2014. július 17., csütörtök

A zsáktelepülések előnyére legyen mondva... a Hernád Völgye Hungarista Háztáji Közösség ajánlásával

Bár Borsod-Abaúj-Zemplén megye legtöbb települése nem a kimagaslóan jó bűnügyi statisztikai adatairól híres, vannak olyan falvak a térségben, ahol nem zárják az autókat, a kerítés pedig leginkább dísznek van – tapasztaltuk riportunk során. Az érintett községek lakói úgy vélik, hogy falujuk az elhelyezkedése – mind zsáktelepülés –, az emberek mentalitása és vallásos neveltetése, a kisebbség hiánya és a rendőrség határozott fellépése miatt biztonságos. Akadt azonban olyan polgármester is, aki nem engedett be a településére. Azt mondta, hogy ha híre megy a falunak, akkor a környékről lerohanják őket a bűnöző elemek.
Ha hamarosan nem jövök vissza, akkor tömegverekedés tört ki Varbócon – köszön el mosolyogva a település alpolgármestere a szomszédos Perkupa egyik presszójában. A felvetésre, hogy ennek akkora az esélye, mint egy komoly földrengésnek, csak a fejét csóválja, s hozzáteszi: hamarabb lesz Varbócon természeti csapás, mint tömegverekedés. És hogy Varga László nem a levegőbe beszél, azt a rendőrségi statisztikák is alátámasztják. A Borsod megyei kistelepülésen ugyanis 2010-ben és 2011-ben két-két bűncselekmény volt, míg tavaly, tavalyelőtt és 2009-ben nem volt dolga Varbócon a rendőrségnek. Ennek az alpolgármester szerint több oka is van.

A kis közösségeké a jövő!?

Kérdeztük egyszerre - Megtaláltam? Heuréka, megtaláltam! - felkiáltólag... Varbóc egy kis zsákfalu az észak-magyarországi részen - körbe dombság, erdő -, így annak, aki ide bejön, ezen az úton is kell kimennie – mondja Varga László már a faluban, ahol életvitelszerűen alig több mint harmincan laknak. Az alpolgármester szerint ez a másik oka annak, hogy a település biztonságos. – Mivel a falut kevesen lakják, és a többség gyermekkora óta ismeri a másikat, úgy élnek itt az emberek, mint egy nagy családban. Régen nem is zárták az épületeket, mert annyira nem kellett bűncselekménytől tartani. A helyzet most sem rossz, de manapság már óvatosnak kell lenni. Ha idegen személy vagy autó érkezik a településre, akkor abban a pillanatban felfigyelnek az emberek. S ha gyanús az illető, akkor jeleznek – hangsúlyozza Varga László. Az alpolgármester kiemeli, hogy jó a kapcsolat a rendőrséggel, az egyenruhások gyakran járőröznek a településen, és elbeszélgetnek az emberekkel. A helyzetet az is megkönnyíti, hogy a környékbeli bűnözők autójának rendszámát, típusát és színét ismerjük, így könnyebb megelőzni a bajt – teszi hozzá, elmondva azt is, hogy a környéken azért nem mindenhol ilyen jó a közbiztonság. Akad olyan falu, ahol már pusztán az élelemért is betörnek a boltokba.
Van aki keményebben fogalmaz arról, hogy Varbóc miért biztonságos. A háza előtt tevékenykedő Dániel László két okot említ: azt, hogy Varbóc zsákfalu, és azt, hogy nincs kisebbség a településen. – Ők nem szeretik a zsáktelepüléseket sem lakni, sem látogatni – jegyzi meg határozottan. Az autókat éppen ezért nappal sem zárják, csak éjszakára, akkor is csak elővigyázatosságból. Ettől függetlenül ő is megerősíti, hogy figyelik a településre érkezőket. Nincsenek cigányok és nem is jönnek ide! – ez a biztonság záloga. Nem nagyon próbálkoznak itt, hiszen innen nincs mit elvinni. Évekkel ezelőtt azonban, amikor csatornáztak, egy éjszaka felszedték a vasrácsokat. Azokat csak azért hagyták itt, mert le vannak hegesztve – mutat az út széle felé Dániel László.
A férfi abban bízik, hogy ha a becsületes emberek megismerik Varbócot,
akkor kedvet kapnak, és vesznek egy-egy ingatlant a településen.
KERESSÉTEK A LEHETŐSÉGET EGY TISZTÁBB ÉLETKÖRÜLMÉNYRE!

Hiszen nem csak társadalmi/etnikai problémák megoldatlanok,
hanem az egészséges, teljes élet feltétele is!
ITT ADOTT MIND A KETTŐ!!!
ÉLJETEK VELE!!!
Innen körülbelül ötven kilométerre keletre, a megye másik felében fekszik Kány, amely sok tekintetben hasonló Varbóchoz. Lélekszáma alig haladja meg a hatvanat, további hasonlóság még, hogy Kány is zsákfalu. Pedig a környező települések mind itt is cigányfertőzöttek...
  

Tóth János - Hernád Völgye Hungarista Háztáji Közösség

Minden ötödik magyar felnőtt tervezi, hogy rövid- vagy hosszú távon külföldön vállal munkát vagy véglegesen kivándorol,

Az elmúlt 10 évben még soha nem volt ilyen magas a migrációt tervezők aránya, mint ma: minden ötödik magyar felnőtt tervezi, hogy rövid- vagy hosszú távon külföldön vállal munkát vagy véglegesen kivándorol, állapította meg a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet.. Honfitársaink azonban nem csak fontolgatják az emigrációt: „Az utóbbi években majdnem kétszeresére nőtt a Magyarországról elvándorolt állampolgárok uniós államokban regisztrált állománya” – mondta a KSH migrációkutatója, Melegh Attila. És ez csak a regisztráltak árnyalt helyzetképe! Valószínűsíthető, hogy a valóság ennél jóval aggasztóbb. Míg 2005-ben a hazai népesség egy százaléka hagyta el az országot, hogy hosszabb, rövidebb ideig külföldön éljen, mára ez a szám 500 ezer fő fölé emelkedett. Ez jelentős növekedés. Hová vezet ez? 
migracio-20120524.png
„Magyar viszonyok között jól kerestem és jól éltem, azonban úgy ítéltem meg, hogy csinálhatom még tíz évig ugyanazt, de nem vezetne egzisztenciában sehova. Magánvállalkozást is indítottunk a céges dolgok mellett, de az értelmetlen bürokrácia és a közterhek kinyírták a próbálkozást. Ha sz...r a politikai légkör, akkor az ember megpróbál burkot építeni maga köré, és abban élni, alámerülni, kibekkelni. Nos, már szinte lehetetlen volt fenntartani ezt a burkot, már nem volt hova hátrálni a politika elől, mindig jött utánam, a magánéletembe, a pénzügyeimbe, a barátságaimba. Ennyi depresszív embert nem láttam meg soha magam körül, mint az elmúlt két évben, lehangoló volt megtapasztalni a mindent belengő kilátástalanság érzését.” - egy 37 éves magyar fiatal közhangulata. 

migracio2-20120524.png


A 2012 eleji felmérés szerint a felnőtt lakosság 13%-a tervezi, hogy néhány hétre vagy hónapra, 16%-a, hogy pár évre külföldre menne dolgozni, 7%-uk kivándorolna. A migrációs potenciál a három arányszám halmozott értéke; ez a szám 2012-ben 19%, a valaha mért legmagasabb. Hangsúlyozom, ez csak a bevallott statisztika!!!
Az átlagoshoz képest az egyes társadalmi csoportok migrációs szándéka persze nem egyforma. A legmagasabb a fiatalok és a nehéz, kedvezőtlen gazdasági-társadalmi helyzetű csoportok körében (pl. munkanélküliek, devizahitelesek).
Ma minden második 30 év alatti magyar felnőtt, azaz a 18-29 évesek közel fele gondolkodik úgy, hogy külföldre költözik.
Szégyelje magát a kormányerő és a hozzá aszisztáló összes pártalakulat. Szégyeld magad EU-parlament.
Nekünk a munkás ember lenne a legfontosabb, nem a részesedés és a fejkvóta papíron, hogy valóban jobban teljesítsünk...
Így a végére egy sajnálatos friss hír, miszerint a főváros környéki NOKIA-gyár bezárja kapuit. Újabb 2000 ember kerül az utcára vagy "(e)migrációba"...

Bíró Dalma

Putyin gépét akarták lelőni az ukrán vadászok? – De a maláj gépet találták el helyette


6

Vajon miért nem vezetett be repülési tilalmat az ukrán kormány, a polgári gépek számára Kelet-Ukrajnában? – Holott ezt már régen meg kellett volna tennie. Csak nem a mostani alkalomra várt?

De már vonyítanak a kijevi hiénák és terroristáznak, – NATO beavatkozást követelnek. – Ám gyanúsan hamar jelentették be a maláj boeing lelövését.

A halálos rakétát egy ukrán vadászgép lőtte ki?

2014. július 17-én közép-európai idő szerint 15 óra 22 perckor-kor, A Malaysia Airlines Boeing 777 utasszállító repülőgépe, amely Amszterdamból Kuala Lumpurba tartott, – a kelet-ukrajnai Donyeck megye fölött feltehetőleg rakétatalálat találatot kapott, s ennek következtében lezuhant a Donyecki Népköztársaság területén.
Szemtanúk szerint a halálos rakétát egy ukrán katonai gép lőtte ki, – mely feltehetően összetévesztette Putyin orosz elnök gépét, a maláj utasszállítóval. – A fedélzeten 280 utas és a 15 főből álló legénység volt. A katasztrófát senki nem élte túl.
Anton Gerascsenko az Ukrán Belügyminisztérium Tanácsadója a szerencsétlenség bekövetkezte után azonnal kijelentette, hogy a Boeing 777 utasszállító repülőgépet a felkelők lőtték le a Buk rakéta rendszerből.
Viszont a Donyecki Népköztársaság milíciájának nincs olyan fegyvere, amellyel le lehetne lőni a 10 ezer méter magasan repülő gépet. Erről Alekszandr Borodaj a népköztársaság miniszterelnöke tájékoztatta az újságírókat.
Andrej Purgi a DNK első miniszterelnök-helyettese közölte, hogy a milicisták már vizsgálják a légikatasztrófa helyszínét. Kijelentette, hogy a lezuhant Boeing fedélzeti adatrögzítőit Moszkvába fogják küldeni vizsgálatra. Az Interstate Repülési Bizottság készen áll arra, hogy részt vegyen a katasztrófa kivizsgálásában. – Már 8 fekete dobozt sikerült megtalálniuk.

Putyin gépét akarták lelőni az ukrán vadászok? – De a maláj gépet találták el helyette

7095855
Az orosz Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség (SZLÜ) szerint a Malaysia Airlines Boeing 777-es gépét eltalált ukrán rakéta célpontja, – feltehetően Vlagyimir Putyin orosz elnök repülőgépe lehetett.
Putyin repülőgépe egy és ugyanazon ponton és vonalon keresztezte a malajziai utasszállító útvonalát. A két gép Varsó környékén, a 330-ik koordináta vonalon, 10.100 méter magasságban keresztezte egymás repülési útvonalát. Az elnöki gép moszkvai idő szerint 16:21-kor, a Boeing pedig 15:44-kor volt ott.
A forrás szerint a repülőgépek kontúrjai összességében hasonlóak, a méretük úgyszintén, – széles törzsű gépek, a színezésük pedig nagy távolságból nézve nagyon is hasonlít egymásra. Fehér, kék és piros.
10
Putyin elnök gépének egy IL-96-300-nak a hossza: 55.345 méter, magassága: 17.55 méter, fesztávolsága: 60.105 méter.
A maláj utasszállító gépnek, egy Boeing 777-200-nak pedig a hossza: 63.7 méter, magassága: 18.5 méter, fesztávolsága: 60.9 méter.
És az események pedig itt vettek fölöttébb érdekes fordulatot:
Néhány perccel a malajziai Boeing lezuhanása előtt ugyanis, a nemzetközi légiirányító szakemberek Ukrajna fölött, – a repülőgép közelében ukrán katonai repülőgépeket vettek észre. – Ezt a Malaysia Airlines gépét kísérő spanyol diszpécser közölte a Twitteren.
A diszpécser szavai szerint a katonai repülőgépek a 777-es közelében repültek el mindössze három perccel azelőtt, hogy a Boeing eltűnt volna a radarok képernyőjéről.
„Amikor a Boeing egyszerűen eltűnt a radarok képernyőjéről, a kijevi hatóságok közölték velünk, hogy a gép lezuhant. Hogyan szerezhettek erről tudomást oly hamar? A kijevi hatóságok túl hamar jelentették be, hogy a Boeing lezuhant ” – írta mikroblogjában Carlos.
A donyecki népi milícia szemtanúi is azt látták, hogy a gépet egy ukrán katonai gép lőtte le. Ezután a milicisták lelőtték az ukrán gépet. A szemtanúk szerint a pilótának sikerült katapultálnia.

Szemtanúk a katasztrófa helyszínéről

“Jelenleg mintegy 80 km-re tartózkodom Donyecktől, a maláj utasszállító repülőgép balesetének a helyszínén. A látvány sokkoló: több tucat elszenesedett holttest és végtag.
3
A gép roncsai majdnem egy kilométer hosszan szétszórva helyezkednek el. Láttam körülbelül 20 malajziai utas útlevelét. Sok utas dokumentuma és könyve épségben maradt, amiből az következik, hogy a lángok nem az egész fedélzeten terjedtek szét.
Viszont vannak áldozatok a helyiek körében is. Szemtanúk jelentése szerint a gép lezuhanása helyén hosszú ideig égtek a Boeing 777 roncsai, Hrabovo falu egész területén az utasok testrészei és holmijaik voltak szétszórva.”

Fegyverszünetet kötnek a baleset nyomozásának idejére

A Donyecki Népköztársaság kijelentette, hogy készek humanitárius fegyverszünetet kötni Kijevvel a malajziai Boeing 777-es balesetének kivizsgálása idejére.
Ezt Alekszander Borodaj, köztársaság miniszterelnöke elmondta, hogy videokonferencián vesz részt a kijevi vezetéssel. A nemzetközi szervezetek eljuthatnak a gép balesetének a helyszínére, a fegyverszünetet 2-3 napra kötik.

Az orosz védelmi tárca nyilatkozata

Orosz légvédelmi eszközök július 17-én nem üzemeltek az Ukrajnával határos térségben, az orosz légierő gépei ezen a napon szintén nem végeztek repülést ott – olvasható az orosz védelmi tárca nyilatkozatában, amelyet a RIA Novoszyti hírügynökségnek továbbítottak.
A nyilatkozat rámutat, hogy az orosz védelmi minisztérium rendelkezésére álló adatok szerint a délkelet-ukrajnai Donyeck térségében az ukrán hadsereg 27 db Buk-M1-es légvédelmi rakétarendszere van szétbontakoztatva. A Buk-M1-es rakéta képes 30 km-nél is magasabban lévő célpontot kilőni.
Az orosz védelmi minisztérium kétesnek tartja Kijevnek azon nyilatkozatait, miszerint a Buk rendszer, ill. az ukrán légierő repülőgépei nem lőttek légi célpontokra a Boeing lezuhanásának térségében.

A nemzetközi légijáratok végre elkerülik Kelet-Ukrajna légterét

A légiszerencsétlenség után a Lufthansa német légitársaság menetrendszeri járatai el fogják kerülni Kelet-Ukrajna légterét – közölte a társaság sajtószolgálata.
Hasonló döntést hozott több orosz légitársaság is, köztük az Aeroflot és a Transaero, valamint a Turkish Airlines is. A francia hatóságok felszólították saját légitársaságait, hogy kerüljék el az ukrán légteret.
A lezuhant maláj utasszállító gépen 23 amerikai, 9 brit, 71 holland és 4 francia állampolgár utazott. Összesen 295 utasa volt a járatnak, ebből 80 gyerek.

A közvéleményt azonban folyamatosan foglalkoztatják az alábbi kérdések:

Mit keresett a maláj utasszállító gép a hadműveleti terület fölött? – Vajon miért nem vezetett be repülési tilalmat az ukrán kormány, a polgári gépek számára Kelet-Ukrajnában? – Holott ezt már régen meg kellett volna tennie.
Csak nem a mostani alkalomra várt, – hogy kikényszerítse a NATO beavatkozását ebben az egyre mocskosabbá váló háborújában Kelet-Ukrajna orosz ajkú lakossága, – végül pedig Oroszország ellen?
Összeállította: Szabad Riport
Források: Komszomolszkaja PravdaCentral News Agency Novorossia/Novorus.info -  Oroszország Hangja

Utasszállító gép lelövésével gyártanának ürügyet a NATO-beavatkozásra

Lelőttek egy malajziai Boeing-777-es utasszállító repülőgép Ukrajnában az orosz határ közelében – adta hírül csütörtökön az Interfax orosz hírügynökség légügyi hatóságokra hivatkozva.
gép1
Lelőtték a malajziai utasszállító repülőgépet csütörtökön Kelet-Ukrajnában 10 kilométeres magasságban – jelentette az Interfax hírügynökség szerint légügyi forrásokra hivatkozva. Az ukrán belügyminisztérium tanácsadója azt közölte, hogy a repülőgépet egy Buk föld-levegő légvédelmi rakétával lőtték le. Kijev is megerősítette, hogy meghalt a 280 utas és a 15 fős személyzet.
gép2
Az ITAR-TASSZ jelentése szerint a repülőgép 60 kilométerre az orosz határtól zuhant le. A gép – egy Boeign 777-es – Amszterdamból tartott a malajziai fővárosba, Kuala Lumpurba.
gép3
Utoljára az ukrán légtérben volt kapcsolat az utasszállítóval – közölte az üzemeltető maláj légitársaság.
(MTI)
Bal-Rad komm: Úgy két héttel ezelőtt egy olvasónk a repüléstilalmi zóna ötletének fölvetése kapcsán kommentben megjegyezte: “Ha elvetik a javaslatot, hamarosan lesz egy lelőtt utasszállitó is!”
-És mit ad Isten?! Ma ez is megtörtént.
Egy dolog biztos. A gépet lelőtték-háborús övezet felett. Egy dolog azomban fölöttébb érdekes. A gép olyan területen zuhant le, ahová a Valcman-horda “szagolni sem mer. Ám alig fél órával a lelövést követően “…Az ukrán belügyminisztérium tanácsadója azt közölte, hogy a repülőgépet egy Buk föld-levegő légvédelmi rakétával lőtték le….”
Ilyen szerszámokat szerzett be a milicia kb. két hete Donyeckben. Az ukrán hadsereg eszközállományából.
Játszadozhatunk a gondolattal, hogy maradt még néhány BUK a hadsereg tulajdonában. Amely hadsereg amúgy riadókészültségben rettegve várja az Ukrajnára RÁRONTOTT orosz haderőt!
Játszadozhatunk a gondolattal, de okosabbak nem leszünk. A miliciák ma kettő darab UKRÁN KATONAI GÉP lelövését jelentették! A donbasszi háború kirobbanása óta hetente legalább kettő repülőgépet lőttek le idáig ABBAN a légtérben.
ABBAN A LÉGTÉRBEN, amelyet egyébiránt a polgári légiforgalom KERÜL!
Ez a maláj gép mégis odakeveredett!
Az ember agyába ilyenkor óhatatlanul is “bevillan” egy negyedszázados történet. A Dél-koreai légitársaság-a KAL-007-es járatának esete az Ohotszki-tenger felett. Valahogyan odatévedt az éjszaka sötétjében. “Azok a galád ruszkik!”
A kijevi gyors reagálás kissé elsietettnek tűnik-legaéábbis a LifeNews-hirei szerint.
Igaz, hogy az önvédelmiseknek van BUK-rendszerük, de az csak 6-7000m. magasságig hatásos-állitja a hircsatorna. Ilyesmire csak az Sz-300-as képes. Ilyen viszont nincs a miliciáknak. (Még nem futotta rá!)
Viszont: SZEMTANÚK állitkák több helyszinről is, hogy nagy magasságban ma délután az emlitett légtérben az ukrán légierő egyik Szu-gépe cirkálgatott. NAGY MAGASSÁGBAN!


"Az Egyesült Államok azonnal adjon korszerű precíziós fegyvereket, légi támogatást, a NATO kezdje meg a szárazföldi katonai műveletet" - ezzel reagált az ukrán védelmi miniszter egy vezető tanácsadója az Újoroszország felett lelőtt malajziai Boeing utasszállító gép katasztrófájának hírére.
A BM közleménye szerint 280 utas és 15 fős személyzet tartózkodott a gépen, senki nem élte túl a katasztrófát. A Malaysia Airlines MH17-es járata Amszterdamból tartott Kuala Lumpurba, amikor lelőtték, mintegy tízezer méteres magasságban, Donyeck városától 80 kilométerre.
Hídfő.net | Lezuhant Boeing ÚjoroszországbanCsak a szétszóródott roncsok maradtak
A BM szerint Buk föld-levegő rakétával lőtték le a gépet, valamint a belügyminiszter-helyettes, Anton Herascsenko azonnal kijelentette, hogy az utasszállítót a felkelők lőtték le. A donyecki vezetés ugyanakkor bejelentette, hogy nincs olyan fegyverük, amivel lelőhetnének 10 ezer méter magasan egy repülőgépet, csak olyan rakétáik vannak, mellyel legfeljebb 3 ezer méteres magasságban haladó célpontra tudnak lőni.
A baleset feltehetően újabb ürügygyártás abból a célból, hogy a NATO-beavatkozás napirendre kerülhessen a nyugati nemzetközi politikában.

http://www.hidfo.net/2014/07/17/utasszallito-gep-lelovesevel-gyartananak-urugyet-nato-beavatkozasra



Hol is kampalygott ez a maláj Boing 777-es?
kitérőKitért egy ezrest balra?

A románok szerint Ceausescu volt Románia legjobb államelnöke

Egy felmérés szerint a románok többsége úgy véli, hogy a néhai kommunista diktátor, Nicolae Ceausescu volt Románia legjobb államelnöke.
Nicolae Ceausescu
Az INSCOP közvélemény-kutató intézet által július elején készített közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 24,7 százaléka vélekedett úgy, hogy Ceausescu volt a legmegfelelőbb országvezető - írta az Agerpres román hírügynökség. Második helyen Ceausescu utóda, Ion Iliescu áll, aki közvetlenül rendszerváltozás után került Románia élére. Őt a megkérdezettek 19,1 százaléka tartja a legmegfelelőbb államelnöknek.
Harmadik helyen van Traian Basescu jelenlegi államelnök, akit a megkérdezettek 14,2 százaléka tart a legjobb államelnöknek, majd az 1996 és 2000 között egy mandátumot kitöltő Emil Constantinescu következik, akit 9,7 százalék tart a legmegfelelőbbnek. Ugyanakkor a megkérdezettek csaknem 24 százaléka vélte úgy, hogy a négy volt államelnök közül egyikük se emelkedett fel az államfői tisztség elvárásaihoz. A megkérdezettek 8,4 százaléka nem válaszolt a kérdésre.
Dana Cristea, az INSCOP projektvezetője úgy véli, hogy a lakosság emlékezetében valójában hamis kép él Nicolae Ceausescuról, akinek a nevét összekapcsolják azzal az időszakkal, amikor a közfelfogás szerint "rendezettebb és kiszámíthatóbb volt a mindennapi élet", ugyanakkor az akkori hiánygazdaság emléke már megkopott. A kutató ezzel magyarázta, hogy negyed évszázaddal a kommunizmus bukása után is Romániában még mindig Ceausescut tartják a legjobb államelnöknek. Romániában nem először született hasonló eredmény az ilyen jellegű felmérések során, korábban ugyanis kiderült, hogy a románok zöme Ceausescut tartja az ország legnagyobb építőjének is.
Ceausescut és feleségét 1989. december 25-én végezték ki egy rögtönítélő katonai bíróság által lefolytatott csaknem másfél órás tárgyalás után. A volt kommunista diktátor ellen fellázadt Románia lakosságának egy része, miután néhány nappal korábban vérbe fojtották a Tőkés László által elindított temesvári felkelést. Ceausescu diktatúrája a legzártabb és legkegyetlenebb volt a volt kommunista kelet-közép-európai országok között. A román gazdaság 1989-re lényegében teljesen összeomlott, komoly élelmiszer- és egyéb alapszükségleti ellátáshiány keletkezett Ceausescu irracionális politikája miatt, ami kiváltotta a lakosság haragját, és végül Ceausescu vesztét okozta.
Forrás: mult-kor.hu

Kiürült a “ZSÁK”

Ukrán újságirók győzelmi jelentést irni mentek Donbasszba. Ha megirják a látottakat-hallottakat, Valcmannak és udvartartásának a percei meg vannak számolva. (De nem fogják megirni, nem fogják elmondani!)
Az információéhségtől űzött udvari zsurnaliszták finoman szólva is számukra döbbenetes dolgokat tapasztaltak. A hivatalos kijevi hadijelentésekben-vélhetően adminisztrációs hiba okán-összekeverték a Donbasszban egymásnak feszülő feleket. Nem gondolhattalk eleinte másra!-csakis erre.
Ám ahogy múlt az idő, és egyre több területre jutottak el, kezdett bennük kialakulni a felismerés: a valcmani propaganda rútul rászedte Ukrajna népét. A donbasszi eseményekkel IS.

A “Fehér Templom” nevű dandár az elmúlt két napban 258 latort vesztett. Ezek mind fűbe haraptak. Sebesültjeiket nem is tudták számba venni. Ott hagytak mindenkit és mindent az épkézlábak-és senkivel-semmivel nem törődve menekülnek árkon-bokron keresztül.


Akad azért néhány szerencsés is! Ők fogságba estek. Vagy hatszázan.
A 72-es gépesitett lövészdandár, a 79-es légiszállitású dandár, és a 24. gépesitett dandár szó szerint megsemmisült. Technikai eszközek szerte-széjjel hagyva, fegyvereik lőszereik szétdobálva, halottjaik ott ahol a vég utolérte őket. Az Udvar gyengébb idegzetű irdonáncai hánytak és szédültek a szörnyű pusztulás láttán, a még gyengébb idegzetűek elájultak.
Sebesültek vánszorognak kisebb csoportokban. A szerencsésebbekre rátalálnak a civilek vagy az “ellenség”! A kevésbé szerencsések-az oroszoktól való beléjük plántált félelem vagy gyűlölet miatt bujdokolnak, és mint a halálosan sebzett vadak-pusztulnak el a bokrosokban.
Még hosszú idő után is fognak a környékbeliek az erdősávokban, cserjésekben emberi maradványokat találni.
Szóval a kijevi zsurnaliszták orosz katonákkal nem találkoztak, csak az ukrán hadsereg és a “nemzeti” gárda pusztulásának “teritékével”.
Valcman “B”-tervének kivitelezői odavesztek.
A pusztulásról persze az ukrán közvélemény semmit sem fog – egyelőre – megtudni. (Vélhetőleg – a hirek szerint alkoholdeliriumba menekült – Valcman sem.)
Miért nem?
Hát csak!
István nevű beregszászi olvasónk nagyszerűen vázolja a helyzetet.
Idézzük: “Ugy erzem erdemes felhivni a bal-rad es olvasoi figyelmet valamire!
En aki az Orosz hirek mellet figyelemmel kiserem az Ukrant is, azt kell hogy mondjam nem vagytok tisztaban az atmosott agyu Ukranok tudasaban.
A Krim elcsatolasa utan, az Orosz megszallas miatti panik hangulatban, elindult az onkentesek bevonulasa. (igy kezdodott).
Most ott tartanak,(mar mint az Ukran propaganda) hogy par hete az Orosz csapatok atleptek az Ukran hatart. Tegnap pedig megerkeztek Donyeck ala, es par het mulva mar Kievben lesznek.
Gondoljatok bele mit ereznek az egyszeru Ukran emberek. Orosz hireket nem lathatnak, mert be vannak tiltva a csatornak, az internetes portalokat pedig blokkolja az osszes bongeszo.”


http://balrad.wordpress.com/2014/07/17/kiurult-a-zsak/

Hillary Clinton: Amerika elveszítette az információs háborút

Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter bejelentette, hogy az Egyesült Államok elveszítette az Oroszországgal vívott információs háborút az ukrajnai történések ügyében. "Nézzék, mi történik az ukrán helyzettel. Az orosz média nagyságrendekkel hatékonyabb." Majd Clinton még a jelenleg is zajló információs háború részeként kijelentette, az orosz médiára vonatkozóan, hogy "minden amit mondanak, hazugság, de megismétlik újra és újra, ezért az emberek elhiszik." Ezen a ponton kiderült, hogy bár elveszítették az információs háborút, Clinton tovább folytatja azt. Többek között kijelentette, hogy "a hidegháború óta az Egyesült Államok visszavonult az információs hadszíntérről", ami egyszerű hazugság. Hiszen éppen az amerikai média az, amely helyi médiabirodalmak ezreit építette ki saját érdekszféráiban, az amerikai határon kívül.
Clinton olyan módszerrel vádolja az orosz médiát, amit a nyugati média bizonyítottan folyamatosan alkalmaz. Példának okáért: Líbia felforgatásának kezdetekor az Al Jazeera - a nyugatiak arab médiának álcázott térségi médiafelülete - többek között olyan felvételeket közölt, amin a fővárosban tömeges tüntetések vannak, és ennek alátámasztására a főtéren tomboló tömegről készített videofelvételt közvetítette a média. Utólag bebizonyosodott, hogy az első tüntetésekről készített felvételeket Katarban forgatták; külön ebből a célból felépítették makettekből a főtér mását, akár egy filmforgatáskor, és akár egy filmet, leforgatták, amint épp tüntetés van. Az Al Jazeera leadta a leforgatott felvételt mint élő adást, az emberek a tömeg láttán jóval hajlandóbbak voltak utcára vonulni, mint ha új tüntetést kellett volna szervezni, amit a kormány nyilvánvalóan szétver. Clinton egyébként a kínaiak propagandalapjaként említi az Al Jazeerát, ami szintén része az információs háborúnak, mivel az Al Jazeera az "arab tavasz" eseményeit mindvégig az amerikai érdeknek megfelelően közölte.
Hídfő.net | Hillary Clinton
Az ehhez hasonló módszerek a hidegháború vége óta is jellemzőek a nyugati médiára, melyek kivétel nélkül az amerikai érdeknek alárendelve folytatnak propagandát. Az orosz állami médiával szemben viszont még egy esetben sem tudták konkrétummal alátámasztani, hogy ehhez hasonló visszaélések történtek volna. Éppen azért, mert a nyugati hazugságpropaganda ellenében elég egy valós felvételt készíteni, és máris összeomlik a hazugság fala. Egy jól felépített, valós történésként közvetített hazugsággal szemben elég kiküldeni a helyszíni tudósítók hadát, akik filmre veszik a valós eseményeket és valós személyeket engednek megszólalni. Nem véletlen, hogy az ukrán hadsereg a mai napig vadászik az orosz helyszíni tudósítókra. Ha a keleti média emberei nem lennének jelen a kameráikkal, Ukrajnából is olyan felvételek érkeznének, miszerint a kijevi kormány ellenőrzi az ország területének egészét, az emberek pedig boldogan az utcára vonulnak, felszabadult örömmel, a frissen kapott európai szabadság szellemében.
Persze, hogy elveszítették az információs háborút. Nem sikerült levadászni az összes helyszíni tudósítót, így kijutnak a valós hírek. Clintonné talán arra gondolt, hogy ha ő lenne a külügyminiszter, ilyen biztos nem történhetne meg.
http://www.hidfo.net/2014/07/17/hillary-clinton-amerika-elveszitette-az-informacios-haborut

Beszámolók szerint Valcman leirhatja a zsákba szoritott hordáját.

A körbezárt latrokkal minden kommunikáció megszakadt. A csordák irányitása megszűnt. A Szaur-Mogiljáról érkezett jelentések arról szólnak, hogy FEGYVEREIKET ÉS FELSZERELÉSEIKET elhányó zsoldoscsapatok ténferegnek a pokoli hőségben viz és élelmiszer nélkül. Ma délelőtt 126 fegyvertelen zsoldost fogtak be az önvédelmisek. A legnagyobb létszámvesztést a 72-esek szenvedték el. Ez a banda még tegnap kora este is erőltette a kitörést, de rajtavesztettek.
Óvatos becslések szerint három napon belül latormentes lesz a terület.
A katasztrófa hire kiszivárgot, és pontosan a 72-esek hozzátartozói tegnap Kijevben Valcman hivatala előtt tüntettek.
«Солдаты пьют воду из луж, а вокруг трупы! Нет ни патронов, ни солярки». Фото 1
                                                          “Befektetői hangulat” a királyi hivatal előtt.
A Ternopolban verbuvált latorhora egyedeinek hozzátartozói elmondták a bajba jutottak sirámait. “Iszunk vizet-ha lelünk pocsolyát. Ülünk a lövészárokban, és lessük-szagoljuk a halott cimborákat. Csapatunknak több mint a fele odaveszett.”
Egy asszony azon siránkozott, hogy ÖNKÉNTES fiának a felszerelése 12 ezer grivenyt (legkevesebb 180 ezer forint) emésztett fel a család költségvetéséből, hiszen golyóálló mellényt, gúnyát, ellátmányt kellett venni a büszke hadfinak, aki most ott unatkozik a gödörben. (Biztosan jól megtérülő “befektetésnek” igérkezett elkölteni azt a 12 ezer grivenyt! Gazdag vadászzsákmányban bizhatott a ternopoli familia, ha ennyit költöttek! És most bukni látszik a vállalkozás! – és veszik a tőke. B-R)
Többen panaszkodtak, hogy fiuk vagy férjük elmondása szerint a még megmaradt járművekben nincs már üzemanyag. A magukat átvertnek érző hozzátartozók követelték a családtagok azonnali hazaszállitását a frontról.
Lembergben, Nyikolajevben, Kirovogradban, Ungváron és Zsitomirban is volt tegnap hasonló jellegű morgolódás a katonai hivatalok előtt-hasonló panaszokkal, hasonló követelésekkel.
Azt a választ kapták, hogy a szerettek majd csak akkor térhetnek haza, ha azt Valcman elrendeli! No ettől aztán végképp nem nyugodtak meg. Mint ahogyan szerte Ukrajnában kezd a hangulat izgatottá válni. Ugyan a közszolgálati televizió és a szatelit propaganda egyre erősebben súlykolja a közvélemény agyába a hallatlan orosz inváziót, azért a hozzátartozók üzenetei felfedik a szomorú valóságot. Nem orosz katonák apritják őket, hanem donbasszi felkelők! A többi az igaz. Tán csak abban találnak még kivetnivalót, hogy a hirek a veszteségeket “eltúlzóan enyheként” tálalják.
Az alábbi videon a donbasszi fogságba esett önkéntesek panaszkodnak “szolgálati” körülményeik miatt, és örvendeznek fogságba esésük fölött. “Jobb a sorsunk, mint a kijevi hatalom alatt!”
A nagy és népes NATO – család lengyel tagja is befektet az ukrajnai kalandba. Tegnap Odessza kikötőjében nagy titoknak hitt körülmények között rakodták ki a “Mazuri” tüzérzászlóalj harci kellékeit a kikőtő vasúti rakodóján. Ezután pedig az egész rakomány a LENGYEL KATONÁKKAL EGYÜTT útnak indult.
A http://politikus.ru portálon megjelent irás szerzője a REGULÁRIS LENGYEL HADSEREG KATONÁIT emliti, illusztrációként mellékelve fényképet is készségeikről. (Nem hinnénk hogy darut ábrázol!)

A lengyel vállalkozói kedv nagy önbizalomról és zsákmányéhségről tanúskodik.


http://balrad.wordpress.com/2014/07/17/ukrajna-2/

Meggyilkolta a Jobb Szektor az ukrán belügyminisztert

Merényletet követtek el Arszen Avakov ukrán belügyminiszter ellen az Ukrinform szerint. Részleteket egyelőre nem tudni, a hírek szerint ismeretlen fegyveresek rálőttek, majd a sérült politikust a biztonságiak kimenekítették a területről. A BM honlapján először megjelent Avakov halálhíre, majd röviddel azt követően le is vették az értesítést. A Belügyminisztérium szerint holnap sajtótájékoztatót tartanak ezügyben. Az újságírók kérdéseire egyelőre nem válaszolnak.
Avakov állapotáról egyelőre semmit nem tudni, mert részleteket nem árulnak el, - de azt már most közölte a Belügyminisztérium, hogy minden bizonnyal a szakadár donyeckiek követték el a merényletet. A kijevi kormány mondvacsinált indokkal terroristává akarja nyilvánítani az orosz szabadságharcosokat, mert az esetben az amerikaiaknak nem fedett akciók keretén belül, zsoldosokkal kellene operálniuk az országban, hanem teljesen legálisan, a "terrorizmus elleni harc" jegyében köttetett államközi megállapodás szerint. Így akárki is követte el a merényletet, az atlantista propagandagépezet a donyecki felkelőket fogja felelőssé tenni.
Az azonban egyértelmű, hogy nem a felkelők követtek el merényletet Avakov ellen. Teljes értelmetlen lenne ugyanis egy ilyen művelet. Az illegitim atlantista kormány összes tagja egyszerű funkcionárius, - ha Avakov meghal, még aznap tesznek a helyére egy másik funkcionáriust. Mindennek semmi jelentősége, mert a kijevi kormány nem végez semmiféle döntéshozatalt. Így a belügyminiszter vagy más "döntéshozó" személy kiiktatása a felkelők részéről háborús helyzetben is értelmetlen. Sokkal valószínűbb, hogy a Jobb Szektor követte el a merényletet. A szervezet nyugat-ukrajnai térségi vezetője a kijevi forradalom után fenyegetőzött már Avakov meggyilkolásával. A belügyminisztert fenyegető személyt akkor az UBSZ megölte egy rajtaütés során, azt követően a szervezet bosszút esküdött a kijevi kormány ellen.
Korábban a Nemzeti Gárda sorait a Jobb Szektor tagjaival töltötték fel, az amerikai zsoldosokon felül ők alkotják a szervezet magját. Az utóbbi időben azonban Kijev nyíltan járulékos veszteségként kezeli a Jobb Szektor tagjait és tudatosan a halálba küldi az ukrán nemzetiszocialistákat, hogy leszámoljon a harcképes belső ellenzékkel, akik a kiöregedett oligarcha-politikusokkal szemben főként fiatalok. A Jobb Szektor már bizonyította, hogy helyzetértékelése ködös, saját szerepét a történésekben átlátni képtelen, amikor a nyugat eszközeként részt vett a legitim kormány megdöntésében. A szervezet vezetői logikusnak találhatták, hogy ha a belügyminiszter halott, esélyük lehet saját emberüket ültetni a belügyminiszteri posztra vagy a Nemzeti Gárda élére. Pedig egyértelműen nem történhet ilyesmi. Az atlantisták a kijevi "forradalmat" követően is saját embereiket tették kulcspozíciókba, a Jobb Szektornak csak hasznos-idióta szerepet szántak. Előbb importálták Svájból és az Egyesült Államokból saját, mindeddig ismeretlen embereiket, mint hogy a kormány eltávolítására használt szélsőjobbot komoly pozíciók közelébe engedjék.

http://www.hidfo.net/2014/07/17/meggyilkolta-jobb-szektor-az-ukran-belugyminisztert

Ideje vádat emelni az Egyesült Államok ellen

Itt az ideje, hogy vádat emeltessünk az Egyesült Államok ellen - mondta Valerij Snyakin, az Oroszországi Föderáció Biztonsági és Védelmi Bizottságának elnöke. Az Egyesült Államok ugyanis aktívan támogatja az ukrajnai vezetést, amely civilek ellen tiltott fegyvereket vet be. A bizottság elnöke kifejtette, hogy az EU vezetői csak akkor emelnek vádat a jelenlegi vezetés ellen, ha az ő területükön robbanna fel egy tiltott bomba. Ráaádsul ezt nemsokára megtapasztalhatják, mivel az egyre jobban elnyomott Jobboldali Szektor tagjai már fenyegetőztek vele, hogy terrorista akciókat fognak végrehajtani az EU ellen is, ha kárukra támogatja a jelenlegi vezetést. Oroszországnak azonban bizonyítékai vannak arról, hogy az ukrán vezetés tiltott fegyvereket használ, ráadásul nem katonai célpontok, hanem a békés lakosság ellen.
Az új-oroszországi milícia horlivkai vezetője tagadhatatlan bizonyítékokat gyűjtött össze arra vonatkozóan, hogy az ukrán hadsereg a falu bombázására kazettás bombát használt. A kazettás bombákat 2010 óta tiltja egy nemzetközi egyezmény, amelyet 84 ország aláírt, közötte Ukrajna is. Horlivka falu közelében ugyanis eddig négy repülőgépet lőttek le a milicisták. Az egyik lelőtt repülőgépen négy darab még le nem dobott kazettás bombát találtak. Emellett a hadsereg folyamatosan használ Grad rakétás egységeket, aknavetőket és tüzérségi eszközöket olyan területek ellen is, ahol semmiféle harci tevékenység nincs, csak a békés lakosság. Ezekben a csapásokban idáig legkevesebb 450 ember halt meg. Az idáig elesett katonák, milicista harcosok, civilek számát a konfliktus kialakulása óta nagyjából 10000 főre becsülik. Moszkva megfeszített politikai munkát folytat azért, hogy tárgyalásra bírja az ukrajnai vezetést a lázadó területek vezetőivel, mindeddig eredménytelenül. A milícia továbbá azt is jelezte, hogy az ukrán vezetés vegyi fegyvert vetett be a milícia ellen, amelyben ketten meghaltak, a többieknek sikerült gázmaszkot felvenni, ennek köszönhetően túlélték a támadást. Moszkva ENSZ kivizsgálást követel az ügyben, amelyet az USA és több tagállam leszavazott.
Ebben az eszetlen vérontásban a felbujtó és anyagi támogató az Egyesült Államok, ami ezáltal résztvevője a tiltott fegyverek használatának is. Most Moszkva fontolóra veszi, mert elérkezettnek érzi az időt arra, hogy nem csak Kijevet, de Washingtont is beperelje a tömeggyilkosságban való részvételért.

http://www.hidfo.net/2014/07/17/ideje-vadat-emelni-az-egyesult-allamok-ellen

Csak nem rászáll az MNB a behajtókra? – Bírság: 30 millió

Fehér galléros pénzügyi bűnöző

…”Reméljük, hogy a behajtó cégek megrendszabályozásának, ez még csak az első lépcsője. Bár, valahogy nem nagyon hiszünk azért az MNB elszántságában, hogy végre igazságot tegyen a pofátlan és agresszív behajtók ügyében…

Már mindenki előtt világos, – a kormány, a Parlament, de még az MNB előtt is, – hogy a devizahitelezés az évszázad csalása volt. – Tessék már ezt elismerni végre, cselekedni, – s valóban elkezdeni a pofonok osztogatását a fehér galléros pénzügyi bűnözőknek!”

- Hír és vélemény -

“Súlyos panaszkezelési jogsértések a Dunacorp Faktorház Zrt.-nél” – közli a Magyar Nemzeti Bank, a honlapján.

Majd így folytatja: “A panaszkezelésre vonatkozó jogszabályok megsértése miatt 30 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az MNB a problémás követelések behajtásával foglalkozó Dunacorp Faktorház Zrt.-re és szeptember 1-jéig kötelezte a feltárt hibák megszüntetésére. Kirívó problémát jelentett, hogy a társaság nem őrizte meg és nem archiválta a fogyasztók telefonos panaszait, csorbítva ezzel jogukat a problémák feltárására.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztói beadványok, illetve a hivatalból tudomására jutott tények alapján fogyasztóvédelmi célvizsgálatot folytatott le a problémás követelések behajtásával foglalkozó Dunacorp Faktorház Zrt. panaszkezelési gyakorlatára vonatkozóan, a pénzügyi vállalkozás elmúlt mintegy 3 éves gyakorlatát górcső alá véve.
A jegybanki vizsgálat feltárta, hogy a pénzügyi vállalkozás – a jogszabályi előírásokkal ellentétben – az ügyfelek telefonos panaszainak jelentős részét nem rögzítette, illetve a rögzített hanganyagok egy részét nem őrizte meg egy évig. Ezzel súlyosan korlátozta a fogyasztók azon jogát, hogy a hangfelvételt visszahallgathassák, s az arról készített jegyzőkönyvet ingyen megkaphassák.
A Dunacorp Faktorház Zrt. az MNB vizsgálatának megállapítása szerint több esetben nem készített jegyzőkönyvet sem a telefonos panaszokról, illetve számos alkalommal nem adott írásos tájékoztatást az érintett ügyfeleknek a panaszok kivizsgálásáról. A ténylegesen megválaszolt panaszok esetében ugyanakkor a pénzügyi vállalkozás jó pár esetben nem nyújtott teljes körű információt a fogyasztóknak, nem tüntette fel a számukra rendelkezésre álló jogorvoslati fórumokat, illetve megsértette a válaszadási határidőre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket is.
A jegybank azt is megállapította, hogy a Dunacorp Faktorház Zrt. a jogszabályi előírásokat megsértve késedelmesen módosította és tette közzé – a fogyasztók jogérvényesítésére vonatkozó jogszabályi változásokat átvezetve – panaszkezelési szabályzatát. Ugyancsak hiányosságnak számított, hogy a pénzügyi vállalkozás nem a jogszabályokban előírt adattartalommal töltötte fel panasznyilvántartását.
A feltárt problémák miatt a jegybank 2014. szeptember 1-jéig kötelezte a Dunacorp Faktorház Zrt.-t a jogsértések kijavítására. A kiszabott bírság összegének meghatározásánál az MNB figyelembe vette többek közt a problémák kapcsán érintett fogyasztói érdekek jelentőségét, a hiányosságok számát, illetve a panaszkezelésre vonatkozó jogsértések ismétlődését és gyakoriságát a pénzügyi vállalkozásnál. A jegybank hangsúlyozni kívánja, hogy a pénzügyi szervezetekkel szemben megállapított jogsértések és alkalmazott szankciók nem érintik a fogyasztók pénzügyi szervezetekkel szemben fennálló fizetési kötelezettségét, annak a fogyasztók mindenkor kötelesek eleget tenni.
Magyar Nemzeti Bank”
A Szabad Riport véleménye: Reméljük, hogy a behajtó cégek megrendszabályozásának, ez még csak az első lépcsője. Bár, valahogy nem nagyon hiszünk azért az MNB elszántságában, hogy végre igazságot tegyen a pofátlan és agresszív behajtók ügyében.
BehajtókMert sajnos a bank fenti közleménye, – csak a hangfelvételek és a fogyasztói panaszok hanyag kezelésével foglalkozik elsősorban. – Ám meg sem említi a folyamatos zaklatásokat a behajtók részéről az adósok irányában, (és itt nemcsak a Dunacorp-ról van szó), – melyekkel kapcsolatban már példát sem kell említenünk, hiszen szinte mindenkinek van erről története.
Majd, ha ezeket az agresszív zaklató cégeket is elkapja az MNB, – akkor komolyan vesszük az igyekezetét. Azt a 30 milliót amúgy is zsebből kifizeti a Dunacorp.
De hát, ne legyünk ennyire negatívak, – adjunk még az MNB-nek egy-két esélyt, szálljon csak rá a behajtó cégekre, – ha tud. Addig jó a behajtóknak, amíg csak az MNB száll rájuk, – s nem a kifosztott, dühös adósok.
Azonban a közlemény utolsó mondatával némi problémánk akadt:
“A jegybank hangsúlyozni kívánja, hogy a pénzügyi szervezetekkel szemben megállapított jogsértések és alkalmazott szankciók nem érintik a fogyasztók pénzügyi szervezetekkel szemben fennálló fizetési kötelezettségét, annak a fogyasztók mindenkor kötelesek eleget tenni.”
Nos, a magyarországi devizahitelezési-válságot, – valamint a bankok uzsorázását, s a mára már nyilvánvalóvá lett devizapiaci manipulációkat, (melyek célja elsősorban a kamatok felturbózása volt), – figyelembe véve, – azért a banknak ezt az utolsó mondatot nem kellett volna a közleményben leírnia.
Mikor már mindenki előtt világos, – a kormány, a Parlament, de még az MNB előtt is, – hogy a devizahitelezés az évszázad csalása volt. – Tessék már ezt elismerni végre, cselekedni, – s valóban elkezdeni a pofonok osztogatását a fehér galléros pénzügyi bűnözőknek!
Szabad Riport / Fort András

“Termelési tanácskozás munkakezdés előtt”! Indul a nap Újoroszországban.

sapka1sapka2sapka4sapka5sapka6sapka7
A “termelési tanácskozás” után pedig irány a terep. Várja Újoroszország önvédelmiseit a tennivaló.
Ma reggeli értesüléseink szerint a ZSÁK kiüritése most az egyik fő feladat. A ZSÁK pedig nem más, mint Dél-Donbassz azon térsége, amibe szépen beterelték Valcman Nyalókakirály ordasait. Novosahtyinszkból származó friss információink szerint a ZSÁK tele van kétségbeesetten ide-oda lődörgő latrokkal, amelyeknek egyes csoportjai az orosz határ vonalán gyülekeznek, nyugalmat remélve. A túloldalon ugyan ott állnak a rettegett ősellenség katonái és határőrei, de pontosan ez a garancia a pillanatnyi, vagy átmeneti nyugalmukra. Az önvédelmisek tüzérsége nem kockáztatja az “átlövést”, inkább egyre szorosabbra zárja a zavarodott horda körül a gyűrűt. Az alábbi térképen kiválóan van ábrázolva a dicstelen horda szorult helyzete.
zsák
Helyszinről kapott értesüléseink szerint nem egy esetben volt rá példa az utóbbi 24 órában, hogy az oroszok sértettek határt. Átmentek hol csak hordággyal, hol autóval a donbasszi oldalra, és a mozgásképtelen sebesült latrokat átvitték orosz területre, ahonnan kórházba szállitották őket.
Egyre több fehér rongyokat lengető, minden felszerelését eldobáló csoportocska jelentkezik “belépésre” Oroszországba. Tegnap még volt rá példa, hogy megbilincselték őket. Aztán vagy elfogyott a bilincskészlet, vagy az orosz hatóságok látva a nyomorultak cselekvésképtelenségét, már nem bilincselnek.
Mintha az ukrajnai krizis “velejárójának” ez a hozadéka meglepte volna az orosz hatóságokat. Nem kis gondot jelenthet ugyanis számukra a közeli MENEKÜLTTÁBOR lakóinak jogos dühétől megóvni a banditákat.

https://balrad.wordpress.com/2014/07/17/indul-a-nap-donbasszban/

Ötcsillagos Antikrisztus-propaganda: Demóna

maleficent_ver6_xlg
Vendégposzt – Szerző: Naomi
Egy jóérzésű ember már a nemrég debütált, Angelina Jolie főszereplésével készült film plakátja láttán érezheti: ezzel a mozival bizony valami nem stimmel. Disney-változatban felújított Csipkerózsika-mese, amelynek címszereplője a gonosz boszorkány, ennek megfelelően a poszteren félelmetesre maszkírozott, fekete maskarába öltözött tündér áll, fekete szarvakkal a fején…?
A következő írás spoilereket tartalmaz, a saját véleményemet közvetíti és az idézett szövegek nem biztos, hogy szó szerint így hangzottak el a filmben.
Több szempontból remekül sikerült alkotás a Demóna című Disney-film, amely Csipkerózsika klasszikus meséjét más szempontból közelíti meg: itt a főszereplő a gonosz tündér, Demóna (aki az eredeti mesében egyébként nem is tündér). Angelina Jolie a címszerepben igazán emlékezeteset alakít, magát a történetet nagyon kreatívan alakították át, dramaturgiailag hibátlan, és még tanulsága is van.
A történetről röviden:
A kislány Demóna gyönyörű tündérországban él, amely szomszédos egy királysággal. A nagyravágyó király persze meg akarja szerezni magának a területet, és erre több kísérletet is tesz, azonban Demóna mindegyiket meghiúsítja. A birodalomban azt tartják, a békét vagy egy hős vagy egy gonosz hozhatja csak el. Halálos ágyán a király annak ígéri a trónt, aki elteszi az útból a tündért. A nagyravágyó fiatalember, aki gyerekkorában már találkozott Demónával, kamaszon pedig gyengéd érzelmek fűzték hozzá, meglátogatja a tündért, elaltatja, majd – miután nem tudja rávenni magát, hogy megölje – levágja a szárnyait. Demóna pedig bosszút esküszik. Amikor a fiatalemberből így király lesz – hiszen végül ártalmatlanná tette azzal, hogy megfosztotta szárnyaitól – és lánygyermeke születik, Demóna hívatlanul beállít a keresztelőre, és megátkozza a csecsemő Aurórát (Csipkerózsika): a lány a tizenhatodik születésnapja előtt szúrja meg az ujját egy rokkával, és merüljön örök álomba. Aztán némileg módosítja az átkot: felébredhet egy esetben: ha egy érző szív csókjával illeti. (Aztán a filmben kétszer is elhangzik, hogy érző szív nem létezik, ami eléggé különös…) Auróra cseperedik, és Demóna végig szemmel tartja őt, sőt, vigyáz rá. Amikor például leesne a szakadékba, odavarázsol egy ágat, hogy az megfogja a gyereket. Auróra aztán találkozik Demónával, akinek azt mondja: „Hát persze! Te vagy az én titkos keresztanyám, aki mindig vigyáz rám! Mindvégig láttam az árnyékodat mögöttem.” Ettől aztán Demóna elérzékenyül, egyre több időt tölt a lánnyal, megbánja tettét, és egyszer álmában még az átkot is megkísérli visszavonni, de nem sikerül neki. Auróra szülei kastélyától távol nevelkedik születése óta, és úgy tudja, szülei meghaltak. Mielőtt betöltené a tizenhatodik életévét, a három tündér (akik nevelték) egyike elszólja magát – így kénytelenek elmondani neki az egész történetet, tehát az igazságot. Demóna aztán be is ismeri, hogy ő volt az, aki elátkozta. Auróra feldúltan a kastélyba rohan, Demóna utána; megpróbálja megmenteni, de hiába: az átok teljesül, Auróra megszúrja az ujját és mély álomba zuhan. A három tündér előkeríti a királyfit, akivel Auróra korábban találkozott egyszer az erdőben – és ráveszik: csókolja meg a lányt. Ez meg is történik, azonban Auróra nem ébred fel. Ekkor Demóna is odaér, a lány ágyához lép, megindultan megvallja bűnét, majd nagy szeretettel homlokon csókolja a lányt. Az pedig felébred. Ezután a király megpróbálja megölni Demónát, de a harc közben Auróra kiszabadítja a Demóna szárnyait, amelyeket egy szekrénybe zártak; a szárnyak visszaforrnak a hátára. A gonosz király a harcban meghal, tündérország és a királyság egyesül, és a film legvégén elhangzik: végül Demóna volt az, aki elhozta a békét és az egységet. A narráció visszautal a film elejére is: a békét vagy egy hős, vagy egy gonosz fogja elhozni, és ez be is teljesült, bár az illetőről nem dönthető el egyértelműen, melyik. Sőt, igazából mindkettő. Az utolsó jelenetben Demóna felrepül az égbe a felhők közé, és hatalmas szárnyán megcsillan a napfény.
Hátradőlhetünk: a világban helyreállt a rend
Maleficent-(2014)-59
A nézők ezután feltehetőleg boldogan és elégedetten távoznak a moziból: nahát, egy szép történet egy tündér jellemfejlődéséről, akit szívből sajnáltak, mikor megfosztották a szárnyaitól, és akit még meg is értettek, amiért bosszút esküdött. Aztán a szeretet betöltötte a szívét, és ennek átformáló hatására lelke mélyéből megbánta, amit tett, majd jóvátette azt, és (ezzel) elhozta a békét.
Vagy egy kicsit kibővítve: szívmelengető mese a tündérről, aki semmivel nem szolgált rá, hogy elbánjanak vele; egy kapzsi ember hatalomvágyból megfosztotta a szárnyaitól, és ennek hatására bánatos, elszigetelt és magányos, majd gonosz, megátalkodott tündér lett. De a szeretet hatására gyökeresen megváltozott, és végül megmentette a „világot”.
Érzelmeink a tündérrel kapcsolatban: először kedveljük, aztán sajnáljuk, bosszúvágyát megértjük, csodáljuk, hogy megbánja bűneit és tiszteljük, amiért végre minden problémára megoldást hoz. Csak az zavaró egy kicsit, hogy ennek a tündérnek fekete szarvai vannak…
Túl fura ez a tündér. Vizsgáljuk meg!
Kezdjük rögtön a nevével. Angolul: Maleficent, amelynek magyar megfelelői: bad (rossz), evil (ördögi), wrong (helytelen), ill (beteg), naughty (romlott). Magyarul Demónának fordították, de a mese eredetijében is így hívják. Szóval Demóna. Nem szükséges sokáig gondolkozni, hogy rájöjjünk, mire emlékeztet annyira ez a szó: démon. Tehát filmünk nagyon is rokonszenves és szerethető (hiszen annak van beállítva) főszereplője az a személy, akinek a neve ilyen jelentéseket hordoz. Szívderítő, nem igaz?
Kezdjük ott, hogy Demóna ugye nem érdemelte meg „büntetését”, aminek a hatására kitaszított lett, hanem azt csupán valaki más önzése (a király) miatt kellett elszenvednie. Tehát itt nem igazságos és jóságos királlyal van dolgunk, hanem egy önző, gonosz lélekkel, aki főhősünket egy életre megnyomorította. És természetesen meg kell értenünk Demónát: ki ne esne közülünk mély depresszióba, ha valaki színtiszta érdekből levágná a szárnyait, kvázi megfosztva ezzel magasabb rendű (tündér)lététől? Ki nem követett el közülünk súlyos bűnt felebarátja ellen a harag miatt? Ez Demóna mentsége arra, hogy egy ártatlan gyermeken bosszút álljon annak apja vétkéért. Ismerünk esetleg olyan történetet a Bibliából, amelyben a bukott angyal tévedéséért valakinek a fia bűnhődött…? Ha igen, neki nem biztos, de Demónának a történet előzményeinek – és persze végkimenetelének – ismeretében megbocsátunk. Sőt, meg is sajnáljuk: hiszen elvakította a düh.
Demóna kettős természetű a filmben: egyrészt szörnyű gonoszságot követ el, másrészt végül ő az, aki a két birodalom között dúló háborút végérvényesen megszünteti, és elhozza az egységet, a békét.
A világosság angyalának képében
Ez a kijelentés egy egészen különös ellentmondást tartalmaz. Az Antikrisztusról tudjuk, hogy visszataszító, a velejéig romlott személy: ki hinné el neki, hogy a világosság a valódi arca? Ilyen szélsőséges ellentéteket igazán könnyű megkülönböztetni. Pláne, hogy angyal? Ennek megfelelően: bár fekete szarvai vannak, fekete ruhát visel, és fekete szárnyakkal repül, ki gondolhatná Demónáról, hogy rossz? Sőt, egészen megkönnyebbülünk a tudattól, hogy belőle mindennek ellenére jóságos személy lesz; helyreáll a lelki békénk, hogy a rossz „emberek” igen is meg tudnak javulni, egyszersmind: nincs semmi baj.
Ezek alapján még ha Demóna szembe is jönne velünk az utcán, tudhatnánk: nem kell tőle félnünk, hiszen bármit követett el a múltban, végül ő hozza majd el az áhított békét. Legalábbis sokan vannak, akiknél ezt a hatást érte el a film. Sajnos túl sokan.

http://klub.idokjelei.hu/otcsillagos-antikrisztus-propaganda-demona/

Lezárult a korridor - bennrekedt az ukrán katonaság

 Az elmúlt két nap heves harcaiban a dombaszi milícia harcosai lezárták a déli korridor bejáratát. A Szlavjanszkból és Kramatorszkból kivont csapatok itt kerültek bevetésre. A mellékelt térkép bemutatja az összecsapások helyszíneit, és a korridor lezárt pontját. A bennrekedt csapatok többször próbálkoztak meg kitöréssel sikertelenül. Ezzel minden utánpótlástól, sebesült elszállítási lehetőségtől elvágták őket. A milícia minden utánpótlási vonalat lezárt és minden repülőt, amely ellátmányt szállítana lelőtték. Július 16-án két repülő lelövését jelentették be, amelyet Kijev természetesen tagad. Internetes információk szerint volt több eset, hogy sebesült ukrán katonákat átvittek a határon és átadták az orosz határőröknek, hogy mentsék meg őket, mert orvosi segítség hiányában meghalnak. Az információt az orosz kormány szóvivője megerősítette.
A kézzel készített vázlaton látható nagyobb összecsapások helyszínei, és a felszámolt kitörési kísérletek helyei (pirossal a milícia mozgásai)
hidfő.net/bulat
Az ukrán hadsereg által elhagyott, és a milícia kezáre került BMP-k a déli harcokban.

A hírek szerint a hat ( más információk szerint 8) ezer fős déli hadsereg az összeomlás pontjára érkezett. Élelmiszerük és üzemanyaguk elfogyott, járműveik mozgásképtelenek. Még egy nap, és lőszerkészletük is kimerül. A lehallgatott rádió forgalmazások szerint rengeteg a sebesült, sokan megadták magukat. Az összecsapások helyszínétő délebbre több faluból jelentették, hogy felszereléseiket eldobált ukrán katonák érkeztek egyesével - feltételezhetően átszivárogtak éjszaka a frontvonalon a harci területről. A határpontok felmentésére küldött csapatok vagy meghaltak, vagy fogságba estek, velük már semmilyen kapcsolat nincs. A déli hadseregcsoport állománya 2000 főre olvadt. A milícia kemény rakéta és tüzérségi csapásokkal dolgozza meg a megmaradt erőket, feltételezhetően nem várják meg, amíg az ukrán hadsereg átcsoportosításokat hajt végre. Az ukránok főerejét amúgy is leköti a SZlavjanszkban és Kramatorszkban folyó városharc. Nagyon gyors átcsoportosítások kellenének, de a kijevi junta csapatainak helyzetét rontja, hogy egyre több helyről érkezik összecsapásokról, zavargásokról hír, főleg a Dombasztól délre elhelyezkedő tengerhez közeli városokból, de északról is érkeztek összecsapásokról hírek. Leginkább Marjupolból jönnek hírek zavargásokról, ahová most a hadsereg összevonást próbál végrehajtani. Luganszk alól nagy számú csapatot vontak ki, de a helyükre most egy 45 tankból álló csoportot vetettek be, amely igyekszik utat törni a Lugaszktók dél-keletre található reptérig. A reptér környékét a hadsereg bombázza, hogy a milícia gyalogsága ne juthasson a reptér közelébe. Tegnap itt is lelőttek egy vadászbombázót (valószínűleg Su-24). A milícia jelenleg ebben a körzetben csak ellenállásra fordít erőt, a prioritás a déli régió ukrán csapatai feletti győzelem, és az így jelentősen megnövekvő határszakasz biztosítása.
hidfő.net/bulat
A luganszki reptér környékén zajló harcokban kilőtt "Bulat" harckocsi
 A kijevi miniszterelnök, A. Yatsenyuk kijelentette, hogy minden ember, aki elégedetlen, aki szólni merészel a csökkenő nyugdíjak, fizetáések ellen, aki reklamál a növekvő adók és megvonások miatt a FSZB ügynöke, és megfelelő eljárást indítanak ellene. EZ a vég kezdete. Rosszul áll a zsoldosokkal megtömött ukrán hadsereg helyzete, olyan háborúba kényszerítve a hadsereget amelyhez alapvetően semmi kedve sem volt ( az ukrán tisztek java orosz iskolákban végzett) érthető, hogy nem lelkesedésből harcolnak. Az EU és az IMF betette a lábát Ukrajnába, így máris megkezdődtek a megvonások és megszorítások. Oroszország lenullázta a gazdasági kapcsolatokat, nem vesz át semmit Ukrajnától. A kijevi junta megkezdte az ész helyett érzelmi (dühkitöréseken alapuló) politizálást. AZ orosz kapcsolatok teljes megszakítását jelentették be, terrorral akarják az egyre elégedetlenebb ukrajnai lakosságot megfékezni. Nem fog menni, és ennek ráadásul így igen rossz vége is lesz, jobban teszik, ha tanulmányozzák a börtönök világát, nemsokára megtapasztalják - és ez lenne számukra a jobbik megoldás

http://www.hidfo.net/2014/07/17/lezarult-korridor-bennrekedt-az-ukran-katonasag

Több mint egymillióan váltak földönfutóvá Irakban idén

Az iraki felkelők és a kormány hadserege közti harcok miatt év eleje óta mostanáig milliós tömeg menekült el otthonából.
menekultek irak
Illusztráció
Csak júniusban több mint 650 ezer ember hagyta el Moszult és más iraki nagyvárosokat.
Több mint 1,2 millió ember kényszerült elmenekülni otthonából és vált földönfutóvá Irakban az idei évben az országban folyó felkelés miatt - közölte az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalát (OCHA).
A világszervezet helyi idő szerint szerdán este New Yorkban közölte, hogy csak júniusban több mint 650 ezer ember menekült el Moszulból és más iraki nagyvárosokból azután, hogy az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű szélsőséges iszlamista szervezet számos iraki várost elfoglalt az elmúlt hetekben.
Az ILIÁ már tavaly decemberben ellenőrzése alá vonta a Bagdadtól nyugatra fekvő Fallúdzsa városát, az elmúlt hetekben pedig számos szunnita többségű, északnyugati területet elfoglalt. Megfigyelők attól tartanak, hogy a még az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat által is túl radikálisnak tartott szervezet támadásai miatt Irak több részre szakadhat.
Forrás: MTI/hirado.hu

Több mint problémája van Valcman latorhordájának Újoroszország frontjain.

Napi összefoglaló-németül tudóknak-Újoroszországból.
Jubilejnyijnél még egy “barátságos” daszvidányiját azért utána szólt a milicia a menekülő latorhordának! “Katyusa”-kórussal. De azok-ki tudja miért?- vissza se néztek nagy siettükben.

A “nemzeti” gárda névre keresztelt zsoldoshorda, de kiváltképpen a “Jobb Szektorból” összeverbuvált bérgyilkosbanda egyedeinek a feje fájhat a hogyan tovább?-miatt. (Amelyiknek még fájhat a feje-az a szerencsésebb, mert van ami fájjon neki.)
Tegnap Donbasszban “minden szinten-szinte minden” eszközből kapták az áldást Újoroszország önvédelmi erőitől. Megfordulni látszik Nyalókakirály fenyegetése:”minden megölt zsoldosomért száz orosz életével fizessenek”! Mert a jelek szerint minden- a latrok által meggyilkolt donbassziért száz lator pusztul Újoroszország földjén.
Dél-Donbassz olyan katlancsapdává változott a latorhad számára, ami a katonai vezetésük teljes hozzá nem értéséről tanúskodik. Legnagyobb félelmük vált valóra tegnap. Nyugat-felől beszoritotta őket a milicia a Szaur-Mogilja által uralt területre. A csapda bezáródása után pedig azzal a dilemmával kénytelenek szembesülni, hogy a biztos pusztulás vár rájuk ha kitartanak Valcman mellett, vagy lemondanak a zsoldról, és inkább az életben maradást választják. Ez esetben átrohannak Oroszországba-és Misától kérnek “védelmet”.
tér
Ma hajnalig nagyon sok lator ezt az opciót választotta. Értesüléseink szerint az ukrán hadseregbe besorozott katonák-akik Misa védelmét kérik-vendégeskedésre számithatnak.
A zsoldosok nem reménykedhetnek “hotelszinvonalú” ellátásban. A jobbszektoros különitmények egyedei pedig különleges figyelemben részesülnek Misa birtokán.
azovAz “Azov” -jobbszektorosokból verbuvált- latorzászlóalj “hagyatéka”
De legalább az életük megmarad, és ott biztonságban vannak. A genfi konvenció védi őket.
Alapjában véve az a szerencséjük, hogy a térség krizisében EGYEDÜL OROSZORSZÁG tartja magát a játékszabályokhoz.



http://balrad.wordpress.com/2014/07/17/valcman-forda-dilemmaja-mogottunk-a-halal-elottunk-oroszorszag-melyiket-valasszuk/