Hidegzuhanyként érte a kijevi trónt a ma délelőtti, Moszkvából érkezett üzenet: nincs gáz hitelbe! Orosz gáz legalábbis nincs! És a jövőben sem lesz.
novak
Alekszander Novak orosz energiaügyi miniszter ezzel a kiábrándító nyilatkozattal rombolta le a kijevi gázálmokat. Miszerint majd Maradék-Ukrajna hitelbe kap orosz gázt.
Mint azt Novak miniszter közölte, a Gazprom ez év június 16-tól átváltott “prepaid” módszerre, ami azt jelenti, hogy csakis az előre kifizetett gázt hajlandóak leszállítani a kijevi rezsimnek. “A továbbiakban nem is vagyunk hajlanóak elővenni a gázhitel kérdéskörét. Alkunak nincs helye!”-mondta az orosz energetikai miniszter.
A tegnapi IMF-bejelentést követően-miszerint a cég nem ad pénzt Valcman birodalmának-(azt ugyanis egyből Oroszország felé kellene továbbutalni korábbi hitel törlesztésére) újabb rossz hír ronthatja tehát Nyalókakirály amúgy sem virágos jókedvét.
A NINCS PÉNZ!-után a NINCS GÁZ PÉNZ NÉLKÜL!

http://www.balrad.com/2015/10/05/hideg-lesz-a-tel-maradek-ukrajnaban-se-penz-se-gaz/


Sajnos azért mi sem örülhetünk túlzottan! Könnyen lehet, hogy a Magyarországra érkező földgáz egy jelentős része a reverz gázszállítás (2014-es cikk: http://ujszo.com/online/gazdasag/2014/06/07/korlatoznak-a-gazt-ha-europa-reverz-gazszallitassal-probalkozna ) révén megy tovább az ukrajnai juntához. És ezért van ilyen kevés gázunk a tárolókban: http://mno.hu/gazdasag/alig-van-foldgaz-a-hazai-tarolokban-1305011