2014. július 17., csütörtök

Kiürült a “ZSÁK”

Ukrán újságirók győzelmi jelentést irni mentek Donbasszba. Ha megirják a látottakat-hallottakat, Valcmannak és udvartartásának a percei meg vannak számolva. (De nem fogják megirni, nem fogják elmondani!)
Az információéhségtől űzött udvari zsurnaliszták finoman szólva is számukra döbbenetes dolgokat tapasztaltak. A hivatalos kijevi hadijelentésekben-vélhetően adminisztrációs hiba okán-összekeverték a Donbasszban egymásnak feszülő feleket. Nem gondolhattalk eleinte másra!-csakis erre.
Ám ahogy múlt az idő, és egyre több területre jutottak el, kezdett bennük kialakulni a felismerés: a valcmani propaganda rútul rászedte Ukrajna népét. A donbasszi eseményekkel IS.

A “Fehér Templom” nevű dandár az elmúlt két napban 258 latort vesztett. Ezek mind fűbe haraptak. Sebesültjeiket nem is tudták számba venni. Ott hagytak mindenkit és mindent az épkézlábak-és senkivel-semmivel nem törődve menekülnek árkon-bokron keresztül.


Akad azért néhány szerencsés is! Ők fogságba estek. Vagy hatszázan.
A 72-es gépesitett lövészdandár, a 79-es légiszállitású dandár, és a 24. gépesitett dandár szó szerint megsemmisült. Technikai eszközek szerte-széjjel hagyva, fegyvereik lőszereik szétdobálva, halottjaik ott ahol a vég utolérte őket. Az Udvar gyengébb idegzetű irdonáncai hánytak és szédültek a szörnyű pusztulás láttán, a még gyengébb idegzetűek elájultak.
Sebesültek vánszorognak kisebb csoportokban. A szerencsésebbekre rátalálnak a civilek vagy az “ellenség”! A kevésbé szerencsések-az oroszoktól való beléjük plántált félelem vagy gyűlölet miatt bujdokolnak, és mint a halálosan sebzett vadak-pusztulnak el a bokrosokban.
Még hosszú idő után is fognak a környékbeliek az erdősávokban, cserjésekben emberi maradványokat találni.
Szóval a kijevi zsurnaliszták orosz katonákkal nem találkoztak, csak az ukrán hadsereg és a “nemzeti” gárda pusztulásának “teritékével”.
Valcman “B”-tervének kivitelezői odavesztek.
A pusztulásról persze az ukrán közvélemény semmit sem fog – egyelőre – megtudni. (Vélhetőleg – a hirek szerint alkoholdeliriumba menekült – Valcman sem.)
Miért nem?
Hát csak!
István nevű beregszászi olvasónk nagyszerűen vázolja a helyzetet.
Idézzük: “Ugy erzem erdemes felhivni a bal-rad es olvasoi figyelmet valamire!
En aki az Orosz hirek mellet figyelemmel kiserem az Ukrant is, azt kell hogy mondjam nem vagytok tisztaban az atmosott agyu Ukranok tudasaban.
A Krim elcsatolasa utan, az Orosz megszallas miatti panik hangulatban, elindult az onkentesek bevonulasa. (igy kezdodott).
Most ott tartanak,(mar mint az Ukran propaganda) hogy par hete az Orosz csapatok atleptek az Ukran hatart. Tegnap pedig megerkeztek Donyeck ala, es par het mulva mar Kievben lesznek.
Gondoljatok bele mit ereznek az egyszeru Ukran emberek. Orosz hireket nem lathatnak, mert be vannak tiltva a csatornak, az internetes portalokat pedig blokkolja az osszes bongeszo.”


http://balrad.wordpress.com/2014/07/17/kiurult-a-zsak/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése