Nem volt kíváncsi az érintett politikusok személyazonosságára a rendőrség a Répás Lajos nevéhez fűződő, úgynevezett luxusprostituált-ügyben. Legalábbis ezt derítette ki a Direkt36 nevű oknyomozó újságírócsoport a gazdag magyarokat és külföldieket kiszolgáló állítólagos prostitúciós hálózat ügyében keletkezett több ezer oldalas nyomozati anyagból.
A kétezer-ötszáz oldalas nyomozati anyagból olyan intim részletek is kiderülnek, mint hogy 2011. június 15-én egy parlamenti képviselő, alig tíz perc sétára a Parlamenttől, egy hotelban egy prostituált szolgáltatásait élvezte. A férfi 160 ezer forintot fizetett a lánynak, másnap mégis panaszkodott a barátjának, aki a légyottot megszervezte. A képviselő elégedetlen volt, mivel a nő nem tetszett neki, és miután túl gyorsra sikeredett az első menet, a prostituált plusz pénzt kért a másodikért – írja a cikket teljes terjedelmében közlő 444.hu.
Az ügy főszereplője Répás Lajos szépségverseny-szervező, akit az ügyészség kerítéssel és kitartottsággal vádol. Répás tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, de azt beismerte, hogy mutatott be ismerőseinek dekoratív lányokat.
A nyomozati anyag szerint a lányok között voltak modellek, szépségverseny-résztvevők és pornószínészek, a kuncsaftok között pedig politikusok is. Azt azonban, hogy mely politikusok jártak ezekhez a lányokhoz, a Direkt36 nem tudta kideríteni, mivel erről nem készültek írásos bizonyítékok vagy felvételek. Pedig a rendőrség alaposan utánajárt a prostituáltaknak és ügyfeleiknek is, úgy tűnik, a politikusokkal valamiért kivételt tettek. Annak ellenére is, hogy egy alkalommal kiskorú lányt közvetítettek ki az egyik érintett politikusnak, és a légyottot csak egy félreértés hiúsította meg.
A titkos telefonlehallgatások és a tanúvallomások jegyzőkönyveiből pontos kép rajzolódik ki arról, hogyan szerveztek meg egy-egy ilyen találkozót. Répás Lajos telefonját 2011-ben fél éven keresztül hallgatta le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), de annak nincs nyoma, hogy politikusok közvetlenül tárgyaltak volna vele.
Tudni lehet azonban, hogy a cikk elején szereplő, elégedetlenkedő képviselőnek a korábban szintén politikusként tevékenykedő Gerendás József szervezte le a randevút.
Gerendás 1994 és 2010 között tagja volt az V. kerületi önkormányzatnak, és ugyan mindig a saját egyesületének jelöltjeként választották meg, közben kapcsolatot épített a szocialistákkal és a Fidesszel is. 2006-ban még a Fidesz országos listájára is felkerült, és a választási oldalra feltöltött életrajzában úgy mutatkozott be, hogy „polgári családban nevelkedtem” – írja a Direkt36, mely megkereste az ügyben Répást, Gerendást és az érintett lányokat, de egyikük sem kívánt nyilatkozni arról, melyik politikusok vettek részt a találkozókon. A portál az NNI-től és a nyilatkozásra jogosult Fővárosi Törvényszéktől sem kapott választ arra, hogy kik voltak az érintett politikusok, illetve megpróbálták-e kideríteni a kilétüket.
Az NNI 2011 áprilisában kezdte lehallgatni Répás Lajos telefonját, mivel azt gyanították, hogy a legrégebbi országos szépségversenyt, a Miss Hungaryt is szervező férfinak köze lehet egy másik prostitúciós hálózathoz, amely Dubaiba közvetített magyar lányokat. Mint kiderült, Répás nem a dubai hálózat segítségével, hanem önállóan végzett hasonló tevékenységet, ezért elkülönítették az ügyét, melyben 2014 februárjáig nyomoztak.
A tavaly augusztusban emelt vád szerint Répás 2007 és 2012 között szexuális munkára közvetített nőket, akik a keresetük 20-30 százalékát adták le közvetítői díjként. A vádirat 67 nőt és öt 18 éven aluli lányt említ, akik közül Répás valakit csak néhány alkalommal, másokat éveken keresztül, havonta több alkalommal közvetített férfiakhoz.
Az ügyészséggel ellentétben Répás Lajos úgy gondolja, hogy a tevékenysége nem meríti ki a kerítés tényállását: „Csak segítettem a lányoknak, bemutattam őket befolyásos barátaimnak. Hogy ezután mi történt, az magánügy, két ember önálló döntése. A lányok hálából fizettek nekem a segítségemért, de azt a pénzt nem a saját gazdagodásomra használtam fel, hanem visszaforgattam a szépségversenyek szervezésébe” – mondta Répás a Direkt36-nak.
A tárgyalás még évekig elhúzódhat, mivel a bíróság 107 tanút idézett be, köztük modelleket, pornószínészeket, televíziós személyiségeket. A tanúk közt szerepel például Vajna Tímea, Andy Vajna kormánybiztos felesége, a Való Világból ismert Török Dóra és Baukó Éva, az Éden Hoteles Ökrös Szandra, a DJ-modell Kustánczi Lia és Bátki Bernadett playmate. Az ügyfelek közül egyedül a 2014-ben elhunyt vállalkozó, Welsz Tamás neve ismert. Welszt kiskorú megrontásával gyanúsították meg, de később megszüntették ellene az eljárást. Bár Welsz többször lefeküdt a 18 éven aluli lánnyal, aki állította, hogy a férfi tudta, hány éves, ám a szembesítés során már azt vallotta, hogy valakivel összekeverte a vállalkozót.
A Direkt36 több ismert férfi nevét is felfedezte az ügyfelek listáján, de nem hozták nyilvánosságra, mivel a magyar törvények szerint nem bűncselekmény igénybe venni prostituáltak szolgáltatásait, és egyikük esetében sem fűződik akkora közérdek a név nyilvánosságra hozatalához, ami indokolná a magánszférához való joguk megsértését. Egyedül a politikusok esetében lenne indokolt nyilvánosságra hozni a neveket, ám mivel a nyomozati anyag tanúsága szerint a rendőrség nem volt kíváncsi arra, hogy pontosan kik az érintettek, ez nem lehetséges.
Az ügy szempontjából nem mellékes az sem, hogy a magyar-kanadai állampolgár Gerendás tulajdonában állt akkoriban a Hotel President, ahol képviselő ismerőse találkozott a prostituálttal. Az NNI azoknak a hoteleknek a nevét egy külön jelentésben is leírta, melyekben Répás lányai találkoztak az ügyfelekkel, a Hotel Presidentet viszont kihagyták a felsorolásból.
„A Parlament közelsége miatt sok képviselő megfordult, és valószínűleg a jövőben is meg fog fordulni a Hotel Presidentben. Nem emlékszem, hogy pontosan 2011. június 15-én ki volt a szállodában, és mit csinált. Egy szállodában bármi megtörténhet, és egy hoteltulajdonosnak nem feladata, hogy bármit kommentáljon. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartom ebben a szakmában” – mondta a Direkt36-nak Gerendás József, aki 2015 nyarán túladott a szállodán.
(NOL)

Bal-Rad komm: “…a rendőrség nem volt kíváncsi arra, hogy pontosan kik az érintettek…sok képviselő megfordult, és valószínűleg a jövőben is meg fog fordulni a Hotel Presidentben…”
-A lopásban megfáradt nemmzetthesseynk fantáziáját kissé felfrissítendő! Nyugodtan tehetik, hiszen idejük-pénzük van rá! A “mundér becsületét” meg védi a rendőrség.
“…A jó merániak
Azt háború nélkül is megteszik; mert
Hisz’ a zsidók eleget fizetnek; a-
Kiket tulajdonképpen tán nem is
Lehetne embernyúzóknak nevezni,
Nyúzásra bőr kivántatik, holott
Azt a merániak magok lehúzták
Már csontjainkról; így tehát ezek
A húsba kénytelenek bemetszeni –
Igaz, hogy a metéltetett sikolt; de
Hisz’ arra nem szükség hallgatni, csak
Haszon lehessen. – S a nagyasszony -?…
…Ő csorda számra tartja gyűlevész
Szolgáit! éppenséggel mintha minden
Hajszála egy őrzőt kivánna; sok
Meránit, olykor azt hinné az ember,
Hogy tán akasztani viszik, úgy körül
Van véve a léhűtőktől, s mi egy
Rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.
Ő táncmulatságokat ád szűntelen,
Úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
Keresztelője volna: és nekünk
Szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
A tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak legszebb lovon
Ficánkolódnak – tegnap e gy kesej,
Ma szürke, holnap egy fakó: – nekünk
Feleség- és porontyainkat kell befogni,
Ha veszni éhen nem kivánkozunk.
Ők játszanak, zabálnak szűntelen,
Úgy, mintha mindenik tagocska bennek
Egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
Kéményeinkről elpusztúlnak a
Gólyák, mivel magunk emésztjük el
A hulladékot is. Szép földeinkből
Vadászni berkeket csinálnak, a-
Hová nekünk belépni nem szabad.
S ha egy beteg feleség, vag y egy szegény
Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített…”
(Tiborc panasza)