2015. október 5., hétfő

Moszkva az utolsó pillanatban akadályozta meg az illegális NATO-beavatkozást

Az orosz légierő Szíriában kezdődő beavatkozása az utolsó pillanatban megakadályozta, hogy az Egyesült Államok és térségi szövetségesei “légtérzárat” hozzanak létre Szíria felett.
A Financial Times diplomáciai forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Egyesült Államok térségi szövetségeseivel közösen megakadályozta volna a szíriai kormányt abban, hogy a légierő bevetésével hatékonyan lépjen fel a “fegyveres ellenzéki csoportok” ellen – és ezzel kikényszerítették volna az Aszad-kormány bukását. A lap az amerikai vezetésű koalíció tárgyalássorozatában részt vevő diplomáciai forrásra hivatkozva kijelentette, hogy öt héttel ezelőtt a koalíció tagjai közel jutottak a légtérzárral kapcsolatos megállapodáshoz, és ez magyarázattal szolgálhat arra, miért pont most kezdődött meg az orosz beavatkozás, miközben a háború évek óta zajlik.
A Financial Times egy európai diplomatától értesült arról, hogy a nyugati koalíció a “politikai megoldást” légtérzár létrehozásával akarta kikényszeríteni, és az orosz légierő közvetlen az előtt avatkozott be, hogy az Egyesült Államok Szíria légterének egészét ellenőrzése alá vonta volna. A lap említi, hogy a nyugati koalíció egy Törökország és Jordánia által benyújtott tervezet mentén képzelte el a légtérzárat. A történtek alapján Washingtont és szövetségeseit felkészületlenül érte az orosz beavatkozás, mert Barack Obama szombaton még arról beszélt, hogy az Egyesült Államok “légi támogatást” biztosítana a “felkelőknek” (ez lett volna a légtérzár).
A Financial Times információi alapján Oroszország egy újabb, az ENSZ BT felhatalmazása nélküli NATO-beavatkozást hárított el Szíriában. Miközben a biztonsági tanácsban Moszkva minden bizonnyal megvétózná a nyugati beavatkozást – ezért került volna sor az ENSZ BT megkerülésére -, Oroszország Szíria legitim kormányának engedélyével hajt végre légicsapásokat Szíria területén, amit a két ország közti katonai egyezmények is lehetővé tesznek.

http://hidfo.ru/2015/10/moszkva-az-utolso-pillanatban-akadalyozta-meg-az-illegalis-nato-beavatkozast/

Októberben robbanhat a migránsbomba

Budapest—Berlin — Lassan végig ég a kanóc a menekültbombán – állítja sok szakértő, akik közül a borúlátók szerint még ebben a hónapban véres konfliktusokhoz vezethet a menekültáradat.
Az aggodalmak jogosak: egy most napvilágra került, titkos német kormányzati jelentés szerint másfél millió menedékkérő érkezhet csak idén Németországba. Merkel kancellár korábban 800 ezerben jelölte meg a létszámot, amelyet még Németország elbír.
A Bild azt írta, az illegális határátlépések száma naponta tízezer is lehet. Mindeközben a menedékkérők ellátása hatalmas teher mind a kormánynak, mind pedig az ellátásért felelős tartományoknak és önkormányzatoknak.
tömeg
– Egy menekült naponta körülbelül száz euróba, azaz több mint harmincezer forintba kerül. Ki lehet számolni: a jelenleg Németországban tartózkodó egymillió menekült napi százmillió eurós költség. Elképzelhetetlen összeg és teher ez, ami alatt csak idő kérdése, hogy összeomoljon az ország szociális rendszere – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.
útvonal
Eközben Magyarországra naponta több ezer menekült érkezik. A szakértő szerint akár még ebben a hónapban komoly konfliktusokhoz vezethet a helyzet.
– Németországban már négyezer katonát is bevetettek a helyzet kezelésére. Ha elérkezik az idő, hogy a német hatóságok visszaküldik Ausztriába a menekülteket, akkor elkerülhetetlen lesz, hogy a csalódott tömegek összecsapjanak az osztrák hatóságokkal – mondta Spöttle.
Magyarországra októberig több mint háromszázezer menekült érkezett és ment át az országon.
A migrációs hullám eközben nem csitul, mi több, a jóslatok szerint egyre többen fognak érkezni Európába. Ha Magyarország lezárja a Horvátországgal közös határszakaszokat, akkor a horvátok új útvonalat jelölnek ki, ami pedig Szlovénia lesz. Elképzelhető, hogy a menekültek útvonala is változni fog, és Horvátországba már az ország déli részén, Dubrovniknál fognak belépni. Ez azért tűnhet reálisnak, mert Albánia semmilyen ellenállást nem fog tanúsítani, rajtuk keresztül akadálytalanul áramolhatnak majd a menekültek. Ezt jelzi az is, hogy Montenegró már sátortáborokat kezdett építeni az Albániával határos határszakaszon.
(Blikk)
Bal-Rad komm: “…a német hatóságok visszaküldik Ausztriába a menekülteket…” – azok pedig HOZZÁNK FOGJÁK TOLONCOLNI ŐKET!
banya
Csakhogy míg Németország és Ausztria rendelkezik katonai erővel az esetleges migránslázadások leverésére, Magyarországnak nincs semmilyen eszköze! Marad az ima?

Hideg lesz a tél Maradék-Ukrajnában! Se pénz, se gáz!

Hidegzuhanyként érte a kijevi trónt a ma délelőtti, Moszkvából érkezett üzenet: nincs gáz hitelbe! Orosz gáz legalábbis nincs! És a jövőben sem lesz.
novak
Alekszander Novak orosz energiaügyi miniszter ezzel a kiábrándító nyilatkozattal rombolta le a kijevi gázálmokat. Miszerint majd Maradék-Ukrajna hitelbe kap orosz gázt.
Mint azt Novak miniszter közölte, a Gazprom ez év június 16-tól átváltott “prepaid” módszerre, ami azt jelenti, hogy csakis az előre kifizetett gázt hajlandóak leszállítani a kijevi rezsimnek. “A továbbiakban nem is vagyunk hajlanóak elővenni a gázhitel kérdéskörét. Alkunak nincs helye!”-mondta az orosz energetikai miniszter.
A tegnapi IMF-bejelentést követően-miszerint a cég nem ad pénzt Valcman birodalmának-(azt ugyanis egyből Oroszország felé kellene továbbutalni korábbi hitel törlesztésére) újabb rossz hír ronthatja tehát Nyalókakirály amúgy sem virágos jókedvét.
A NINCS PÉNZ!-után a NINCS GÁZ PÉNZ NÉLKÜL!

http://www.balrad.com/2015/10/05/hideg-lesz-a-tel-maradek-ukrajnaban-se-penz-se-gaz/


Sajnos azért mi sem örülhetünk túlzottan! Könnyen lehet, hogy a Magyarországra érkező földgáz egy jelentős része a reverz gázszállítás (2014-es cikk: http://ujszo.com/online/gazdasag/2014/06/07/korlatoznak-a-gazt-ha-europa-reverz-gazszallitassal-probalkozna ) révén megy tovább az ukrajnai juntához. És ezért van ilyen kevés gázunk a tárolókban: http://mno.hu/gazdasag/alig-van-foldgaz-a-hazai-tarolokban-1305011

Majdnem meglincselték az Air France vezetőit a munkások

Franciaországban nem viccelnek a dolgozók, ha az állásukról van szó; ezt most az Air France-KLM alkalmazottai bizonyították:
a cég vezetése bejelentette, hogy leépítenek 2900 embert, erre a dolgozók megrohanták a cég központját, és majdnem meglincselték a HR-főnököt.
A francia–holland légitársaság Párizs külvárosában lévő irodaházában hétfőn épp igazgatósági ülést tartottak, ami félbeszakadt, amikor a leépítések miatt sztrájkoló dolgozók benyomultak az épületbe. A dolgozók annyira feldúltak voltak, hogy bántalmazni kezdték az épületből kifelé igyekvő HR-főnök Xavier Broset-t – már letépték róla az ingét és a zakóját, de a biztonsági őrök segítségével végül sikerült átmásznia egy kerítésen, és el tudott menekülni. Egy másik cégvezető is ing és zakó nélkül jutott csak el a kocsijáig.
Az Air France-KLM Európa egyik legnagyobb légitársasága, összesen 52 ezer embert foglalkoztat, viszont régóta veszteséges, és már nem bírja tartani a lépést a versenytársakkal. Ezért először arról próbálták meggyőzni a pilótákat, hogy dolgozzanak évi 100 órával többet ugyanazért a fizetésért, amibe persze ők nem mentek bele. Ezután drasztikusabb lépésekhez nyúlt a cég vezetése, és azzal állt elő, hogy megszüntetnek ötöt a hosszabb járatok közül, csökkentik a járatok számát, és kirúgnak 300 pilótát, 900 légiutas-kísérőt és 1700 reptéri dolgozót.
A sztrájkoló munkások a hétfői akciójukkal nem igazán állították maguk mellé a céget és a 17 százalékos tulajdonos francia államot, az erőszakot ugyanis nem győzte elég gyorsan elítélni az Air France vezérigazgatójától kezdve  Alain Vidalies közlekedési miniszterig mindenki. Mondjuk a kormány már eddig sem állt a dolgozók pártján, Manuel Valls miniszterelnök például már korábban is morgott amiatt, hogy a pilóták nem hajlandók megállapodni a légitársasággal.
Francia munkások nem először keménykednek a főnökeikkel, 2009-ben például a munkaügyi konfliktuskezelés bevett módszerévé vált, hogy a munkások túszul ejtették a cég vezetőit, ha azok leépítéssel fenyegettek. Ez történt például a Peugeot egyik leányvállalatánál és a Caterpillar gyáránál is.

Index

A válsághelyzet előhozta Gyurcsány Ferenc “fékezett habzású rivalizálását”

Kerék-Bárczy Szabolcs, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda Európa második propagandaminisztériuma lesz, Rogán Antal pedig “Goebbels hagyatékát fogja folytatni”.
Kerék-Bárczy kijelentette, hogy “a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal munkaköri leírására alkalmazható Joseph Goebbels azon írása, amelyben a náci politikus összefoglalta, hogy a hazugságok kellő számú ismétlésével miként verhetők át az emberek”. A politikus szerint eközben a Demokratikus Koalíció nem engedi majd a tények elfeledtetését, és emlékeztetni fogja a választókat arra, hogy “a jelenlegi a valaha volt legkorruptabb magyar kormány, amely képtelen kiszámíthatóan és fenntarthatóan irányítani az országot, Orbán Viktor kormányfő pedig ezt az új propagandaminisztériumból irányított hazugságokkal próbálja takargatni”.
A Demokratikus Koalíció újabb, valóságtól elrugaszkodott nyilatkozatait azt követően hallhatjuk, hogy a Magyar Narancs hetilap szeptember 10-i száma egy szögesdrótból font bajusszal ábrázolta Orbán Viktort, és ezzel sikeresen használta fel a hazai sajtó teljes spektrumát arra, hogy ingyen reklámfelülethez jutással ellensúlyozza az előfizetők megfogyatkozását.
A Demokratikus Koalíció ehhez hasonló nyilatkozatai azonban rámutatnak, hogy nem csak a Magyar Narancsnak van szüksége több előfizetőre, de a Gyurcsány-párt intenzív harcban áll más ellenzéki csoportokkal a magyarországi zsidók szavazatainak megszerzéséért. Kevésbé ismert tény, hogy az Európába érkező muszlimok egy része sokkal intenzívebb zsidógyűlöletet táplál, mint a megszelídült és kontroll alatt tartott európai szélsőjobboldal, emiatt a baloldali zsidó szavazók egy része átpártol az Orbán-kormányhoz a migrációs válság rendezése okán. A Demokratikus Koalíció ezért a Kerék-Bárczy Szabolcs nyilatkozatához hasonló riogatáshoz folyamodik, annak reményében, hogy elveszített szavazóit így visszaszerezheti.
Tóth Gy. László politológus a Magyar Időknek nyilatkozva úgy fogalmazott; “ez a szubkultúra újabban mindig és mindennel kapcsolatban Hitlerre vagy a zsidó genocídiumra asszociál.” Az általa liberális és anarchista hetilapként meghatározott Magyar Narancs azonban csak kisebbik szócsöve egy idegen hatalomnak, ami Magyarországon működtetett balliberális pártjai számára ezt a kommunikációs stratégiát írja elő. Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete szerint az Orbán-kormány xenofób politikát folytat. A Népszabadság pedig vagonírozásról beszélt a menekültek nyugatra továbbutazásához biztosított vonatjáratok kapcsán.
Kerék-Bárczy Szabolcs nyilatkozata emellett arra is rávilágított, hogy a párt elsődleges kampánytémává lépteti majd elő a “korrupció elleni harcot”. Mint az ukrán korrupcióellenes hivatal esete is mutatja, egy ilyen intézmény alkalmas a politikai leszámolások – látszólagosan – legálissá tételére, így minden ellenzéki párt számára nagy lehetőséget jelent, ha a választások után saját emberét tudja ültetni egy antikorrupciós hivatal élére. Ezek a törekvések pedig a hatalmi harcban alulmaradt oligarchák érdekeivel is egybeesnek. Simicska Lajos, egy az Orbán-kormány holdudvaráról leszakadó, kegyvesztett oligarcha szeptember 19-én az Indexnek nyilatkozva kijelentette; “ha Magyarországon tényleg jogállam van, tartsa magát mindenki a jogi keretekhez, mert ha egyszer kikerülnek a hatalomból, az ügyeiket számon fogják rajtuk kérni.” Simicska az Indexnek adott nyilatkozatával gyakorlatilag megfenyegette a kormánypártot, hogy egy ellenzéki párt választási győzelme esetén a korrupció elleni harc leple alatt fog rajtuk revansot venni.

http://hidfo.ru/2015/10/a-valsaghelyzet-elohozta-gyurcsany-ferenc-fekezett-habzasu-rivalizalasat/

Tömeges fegyverletétel Szíriában: megkezdődött a lázadó csoportok széthullása

Kormányellenes lázadó csoportok több mint 450 fegyverese, és mintegy 250 velük együttműködő körözött bűnöző tette le a fegyvert Szíriában az orosz légicsapások kezdete után.
A Daraa területén történt fegyverletételről a Szíriai Arab Hírügynökség számolt be; a jelentés szerint a “fegyveres ellenzéki csoportok” csütörtökön és pénteken (az orosz légierő beavatkozásának kezdete utáni két nap során) Jordánia határai mellett megadták magukat a helyi hatóságoknak, és átadták fegyvereiket. A kormányerők számos mesterlövészpuskát és gépkarabélyt foglaltak le, a fegyveres ellenzéki csoportok tagjai pedig a nemzeti megbékélési programnak megfelelő elbírálásban részesülhetnek.
Szíria legitim kormánya azok számára hirdette meg a nemzeti megbékélési programot, akik szíriai állampolgárok, de változást akartak, és a háború kezdetén nem voltak tisztában azzal, hogy az ország destabilizálásában egy idegen hatalom eszközeként vesznek részt, emiatt csatlakoztak az országszerte működő lázadó csoportokhoz. Az Aszad-kormány lehetővé teszi, hogy a megtévesztett személyek részt vegyenek egy rehabilitációs programban és visszatérjenek a békés életvitelhez, amennyiben átadják fegyvereiket és felhagynak a harccal.
A program eddigi leglátványosabb sikerét az a 2014 októberében történt eset jelentette, melynek során több mint 1500 felkelő adta meg magát, miután Homszban elfoglalták a városközpontot. A nemzeti megbékélési program azonban ismét előtérbe került az orosz légierő beavatkozását követően, és megkezdődött a kormányellenes fegyveres csoportok dezertálása. A Ria Novosztyi hírügynökség szerint az Al-Nuszra Front több mint háromezer tagja is külföldre menekült, miután Háma provinciában a hadsereg figyelmeztette a lakosságot, hogy a térségben nagyobb offenzíva veszi kezdetét.

http://hidfo.ru/2015/10/tomeges-fegyverletetel-sziriaban-megkezdodott-a-lazado-csoportok-szethullasa/

Zajlik Szíriában a patkányirtás!

Tegnap is, ma is ténykedett Szíria légterében az orosz légierő. A földön a szír hadsereg tette a maga dolgát.
Ma déli jelentések szerint a délelőtti patkányirtást mintegy 160 dzsihadista nem tudta átvészelni. Egyre nagyobb tömegeik menekülnek Dél-Szíria irányába, ahol eléggé biztonságban vannak a világ elsőszámú latorállamának-az USA-vezérlésével megalakult, és ellenük fenekedő koalícitól.



Ma délelőtt egy orosz harci repülőgép “súrolta” Törökország légterét. Ankara a dolog miatt olyan hisztérikus rikácsolásba fogott, mintha az isztambuli bazárt bombázták volna. A moszkvai külügy  csendre pisszentette a zsivajgó törököket, mondván hogy nem történt más, minthogy egy kicsit föl lett ott kavarva a levegő.

Blokádolnak ismét a Krímnél

Tovább tart a Krím-félsziget élelmiszerblokádja. Amihez, újabban, az odavezető vasútvonalak eltorlaszolása is párosul. (Az akció szervezői: két kivénhedt krími tatár kán, akik arany élete – korrupció, rablás – végetért a kijevi náci junta rövidéletű krími országlásának bukásával. (Azóta trónolnak a kijevi “parlamentben” – még azt is eltűrve, hogy némely ukrofasiszta irrendenták még őket is sértegetik, krími tatár nemzeti mivoltukban.)
Ja, és még egy. A Krím bejáratát eltorlaszoló “Jobb Szektor” (tetszenek tudni, azok, akik Munkácson is lövöldöztek) nappal nem engedik tovább a kamionokat, éjszakánként azonban sápot (tízezer dollárt) szedve a kamionosoktól, tovább engedik őket. Az is előfordul azonban, hogy a kamionsofőröket megkínozzák, az általuk szállított rakományt kipakolják, és a helyébe maguk férkőznek be – arra kényszerítve a megkínzott, megfélemlített kamionsofőröket, hogy őket csempésszék be a félszigetre.
Gondolom, mindez a legcsekélyebb mértékben sem zavarja a korrupció elleni harc világméretű bajnokát és világcsendőrét…
A félszigettel szomszédos ukrajnai Herszon megyében, mindeközben, sorozatban mennek tönkre azok a gazdák, akik eddigi egyetlen bevételi forrása az volt, hogy termékeiket eladták a krími piacokon. Tömegével rohad a nyakukon az áru. Egyesek pedig már csorgó nyállal lesik, hogy fillérekért fölvásárolhassák a tönkrement gazdák földjeit. ÖSSZENŐ, AMI ÖSSZETARTOZIK – A TŐKE ÉS A FASIZMUS (főként pedig a jenki irányítású liberál-fasizmus) CSAKUGYAN JEGYESEK.
vút vút1
Csatolok kétfényképet arról, milyen sorsot szánnak a Krím népének azok, akik jajveszékelnek a Krím “orosz megszállásán”. Tehát: Washington, Brüsszel, Berlin, Párizs – és budapesti udvari bohócaik, külön kiemelve az ukrajnai háborús bűntettek magyarországi legfőbb tudorát, Szelényi Zsuzsannát – FIGYELEM!
(Csikós Sándor)

Békén hagyták a politikusokat a luxusprosti-hálózat ügyében

Nem volt kíváncsi az érintett politikusok személyazonosságára a rendőrség a Répás Lajos nevéhez fűződő, úgynevezett luxusprostituált-ügyben. Legalábbis ezt derítette ki a Direkt36 nevű oknyomozó újságírócsoport a gazdag magyarokat és külföldieket kiszolgáló állítólagos prostitúciós hálózat ügyében keletkezett több ezer oldalas nyomozati anyagból.
A kétezer-ötszáz oldalas nyomozati anyagból olyan intim részletek is kiderülnek, mint hogy 2011. június 15-én egy parlamenti képviselő, alig tíz perc sétára a Parlamenttől, egy hotelban egy prostituált szolgáltatásait élvezte. A férfi 160 ezer forintot fizetett a lánynak, másnap mégis panaszkodott a barátjának, aki a légyottot megszervezte. A képviselő elégedetlen volt, mivel a nő nem tetszett neki, és miután túl gyorsra sikeredett az első menet, a prostituált plusz pénzt kért a másodikért – írja a cikket teljes terjedelmében közlő 444.hu.
Az ügy főszereplője Répás Lajos szépségverseny-szervező, akit az ügyészség kerítéssel és kitartottsággal vádol. Répás tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, de azt beismerte, hogy mutatott be ismerőseinek dekoratív lányokat.
A nyomozati anyag szerint a lányok között voltak modellek, szépségverseny-résztvevők és pornószínészek, a kuncsaftok között pedig politikusok is. Azt azonban, hogy mely politikusok jártak ezekhez a lányokhoz, a Direkt36 nem tudta kideríteni, mivel erről nem készültek írásos bizonyítékok vagy felvételek. Pedig a rendőrség alaposan utánajárt a prostituáltaknak és ügyfeleiknek is, úgy tűnik, a politikusokkal valamiért kivételt tettek. Annak ellenére is, hogy egy alkalommal kiskorú lányt közvetítettek ki az egyik érintett politikusnak, és a légyottot csak egy félreértés hiúsította meg.
A titkos telefonlehallgatások és a tanúvallomások jegyzőkönyveiből pontos kép rajzolódik ki arról, hogyan szerveztek meg egy-egy ilyen találkozót. Répás Lajos telefonját 2011-ben fél éven keresztül hallgatta le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), de annak nincs nyoma, hogy politikusok közvetlenül tárgyaltak volna vele.
Tudni lehet azonban, hogy a cikk elején szereplő, elégedetlenkedő képviselőnek a korábban szintén politikusként tevékenykedő Gerendás József szervezte le a randevút.
Gerendás 1994 és 2010 között tagja volt az V. kerületi önkormányzatnak, és ugyan mindig a saját egyesületének jelöltjeként választották meg, közben kapcsolatot épített a szocialistákkal és a Fidesszel is. 2006-ban még a Fidesz országos listájára is felkerült, és a választási oldalra feltöltött életrajzában úgy mutatkozott be, hogy „polgári családban nevelkedtem” – írja a Direkt36, mely megkereste az ügyben Répást, Gerendást és az érintett lányokat, de egyikük sem kívánt nyilatkozni arról, melyik politikusok vettek részt a találkozókon. A portál az NNI-től és a nyilatkozásra jogosult Fővárosi Törvényszéktől sem kapott választ arra, hogy kik voltak az érintett politikusok, illetve megpróbálták-e kideríteni a kilétüket.
Az NNI 2011 áprilisában kezdte lehallgatni Répás Lajos telefonját, mivel azt gyanították, hogy a legrégebbi országos szépségversenyt, a Miss Hungaryt is szervező férfinak köze lehet egy másik prostitúciós hálózathoz, amely Dubaiba közvetített magyar lányokat. Mint kiderült, Répás nem a dubai hálózat segítségével, hanem önállóan végzett hasonló tevékenységet, ezért elkülönítették az ügyét, melyben 2014 februárjáig nyomoztak.
A tavaly augusztusban emelt vád szerint Répás 2007 és 2012 között szexuális munkára közvetített nőket, akik a keresetük 20-30 százalékát adták le közvetítői díjként. A vádirat 67 nőt és öt 18 éven aluli lányt említ, akik közül Répás valakit csak néhány alkalommal, másokat éveken keresztül, havonta több alkalommal közvetített férfiakhoz.
Az ügyészséggel ellentétben Répás Lajos úgy gondolja, hogy a tevékenysége nem meríti ki a kerítés tényállását: „Csak segítettem a lányoknak, bemutattam őket befolyásos barátaimnak. Hogy ezután mi történt, az magánügy, két ember önálló döntése. A lányok hálából fizettek nekem a segítségemért, de azt a pénzt nem a saját gazdagodásomra használtam fel, hanem visszaforgattam a szépségversenyek szervezésébe” – mondta Répás a Direkt36-nak.
A tárgyalás még évekig elhúzódhat, mivel a bíróság 107 tanút idézett be, köztük modelleket, pornószínészeket, televíziós személyiségeket. A tanúk közt szerepel például Vajna Tímea, Andy Vajna kormánybiztos felesége, a Való Világból ismert Török Dóra és Baukó Éva, az Éden Hoteles Ökrös Szandra, a DJ-modell Kustánczi Lia és Bátki Bernadett playmate. Az ügyfelek közül egyedül a 2014-ben elhunyt vállalkozó, Welsz Tamás neve ismert. Welszt kiskorú megrontásával gyanúsították meg, de később megszüntették ellene az eljárást. Bár Welsz többször lefeküdt a 18 éven aluli lánnyal, aki állította, hogy a férfi tudta, hány éves, ám a szembesítés során már azt vallotta, hogy valakivel összekeverte a vállalkozót.
A Direkt36 több ismert férfi nevét is felfedezte az ügyfelek listáján, de nem hozták nyilvánosságra, mivel a magyar törvények szerint nem bűncselekmény igénybe venni prostituáltak szolgáltatásait, és egyikük esetében sem fűződik akkora közérdek a név nyilvánosságra hozatalához, ami indokolná a magánszférához való joguk megsértését. Egyedül a politikusok esetében lenne indokolt nyilvánosságra hozni a neveket, ám mivel a nyomozati anyag tanúsága szerint a rendőrség nem volt kíváncsi arra, hogy pontosan kik az érintettek, ez nem lehetséges.
Az ügy szempontjából nem mellékes az sem, hogy a magyar-kanadai állampolgár Gerendás tulajdonában állt akkoriban a Hotel President, ahol képviselő ismerőse találkozott a prostituálttal. Az NNI azoknak a hoteleknek a nevét egy külön jelentésben is leírta, melyekben Répás lányai találkoztak az ügyfelekkel, a Hotel Presidentet viszont kihagyták a felsorolásból.
„A Parlament közelsége miatt sok képviselő megfordult, és valószínűleg a jövőben is meg fog fordulni a Hotel Presidentben. Nem emlékszem, hogy pontosan 2011. június 15-én ki volt a szállodában, és mit csinált. Egy szállodában bármi megtörténhet, és egy hoteltulajdonosnak nem feladata, hogy bármit kommentáljon. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartom ebben a szakmában” – mondta a Direkt36-nak Gerendás József, aki 2015 nyarán túladott a szállodán.
(NOL)

Bal-Rad komm: “…a rendőrség nem volt kíváncsi arra, hogy pontosan kik az érintettek…sok képviselő megfordult, és valószínűleg a jövőben is meg fog fordulni a Hotel Presidentben…”
-A lopásban megfáradt nemmzetthesseynk fantáziáját kissé felfrissítendő! Nyugodtan tehetik, hiszen idejük-pénzük van rá! A “mundér becsületét” meg védi a rendőrség.
“…A jó merániak
Azt háború nélkül is megteszik; mert
Hisz’ a zsidók eleget fizetnek; a-
Kiket tulajdonképpen tán nem is
Lehetne embernyúzóknak nevezni,
Nyúzásra bőr kivántatik, holott
Azt a merániak magok lehúzták
Már csontjainkról; így tehát ezek
A húsba kénytelenek bemetszeni –
Igaz, hogy a metéltetett sikolt; de
Hisz’ arra nem szükség hallgatni, csak
Haszon lehessen. – S a nagyasszony -?…
…Ő csorda számra tartja gyűlevész
Szolgáit! éppenséggel mintha minden
Hajszála egy őrzőt kivánna; sok
Meránit, olykor azt hinné az ember,
Hogy tán akasztani viszik, úgy körül
Van véve a léhűtőktől, s mi egy
Rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.
Ő táncmulatságokat ád szűntelen,
Úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
Keresztelője volna: és nekünk
Szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
A tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak legszebb lovon
Ficánkolódnak – tegnap e gy kesej,
Ma szürke, holnap egy fakó: – nekünk
Feleség- és porontyainkat kell befogni,
Ha veszni éhen nem kivánkozunk.
Ők játszanak, zabálnak szűntelen,
Úgy, mintha mindenik tagocska bennek
Egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
Kéményeinkről elpusztúlnak a
Gólyák, mivel magunk emésztjük el
A hulladékot is. Szép földeinkből
Vadászni berkeket csinálnak, a-
Hová nekünk belépni nem szabad.
S ha egy beteg feleség, vag y egy szegény
Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített…”
(Tiborc panasza)

Merkel elismerte, hogy a Krím-félsziget Oroszország része

Angela Merkel német kancellár elismerte, hogy a Krím-félsziget többé nem Ukrajnához tartozik, hanem Oroszország része, és a jövőben is az marad.
Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője a Twitteren számolt be arról, hogy pénteken, a Normandi Négyek (Franciaország, Németország, Ukrajna és Oroszország) Párizsban tartott találkozóját követően Merkel első alkalommal elismerte, hogy a Krím-félsziget már nem fog újra Ukrajnához tartozni.
A pénteki találkozón a nehézfegyverek kivonásáról történt újabb megállapodás, miután Petro Porosenko ukrán elnök az utóbbi hónap során több alkalommal is kijelentette, hogy erővel akarja Ukrajnához csatolni a Krím-félszigetet. A Krím lakossága 2014. március 16-án egy népszavazáson elsöprő többséggel, 83,10%-os részvételi arány mellett 96,77% igen szavazattal döntött az Ukrajnától elszakadásról, és az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról (a Krím lakosságának mintegy kétharmada orosz). Az ENSZ alapokmánya – elviekben – garantálja a népek önrendelkezési jogát, ennek ellenére a nyugati országok máig nem ismerték el a Krím-félsziget Oroszországgal történő újraegyesülését.
Bár Európában a második világháború és a rendszerváltás(ok) óta is folyamatosan zajlanak háborúk (délszláv háború, jelenlegi ukrán válság), a nyugati országok politikai diskurzusában tabunak számít a határok újrarendezésének lehetősége. A Krím-félsziget sikeres népszavazása és az anyaországhoz történő újracsatlakozása ezt a tabut megdöntötte; rávilágított arra, hogy Európában a XXI. században is lehetséges a határok újrarendezése, és egy kedvező helyzetben más, kisebbségi sorba kényszerített nemzetrészek is újra csatlakozhatnak anyaországukhoz.
Magyarországnak és a magyarságot képviselő politikusoknak elemi érdeke, hogy a Krím-félszigetet Oroszország részeként ismerjék el, mert ezzel kijelentik, hogy a határok módosítása a XXI. század politikai környezetében is lehetséges, és Magyarország több részre szakítása átmeneti helyzet, ami egy kedvező geopolitikai helyzetben az ENSZ alapelveiben összhangban megváltoztatható.

http://hidfo.ru/2015/10/merkel-elismerte-hogy-a-krim-felsziget-oroszorszag-resze/

Latorsors Szíriában

Szíriában-az USA legnagyobb félelmei dacára is-folytatódott/folytatódik a rendcsinálás orosz módra. Százával pusztulnak a terroristák. A példa pedig ragadós.
Haydar al-Abadi iraki miniszterelnök tegnap a kórságot hozta a világ elsőszámú latorállamára-az USA-ra!
abadi
Az “Al Jazeera” tudósítása szerint ugyanis Irak miniszterelnöke kéréssel fordult Oroszországhoz. Ennek az a lényege, hogy mivel Irakban is fölöttébb virgonckodik az ISISA-dzsihadista hóhérbanda, Irak kimondottan szívesen venné, ha az orosz légierő ott is rendezne egy kis féregirtást. Az “Al Jazeera” azon kérdésére, hogy ehhez mit fog szólni a “Nagy Barát” az USA?-al-Abadi így válaszolt: “az USA jobban teszi ha hallgat! Nekik köszönhetjük ezt az egész rémálmot!”
Nem kell hozzá sok képzelőerő, hogy el tudjuk gondolni a legfőbb lator lelkiállapotát al-Abadi lépése nyomán. Újabb Közel-keleti országban vallottak csődöt! Látványosan.
Ráadásul mély gyászba is ferdülhet John Kerry amerikai külügyminiszter és a dagadtpofájú McCain. Kreációjuk egyik oszlopát, személyes jó barátjukat tegnap “kisebb baleset” érte Szíriában. (Merthogy a vasárnap dacára is, az orosz légierő folytatta a megkezdett dzsihadistairtást!)
vezérlator
Jöhet a buldózer
hul
Az életében a Jaish al-Islam Zahran Alloush dallamos nevű latorfőnök ki lett iktatva a földi árnyékvilágból. Közel 150 pribékje társaságában. Márpedig ez komoly veszteség a fegyvertelen embereket mészárló bűnbanda számára, amelynek önbizalma több mint megingott az utóbbi héten. Az orosz légierő csapásai súlya alatt.

http://www.balrad.com/2015/10/05/latorsors-sziriaban/