2014. július 17., csütörtök

Beszámolók szerint Valcman leirhatja a zsákba szoritott hordáját.

A körbezárt latrokkal minden kommunikáció megszakadt. A csordák irányitása megszűnt. A Szaur-Mogiljáról érkezett jelentések arról szólnak, hogy FEGYVEREIKET ÉS FELSZERELÉSEIKET elhányó zsoldoscsapatok ténferegnek a pokoli hőségben viz és élelmiszer nélkül. Ma délelőtt 126 fegyvertelen zsoldost fogtak be az önvédelmisek. A legnagyobb létszámvesztést a 72-esek szenvedték el. Ez a banda még tegnap kora este is erőltette a kitörést, de rajtavesztettek.
Óvatos becslések szerint három napon belül latormentes lesz a terület.
A katasztrófa hire kiszivárgot, és pontosan a 72-esek hozzátartozói tegnap Kijevben Valcman hivatala előtt tüntettek.
«Солдаты пьют воду из луж, а вокруг трупы! Нет ни патронов, ни солярки». Фото 1
                                                          “Befektetői hangulat” a királyi hivatal előtt.
A Ternopolban verbuvált latorhora egyedeinek hozzátartozói elmondták a bajba jutottak sirámait. “Iszunk vizet-ha lelünk pocsolyát. Ülünk a lövészárokban, és lessük-szagoljuk a halott cimborákat. Csapatunknak több mint a fele odaveszett.”
Egy asszony azon siránkozott, hogy ÖNKÉNTES fiának a felszerelése 12 ezer grivenyt (legkevesebb 180 ezer forint) emésztett fel a család költségvetéséből, hiszen golyóálló mellényt, gúnyát, ellátmányt kellett venni a büszke hadfinak, aki most ott unatkozik a gödörben. (Biztosan jól megtérülő “befektetésnek” igérkezett elkölteni azt a 12 ezer grivenyt! Gazdag vadászzsákmányban bizhatott a ternopoli familia, ha ennyit költöttek! És most bukni látszik a vállalkozás! – és veszik a tőke. B-R)
Többen panaszkodtak, hogy fiuk vagy férjük elmondása szerint a még megmaradt járművekben nincs már üzemanyag. A magukat átvertnek érző hozzátartozók követelték a családtagok azonnali hazaszállitását a frontról.
Lembergben, Nyikolajevben, Kirovogradban, Ungváron és Zsitomirban is volt tegnap hasonló jellegű morgolódás a katonai hivatalok előtt-hasonló panaszokkal, hasonló követelésekkel.
Azt a választ kapták, hogy a szerettek majd csak akkor térhetnek haza, ha azt Valcman elrendeli! No ettől aztán végképp nem nyugodtak meg. Mint ahogyan szerte Ukrajnában kezd a hangulat izgatottá válni. Ugyan a közszolgálati televizió és a szatelit propaganda egyre erősebben súlykolja a közvélemény agyába a hallatlan orosz inváziót, azért a hozzátartozók üzenetei felfedik a szomorú valóságot. Nem orosz katonák apritják őket, hanem donbasszi felkelők! A többi az igaz. Tán csak abban találnak még kivetnivalót, hogy a hirek a veszteségeket “eltúlzóan enyheként” tálalják.
Az alábbi videon a donbasszi fogságba esett önkéntesek panaszkodnak “szolgálati” körülményeik miatt, és örvendeznek fogságba esésük fölött. “Jobb a sorsunk, mint a kijevi hatalom alatt!”
A nagy és népes NATO – család lengyel tagja is befektet az ukrajnai kalandba. Tegnap Odessza kikötőjében nagy titoknak hitt körülmények között rakodták ki a “Mazuri” tüzérzászlóalj harci kellékeit a kikőtő vasúti rakodóján. Ezután pedig az egész rakomány a LENGYEL KATONÁKKAL EGYÜTT útnak indult.
A http://politikus.ru portálon megjelent irás szerzője a REGULÁRIS LENGYEL HADSEREG KATONÁIT emliti, illusztrációként mellékelve fényképet is készségeikről. (Nem hinnénk hogy darut ábrázol!)

A lengyel vállalkozói kedv nagy önbizalomról és zsákmányéhségről tanúskodik.


http://balrad.wordpress.com/2014/07/17/ukrajna-2/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése