2016. április 8., péntek

A cigányok nekimentek az “egykori csóró roma gyereknek”

ovf
Zsarnokká vált az egykori csóró roma gyerek: Orbán Viktort nem segítik többé hatalomra a cigányok, mert szerintük szemen köpte saját fajtáját.
Nyílt levél Kedves Roma Testvéreink!
Mi, akik ezt a levelet aláírtuk együtt és külön-külön is kifejezésre juttatjuk, hogy elegünk van a mai magyar kormányból és különösen annak vezetőjéből, Orbán Viktorból.
Kevesen tudják, de 1989-ben, a cigányság akkori vezetői megegyeztek abban, hogy néhány személyt ki kell választani a romák közül azzal a céllal, hogy népünk felemelkedéséért dolgozzon, hiszen a cigányság helyzete, életkörülményei már akkor is rendkívül rosszak voltak.
Köztük a legígéretesebb fiatalember Orbán Viktor volt, akiben az akkori roma vezetők a cigányság felemelkedésének letéteményesét látták. Türelmesek voltunk, 1998-ban, amikor Orbán miniszterelnök lett úgy éreztük, most jött el a mi időnk.
Valóban történt néhány olyan intézkedés, ami reményeinket éltette, de igazi áttörés nem történt, gyermekeink iskoláztatása, családjaink anyagi és egészségügyi helyzete nem igazán javult. Ennek ellenére tovább reménykedtünk és a választásokon szavazatainkkal támogattuk a Fideszt.
Ilyenkor mindig elhúzták a mézesmadzagot előttünk, a fideszes aktivisták néhány ezer forint választási pénzzel „motiválták” cigány testvéreinket. 2010-ben újra győzött a Fidesz. Ez megint csak nagyon sok roma szavazatnak is köszönhető, megint volt egy kis „hálapénz”.
Ami ezután történt azt még a rémálmunkban sem képzeltük volna: Magyarország és azon belül a elsősorban a „vidék” olyan mély nyomorba került rövid idő alatt, amire senki sem számított. Mára már általánossá vált a az éhezés, a fagyhalál, a korábban már felszámolt betegségek elterjedése, stb.
Helyzetünk lassan a kilátástalansággal lett azonos, mára már mindenünket elveszítettük, főleg a reményt. Reményünk sincs arra, hogy gyerekeink írástudóvá váljanak, hogy szeretteink egészségben öregedhessenek meg, hogy tisztességes munkához juthassunk.
Ki kell mondanunk: Orbán Viktor, aki ma már nem büszke arra, hogy származása szerint közülünk való, nem csak a cigányságot köpte szemen, hanem több millió nyomorba kényszerített magyar embert is.
Látva azt, hogy ma már kizárólag a saját családjának a gazdagodása érdekli, ki kell mondanunk, hogy nem tekintjük vezetőnknek, elveszítette bizalmunkat és semmilyen módon nem kívánjuk a továbbiakban segíteni a hatalomba maradását.
Reméljük, hogy felhívásunkhoz minden magyarországi roma csatlakozik és 2018-ban a mi segítségünkkel szabadulhat meg az ország a zsarnokká vált egykori csóró roma gyerektől.
Roma Rom Összefogás Egyesület,
Magyarországi Cigány Demokratikus Szervezet,
Békés-megyei Esélyegyenlőségi és Hagyományőrző Egyesület,
Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület, Nagykanizsa,
Összefogás Magyarországáért Párt / MCF- ÖMP/,
Nádudvari Roma Nemzetiségi Önkormányzat,
Tiszainokai Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Recskéi Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Egerszalók Roma Nemzetiségi Önkormányzat,
Tarnalelesz Roma Nemzetiségi Önkormányzat ,
Bodony Roma Nemzetiségi Önkormányzat,
Ivád Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Korlát Roma Nemzetiségi Önkormányzat
(kormanyvalsag)

Németország keleti nyitása vezethet a kelet-európai konfliktus enyhüléséhez

Németország nem érdekelt az Oroszországgal ápolt kapcsolatok megromlásában, és arra kell tegyen határozott lépéseket, hogy a kétoldalú kapcsolatokat újra helyreállítsa – a Die Linke politikusa szerint.
Wolfgang Gehrcke pénteken Moszkvában tett látogatást, ahol újságíróknak nyilatkozva azt mondta; elsősorban a német kormány felelős a kapcsolatok megromlásáért, és ennek okán Németország kell megtegye az első lépéseket azok helyreállítása terén. Gehrcke szerint a német kormány kellene jelzéseket adjon arra vonatkozóan, hogy nem érdekelt a további feszültségszításban, és az Oroszország elleni szankciók újbóli meghosszabbításának elkerülése egy ilyen megfelelő jelzés lenne.
A baloldali párt korábban is bírálta a német kormányt, amiért Berlin az amerikai külügyi érdek kiszolgálásával hozzájárul a szankciók fenntartásához, és ezzel komoly károkat okoz az exportban érdekelt német vállalkozásoknak. Gehrcke már tavaly októberben javaslatot tett arra, hogy Németország és Oroszország állítson fel közös parlamenti bizottságot, melynek elsődleges feladata lenne, hogy együtt dolgozzanak az oroszellenes szankciók eltörlésén.
A Die Linke azonban nem csak a gazdasági korlátozásokat, de a NATO Oroszország ellen folytatott háborús készülődését is elutasítja. Sahra Wagenknecht tavaly szeptemberben azt mondta, a nyugati vezetők őrületéről tesz tanúbizonyságot, hogy a NATO légierő felfegyverzett gépekkel járőrözik a balti országok légtere felett. A képviselő akkor felszólította a német kormányt, hogy azonnal vonja vissza a Baltikum légterének védelmére küldött német vadászrepülőgépeket, és ne járuljon hozzá a háborús készülődés további fokozásához.
Sahra Wagenknecht az ukrán válság kapcsán is józan álláspontra helyezkedett – az ukrán uniós csatlakozás gondolata kapcsán hangsúlyozta; a nyugat elsősorban azt kell szem előtt tartsa, hogy Ukrajna nagy mértékben megosztott az európai integráció vonatkozásában, és amennyiben a nyugati vezetők tovább erőltetik az ország európai integrációját, azzal nem a tényleges csatlakozást, hanem az ország keleti és nyugati blokk mentén történő kettészakadását idézik elő.
Dr. Alexander Neu, a Die Linke képviselője azonban azt is kijelentette, hogy Berlin túlzó mértékben ragaszkodik az amerikai külpolitikának megfeleléshez, és “jobban félti az amerikaiakkal fennálló viszonyt, mint saját választóinak biztonságát”, emiatt az amerikai kémtevékenység miatt kezdett eljárásoknak sem lesz eredménye; Berlin időhúzásra törekszik, remélvén, hogy a választók elfelejtik az amerikai kémbotrányokat.

http://www.hidfo.ru/2016/04/nemetorszag-keleti-nyitasa-vezethet-a-kelet-europai-konfliktus-enyhulesehez/

A nyugati demokrácia megőrzi vezető szerepét a kivégzések terén

Kína, Irán, Pakisztán és Szaúd-Arábia mellett az Egyesült Államok vezeti a világ kivégzési statisztikáit; 25 év alatt soha nem végeztek ki annyi embert államilag, mint 2015-ben. Mindenkire érvényesek az emberi jogok, – ameddig az amerikai kormány úgy nem dönt, hogy valakiét hatályon kívül helyezi.
Szerdán az Amnesty International közzétette jelentését, miszerint globálisan 54%-kal nőtt a kivégzések száma a tavalyi évhez képest, és 1989. óta 2015-ben végezték ki a legtöbb embert. A jelentés kiadásának napján Pakisztán épp felakasztott három disszidenst, – de a nyugati polgár illúziókat kerget, ha azt gondolja, hogy a tömeges kivégzés csak a harmadik világ béli országok “diktatúráira” jellemző. Az Egyesült Államok – mely az emberi jogokra hivatkozva előszeretettel kritizálja más országok politikáját – ötödik helyezett az évente végrehajtott kivégzések számát tekintve, és tavaly 28 embert ölt meg méreginjekcióval.
A szervezet jelentése szerint a statisztikát Kína, Irán, Pakisztán és Szaúd-Arábia vezeti. Ugyanakkor, az Amnesty International Kínát kritizálva kijelenti, hogy az ország államtitokként kezeli a kivégzések pontos számát, és “elképzelhető”, hogy a kínai hatóságok évente több ezer embert öltek meg. Bár az Egyesült Államok az ötödik helyet foglalja el ezen a listán, a nemzetközi szervezet mégis hozzájárul azon látszat fenntartásához, miszerint a nyugati ország nyilvánosságra hozott statisztikái hitelesebbek a harmadik világ béli országok kivégzésekkel kapcsolatban elérhető adatainál.
A szervezet felrótta a közel-keleti országoknak, hogy ott a hatóságok bírói tárgyalás nélkül zárhatnak be és ölhetnek meg embereket. Ugyanakkor, ebben a tekintetben sem egyértelmű, hogy miért kellene a közel-keleti gyakorlatra másként tekinteni, mint az amerikaira: az Egyesült Államokban számos törvény (pl. Patriot Act) a terrorizmus elleni harc ürügyén felhatalmazza a hatóságokat arra, hogy bárkit pusztán terrorizmus gyanújára hivatkozva letartóztassanak, bármennyi ideig előzetes letartóztatásban tartsanak, börtönbe zárjanak, illetve kivégezzenek. A Nobel-békedíjas Barack Obama nevéhez köthető az a törvény, ami lehetővé teszi, hogy bárkit tárgyalás nélkül a végtelenségig előzetes letartóztatásban tarthassanak. Az emberi jogok zászlóshajója emellett a fogvatartott és kivégzett emberek faj hovatartozását is nyilvántartja, ami az éves összesítésben szintén feltüntetésre kerül.
http://www.hidfo.ru/2016/04/a-nyugati-demokracia-megorzi-vezeto-szerepet-a-kivegzesek-teren/

Népszavazással kell dönteni az Európai Unió fontosabb ügyeiről

Szergej Nariskin, az orosz parlament alsóházának elnöke a Hollandiában tartott népszavazás kapcsán azt mondta; sajnálatos, hogy kizárólag ebben az egy országban adtak a törvények lehetőséget arra, hogy az emberek saját maguk döntsenek az Európai Unió fontosabb ügyeiről.
Nariskin csütörtökön egy nyilatkozatában kijelentette, hogy az Európai Unió más országai is kellene kövessék a holland példát abban a tekintetben, hogy népszavazásokkal hozzanak döntéseket a fontosabb uniós ügyekről. “Sajnálatos, hogy a helyi törvények egyedül Hollandiában tették lehetővé, hogy az emberek egy fontos külpolitikai kérdésben véleményt nyilvánítsanak. A referendum eredményei tisztán mutatják, mit gondol egy átlagos állampolgár Ukrajna európai integrációjának felgyorsításáról.”
Szerdán Hollandia lakossága népszavazással döntött az Európai Unió és Ukrajna közt már hónapokkal ezelőtt érvénybe léptetett társulási egyezmény elutasításáról. 32,2%-os részvételi arány mellett a választók 61,1%-a nemmel szavazott az egyezményre. Az Európai Unió 28 tagállamából 27-ben fel sem merült annak lehetősége, hogy az emberek véleményt nyilváníthassanak az unió gazdasági erőviszonyait alapjaiban átrendező megállapodásról. Hollandia az egyetlen ország, ami még nem ratifikálta a társulási egyezményt, az EU más tagállamai ezt megtették anélkül, hogy választóikat megkérdezték volna.
Hollandiában közel félmillió ember írt alá egy petíciót, amiben követelte a demokratikus döntéshozatalt, emiatt került sor a – nem ügydöntő – népszavazás kiírására. Az atlantista politikusok az ellenség aknamunkájaként értelmezték, hogy az emberek szavazni akartak egy olyan kérdéskörben, amiről ők nem akarták kikérni a lakosság véleményét. Brüsszel szerint vannak “jó” és “rossz” népszavazások: “jó” népszavazás, amikor az emberek megszavazzák az “euroatlanti integráció” tovább mélyítését, a szabadságjogok feladását. “Rossz” népszavazás, amikor az emberek egy olyan ügyet kezdenek támogatni, ami az Európai Uniót irányító ideológiai kisebbség terveivel össze nem egyeztethető.
http://www.hidfo.ru/2016/04/nepszavazassal-kell-donteni-az-europai-unio-fontosabb-ugyeirol/