Soros György liberális újsága amerikai szakértőkre hivatkozva azt írja, hogy csak akkor tudják megőrizni a véleményformálás monopóliumát, ha elhallgattatják az alternatív véleményeket. A hozzászólásokat már most cenzúrázó oldal különféle, diktatúrákat idéző módszereket javasol.
A 444.hu egy amerikai kutatóintézetre hivatkozva azt írja, legszívesebben betiltaná a más vélemények terjesztését az interneten; többek között az online közösségi média cenzúrázását, hatósági tiltásokat tartanak jó megoldásnak a liberálisok.
Az elemzés szerint minden olyan, a médiában terjedő vélemény, ami nem összeegyeztethető a liberális világképpel, az orosz titkosszolgálat és állami propaganda eszköze, ami megpróbálja aláásni a nyugati értékeket. Ilyen nyugati értékek például a szólásszabadság és véleményszabadság, amit a nyugathoz hű erők csak úgy tudnak megőrizni, ha korlátozzák a Facebookot, és hatóságilag tiltanak mindent, ami szerintük nem igaz.
A lap szerint az ellenséges befolyás mindenhol jelen van, akkor is amikor nem látjuk, és megpróbálja kikezdeni az emberek elkötelezettségét a nyugati értékek iránt.
Az orosz titkosszolgálat közvetlen az elmétekből próbálja kiszedni a nyugati értékeket – így lehet védekezni.
Az egyetlen igazán hasznos módszer […], ha az állam súlyos büntetéseket szab ki az álhírek terjesztőivel szemben, ha lekapcsolnak oldalakat és tévécsatornákat, ha a tartalmaknak helyt adó cégeket (Facebook, Twitter stb) is arra kötelezik, hogy töröljék, akadályozzák a propaganda terjedését.” – írták.
Az amerikai kutatók szerint ráadásul már nem is érdemes erőfeszítéseket tenni a hazugságok megcáfolására, egyszerűbb inkább lustaságból letiltani az egészet, hogy ne gondoljanak az emberek mindenfélét. „Nem érdemes a konkrét hazugságok leleplezésére nagyon sok időt és energiát pazarolni.”derült ki az elemzésből. Az ellenséges sajtóorgánumok elleni lejáratókampányt viszont járható útnak tartják a liberálisok:
„Arra már inkább érdemes törekedni, hogy a propagandát közlő forrásokat általában leplezzék le, hogy minél több ember fogadja el, hogy az adott médium hazudik, sosem szabad hinni neki.”
A liberális lap azzal összegzi a kérdést, hogy már egyre több nyugati ország próbálja cenzúrázni az internetet, erre „egyre inkább van igény a nyugati vezetők körében.”
A választások határozatlan időre elhalasztására még nem tettek javaslatot a liberálisok, de tavaly már a demokratikus választásokról is kitalálták a nyugati országok, hogy valójából az orosz titkosszolgálat hamisította az egészet. Talán még néhány évig sulykolják az „oroszok meghekkelték a választásokat” történetet, utána ugyanezen logika mentén akár azt is be lehetne tiltani – “nehogy az oroszok elvegyék az emberektől a nyugat legfőbb értékét, a demokráciát”.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-liberalisok-cenzuraval-probaljak-megtartani-a-hatalmat/Megtorlással fenyegeti a bírákat a Demokratikus Koalíció

A radikális atlantista párt börtönbe záratna ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt, és az Országos Bírói Hivatal elnökét – nem sokkal az után, hogy kiderült; elkezdik kiszűrni Soros ügynökeit a bírói hatalomból.
Az igazságszolgáltatás politikai érdekek mentén felhasználásával fenyegeti egy 2008-as ügyben eljáró ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt, és az Országos Bírói Hivatal elnökét a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció. A párt közleménye alapján egy érzékeny pontot érintő politikai támadásként értelmezik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőinek ügyében hozott ítéletet, emiatt politikai választ adnának rá. A DK közleményéből kiderül; ha 2018-ban hatalomra jutnak, saját embereiket kiengednék a börtönből, politikai ellenfeleiket viszont börtönbe küldenék.
Varju László DK-alelnök csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján szabadulást és kárpótlást ígért az MNV Zrt. letöltendő börtönbüntetésre ítélt vezetőinek, emellett azzal fenyegette az ügyészeket, hogy „addig lesznek szabadlábon”, ameddig a DK kormányra nem jut.
Gyurcsány Ferenc saját Facebook-oldalán az elítélteket ártatlannak, az ügyészeket és a bírákat pedig bűnösnek nevezte. A párt most azzal fenyegetőzik, hogy a történtek miatt átadná a magyar nemzetállami szuverenitás egy részét egy idegen hatalomnak; a történtek kapcsán a DK újabb közleményt adott ki, mely szerint kormányra jutásuk esetén támogatni fogják az Európai Ügyészség létrehozását. A radikális atlantista párt ezzel az igazságszolgáltatás jogát kivenné Magyarország kezéből, és átadná egy külföldi hivatalnak.
Hetekkel korábban nyilvánosságra jutott, hogy az Országos Bírói Hivatal egy kérdőívben arról kérdezte a bírákat, tagjai-e valamilyen civil szervezetnek. A Magyar Idők napilap szerint a nemzetközi Soros-hálózat tagjai külföldről finanszírozott nem-kormányzati szerveken (NGO-kon) keresztül megpróbálnak befolyást gyakorolni ügyvédekre, jogászokra, bírákra. A DK közleményéből azonban egyértelműen láthatóvá vált, hogy pártok felhasználásával, immár teljesen nyíltan fenyegetőznek.
Korábban egy amerikai hackercsoport kiszivárogtatta a nemzetközi Soros-hálózat belső levelezéseit, belső használatra szánt dokumentumait. A dokumentumokból kiderült, hogy a nemzetközi ügynökhálózatban „megbízható személyként” van nyilvántartva Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció egyik alelnöke.

http://www.hidfo.ru/2017/06/megtorlassal-fenyegeti-a-birakat-a-demokratikus-koalicio/