A Bundeswehrtől kiszivárogtatott belső jelentés szerint a német hadsereg nem rendelkezik megfelelő harci képességekkel, miután a légierő számos programja veszélybe sodródott és gondok adódtak a teherszállító repülőgépek beszerzésével.
A Bundeswehr belső jelentését a Welt am Sonntag újságon keresztül szivárogtatták ki. A lap birtokába jutott, Ursula von der Leyen védelmi miniszter által is aláírt dokumentum szerint továbbra sem megoldott a katonai teherszállító repülőgépek beszerzése, és amellett, hogy ez veszélybe sodorja a fegyveres erők elégséges működését, a problémát szomszédos országgal fennálló érdekütközés is súlyosbítja.
A dokumentum szerint a francia-német Transall C-160 teherszállító repülőgépeket 2021-ben kivonják a forgalomból, de Németország még egészen 2023-ig nem tudja használni a A400M Atlas gépeket. A lap szerint a német vezérkar szabadulni próbál a franciákkal kötött üzletektől, mert ezáltal Németország hosszú távon függő viszonyba kerül és Franciaországra lesz utalva. Az egymásra utaltságot azonban a NATO-tagság ellenére sem tartják hosszú távon elképzelhetőnek a német vezetők. Ez arra utalhat, hogy a NATO-tagság nem szüntette meg az egymással érdekütközésben álló országok közti konfliktust, mindössze eltakarta azt.


http://www.hidfo.ru/2016/10/kiszivargott-dokumentumok-szerint-egymast-tapossak-a-nato-orszagok/