2014. július 17., csütörtök

Meggyilkolta a Jobb Szektor az ukrán belügyminisztert

Merényletet követtek el Arszen Avakov ukrán belügyminiszter ellen az Ukrinform szerint. Részleteket egyelőre nem tudni, a hírek szerint ismeretlen fegyveresek rálőttek, majd a sérült politikust a biztonságiak kimenekítették a területről. A BM honlapján először megjelent Avakov halálhíre, majd röviddel azt követően le is vették az értesítést. A Belügyminisztérium szerint holnap sajtótájékoztatót tartanak ezügyben. Az újságírók kérdéseire egyelőre nem válaszolnak.
Avakov állapotáról egyelőre semmit nem tudni, mert részleteket nem árulnak el, - de azt már most közölte a Belügyminisztérium, hogy minden bizonnyal a szakadár donyeckiek követték el a merényletet. A kijevi kormány mondvacsinált indokkal terroristává akarja nyilvánítani az orosz szabadságharcosokat, mert az esetben az amerikaiaknak nem fedett akciók keretén belül, zsoldosokkal kellene operálniuk az országban, hanem teljesen legálisan, a "terrorizmus elleni harc" jegyében köttetett államközi megállapodás szerint. Így akárki is követte el a merényletet, az atlantista propagandagépezet a donyecki felkelőket fogja felelőssé tenni.
Az azonban egyértelmű, hogy nem a felkelők követtek el merényletet Avakov ellen. Teljes értelmetlen lenne ugyanis egy ilyen művelet. Az illegitim atlantista kormány összes tagja egyszerű funkcionárius, - ha Avakov meghal, még aznap tesznek a helyére egy másik funkcionáriust. Mindennek semmi jelentősége, mert a kijevi kormány nem végez semmiféle döntéshozatalt. Így a belügyminiszter vagy más "döntéshozó" személy kiiktatása a felkelők részéről háborús helyzetben is értelmetlen. Sokkal valószínűbb, hogy a Jobb Szektor követte el a merényletet. A szervezet nyugat-ukrajnai térségi vezetője a kijevi forradalom után fenyegetőzött már Avakov meggyilkolásával. A belügyminisztert fenyegető személyt akkor az UBSZ megölte egy rajtaütés során, azt követően a szervezet bosszút esküdött a kijevi kormány ellen.
Korábban a Nemzeti Gárda sorait a Jobb Szektor tagjaival töltötték fel, az amerikai zsoldosokon felül ők alkotják a szervezet magját. Az utóbbi időben azonban Kijev nyíltan járulékos veszteségként kezeli a Jobb Szektor tagjait és tudatosan a halálba küldi az ukrán nemzetiszocialistákat, hogy leszámoljon a harcképes belső ellenzékkel, akik a kiöregedett oligarcha-politikusokkal szemben főként fiatalok. A Jobb Szektor már bizonyította, hogy helyzetértékelése ködös, saját szerepét a történésekben átlátni képtelen, amikor a nyugat eszközeként részt vett a legitim kormány megdöntésében. A szervezet vezetői logikusnak találhatták, hogy ha a belügyminiszter halott, esélyük lehet saját emberüket ültetni a belügyminiszteri posztra vagy a Nemzeti Gárda élére. Pedig egyértelműen nem történhet ilyesmi. Az atlantisták a kijevi "forradalmat" követően is saját embereiket tették kulcspozíciókba, a Jobb Szektornak csak hasznos-idióta szerepet szántak. Előbb importálták Svájból és az Egyesült Államokból saját, mindeddig ismeretlen embereiket, mint hogy a kormány eltávolítására használt szélsőjobbot komoly pozíciók közelébe engedjék.

http://www.hidfo.net/2014/07/17/meggyilkolta-jobb-szektor-az-ukran-belugyminisztert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése