2017. június 12., hétfő

Németország arcfelismerő programmal figyelné a köztereket

Németország azt tervezi, hogy arcfelismerő programokat fog használni a közterek ellenőrzésére, és hozzáférést szerez a titkosított csevegőprogramokhoz, hogy felvehesse a harcot a terroristákkal – mondta Thomas de Maizere német belügyminiszter.
Újabb biztonsági intézkedéseket jelentett be Thomas de Maiziere német belügyminiszter, melyek célja a terrorizmus elleni harc. Az intézkedések részeként arcfelismerő programokkal figyelnék a köztereket, hogy így megtalálhassák az országban tartózkodó terroristákat. Elsőként Berlinben egy vasúti csomópontot ellenőriznének ilyen módon, majd a tesztelési időszak után vezetnék be országosan az új biztonsági technológiát.
A belügyminiszter a Tagesspiegel német lapnak nyilatkozva elmondta, ez a biztonsági rendszer a gyakorlatban is alkalmas lenne arra, hogy egy adott személyt az országban azonnal megtaláljon.
Jelenleg is működnek videokamerák a vasútállomásokon. Mindezidáig azonban nem voltunk képesek arra, hogy egy menekülő terroristát az arcképe alapján felismerjenek a kamerák, és riadóztassanak, ha valahol feltűnik a vasútállomáson.” – mondta.
A belügyminiszter szerint a technológiát természetesen csak arra használnák, hogy egy terrorcselekmény idején olyan felvételek álljanak rendelkezésre, melyeken felismerhetően látható a terrorista arca. Szerinte „az emberek személyiségi jogait ez nem fogja érinteni”.
Emellett számos más intézkedést is javasolt, többek közt a hatóságok legálisan hozzáférést szerezhetnének a titkosított csevegőprogramokhoz, hogy az emberek magánlevelezéseit megfigyelve kiszűrjék az esetleges terroristákat.
Az intézkedés részeként a hatóságok felhatalmazást kapnának arra, hogy az internetkapcsolaton keresztül bármikor átkutathassák a magánszemélyek internetre csatlakozott állapotban lévő okoseszközeit. Ennek célja, hogy amikor a hatóságok letartóztatnak egy terrorgyanús személyt, ne kelljen fizikai rajtaütések során megszerezniük az adathordozókat, ehelyett már eleve rendelkezésre állnának a bizonyítékok.

De Maizere szerint ez az eljárás a mai digitális világban teljesen járható út. Az intézkedésektől elsősorban azt remélik, hogy be tudják azonosítani a radikalizálódó személyeket, és fel tudják térképezni az ilyen személyek kapcsolathálóját, így megakadályozhatóvá válnának a terrorcselekmények.

http://www.hidfo.ru/2017/06/nemetorszag-arcfelismero-programmal-figyelne-a-koztereket/

A liberálisok cenzúrával próbálják megtartani a hatalmat

Soros György liberális újsága amerikai szakértőkre hivatkozva azt írja, hogy csak akkor tudják megőrizni a véleményformálás monopóliumát, ha elhallgattatják az alternatív véleményeket. A hozzászólásokat már most cenzúrázó oldal különféle, diktatúrákat idéző módszereket javasol.
A 444.hu egy amerikai kutatóintézetre hivatkozva azt írja, legszívesebben betiltaná a más vélemények terjesztését az interneten; többek között az online közösségi média cenzúrázását, hatósági tiltásokat tartanak jó megoldásnak a liberálisok.
Az elemzés szerint minden olyan, a médiában terjedő vélemény, ami nem összeegyeztethető a liberális világképpel, az orosz titkosszolgálat és állami propaganda eszköze, ami megpróbálja aláásni a nyugati értékeket. Ilyen nyugati értékek például a szólásszabadság és véleményszabadság, amit a nyugathoz hű erők csak úgy tudnak megőrizni, ha korlátozzák a Facebookot, és hatóságilag tiltanak mindent, ami szerintük nem igaz.
A lap szerint az ellenséges befolyás mindenhol jelen van, akkor is amikor nem látjuk, és megpróbálja kikezdeni az emberek elkötelezettségét a nyugati értékek iránt.
Az orosz titkosszolgálat közvetlen az elmétekből próbálja kiszedni a nyugati értékeket – így lehet védekezni.
Az egyetlen igazán hasznos módszer […], ha az állam súlyos büntetéseket szab ki az álhírek terjesztőivel szemben, ha lekapcsolnak oldalakat és tévécsatornákat, ha a tartalmaknak helyt adó cégeket (Facebook, Twitter stb) is arra kötelezik, hogy töröljék, akadályozzák a propaganda terjedését.” – írták.
Az amerikai kutatók szerint ráadásul már nem is érdemes erőfeszítéseket tenni a hazugságok megcáfolására, egyszerűbb inkább lustaságból letiltani az egészet, hogy ne gondoljanak az emberek mindenfélét. „Nem érdemes a konkrét hazugságok leleplezésére nagyon sok időt és energiát pazarolni.”derült ki az elemzésből. Az ellenséges sajtóorgánumok elleni lejáratókampányt viszont járható útnak tartják a liberálisok:
„Arra már inkább érdemes törekedni, hogy a propagandát közlő forrásokat általában leplezzék le, hogy minél több ember fogadja el, hogy az adott médium hazudik, sosem szabad hinni neki.”
A liberális lap azzal összegzi a kérdést, hogy már egyre több nyugati ország próbálja cenzúrázni az internetet, erre „egyre inkább van igény a nyugati vezetők körében.”
A választások határozatlan időre elhalasztására még nem tettek javaslatot a liberálisok, de tavaly már a demokratikus választásokról is kitalálták a nyugati országok, hogy valójából az orosz titkosszolgálat hamisította az egészet. Talán még néhány évig sulykolják az „oroszok meghekkelték a választásokat” történetet, utána ugyanezen logika mentén akár azt is be lehetne tiltani – “nehogy az oroszok elvegyék az emberektől a nyugat legfőbb értékét, a demokráciát”.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-liberalisok-cenzuraval-probaljak-megtartani-a-hatalmat/



Megtorlással fenyegeti a bírákat a Demokratikus Koalíció

A radikális atlantista párt börtönbe záratna ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt, és az Országos Bírói Hivatal elnökét – nem sokkal az után, hogy kiderült; elkezdik kiszűrni Soros ügynökeit a bírói hatalomból.
Az igazságszolgáltatás politikai érdekek mentén felhasználásával fenyegeti egy 2008-as ügyben eljáró ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt, és az Országos Bírói Hivatal elnökét a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció. A párt közleménye alapján egy érzékeny pontot érintő politikai támadásként értelmezik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőinek ügyében hozott ítéletet, emiatt politikai választ adnának rá. A DK közleményéből kiderül; ha 2018-ban hatalomra jutnak, saját embereiket kiengednék a börtönből, politikai ellenfeleiket viszont börtönbe küldenék.
Varju László DK-alelnök csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján szabadulást és kárpótlást ígért az MNV Zrt. letöltendő börtönbüntetésre ítélt vezetőinek, emellett azzal fenyegette az ügyészeket, hogy „addig lesznek szabadlábon”, ameddig a DK kormányra nem jut.
Gyurcsány Ferenc saját Facebook-oldalán az elítélteket ártatlannak, az ügyészeket és a bírákat pedig bűnösnek nevezte. A párt most azzal fenyegetőzik, hogy a történtek miatt átadná a magyar nemzetállami szuverenitás egy részét egy idegen hatalomnak; a történtek kapcsán a DK újabb közleményt adott ki, mely szerint kormányra jutásuk esetén támogatni fogják az Európai Ügyészség létrehozását. A radikális atlantista párt ezzel az igazságszolgáltatás jogát kivenné Magyarország kezéből, és átadná egy külföldi hivatalnak.
Hetekkel korábban nyilvánosságra jutott, hogy az Országos Bírói Hivatal egy kérdőívben arról kérdezte a bírákat, tagjai-e valamilyen civil szervezetnek. A Magyar Idők napilap szerint a nemzetközi Soros-hálózat tagjai külföldről finanszírozott nem-kormányzati szerveken (NGO-kon) keresztül megpróbálnak befolyást gyakorolni ügyvédekre, jogászokra, bírákra. A DK közleményéből azonban egyértelműen láthatóvá vált, hogy pártok felhasználásával, immár teljesen nyíltan fenyegetőznek.
Korábban egy amerikai hackercsoport kiszivárogtatta a nemzetközi Soros-hálózat belső levelezéseit, belső használatra szánt dokumentumait. A dokumentumokból kiderült, hogy a nemzetközi ügynökhálózatban „megbízható személyként” van nyilvántartva Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció egyik alelnöke.

http://www.hidfo.ru/2017/06/megtorlassal-fenyegeti-a-birakat-a-demokratikus-koalicio/

Teljesen átláthatatlan módon működik a migránssegítő szervezet

Senki nem tudja, miből működik a Migration Aid nevű csoport, de ez változni fog. A civil szervezet korábban segítő tevékenységgel az illegális bevándorlók bizalmába férkőzött, majd megpróbálta őket kormányellenes tüntetésre mozgósítani.
Országos plakátkampányt indított a Migration Aid nevű szervezet, amely arról próbálja meggyőzni a magyar választópolgárokat, hogy migránsok nélkül nincs Magyarország. A kampányüzenet szerint amiatt kell befogadnunk a migránsokat, mert több száz évvel ezelőtt rengeteg idegen szó bekerült a magyar nyelvbe. Mi se értjük, mi köze van ennek a ma Európába érkező afrikai és arab tömegekhez, mindenesetre az kiderült: senki nem tudja, miből van pénze a szervezetnek egy országos plakátkampány lebonyolítására. Ez a fajta átláthatatlanság veszélyes pont, mert a szervezet láthatóan politikailag aktív, országos kampányokat képes szervezni, és ismeretlen személyazonosságú – utólag nem megtalálható – személyeket szokott mozgósítani kormányellenes tüntetésekre.
A Magyar Idők napilap beszámolója szerint a migránstámogató szervezet korábban azt állította magáról, hogy bejegyzett szervezetként működik, és erre hivatkozva adománygyűjtést is folytatott. Az általuk megnevezett bejegyzett szervezet azonban nem létezik.
Az alapító okiratban valóban szerepel, hogy karitatív tevékenységet kívánnak folytatni, az Egyesült Királyság úgynevezett Charity Registerében viszont ­hiába próbáltunk nyomára akadni a Migration Aid Internationalnek, a keresés ugyanis nem eredményezett találatot.” – írták.
A szervezet 2015-ben saját weboldalán még a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány bankszámlaszámát adta meg, hangsúlyozván, hogy közvetlenül őket nem lehet támogatni, a magánadományok a másik szervezethez kell érkezzenek. Bár tevékenységükből látható, hogy rengeteg pénz folyt be hozzájuk és hatalmas mennyiségű tárgyi támogatást kaptak, a hatóságok számára elég nehéz visszaellenőrizni, honnan kaphatták ezeket a támogatásokat, hiszen az adománygyűjtésbe a 2015-ös nagy migrációs hullám idején egy sor másik szervezetet vontak be.
A lap ráadásul visszahivatkozik arra, hogy a migránspárti szervezet ezekből a pénzekből politikai tevékenységet is folytatott.
A Migration Aid aktivistái 2015 nyarán részt vettek a Keleti pályaudvarnál táborozó migránsok ellátásában, majd ugyanazon év őszén egy kormányellenes tüntetéssel hívták fel magukra a figyelmet.” – írták.
2015. szeptember 1-én a Migration Aid nevű Facebook-csoport vonulásos tüntetést szervezett Budapestre, a Nyugati pályaudvarhoz. A csoport a balliberális politikai erők hívószavait használta a tüntetés megszervezéséhez. Eszerint a kormány “embercsoportokat démonizálva zárt táborokat hoz létre”, a katonaságot pedig “a lakosság érdekére hivatkozva félelemkeltésre használja fel”. Annak okán, hogy a Facebook-csoport korábbi célközönsége – a segítő tevékenység okán – főként a Magyarországra érkező illegális bevándorlók voltak, a meghirdetett tüntetés híre is először hozzájuk jutott el. Mivel a szervezet működése ma is teljesen átláthatatlan, nem lehet tudni, kinek a pénzén akartak illegális bevándorlók bevonásával kormányellenes tüntetést szervezni.

http://www.hidfo.ru/2017/06/teljesen-atlathatatlan-modon-mukodik-a-migranssegito-szervezet/



Kiderült, mennyi pénz folyt át ezen a bevándorláspárti szervezeten

Az illegális bevándorlókat hálózatba szervező Migration Aid gazdálkodása teljesen átláthatatlan volt, de félhivatalos becslések szerint akár 100 millió forint bevétele is lehetett a mozgalomnak, ami nyilvánvalóan politikai tevékenységet folytatott, a migránsok bevonásával kormányellenes tüntetést is szervezett.
Akár 100 millió forint is lehet az összbevétele annak a zavaros hovatartozású és átláthatatlan működésű szervezetnek, ami a Magyarországra érkező illegális bevándorlókat próbálta hálózatba szervezni – derült ki a Magyar Idők beszámolójából. A lap szerint annak ellenére, hogy a Migration Aid szóvivője számtalan alkalommal azt nyilatkozta, készpénzmentesen működnek, a gyakorlatban számos más szervezethez lehetett pénzt utalni, és ezeket az összegeket végül a Migration Aid mozgalmárjai kapták meg.
Mivel a gazdálkodásukról szóló jelentésben mindezeket egyetlen sorban tüntették fel, utóbb már nem állapítható meg, hogy a menekültek támogatásaként elszámolt 12,194 millió forintból mennyi jutott a MigAidnek. […] A társaságnak emellett olyan internetes felületeken is gyűjtöttek, mint az Indiegogo vagy a GoFundMe. Az előbbin 4251 dollár (akkori árfolyamon 1,1-1,2 millió forint), az utóbbin pedig 1300 euró (durván 400 ezer forint) folyt be hozzájuk.” – áll a beszámolóban.
Miközben a Migration Aid már működésének első hónapjaiban több millió forint támogatáshoz jutott a migránsok segítésére, kiderült, hogy 2017-re ez az összeg a 100 millió forintot is elérhette.
„A Migration Aid International Ltd. 2016–2017-es bevételeiről pedig nincsenek adatok. A bejegyzés óta eltelt idő és a folyamatosan zajló adománygyűjtő kampányok alapján viszont aligha túlzás kijelenteni, hogy az összbevétel mára 50-100 millió forint körül lehet.”
Nem meglepő, hogy a migráns-bizniszben utazó szervezethez ekkora összegek folytak be, hiszen akkoriban a nagyobb liberális sajtóorgánumok több migránssegítő szervezetet is címlapon reklámoztak, melyek egymással együttműködve segítették az illegális bevándorlókat. A sajtóban gyakran olyan szervezetet is reklámoztak, ami az illegális bevándorlók átmeneti lakhatását oldotta meg – a bujtatásnak pedig lehetnek költségei.
Az egyik ilyen, illegális bevándorlók átmeneti elhelyezését végző szervezet az úgynevezett „Békefészek”, egy az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen végzett fiatal aktivista szervezésében működő csoport volt, amit az Index.hu közvetlen az indulását követően címlapon hirdetett, és a migrációs válság tetőzésekor, 2015. szeptemberében közvetített a Budapestre érkező illegális bevándorlók és az őket elhelyezni szándékozók közt.
Ahogy korábban a Migration Aid szóvivője is hangsúlyozta a készpénzmentes működést, a Békefészek közleményeiben szintén az állt, hogy a migránsok elhelyezését ingyen folytatják.
A Migration Aid egykori szóvivője, Zsohár Zsuzsanna 2015-ben számtalanszor nyilatkozta, hogy jogi személyiség és bankszámla híján készpénzmentesen működnek, a pénzadományok nyomát azonban nem lehetett eltüntetni, s mint összeállításunkból kiderült, az első néhány hónapban húszmillió forintot bőven meghaladó bevétele volt a MigAidnek, amivel soha sem számoltak el tételesen.” – áll a Magyar Idők beszámolójában.
Akkoriban számos, a migrációs válságot kihasználni próbáló profitorientált szervezet kezdett működni Budapesten. A Migration Aid számára azonban nem csak anyagi hasznot hozott a bevándorlókkal való rendszeres kapcsolattartás: a szervezet ezzel az újdonsült tömegbázissal és anyagi erővel elkezdett politikai tevékenységet folytatni: egy alkalommal kormányellenes tüntetést is szervezett, amit a segítő szolgáltatással a Facebook-oldalukra csalogatott illegális bevándorlóknak angol nyelven hirdetett.
2015. szeptember 1-én a Migration Aid nevű Facebook-csoport vonulásos tüntetést szervezett Budapestre, a Nyugati pályaudvarhoz. A csoport a balliberális politikai erők hívószavait használta a tüntetés megszervezéséhez. Eszerint a kormány “embercsoportokat démonizálva zárt táborokat hoz létre”, a katonaságot pedig “a lakosság érdekére hivatkozva félelemkeltésre használja fel”. Később kiderült, hogy a zavaros hovatartozású szervezet százmilliós keretből, külföldi támogatással és ellenzéki sajtótámogatással próbált politikai ellenállást kifejteni a kormány határvédelmi törekvéseivel szemben.

http://www.hidfo.ru/2017/06/kiderult-mennyi-penz-folyt-at-ezen-a-bevandorlasparti-szervezeten/

Harmincezren tüntettek Katalónia függetlenségéért

Közel harmincezren vettek részt Barcelonában egy vasárnapi tüntetésen, amely Katalónia Spanyolországtól függetlenedését támogatta.
Az El Pais spanyol lap beszámolója szerint az autonóm régió elnöke, Carles Puigdemont Casamajó, és a Manchester City labdarúgóklub vezetőedzője, Josep Guardiola i Sala is részt vett a tüntetésen. Guardiola elmondása szerint a helyzet rendezésére az egyetlen lehetséges út a népszavazás, emiatt október 1-én akkor is szavazással fognak dönteni az ország jövőjéről, ha a spanyol hatóságok ezt nem engedélyezik.
Pénteken Puigdemont közölte; Katalónia önhatalmúan referendumot fog tartani 2017. október 1-én, amit akkor is megszerveznek, ha a spanyol kormánnyal nem sikerül megállapodásra jutni ezzel kapcsolatban. A politikus emlékeztetett, hogy május 24-én Mariano Rajoy miniszterelnöknek küldött levelében arra kérte őt, hogy kezdjen tárgyalásokat a népszavazás kiírásáról, de Rajoy másnap ezt egy hivatalos levélben visszautasította.
Puigdemont a kérés elutasítását követően nyíltan kijelentette, hogy a referendumot akkor is megtartják, ha a kormány nem mutat hajlandóságot a tárgyalásra. Közleményére válaszként a spanyol kormány szóvivője, Inigo Mendez de Vigo azt mondta, megtiltják a katalán hatóságok számára a népszavazás kiírását.
Katalónia már korábban, 2014. november 9-én tartott egy nem ügydöntő népszavazást a függetlenedésről, melynek során a választók 80%-a szavazott arra, hogy Katalónia függetlenedjen Spanyolországtól. A spanyol hatóságok akkor alkotmányellenessé nyilvánították a népszavazást.

http://www.hidfo.ru/2017/06/harmincezren-tuntettek-katalonia-fuggetlensegeert/