Budapest—Berlin — Lassan végig ég a kanóc a menekültbombán – állítja sok szakértő, akik közül a borúlátók szerint még ebben a hónapban véres konfliktusokhoz vezethet a menekültáradat.
Az aggodalmak jogosak: egy most napvilágra került, titkos német kormányzati jelentés szerint másfél millió menedékkérő érkezhet csak idén Németországba. Merkel kancellár korábban 800 ezerben jelölte meg a létszámot, amelyet még Németország elbír.
A Bild azt írta, az illegális határátlépések száma naponta tízezer is lehet. Mindeközben a menedékkérők ellátása hatalmas teher mind a kormánynak, mind pedig az ellátásért felelős tartományoknak és önkormányzatoknak.
tömeg
– Egy menekült naponta körülbelül száz euróba, azaz több mint harmincezer forintba kerül. Ki lehet számolni: a jelenleg Németországban tartózkodó egymillió menekült napi százmillió eurós költség. Elképzelhetetlen összeg és teher ez, ami alatt csak idő kérdése, hogy összeomoljon az ország szociális rendszere – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.
útvonal
Eközben Magyarországra naponta több ezer menekült érkezik. A szakértő szerint akár még ebben a hónapban komoly konfliktusokhoz vezethet a helyzet.
– Németországban már négyezer katonát is bevetettek a helyzet kezelésére. Ha elérkezik az idő, hogy a német hatóságok visszaküldik Ausztriába a menekülteket, akkor elkerülhetetlen lesz, hogy a csalódott tömegek összecsapjanak az osztrák hatóságokkal – mondta Spöttle.
Magyarországra októberig több mint háromszázezer menekült érkezett és ment át az országon.
A migrációs hullám eközben nem csitul, mi több, a jóslatok szerint egyre többen fognak érkezni Európába. Ha Magyarország lezárja a Horvátországgal közös határszakaszokat, akkor a horvátok új útvonalat jelölnek ki, ami pedig Szlovénia lesz. Elképzelhető, hogy a menekültek útvonala is változni fog, és Horvátországba már az ország déli részén, Dubrovniknál fognak belépni. Ez azért tűnhet reálisnak, mert Albánia semmilyen ellenállást nem fog tanúsítani, rajtuk keresztül akadálytalanul áramolhatnak majd a menekültek. Ezt jelzi az is, hogy Montenegró már sátortáborokat kezdett építeni az Albániával határos határszakaszon.
(Blikk)
Bal-Rad komm: “…a német hatóságok visszaküldik Ausztriába a menekülteket…” – azok pedig HOZZÁNK FOGJÁK TOLONCOLNI ŐKET!
banya
Csakhogy míg Németország és Ausztria rendelkezik katonai erővel az esetleges migránslázadások leverésére, Magyarországnak nincs semmilyen eszköze! Marad az ima?