2014. október 5., vasárnap

Egy magyar szívrendszeri oltóanyag sorsa

Ismét beigazolódott, hogy mekkora népirtás folyik az országban!!! Magyarország jelenleg vezeti az elhalálozási listát a szív és érrendszeri betegségek miatt. Persze ha meggyógyulnánk nem lenne akikbe tömnék azt a sokféle mérgező gyógyszereket! És mindez a gyógyszer-lobbi miatt!!!!!

Ismét beigazolódott, hogy mekkora népirtás folyik az országban!!! Magyarország jelenleg vezeti az elhalálozási listát a szív és érrendszeri betegségek miatt. Persze ha meggyógyulnánk nem lenne akikbe tömnék azt a sokféle mérgező gyógyszereket!

Mi történt volna a világgal, ha a csendőrség annak idején Dr.Semmelweis Ignác az anyák megmentőjénél, vagy Dr.Szent-Györgyi Albert orvosprofesszornál a C vitamin feltalálójánál egy feljelentés nyomán házkutatást tart és kuruzslónak minősíti őket!

Magyarországon ez történt;

"Dr. Horváth István orvosbiológus prof. úr 40 év kutató munkája eredményeként, melynek során mint az USA tudósaival mint az orosz kutatókkal együttműködött, megalkotta az érelmeszesedés elleni oltóanyagot.
Erről a 2000-es évek elején már a Duna TV is beszámolt:
Ha engedélyeznék, akkor a szakértők szerint Nobeldíjas találmány lehetne! Ő az egyetlen a világon, akinek sikerült ezt a megoldást megvalósítani. Önmagának azonnal beadta a gyógyszert, amely 100%-ig hozta az elvárt eredményeket nála! Majd ezt követően orvosok sokasága oltotta be ezzel a szerrel magát, akiknél 100%-os eredményt hozott !
Az előző években többször biztatták őt különböző pályázatok útján a magvalósítás reményével, de asztal fiókban maradt az ügy.
100 millió Ft kellene a hivatalos akkreditáláshoz, amit egy 74 éves nyugdíjas sosem képes összeszedni. Egyedül a mindenkori államhatalom képes ennek az anyagi hátterének a biztosításához.
A múlt rendszerben megkérdezték tőle a minisztériumban, hogy miért jó az a hazánknak, ha annyi öreg embernek megmenti az életét !!!!!! Felháborító, hogy ilyen emberek ülhettek a magyar egészségügy vezetőségében.

A hazaszeretetéről;
Annak idején 10 millió dollárt ajánlottak a nyugati gyógyszercégek a találmányért. A közelmúltban 100 millió dolláros ajánlattal keresték meg, amit azzal utasított el, hogy " én egy Magyar ember vagyok, szinte mindent eladtak ebből az országból, de ez a csoda Magyarországé és nem eladó!

Nos, ezt követően ebben az évben Horváth Professzor Úr ismét a minisztériumban járt, és ígéretet kapott Szócska miniszter úrtól a segítséghez. Ezt követő napokban a rendőrség megszállta az idős ember lakását, és a Nobel díjra esedékes világtalálmány kutató professzorától, kuruzslás vádja miatt lefoglalta az összes iratot és a komputereit melyeken a találmányainak leírásai vannak. Még aludni sem engedték az öreg tudóst a lakásában.

A professzor állítása szerint ezzel az oltóanyaggal képes lenne Magyarországon megmenteni azt a 15 000 embert ,amely évente eltávozik infarktus miatt és meggyógyítani több százezer embert itthon és milliókat külföldön, melyek az érelmeszesedés következményei miatt szenvednek illetve meghalnak.

Amennyiben az ő eljárását Magyarország üzletileg megvalósítaná, képes lenne hazánk akár 100 milliárd dollár valutát hozni nemzetünk asztalára és ezt minden évben. Gondolják csak el, mit jelent ez a magyar nemzet számára. Úgy tűnik, komoly érdekeket sért a magyarság, az emberiség ilyen fokú megsegítése.
Meddig lehet még az ilyesmiket elviselni?"
Utolsó hír, hogy a Professzor Úr ugyan el nem adta a találmányát, de napokon belül egy külföldi országban akkreditálják a találmányát, mint gyógyszert, és akkor indulhatnak a turista buszok, vagy repülőgépek és lehet csatlakozni azok táborához (gondolom én!) akik már
megszabadultak e csodálatos gyógyszer által a világ legalattomosabb betegségétől!

Fontos tudni:

- teljes mértékig megszünteti az érelmeszesedést
- ezáltal az agyi katasztrófákat, amit 90% -ban az agyi érelmeszesedés okoz
- helyre állítja a vérnyomást az erek kitisztításával
- újra indítja nagy százalékban hasnyálmirígy által termelt inzulin nevű hormon termelődését
- a szem hajszálereiben szintén megszünteti a meszesedést
- a harmadik szívinfarktuson átesett ember, akinek élete végéig kellene szedni a szív-és vérnyomáscsökkentő, valamint a vérhígítókat, elhagyta az összes gyógyszert! (orvosilag igazolt eset!)
De lehetne folytatni a sort több oldalon keresztül a hozzáértőknek!
Csakhogy van egy gyógyszer lobbi.... és bizony a patikák polcainak egyrészét ez a szer felszabadítaná!
Na meg az egészségügyben a várólista nem ezért lett kialakítva annak idején, hogy a nemzet tovább éljen!
De ha kiszámítjuk, mennyi hasznot lenne képes hajtani ez a gyógyszer ennek az országnak, akkor vissza lehetne hozni nyugodtan 60 évre a nyugdíjakat és a mi nyugdíjasaink mehetnének évente Németországba és Svájcba kirándulni egy élet munkájának jutalmául!
Jó lenne, ha a közgazdászaink a saját fizetésükön túl képesek lennének számolni, mert ez a szer nem az " itt a piros-hol a piros"! Hanem kihúzhatná az országot pár év alatt a teljes adósságából!


Üdvözlettel:

Torma Lívia

Kína figyelmeztette Európát

Kína bejelentette, hogy Li Ko-csiang miniszterelnök Németországba és Olaszországba látogat. ezzel egyidejűleg pedig figyelmeztette Európát, hogy ne ártson többet az orosz-kínai kapcsolatoknak. Peking minden alkalmat kész felhasználni az oroszországi üzleti lehetőségek kiaknázására az EU és Oroszország közötti viszony romlásának fényében. Erről a németországi kínai nagykövet tájékoztatott egy héttel Li Ko-csiang és Angela Merkel találkozója előtt.

„Nagyon szoros gazdasági kapcsolatot szeretnénk kialakítani Oroszországgal” – hangsúlyozta a nagykövet. „Szeretnénk az Oroszország és az EU közötti kapcsolat javulását, azonban ha lehetőség nyílik az Oroszországgal való együttműködés elmélyítésére, akkor miért ne használjuk ki azt? Nem mi kezdtük ezt a konfliktust” – jegyezte meg ironikusan és nyíltan a nagykövet. Az ilyen stílusú beszéd egyébként nem jellemző a kínai diplomatákra.
Ezzel Kína Németországból figyelmezette Európát, hogy elfoglalja helyét az orosz piacon az európai szankciók következtében kialakult helyzetben. Ez nem lesz könnyű – mondta az Európai Intézet Németország szakértője, Vagyiszlav Belov:
Minden nehézség ellenére, a német cégek továbbra is ellenzik a szankciókat és aktívan kritizálják ezt a fajta politikát. Az üzleti világ megerősíti hajlandóságát, hogy Oroszországnak üzleti partnere legyen. Ezt a hajlandóságot pedig nem kevésbé mutatja ki, mint Kína. Éppen ezért a kínai cégeknek nagyon kell igyekezni és a nyílt, igazságos versenyben meg kell majd próbálniuk elfoglalni azokat a területeket, ahol a német cégek jelen vannak. Azt hiszem ez nem lesz egyszerű.
Európa Oroszország üzleti partnere marad – jelentette be Putyin elnök az Oroszország hív elnevezésű nemzetközi befektetési fórumon, amelyet október 2-án tartottak Moszkvában. Kína azonban a legfontosabb prioritás. A fórumon Kína képviselőjét követően az orosz elnök megjegyezte, hogy Kína nem azért élvez elsőbbséget Európával szemben, mert az EU és Oroszország kapcsolatai megromlottak:
Biztos vagyok abban, hogy amikor a kínai képviselő beszélt a befektetési alapok lehetőségeiről, az mindenkit megfogott. Ez pedig gondolkodásra késztet, hogy hogyan válaszoljunk a kérdésre: Hogyan használjuk Kína gazdasági növekedését más országok gazdaságaiban? Oroszország gondolkodik ezen.
Az elkövetkezendő években Oroszország el akarja mélyíteni kapcsolatait a BRICS országaival – erősítette meg Vlagyimir Putyin. Ez nem egy kényszeredett válasz a Nyugatnak az orosz ellenes szankciókra. Ez egy stratégia, amelyet Oroszország dolgozott ki Kínával, Indiával, Brazíliával és Dél-Afrikával együtt a közös fejlődés és növekedés érdekében.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_10_05/K-na-figyelmeztette-Europat-5983/

Közelebb kerül a jüan és az euró

Ezentúl közvetlenül lehet kereskedni a kínai jüan és az euro között. Nincs már szükség a dollár közvetítésre. Az Európai Unió és Kína kereskedelme az első félévben 291 milliárd dollár értékű volt, ez 12%-os növekedést jelent.

Az Európai Unió Kína legnagyobb gazdasági partnere, de ha országonként nézzük a dolgot, akkor az első tízbe csak Németország kerül be.


Az USA az első, Oroszország a tizedik. A jüan szerepe egyre nő a nemzetközi pénzpiacokon. Nemrég Putyin orosz elnök jelentette be, hogy növelni akarják a jüan részesedését az orosz kifizetésekben. Jelenleg is tárgyalások folynak arról, hogy Kína jüanban fizethesse ki azt a 400 milliárd dollárt, mely a nagy Gazprom földgázüzlet ára. Mindennek ellenére Kína pénzének szerepe a nemzetközi piacokon még elhanyagolható: 1,4 és 2,2%-át teszi ki az összeforgalomnak a jüanban kötött üzletek értéke.


Nyáron a brit font és a kínai jüan között is leomlottak a falak, így a japán jenhez és az orosz rubelhez hasonlóan itt is közvetlen a kapcsolat. Kínának van a világon a legnagyobb devizatartaléka. Több mint 4000 milliárd dollár. Ez a hatalmas összeg jórészt dollárban, illetve amerikai államkötvényekben van lekötve, de ez nem épp előnyös Kínának, mert a kamat minimális.


Már többször felmerült a devizatartalék diverzifikálásának kérdése, de aztán le is merült, mert ez alapjaiban befolyásolná Kína és az USA viszonyát, mely jelenleg elsősorban politikai döntés kérdése.
Asiaport

Varsóban tüntettek az ukrán beavatkozás ellen

Varsóban tüntetések kezdődtek a délkelet-Ukrajnában zajló agresszió ellen. A tüntetők a parlament épülete előtt gyülekeztek, ahová Oroszország, Belorusszia, Ukrajna, valamint a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság zászlaját vitték.
Hídfő.net | Tüntetés Varsóban
A tüntetők követelték a karhatalmi erőkbe épített szélsőjobboldal agressziójának megállítását délkelet-Ukrajnában, valamint a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság elismerését független országként. A demonstráció célja volt az is, hogy tiltakozzanak a lengyel hadsereg bevetése ellen Ukrajnában.
Jacek Menzsickogo, az Önvédelem párt tagja szerint Lengyelország súlyos hibát követ el azzal, hogy katonai beavatkozást hajt végre Ukrajnában, mert az országnak éppen hogy közelebbi kapcsolatokat kellene építenie Oroszországgal, nem fegyveres harcot folytatni az oroszok ellen.
Menzsicgoko elmondta, hogy Ukrajnában a forradalmat és a jelenleg zajló fegyveres konfliktust is külső erők mozgatják, és az eset kísértetiesen emlékeztet Jugoszlávia felbomlásának forgatókönyvére. "Nem látok semmi okot arra, hogy a katonáink az amerikai érdek szolgálatában legyenek bevetve idegen országban. Ez elfogadhatatlan."
Egy másik tüntető, Dariusz Racskevics elmondása szerint a lengyel média elferdítve közli az ukrán helyzettel kapcsolatos híreket, és egyoldalúan mutatja be a helyzet alakulását, elsősorban arra törekedve, hogy az ukrán híreket Moszkva elleni feszültségkeltésre használja fel.


http://www.hidfo.net/2014/10/05/varsoban-tuntettek-az-ukran-beavatkozas-ellen

‘Ukrajna igazából egy színház, – a katonai műveletek színháza’

Alexandr Lukasenko, az interjúban“Lukasenko középen” (?)

…”Kész lennék saját fegyveres erőimet is bevetni, hogy szétválasszam a harcoló feleket…”

- Az Euronews exkluzív interjúja Alexandr Lukasenkoval, Fehéroroszország elnökével, az ukrajnai helyzetről -

“Ukrajna igazából egy színház, a katonai műveletek színháza és a nagy, geopolitikailag jelentős erők pörlekedéseinek terepe lett…”

…”A posztszovjet országokban élőknek már nagyon elegük van a demokráciából. Most ezzel éppen ellentétes folyamatok zajlanak. Az emberek egyre inkább elkezdték támogatni az erős állam koncepcióját, amely nem engedi, nem engedheti a káoszt…” – mondotta többek közt az interjúban Lukasenko.

Az Euronews Ukrajnában dolgozó tudósítója; az olasz Sergio Cantone, Fehéroroszországba utazott és Minszkben interjút készített Alexandr Lukasenkoval, Belorusszia elnökével.
Elöljáróban annyit el kell mondanunk, hogy jól ismerjük Cantone munkásságát, – hónapok óta tudósít Ukrajnából, Kijevből és a Keleti Frontról is.
Bár az ellentétes oldalhoz tartozik, el kell ismernünk, hogy bátorságához nem fér kétség. Ezt még a Milícia is elismerte, mert Cantonénak lehetősége nyílott közvetlenül a Donyecki Népköztársaság területén készített tudósításokra is, ahol viszonylag korrekten számolt be az eseményekről. (Természetesen a Milícia felügyelete alatt).
Talán ezért is sikerült Lukasenko közelébe jutnia. Ám ő mégis csak az európai uniós média tudósítója, s természetesen ez határozta meg a Lukasenkonak feltett kérdéseit is.
A fehérorosz elnöknek így viszont sikerült közvetlenül is eljuttatnia az EU vezetőinek, – s nem utolsósorban az unió népeinek megfogalmazott üzenetét.
Mely nem feltétlenül az, aminek elsőre látszik…
A teljes interjú itt látható:
***
Fort András

Évforduló: három éve kergették halálba Stiaszni Éva devizahiteles metróvezetőt

Stiaszni Éva
Stiaszni Éva. – Elhunyt 2011. október 6-án, – a Császti és Szunics Végrehajtói Iroda által foganatosított, – rendőri segítséggel végzett kilakoltatása közben. – Fotó: Magyar Szociális Fórum.

Hétfőn három éve annak, hogy a végrehajtók és segédeik halálba kergették Stiaszni Éva metróvezetőt: kilakoltatói rátörték a lakásajtót, ő pedig kivetette magát óbudai lakásának ablakából – idézte fel a történteket a Magyar Szociális Fórum szombaton.

Az egész országot megrázó eset 2011. október 6-án történt. Az 51 éves Stiaszni Éva nem tudta fizetni devizahiteles törlesztő részleteit. Voltak hónapok, amikor egyetlen fillért sem kapott kézhez a fizetéséből, mert egész járandóságát levonták tartozás címén. Három munkát vállalt, mégsem keresett annyit, hogy törleszteni tudja 2006-ban felvett 4,8 millió forintos tartozását, melyet 2007-ben kiváltott egy svájci frank alapú 5,5 millió forintos hitellel. A Raiffeisen Bank felmondta a szerződését. A földhivatali tulajdoni lap szerint tartozása 134.618 forint főkövetelésből és járulékaiból állt. Soha, senkinek sem panaszkodott, és nem is kért segítséget – mesélte édesanyja és lánya.
Lányának küldött utolsó SMS-üzenete így szólt: „Nagyon szeretlek, de már nem bírom ezt az igazságtalanságot. Bocsáss meg nekem!”
Október 26-i temetése társadalmi tiltakozássá vált a történtek miatt annak dacára is, hogy a hatóság megakadályozta a sajtó részvételét az eseményen. A gyászmenetben több százan vonultak föl kezükben Stiaszni Éva mosolygó arcképével, és feliratával: Halálba kergették a bűnösök.
A Magyar Szociális Fórum az évforduló kapcsán megírta: azóta is megoldatlan a devizahitel-kérdés, devizahiteles és nem devizahiteles emberek ezreitől vették el egyetlen otthonukat. Köztük 10 gyermekes családtól, mindkét lábára amputált asszonytól, terhes kismamától. Stiaszni Éva tragédiája óta több százan dobták el maguktól az életet hasonló okokból, több ezren pedig reménytelenségükben, kilátástalanságukban.
A Magyar Szociális Fórum megállapította: Stiaszni Éva hozzátartozóinak, köztük előre haladott korú édesanyjának anyagi és erkölcsi kárpótlás járna a történtek miatt, ehelyett lánya legfeljebb az elhunyt adósságát örökölhette.
Anyagi és nem vagyoni jellegű jóvátétel illetné annak a sok-sok embernek a hozzátartozóit is, akik hasonló okból dobták el maguktól az életet. Jóvátétel járna azoknak, akiktől elvették egyetlen otthonukat, kiforgatták őket vagyonukból, vagy egyszerűen csak húzzák még az igát, és fizetik a két-háromszorosát az eredetileg felvett összegnek.
Az MSZF kárpótlást és jóvátételt követel a bankok által lépre csalt és megkárosított emberek millióinak. A devizahitel törvény, és az elszámolási törvény alapján legfeljebb a töredéke jár vissza a ténylegesen okozott kárnak. Nem részesítik sem kárpótlásban, sem jóvátételben a hitelezőik által megkárosított embereket, pedig ez volna az igazságos megoldás – állítja szombaton kiadott közleményében az MSZF.

A családnak már háromszor is visszautasították a szociális bérlakás iránti kérelmét.

„Azért jöttünk ide, hogy meghallgassanak, nem tudok más utat. Megfizethető albérletet találni négy gyerekkel lehetetlen" – mondja Etl Gyula.

– Etl úr tavaly nyújtotta be a lakáskérelmét, amire az önkormányzat fájó szívvel mondott nemet – reagált Wajzer Gábor, a polgármesteri hivatal lakásügyi csoportvezetője.

– Nem azért, mert nem akarunk segíteni, hanem azért – nekik is jeleztük –, mert egy hattagú családnak szinte lehetetlen komfortos lakást találnunk. Keressük a megoldást a gondjukra – mint ahogy rengeteg más többgyerekes családnak is szeretnénk segíteni –, de egyelőre nem láttuk értelmét igent mondani a kérelmükre úgy, hogy lakást nem tudunk biztosítani számukra – mondta az illetékes.

Győrben egyébként ötszörös a túljelentkezés a szociális alapon bérelhető lakások iránt. Wajzer Gábor kérdésünkre elmondta: 200–300-an jelentkeznek a szociális körülményeikre hivatkozva és 300–400-an vannak azok, akik előzetes regisztráció után a zárt pályázaton meghirdetett bérleményekben szeretnének lakni. A kétféle csoport közül az előbbi van nehezebb anyagi helyzetben, a sikeres elbírálás alapfeltétele, hogy az egy főre jutó nettó jövedelem meghaladja a 28.500 forintot, de ne legyen több annak kétszeresénél. Az előzetes regisztráció bázisát jelentő panellakásoknál ugyanez a halmaz már 57.000 és 85.000 közé esik.

A sikeres elbíráláshoz a munkaviszony ugyan nem alapfeltétel, de elvárás. Mindegyik kategóriában többszörös a túljelentkezés – mondta el a csoport vezetője.

Mosonmagyaróváron 452 olyan lakás van, amit szociális alapon bérelhetnek, s jelenleg 75 család szerepel a várólistán. Fehérné Bodó Mariann jegyző közölte: az összkomfortos lakás négyzetmétere 305 forint, a komfort nélkülié pedig havonta 93.

Komáromban az összkomfortos lakás négyzetmétere havi 261, a komfortosé 172, a komfort nélkülié pedig 48 forintba kerül. A régió városai közül itt a legnagyobb a túljelentkezés, a megüresedő lakásokra rendszerint 30 pályázat érkezik – tudtuk meg a város jegyzőjétől.

Ströcker Renáta elmondta: 189 bérlakással rendelkezik az önkormányzat, ebből 130–140 a szociális alapon bérelhetők száma. Alapfeltétel, hogy az egy főre jutó havi nettó átlagjövedelem ne haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum két és félszeresét, az egyedülálló igénylőé pedig ugyanennek a négyszeresét. Az is szempont, hogy az igénylő nem rendelkezik-e a mindenkori öregségi nyugdíjminimum harmincszorosát meghaladó értékű ingó vagy ingatlanvagyonnal – tudtuk meg a jegyzőtől.

Wajzer Gábor szerint egyébként az év második felében mindig több igény érkezik, talán azért, mert a városba települők a költözéssel megvárják az iskolakezdést. De az is látszik, hogy több lakástulajdonos betelepülő dolgozókat választ a többgyerekes családok helyett, akik a 60–100 ezer forintos lakbért nehezebben tudják megfizetni.


Laczó Balázs

Donbassz és Maradék – Ukrajna hírei

A donyecki nemzetközi repülőtér “utómunkálatai” miatt igencsak fájhatott a fejük az ott még esetleg megbúvó valcmanista pribékeknek.
Tegnap késő délután ugyanis egy “előre nem egyeztetett” tűzcsapásban szinte másodpercnyi pontossággal kezdte lőni a területet Nyalókakirály “Grad” tüzérsége Opitnoje irányából – és a népköztársaságiak egyik ugyancsak “Gradokkal” felszerelt tüzérütege Avgyejevka felől. El lehet képzelni a hatást. Ami végülis már nagyobb anyagi károkat nem okozott, hiszen csak a romokat és roncsokat aprította még tovább, bár vannak vélemények, hogy tán mégsem volt a véletlen műve ez az összehangolt tüzérségi tűzcsapás. (Ismeretes, hogy a valcmanista Nemzeti Gárda több esetben is eléggé lehallgatható módon rádiózgatott a szívüknek egyáltalán nem kedves jobbszektorosok föllelhetőségéről. A legutóbb pl. Ilovajszknál fordult elő ilyen “gondatlanság”)
Tegnap kora este a poltavai banderista tüzérezred önjáró lövegekkel kezdte lőni Nyikisino lakóövezetét. Hat helyi lakos halt meg a terrortámadásban, köztük egy nyolcéves fiúgyermek.
A kijevi helytartóság ontja az erősítést Mariupol térségébe.
Értesülések szerint Nyalókairály udvartartása – kimondottan az amerikai Gazda utasítására – provokációt készít elő a Transznyisztriában állomásozó orosz békefenntartó csapatok ellen.
cip
Tudott dolog, hogy az utóbbi időkben ezeknek a csapatoknak az ellátása légi úton történik Oroszországból. Mindenképpen Maradék – Ukrajna légterén keresztül. Adott egy súlyos, a jelenlegi konfliktus eszkalációjára komoly esélyt adó ukrán provokáció lehetősége.
Jacenyjuk – Kijev Fő Udvari Bohóca – tegnap bejelentette: a kijevi zsidóhatalom egy árva kopejkát sem hajlandó fizetni Oroszországnak sem gázért, sem pedig a korábban Oroszország által vásárolt eurokötvényekért. Amit pedig – elérkezvén a fizetés ideje – Oroszország igencsak szorgalmaz.

http://balrad.wordpress.com/2014/10/05/donbassz-es-maradek-ukrajna-hirei/