2014. július 17., csütörtök

Ideje vádat emelni az Egyesült Államok ellen

Itt az ideje, hogy vádat emeltessünk az Egyesült Államok ellen - mondta Valerij Snyakin, az Oroszországi Föderáció Biztonsági és Védelmi Bizottságának elnöke. Az Egyesült Államok ugyanis aktívan támogatja az ukrajnai vezetést, amely civilek ellen tiltott fegyvereket vet be. A bizottság elnöke kifejtette, hogy az EU vezetői csak akkor emelnek vádat a jelenlegi vezetés ellen, ha az ő területükön robbanna fel egy tiltott bomba. Ráaádsul ezt nemsokára megtapasztalhatják, mivel az egyre jobban elnyomott Jobboldali Szektor tagjai már fenyegetőztek vele, hogy terrorista akciókat fognak végrehajtani az EU ellen is, ha kárukra támogatja a jelenlegi vezetést. Oroszországnak azonban bizonyítékai vannak arról, hogy az ukrán vezetés tiltott fegyvereket használ, ráadásul nem katonai célpontok, hanem a békés lakosság ellen.
Az új-oroszországi milícia horlivkai vezetője tagadhatatlan bizonyítékokat gyűjtött össze arra vonatkozóan, hogy az ukrán hadsereg a falu bombázására kazettás bombát használt. A kazettás bombákat 2010 óta tiltja egy nemzetközi egyezmény, amelyet 84 ország aláírt, közötte Ukrajna is. Horlivka falu közelében ugyanis eddig négy repülőgépet lőttek le a milicisták. Az egyik lelőtt repülőgépen négy darab még le nem dobott kazettás bombát találtak. Emellett a hadsereg folyamatosan használ Grad rakétás egységeket, aknavetőket és tüzérségi eszközöket olyan területek ellen is, ahol semmiféle harci tevékenység nincs, csak a békés lakosság. Ezekben a csapásokban idáig legkevesebb 450 ember halt meg. Az idáig elesett katonák, milicista harcosok, civilek számát a konfliktus kialakulása óta nagyjából 10000 főre becsülik. Moszkva megfeszített politikai munkát folytat azért, hogy tárgyalásra bírja az ukrajnai vezetést a lázadó területek vezetőivel, mindeddig eredménytelenül. A milícia továbbá azt is jelezte, hogy az ukrán vezetés vegyi fegyvert vetett be a milícia ellen, amelyben ketten meghaltak, a többieknek sikerült gázmaszkot felvenni, ennek köszönhetően túlélték a támadást. Moszkva ENSZ kivizsgálást követel az ügyben, amelyet az USA és több tagállam leszavazott.
Ebben az eszetlen vérontásban a felbujtó és anyagi támogató az Egyesült Államok, ami ezáltal résztvevője a tiltott fegyverek használatának is. Most Moszkva fontolóra veszi, mert elérkezettnek érzi az időt arra, hogy nem csak Kijevet, de Washingtont is beperelje a tömeggyilkosságban való részvételért.

http://www.hidfo.net/2014/07/17/ideje-vadat-emelni-az-egyesult-allamok-ellen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése