont az eljárás magas operációs költségeket és munkaerőt igényel majd. A Deloitte összefoglalta a magáncsőddel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
A magáncsőd olyan reorganizációs eljárás, melynek célja a magánszemély adós vagyonának és jövedelmének felhasználásával az adós fizetőképességének helyreállítása úgy, hogy közben az adós hitelezői is teljes vagy részleges megtérüléshez jussanak.
A magáncsődöt csak olyan adós veheti igénybe, akinek vagyona és jövedelme is van, valamint részéről a tartozásokkal kapcsolatos fizetési hajlandóság is fennáll, csupán fizetési képessége hiányzik. A sikeres adósságrendezési eljárás végén a jóhiszeműen eljáró adós – miután tartozásainak elvárt mértékét teljesítette – mentesül a további tartozásainak megfizetése alól.
„A magáncsőd lehetőségével azok a természetes személyek – ideértve az egyéni vállalkozókat és saját foglalkoztatásúakat is – élhetnek, akiknek legalább 2 millió forint, de legfeljebb 60 millió forint közötti, egy vagy több olyan, legalább 90 napja lejárt, de az adós által legalább 80%-ban elismert hitelviszonyból eredő tartozása van, mely nem haladja meg az adós vagyonának kétszeresét. Az eljárás kizárólag az adós kezdeményezésére indulhat meg, s ehhez nincs szükség a hitelezők jóváhagyására sem. Az adósságrendezési eljárást 2016. szeptember 30-ig csak azok az adósok kezdeményezhetik, akiknek a lakhatásukra szolgáló ingatlanuk kényszerértékesítésére sor kerülhet” – emelte ki Dr. Erdős Gábor, a Deloitte Legal Ügyvédi Iroda ügyvédje.
Az eljárásban félként az adós, az eljárásba önkéntesen belépő, az adóssal közös háztartásban élő vagy az adóssal vagyonközösségben lévő adóstárs, a biztosítékot nyújtó mellékkötelezett, a hitelezők, a Családi Csődvédelmi Szolgálat és a vagyonfelügyelő, valamint – jelentősen tehermentesítve – a bíróság vesz részt.
Növekvő banki terhek
A hitelezők között kiemelt szerep jut a főhitelezőknek, melyek jellemzően olyan bankok lesznek, akiknek jelzálogjoga áll fenn az adós ingatlanán. Így a főhitelezőnek minősülő bankok számára fontos lehet, hogy az adósságrendezési eljárás folyamatainak kialakítása, az eljárással kapcsolatos adminisztratív teendők ellátása, a hitelezőkkel és a hatóságokkal való kapcsolattartás, valamint az adósságrendezési terv adóssal együtt történő kidolgozása várhatóan magas operációs költségeket és munkaerőt igényel majd.
Az eljárás menete
Az eljárás első, bíróságon kívüli szakaszában 120 nap áll a felek rendelkezésére, hogy a főhitelező közreműködésével kényszeregyezséget kössenek egymással. Ez a szakasz akkor eredményes, ha az adósságrendezésről szóló egyezséget minden kötelezett és hitelező elfogadja.
Ha bíróságon kívüli adósságrendezés nem vezetett eredményre, az eljárás a bírósági adósságrendezés szakaszába lép, melynek során szintén a felek közötti egyezség létrehozása a cél, azonban már nem a főhitelező, hanem a családi vagyonfelügyelő dolgozza ki az erre vonatkozó javaslatot. Ebben a szakaszban az adós és az adóstárs közös, készpénzfelvételi limittel korlátozott bankszámláját a vagyonfelügyelő kezeli.
Fontos szabály, hogy nem tartoznak a csődvagyonba az adós önálló vállalkozása folytatásához alapvetően szükséges javak és a méltányolható lakásigény kritériumainak megfelelő ingatlan. Amennyiben a felek ebben a szakaszban sem tudnak egyezséget kötni az adósság rendezéséről, a bíróság határozza meg az adósságrendezés feltételeit.
A csődvédelem joghatásai
A csődeljárás megindulásával az adós és az adóstárs csődvédelem alatt áll, mely alatt nem kezdeményezhető, illetve nem folytatható az adóssal szemben végrehajtási eljárás és zálogtárgy ékesítésére sincs lehetőség.
Az adósságrendezés alatt álló személy hitelt nem kaphat, valamint hitelkeret rendelkezésre tartása sem várható el a hitelezőktől, akik a csődvédelem alatt állók nyilvántartásából és hirdetményi úton tájékozódhatnak arról, hogy adósuk bejelentkezett az eljárásba. A Deloitte felhívja a figyelmet, hogy sikeres adósságrendezés esetén a követelés érvényesítésére irányuló hitelezői cselekmények az elévülést nem szakítják meg. Mivel egy sikeres adósságrendezés hosszú évekig, de feltehetően legalább öt évig eltart majd, álláspontunk szerint a be nem jelentett követelések elévülésének lehetősége jelentős.
Megszüntetés, meghiúsítás, mentesülés
Az adós az ügy uraként bármikor megszüntetheti az adósságrendezési eljárást, ez azonban a törvény szerint meghiúsításnak minősül, ugyanúgy, mint a jövedelem, illetve vagyon eltitkolása. A meghiúsítás jogkövetkezménye, hogy az adós tíz évig nem vehet részt adósságrendezési eljárásban. A jogszabályi feltételeket teljesítő, jóhiszeműen eljáró adósok számára a még fennmaradó adósságok megfizetése alól a bíróság végleges mentesítést ad.
„A magáncsőd a jelenleg alkalmazható bírósági végrehajtáshoz képest méltányolható feltételeket támaszt az adóssal szemben. A központi költségvetésből ráadásul az adósok törlesztési támogatást igényelhetnek majd, a hitelezők pedig az eddiginél nagyobb megtérülésre számíthatnak ott, ahol erre egyébként már nem lenne esély. A magáncsőd a jövőben fontos intézmény lehet, sikeressége viszont attól függ majd, hogy hány adós él ezzel a lehetőséggel” – fűzte hozzá Dr. Erdős Gábor.
(VG Online)
Bal-Rad komm: Ez a rendszer egy roppantul megkésett rendszer. Ugyanakkor üdvözlendő. Azzal együtt is, hogy az ördög a részletekben lakozik! Sok-sok nyomorult sorsra szánt MAGYAR CSALÁDNAK JELENTHET kínkeserves kiutat, vagy csak némi időt. (De hát aki időt nyer-meglehet-életet nyer!)
A rászorulóknak adhat reményt ez a törvény! Hatását most megítélni még lehetetlen.
Marad viszont egy fölöttébb kellemetlen téma: MI LESZ A MUNKA NÉLKÜL LÉVŐ ADÓSOKKAL?!
A magáncsőd CSAK RÉSZMEGOLDÁS!

Óriásplakátokkal uszít Oroszország ellen Ukrajna

Új óriásplakátok jelennek meg a napokban a magyar és a szlovák határon, amelyek Ukrajna támogatására biztatnak az Oroszországgal vívott háborúban.
A plakátok korabeli fotókkal emlékeztetik az érkezőket az 1956-os és 1968-as eseményekre. Az üzenet: az ország keleti részén ukrán-orosz háború zajlik, ami könnyen átterjedhet a szomszédos országokra is.
Magyargyűlölő az ötletgazda
A dolog szépséghibája, hogy az akció szellemi atyja, a Kárpátalja megyei közigazgatás információs hivatalának vezetője, Volodimir Pipas még az Ungvári Nemzeti Egyetem történész docenseként messze földön híres volt magyargyűlöletéről.
Egyetemi oktatóként szinte életcéljának tekintette, hogy a magyarság nyakába varrja az ukrán nacionalista szicsgárdisták tucatjainak 1939-es tömeges kivégzését a Vereckei-hágónál.
Hemzseg a hibáktól
Talán ennek tudható be, hogy nem kért segítséget, ezért a magyar nyelvű óriásplakát hemzseg a hibáktól.
A mindössze huszonhárom szót tartalmazó szövegben avatatlan szemmel is legalább hat helyesírási hiba fedezhető fel.
órpl
A magyar nyelvű szöveg szó szerint a következő:
1956-BAN, AZ OROSZ CSAPATOK MEGROHAMOZTÁK MAGYARORSZÁGOT. MOST MEGROHAMOZTÁK UKRAJNÁT. HA MI MOST NEM ÁLITYUK MEG ÖKET HOL A GARANCIA HOGY NEM MENNEK EL ISMÉT BUDAPESTIG?
A cseh nyelvű plakát gyakorlatilag ugyanezt tartalmazza, csak az 1968-as csehszlovákiai eseményekre utal.
(origo)

Mérföldkő a francia-orosz kapcsolatokban: látogatás a Krím-félszigeten

Francia országgyűlési képviselőkből álló delegáció érkezett Oroszországba. A látogatásról a Rosszija 24 TV-csatorna számolt be, külön hangsúlyozva, hogy a képviselők épségben megérkeztek Moszkvába – ez ugyanis kérdéses volt.
A beszámoló szerint a képviselőket személyesen fogadta Leonid Szluckij, az Állami Duma eurázsiai integrációért és a Független Államok Közösségéért felelős bizottságának elnöke. Szluckij szerint a francia külügyminiszter megpróbálta megakadályozni a képviselők oroszországi utazását, melynek során a Krím-félszigetre is ellátogatnak.
“Laurent Fabius elkeseredett kísérletet tett arra, hogy meggyőzze kollégáinkat arról, ne induljanak útnak, – de ez nem segített.”
A bizottsági elnök elmondása szerint a látogatás mérföldkő jelentőségű a francia-orosz kapcsolatokban, ahonnan “az elhallgatás már nem segít”. Moszkvában a Thierry Mariani által vezetett delegáció tagjai személyes megbeszélést folytatnak Szergej Nariskinnel, az Állami Duma külügyi bizottságának elnökével, akivel közösen ellátogatnak a Krím-félszigetre. A Krímbe érkezve Szergej Akszjenovval, a köztársaság elnökével és Vlagyimir Konstantinovval, a krími állami tanács elnökével találkoznak.


http://hidfo.ru/2015/07/merfoldko-a-francia-orosz-kapcsolatokban-francia-delegacio-latogat-a-krim-felszigetre/

Amire mindig van pénz: megint milliárdokat öl az állam a csetlés-botlásba

Végre elkezdődött az NB I-es bajnokság: kevesebb csapattal, és a több néző reményében kevesebb televíziós közvetítéssel immáron az új M4-es sportcsatornán. Az első fordulóban megrendezett MTK-Puskás Akadémia mérkőzés a 159 fős nézőszámával valószínűleg már el is hozta az idény negatív nézőcsúcsát.  A Fidesz stadionépítési őrületének köszönthetően egyébként e két labdarúgó klub csak az új arénájukra összesen 8,3 milliárd forintot kaptak, a mostani 12 csapatos NB I-es stadionokra pedig közel 75 milliárdot tettünk félre.
Azt talán nem kell leírni, hogy a stadionokban látható meccsek látványa biztosan nem ér meg 75 milliárdot, de vajon az NB I-es klubok legalább nyereségesen működnek-e? A válasz az, hogy nagyon nem, legalábbis ez derült ki akkor, amikor bemutatták a „Sportgazdasági Nagyítót”, amely tanulmány az NB I-es csapatok gazdasági teljesítményét elemzi. A nol.hu kigyűjtötte a legfőbb adatokat: az NB I-es csapatok az utóbbi öt évben összesen 14 milliárd forintos veszteséget termeltek, csak 2014-ben 3,9 milliárd mínuszt hoztak össze.
De sebaj, mivel a kormány, egészen pontosan az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem rég dobott meg öt klubbot további 2,5 milliárd forinttal. „Meglepő” módon a sportegyesületeknek kiosztott minisztériumi pénzek kétharmadát három fideszes vezetésű klub kapta.

Új sportcsatorna
Az új labdarúgóidény meccseit mostantól csak a közmédia új sportcsatornája, az M4 fogja közvetíteni. Állítólag megfeszített munkával ment a készülődés, hogy elkerüljék az M1 hírcsatorna indításának kínos kudarcát.
Sajnos az ígéretüket nem sikerült betartani: hiába nézte a focidrukker a frissen indult M4 sportcsatorna vasárnapi közvetítését a Haladás-Fradi meccsről, lemaradt a második, a meccset végleg eldöntő Ferencváros-gólról. Adáshiba miatt Sesták 95.percben lőtt találatát nem adta a közmédia. Az MTVA elnézést kért, és megígérte, hogy a későbbiekben láthatják majd a gólt a nézők az M4 Sport csatornán. Szerintük a hiba nem náluk volt.
A csatorna elindítására és (csak!) a féléves fenntartására egyébként a médiaszolgáltatási alap 5,4 milliárd forintot fordított. Ez az összeg a több mint 80 milliárd forinttal gazdálkodó MTVA-s büdzsében is nagyon jelentős összeg, hiszen ennek alapján a sportcsatorna éves szinten 9-10 milliárdot emészt fel.
m4_sport_large.jpg
MTK-Puskás Akadémia: 159 néző, stadionjaik ára 8,3 milliárd
Az MLSZ szerint, ha kevesebb lesz a TV-közvetítés, több lesz a néző a lelátón. Az első fordulóban megrendezett MTK-Puskás Akadémia meccset nem közvetítette a TV, az összecsapásra pedig 159-en voltak kíváncsiak élőben. Szerencsére mindkét klub nyertese a kormány stadionépítési lázának:
A Pancho Aréna 3,8 milliárd forintból épült. Az összeg a tao-programon (társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszere) keresztül kapott 2,7 milliárd forintnyi támogatásból, önrészből, valamint magáncégek felajánlásaiból tevődött össze. A stadion 3500 fő befogadására alkalmas. A Hidegkuti Nándor Stadiont pedig tavaly ősszel kezdték bontani, mára porig rombolták. A helyén 5220 néző befogadására alkalmas stadion épül.  A létesítmény 4,5 milliárd forintból fog megvalósulni 2016 júniusára.
Csak a mostani 12 csapatos NB I-es stadionokra egyébként összesen közel 75 milliárd forintot tettünk félre. (Az esetlegesen felépülő Puskás stadion építési költségét nem vettük ide, ami bizonyosan több tízmilliárd forintba fog kerülni, továbbá az új Vasas stadion pontos ára még nem ismert).
Hogy mindezt miért?
Az egy dolog, hogy rendkívül sok pénzt dobunk ki az ablakon a stadionokra, miközben egyre több magyar él a létminimum alatt, valamint az oktatás és az egészségügy óriási forráshiánnyal küzd. de a klubok ráadásul évek óta veszteségesen üzemelnek, legalábbis ez derült ki akkor, amikor bemutatták a „Sportgazdasági Nagyítót”, amely tanulmány az NB I-es csapatok gazdasági teljesítményét elemzi. A nol.hu kigyűjtötte a legfőbb adatokat: az NB I-es csapatok az utóbbi öt évben összesen 14 milliárd forintos veszteséget termeltek, csak 2014-ben 3,9 milliárd mínuszt hoztak össze.
215-igr-1-nol.jpg
A bevételi oldalnál talán az nem meglepő, hogy mindössze a pénz 5 százaléka származik jegybevételből. Kereskedelemből (pl. mezek eladásából) csak a klubok bevételének 1 százaléka származik. További érdekesség, hogy a magyar játékosok átlagfizetése 11 millió forint, a labdarúgók 34 százaléka pedig külföldről érkezett gazdasági bevándorló.
A tanulmány megjegyzi a bevételek kapcsán, hogy alig van olyan hirdető, amelyik azért reklámoz, hogy termékét, szolgáltatását népszerűsítse. Az átutalás oka általában a politikai nyomás vagy a kapcsolati tőke kiaknázása
Hiába veszteségesek, újabb milliárdokat kapnak
Az mfor.hu foglalta össze az Emberi Erőforrások Minisztériumának első féléves támogatási szerződéseit, amelyek a kormany.hu-n jelentek meg. Ezekből az derül ki, hogy öt sportklub összesen 2,5 milliárd forintot kapott a tárcától különböző jogcímeken.
tamogatasok_150709.jpg
A legtöbbet a Deutsch Tamás vezette MTK kapta, 714,5 milliót a stadion és egyéb infrastrukturális beruházások költségeire,  de ehhez még jött 300 millió forint sportszakmai többletfeladatok ellátására és a működés támogatására. Ezen a jogcímen szintén 300 millió forintot kapott a minisztériumtól a Vasas, az Újpest és a Fradi is.
A Ferencváros egyébként még újabb 450 millió forint támogatásban is részesült a működéssel, utánpótlással kapcsolatos sportszakmai feladatok ellátására és az ezekkel összefüggő költségek fedezésére. Így összesen a zöld-fehérek 750 millió forintot kaptak. Érdekesség, hogy 150 millió forint jutott a BVSC-Zuglónak is, amelynek elnöke jelenleg szintén fideszes politikus, Szatmáry Kristóf.
Nagy és üres stadionok...
Az egy dolog, hogy fel sem merült a döntéshozóknál, ha a magyar pályákon ismét valódi és nem műfutball lenne, akkor a nézők – a TV-közvetítések ellenére – sokkal többen mennének ki a stadionokba. A nézők nélküli meccsek eddig is hatalmas veszteségeket termelnek, vajon mi lesz később, mikor a hatalmas új stadionok fognak majd kongani az ürességtől. Az új arénák léte ráadásul egyáltalán nem garantálja azt, hogy jó klubfoci is lesz majd.
(tenytar)

“Miért ne állhatnák ki a véleményem mellett?” Képviselőjelölt lett Guardiola

Parlamenti képviselőjelölt lett Josep Guardiola, az FC Barcelona egykori, az FC Bayern München jelenlegi vezetőedzője. A világhírű, hazájában egyenesen nemzeti hősnek számító katalán fociedző az önálló Katalónia létrehozásáért kampányoló pártok választási listáján kapott helyet.
“Miért ne állhatnák ki a véleményem mellett?” – így indokolta szerdán Guardiola a szerepvállalását.
A trénerről, akinek irányítása alatt az FC Barcelona 2008 és 2012 között nyert spanyol Király Kupát, spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját, köztudott volt, hogy támogatja Katalónia elszakadását Spanyolországtól. Már korábban is kiállt az elképzelés mellett, pártolta a függetlenségről szóló népszavazást is. Neve feltűnése a választási listán azonban mindenkit meglepett. Igaz, csak szimbolikus szerepet vállalt, hiszen az utolsó, a 68. helyet kapta.
Guardiola, aki épp Kínában edzőtáborozik csapatával, azt mondta, “megkérdeztek és igent mondtam”. Egyúttal arra buzdított, hogy minél többen menjenek el szavazni. Úgy tudni, hogy lépése inkább jelképes gesztusnak tekinthető, és nem kíván valóban tagja lenni az új katalán parlamentnek.
Jorge Fernández Díaz spanyol belügyminiszter nem hagyta szó nélkül az edző, korábban labdarúgó politikai szerepvállalását, amelyet “meglehetősen szomorúnak és sajnálatosnak” nevezetett. Véleménye szerint Guardioláról most lekerült az álarc, kiderült, hogy ezek szerint csupán anyagi megfontolásból játszott annak idején a spanyol válogatottban és nem a hazafiasság vezérelte.
Katalóniában szeptember 27-én tartanak előrehozott regionális parlamenti választásokat. Az elszakadást szorgalmazó pártok úgy gondolják, ha ők nyernek, az azt jelenti: a katalánok függetlenséget akarnak, és már a választások másnapján megkezdik a szétválási folyamatot. Másfél éven belül új alkotmányt írnak és kikiáltják a független Katalóniát.
guardi
A pártok, a Katalán Demokratikus Konvergencia (CDC) és a Katalónia Köztársasági Baloldala (ERC), a héten hozták nyilvánosságra közös választási listájukat.
A spanyol kormány szerint a szeptemberi katalán választás nem szól semmi másról, csupán a katalán parlament összetételéről és arról, hogy melyik párt alakíthat kormányt a régióban. Álláspontjuk szerint egyik autonóm közösségnek sincs joga egyoldalúan más tartalommal szavazást tartani, ahogy ahhoz sem, hogy bejelentse az elszakadását az anyaországtól.
Spanyolország egy ilyen lépést nem ismerne el – hangsúlyozta a kormány több képviselője is az elmúlt napokban. Mariano Rajoy miniszterelnök úgy fogalmazott: a függetlenség kinyilvánítása nyílt támadásnak minősülne.
(atv.hu/MTI)

Száz­ez­rek döb­ben­tek meg az em­ber­kí­sér­le­ten

Egyet­len haj­lék­ta­lan nő se­gí­tett a gye­rek­kel kol­duló férfin, ezrek sé­tál­tak el mel­let­tük ér­dek­te­le­nül. Ami ez előtt tör­tént egy­sze­rűen döb­be­ne­tes! El­gon­dol­kod­tató kép­so­rok, me­lye­ket nehéz könnyek nél­kül vé­gig­nézni!
A napokban egy szociológus végzett kísérletet New Yorkban. Kétszer ült ki koldusként az utcára, de mindkét alkalommal más-más táblát tartott maga elé. Az eredmény megdöbbentő. A modern ember érdektelenül sétál el egy hajléktalan, gyerekét egyedül nevelő apa mellett, de ha drogra és alkoholra kér pénzt valaki, a legtöbben dobnak a pohárkájába egy kis aprót.
Nézd meg a videót! Te mit tennél?
Hogy történhet meg ez?
A videó millió kérdést vet fel. Hogy lehet az, hogy az emberek nagy része pénzt ad, ha drogra és alkoholra kér egy hajléktalan, de mindenki elsétál, ha egy kislánnyal ül valaki a koszos utcán?
“Ennyire érzéketlen a XXI. századi, nagyvárosi ember? Vagy úgy véljük, hogy a “drogra és alkoholra” tábla őszinte vallomás, míg a “szokványos” gyerekkel ülő hajléktalan talán csak átverés? “
A kísérlet végén a férfihez egyetlen hajléktalan nő megy csak oda a kutyájával.Odaadja utolsó pénzét, és megígéri, hogy imádkozni fog értük. Érdemes végignézni a kísérletet, és kicsit gondolkodni!
(ripost)

Hírek szerint tegnap Nyalókakirály utasította minszki kontaktcsoportjának fejeseit, hogy azonnal írjanak alá egy megállapodást Donbassz képviselőivel egy 30 kilométeres pufferzóna kialakításáról.

Kikötötte embereinek, hogy olyan legyen ez a megállapodás, amely garantálja Szeverodonyeck, Rubezsnoje, Liszicsanszk és Popasznaja birtoklását.
Nyalókakirály békevágyát aztán nyomatékkal ki is fejezte a frontok mentén ólálkodó ordashordája. Este tít óra óta folyamatos latortüzérségi támadás alatt áll Gorlovka.
Donyeck és “csatolt részei” úgyszintén ágyútűz alatt álltak mára virradóan.
A város rakétaelhárítása egy latorrakéta kilövésének előkészületeit észlelte, és lehetelenítette el.
Peszkiben sem a csendeskedésről szólt az éjszaka.
Szpartaknál tovább erőszakoskodik a valcmanista horda. Ostromolgatnak-ostromolgatnak, de csak a zsoldlista rövidül.
lövészek
Makejevka mára virradóan is egy masszív latorágyúzást élt át.
Sztaromihajlovka-Krasznogorovka vagy a martalóctüzérség ostromától szenvedett az éjjel, vagy ha azok abbahagyták, akkor a kéziszerszámokkal egymásnak eső felek vitáját hallgatta. Aztán ismét ágyúzás. Majd ismét vita!
A 33. “Gumkonvoj” ma hajnalban átlépte az orosz-donbasszi határt. 144 kamion tart Luganszba és Donyeckbe.
gumk


https://balrad.wordpress.com/2015/07/23/donbassz-44/

Előkészítik Kárpátalja megszállását

Mindinkább valóssággá válik az ukrán hírszerzés egykori tisztje, Szergej Razumovszkij által valószínűsített forgatókönyv Kárpátaljára vonatkozóan; az Egyesült Államok kijátssza a magyar kártyát, és ennek jelei az utóbbi napok során fokozottan mutatkoztak.
2013 augusztusában Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje információkat szivárogtatott ki arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok Ukrajna destabilizálására készül, és erre a célra több mint kétezer zsoldost vontak össze Bécs környékén. Razumovszkij szerint a kárpátaljai magyarság a közeljövőben geopolitikai tényezővé válik, és az Egyesült Államok Ukrajna, majd Kárpátalja destabilizálásával megpróbálja ellenőrzés alá vonni az Európába irányuló gáztranzitot. A volt hírszerző tiszt szerint ezt az etnikai és nemzetiségi feszültségek szításával, majd román cégek bevonásával teszik meg, az amerikaiak ugyanis felhasználható eszköznek tekintik a magyar kisebbséget, de nem akarnak Magyarország kezébe kontrollt adni Kárpátalja felett. Ehelyett román vállalatokon keresztül Bukarest gazdasági érdekszférájába kerülnének a magyar lakosságú területek.
Razumovszkij forgatókönyve eddig több-kevésbé megvalósult, és jelek mutatkoznak arra, hogy az események Kárpátalján is ennek megfelelően folytatódnak. 2013 novemberében álcivil tüntetések kezdődtek Kijevben. 2014 február végére a legitim kormányt eltávolították a hatalomból. A kijevi puccsot követően egy atlantista kormány jutott hatalomra, ami 8 hónapon át demokratikus felhatalmazás nélkül kormányzott, és az országgyűlési választások kiírásának idejére az állami vagyon tekintélyes részét kiértékesítette amerikai befektetőknek. Az atlantista bábkormány első intézkedései közt a nyelvtörvény eltörlésével megkezdte az etnikai feszültségek szítását; az orosz többségi lakosságú területek egy része emiatt mára függetlenedett Ukrajnától, ezzel ürügyet képeztek a nyugati csapatok behívására. A kijevi kormány emellett egy év alatt kiárusította az ország energiaszektorának egészét; amerikai kézre jutottak többek között a gáz- és olajipari vállalatok, az atomenergetikai cégek.
Az utóbbi napokban fokozott aktivitás kezd megfigyelhető lenni a magyar nyelvű, Amerika-barát sajtó részéről. Washington geopolitikai érdekeit kiszolgáló sajtóorgánumok az etnikai feszültségek szítását folytatják azzal, hogy megpróbálják magyarországi titkosszolgálatok tevékenységének számlájára írni az ellentétek kiéleződését. Az Origo egy ukrán biztonságpolitikai szakértőre, Dmitro Sznyegirjovra hivatkozva azt írja, hogy
magyarországi szakszolgálatok mesterségesen élezik ki a helyzetet Kárpátalján a szeparatista törekvések megjelenésével.
Megfigyelhető tehát egy olyan törekvés, hogy az amerikai titkosszolgálatok tevékenységének következményeit a magyar szakszolgálatok számlájára írnák. Emellett nincsenek kétségeink arra vonatkozóan, hogy a helyzet fokozódásával ezt dokumentumok, hangfelvételek kiszivárogtatásával is alátámasztják majd. Az amerikai szolgálatok minden bizonnyal ellátják megfelelő dokumentációval a velük együttműködő magyarországi sajtót, ahogy az események kibontakoznak.
A kollaboráns sajtó Lázár János kijelentésére hivatkozik, miszerint a magyarországi titkosszolgálatok számos műveletet folytattak Ukrajna területén. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzetbiztonsági bizottság június végi ülésén jelentette ezt ki. Az Amerika-barát sajtó azonban – okkal – figyelmen kívül hagyta az ülés során elhangzott súlyos kijelentéseket, amennyiben azok az Amerikai Egyesült Államokat negatív színben tüntették fel. Emiatt fel kell idéznünk, pontosan mi is hangzott el a június 23-i ülésen.
Lázár János ugyanis konkrét kijelentéseket tett arra vonatkozóan, hogy Washington a szomszédos országokban ellenséges tevékenységet folytat a magyar kisebbséggel szemben: “felhívnám arra a folyamatra a figyelmet, ami Romániában zajlik a magyarok rovására. Olyan koncepcionális büntetőperek, büntetőeljárások vannak folyamatban Romániában, amelyek az elmúlt húsz évben is példátlanok voltak. Kifejezetten érzékelhető az igazságszolgáltatás eszközeivel egy nagyon határozott magyarellenes fellépés […] úgy értékeljük, hogy Románia kormányzata kifejezetten magyarellenes akciókat hajt végre az igazságszolgáltatás és a transzparencia jelszavával és álszavával. Miután tudjuk azt, hogy az Amerikai Egyesült Államok nagyon erősen vesz részt a román belpolitikában, nem tudjuk megítélni azt jelen pillanatban, hogy ezeknek az akcióknak van-e köze az Amerikai Egyesült Államok és a román köztársaság szoros együttműködéséhez, de ezt is próbáljuk megérteni, ha szabad így fogalmaznom, hogy ott egyáltalán mi történik.”
A Miniszterelnökséget vezető miniszter tehát elképzelhetőnek tartja, hogy egy szomszédos országban a magyarság elleni ellenséges fellépésért az Egyesült Államok titkosszolgálatai a felelősek. Ez nem is lenne meglepő, tekintve, hogy a magyar kormány és Washington közt politikai ellentétek merültek fel, amire Lázár szintén utalást tesz: “az a fajta politikai ellentét, ami az Amerikai Egyesült Államok kormánya és a magyar kormány között a magyarországi belpolitikai helyzet megítélését illetően alakult ki, semmiféleképpen nem tette könnyebbé az Információs Hivatal munkáját, és az Információs Hivatalnak igenis figyelnie kellett azokra a jelenségekre, amelyek a nyugati világban a sajtón keresztül Magyarország lejárását célozták meg.”
Lázár János emellett arra is utalást tett, hogy az amerikaiakról már bebizonyosodott, hogy hajlamosak kémtevékenységet folytatni szövetségesek ellen. Emiatt a magyar kisebbség elleni fellépés amerikai kezdeményezettsége nem zárható ki. “Az elmúlt három-négy esztendőben kiderült, hogy az Amerikai Egyesült Államok a szövetségesei ellen rendszeresen kémkedik, és talán más titkosszolgálatokkal kapcsolatban is fölmerültek ilyen jellegű információk.”
Razumovszkij szerint Washington a “magyar-kártyát” csak eszközként használja fel, de végül Kárpátalját román ellenőrzés alá akarják vonni, és amerikai-román konzorciumok ellenőriznék az Európai Unióba irányuló gáztranzitot is. Lázár az említett nemzetbiztonsági bizottsági ülésen azt is egyértelműen kijelentette, hogy az amerikaiak erős katonai szövetséget ápolnak Romániával és Lengyelországgal, miközben Magyarország nem is kapott felajánlást erre vonatkozóan. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Mirkóczki Ádám (Jobbik) kérdésére felelte ezt: “Másrészről pedig az Amerikai Egyesült Államok nem feltétlenül minket tüntet ki azzal a megtisztelő figyelemmel, hogy a fegyvertelepítési vagy katonai együttműködést velünk képzelné el, bennünket eddig még csak mérsékelten tisztelt meg ezzel a figyelmével. Ismert, hogy Lengyelország és az Amerikai Egyesült Államok között milyen nagy katonai együttműködés van, és ismert az, hogy Románia és az Amerikai Egyesült Államok kormánya között milyen nagyon komoly katonai együttműködés van. Mi nem kaptunk ilyen komoly ajánlatokat vagy ilyen komoly felkérést”.
Lázár kijelentéseiből látható, hogy az amerikaiak elsősorban Romániát tekintik szövetségesnek. Emiatt Románia érdekszférájának kiterjesztésében közreműködhetnek, miközben Magyarországgal szemben bizalmatlanok. Razumovszkij 2013 augusztusában jelentette ki, hogy a kárpátaljai magyarság geopolitikai tényezővé válik, és a kárpátaljai konfliktusban az amerikai titkosszolgálatok a kezdeményező erő.
Tehát az ukrán elhárítás már 2013 augusztusában tudatában volt ennek, az illetékes magyar hatóságokat viszont nem értesítette
arról, hogy az amerikai titkosszolgálatok a magyarság veszélybe sodrásával próbálnak gazdasági/katonai célú műveleteket kezdeni Ukrajna területén. Ezt nem is tehették meg, mivel a legitim ukrán kormányt 2014 februárjára eltávolították hatalomból, annak helyét egy az amerikaiakkal együttműködő illegitim kormány vette át, ami a demokratikus legitimitás látszatának megszerzésére is csak a kijevi puccs után 8 hónappal tett lépéseket (választások kiírása).
Tegnap a Napi Gazdaság arról számolt be, hogy amerikai harcjárművek érkeznek Magyarországra. A fővonalú média hírértékelésével ellentétben azonban ez nem az első eset. Március közepén beszámoltunk arról, hogy az amerikaiak vasúti úton amerikai Stryker lövészpáncélosokat szállítanak át Magyarországon. Június 9-én szintén képi anyag bizonyította, hogy egy NATO-konvoj átlépte az ukrán határt, és belépett Kárpátalja területére. Az amerikai hadsereg hadgyakorlatokra hivatkozva bevonult a térségi országokba, az amerikai haderő részben Kárpátalja körül és Kárpátalja területén összpontosul. A nemzetiségi ellentétek felhasználásával azonban az Egyesült Államok nem magyar kézbe adja vissza a felforgatott, destabilizált területeket, hanem azok egy állandó konfliktusgócot jelenthetnek, miközben romániai cégek monopóliumot építenek ki és biztosítják Washington fennhatóságát a gáztranzit felett.
Jelen helyzetben a hazai sajtó tevékenysége is fokozottan aggasztó. Fokozottan aggasztó, hogy egy az Index.hu július 16-i, Dull Szabolcs nevén megjelentetett publicisztikája – vélhetően a bizottsági ülésen elhangzott, fenti mondatok hatására – jelzést adott ki Lázár János elleni médiaoffenzívára vonatkozóan, ami szintén a nyugati titkosszolgálatokkal együttműködésre utal, bár nem egyértelmű, hogy ezért a cikk írója, vagy egy ismeretlen, az anyag utólagos szerkesztését végző személy felelős. Az Origo tevékenysége szintén aggodalomra ad okot: a magyarországi szakszolgálatok számlájára akarnának írni olyan tevékenységeket, melyekről már 2013 augusztusában nyilvánosságra jutott, hogy az amerikaiak forgatókönyvének részét képezi. Ilyen helyzetben teljes mértékben elfogadható lenne, ha a kormány határozott fellépést tanúsítana a Magyarországon épülő liberális médiamonopóliummal szemben és ellehetetlenítené annak működését. A Washington geopolitikai érdekét kiszolgáló magyar sajtóorgánumok ugyanis az etnikai, nemzetiségi és országok közötti feszültségek szándékos szítását folytatják, ami nem csak Kárpátalja magyarságát fenyegeti, hanem háborús uszításnak minősül és hazánkat is veszélybe sodorhatja.

http://hidfo.ru/2015/07/elokeszitik-karpatalja-megszallasat/