2015. január 22., csütörtök

Magyarország már nem sokáig lesz az Európai Unió tagállama

A Kreml sajtószolgálata bejelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő február 17-én érkezik Budapestre, a magyar kormányfő Moszkvában tett tavaly januári látogatására válaszként. Az orosz állami sajtó kiemelte azt a tényt, hogy Magyarország fokozottan törekszik az Oroszországgal folytatott szorosabb együttműködésre, és ezt többségében a közvélemény is támogatja. A Ria Novosztyi hírügynökség szerint Vlagyimir Putyin budapesti látogatása alatt több, a két ország kapcsolata szempontjából jelentős együttműködés is születhet, melyek összhangban állnak majd a nemzetközi jogi normákkal és az Európai Unió szabályozásaival is.
Ugyanakkor Kirill Koktis, a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézete politikaelmélet tanszékének docense felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország csak addig lesz az Európai Unió tagállama, ameddig a kelet-európai országok el nem jutnak arra a pontra, hogy az uniós tagság térségi viszonylatban elkezd több veszteséget jelenteni, mint profitot. A politikai elemző szerint az Európai Unió tagság egy olyan tényező, ami a tagállamok számára annyit jelent, hogy büszkék lehetnek tagsági státuszukra, ugyanakkor egyértelműen ráfizetéses, és komoly gazdasági katasztrófákat okozott a kelet-európai országokban, melyek így egyre bizalmatlanabbul tekintenek az uniós kezdeményezésekre.
Az elemző szerint Oroszország törekedni fog arra, hogy Magyarország számára jövedelmező legyen a szorosabbra fűzött kapcsolat, hogy így mentesíthessék a magyar gazdaságot az uniós tagság káros hatásai alól. Mindez összhangban áll Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentéseivel, miszerint "új típusú külpolitikát kell folytatni, amiben kizárólag a gazdasági érdekek érvényesülnek".


http://www.hidfo.net.ru/2015/01/22/magyarorszag-mar-nem-sokaig-lesz-az-europai-unio-tagallama

Éhen halt egy ember Felcsúton, ott ahol milliárdokból épített futballstadionról szólnak a hírek, ám az éhen pusztult ember halálát nem említették a hírek…

Halász Valéria egyedül élt Felcsút közepében, sem pénze, sem élelme nem volt már, így éhen veszett a szerencsétlen ember. Nyilván lelki segítségre szorult volna a magányos ember Felcsúton ám ki törődik az EMBERREL ezen a vidéken?
Talán a környék vezető lapja a Fejér megyei újság? Bár sokmindenről ír a Fejér Megyei Hírlap, Felcsút környékének megyei lapja, ám sokan észrevették már hogy arra érdemes inkább figyelni ami a Fejér Megyei Hírlap híreiből gondosan kimarad.
Hiányzott például e fideszbarát újság hiradásából a Göböl pusztai juhászt halálhírét közlő híradásból, a halálos gázoló kettős állampolgárra utaló minden adat, Váradi András halálos gázolásának idopontja ugyan szerpelt benne, ám a valóságos időpontól gondosan eltolva. Persze nem járhat mindennek utánna az Elekes András vezete újság szerkesztősége, és még szerencse hogy a facebook oldalait ők is olvassák, és így amikor már kezdett ilyesztő méreteket ölteni a facebookon a felháborodás a Váradi András ügyének eltusolására bedobott hír miatt – hogy már elhugyt a Göböl pusztai juhászt halálra gázoló – akkor a Fejér Megyei hírlap hirtelen jól értesült lett, és hamarjában megírta hogy él és virul Váradi András halálos gázolója Ausztriában.
Még szerencse hogy a szerkesztőség tudta hogy kit és hol kell keresni, és a hirtelen feltámadt Ausztriában háborítatlanul élő gázolóval telefonon sikerült értekezni, bár a neve és minden egyéb érdemleges dolog róla ismét kimaradt a hiradból.
Persze írt másról a Felcsút körzetében is olvasott újság, írt a Fejér Megyei Hírlap a Bodméri Balogh istván református egyház gondnokról talán többször is, terjedelmes szép cikket, hogy a Balogh István milyen sokat tesz az emberekért, hogy ő milyen jó ember – ám arról elfelejtette tájékoztatni az olvasóit a megye vezető lapja, hogy Balogh István az abberált hajlamaitól hajtva időnként lebuzizza az iskolából hazafelé tartó gyerekeket, baltával támad a kulturház békés táncmulatságán fiatal emberekre, és azt sem verte nagydobra a megyei újság amikor Balogh István tömeges sirgyalázó temetői hirdetései miatt a tv.2 műsorához fordultak a felháborodott hozzátartozók.
Esetleg írhatna egyszer arról is a Fejér Megyei Hírlap, hogy hogyan lehetséges az hogy Balogh István már Bodméri polgármesterként véresre verte a könyvelőnőjét fényes nappal a Bodméri templom előtt, és e bűntette miatt is elkerülte bicskei rendőrők és Felcsúti kapcsolatai segítségével a törvény üldözését.
Persze a legutóbb történt felháborító estről is beszámolt a Fejér megyei újság, amikor valakik megütötték Száron a rendőrt, és ezért a rendőrök egyikőjűket meg is lőtték. Ám az a szerkesztőség amely rögtön megtudta találni a Göböl pusztai juhászt halálos gázolóját külföldön amikor az a fideszes hatalomnak arra volt szüksége, a Felcsúthoz közeli Száron már nem tudta kideríteni hogy a rendőrverés úgy jött össze hogy egy békés erdei kiránduló családba belekötött, majd rendőrt küldött egy Alcsútdobozi vadász, mert azok énekeltek az erdőben.
A bicskei rendőrők meg tovább folytatták a békés emberek molesztalását, és miután azok végképp kijöttek a béketűresből, és a rendőrt pofonverték, a rendőrök többször belelőttek a már földön fekvő fegyvertelen emberbe.
Még szerencse hogy a facebook böngészésére azért futja a szerkesztőség idejeből, így aztán amikor a facebook olvasói között is kezdett téma lenni hogy hogyan is volt a rendőri lövöldözés Felcsút környékén, akkor a Fejér Megyei Hírlap is gyorsan reagált, és már bővebben írt a Szári rendőrveréses esetről, persze gondosan ügyelve arra hogy az olvasói előtt a békés erdei kirándulók holmi alkoholizálló vandál banda képében tetszelegjenek.
Nyilvan sok ember hallott már a független és pártatlan újságírásról, azok közül is akiket rendszeresen felhívnak a Fejér Megyei Hírlaptól hogy fizessenek elő a lapjukra. Talán nem kellene az embereket folyton telefonon molesztálni a lap vásárlása miatt, ha az emberek életében történt dolgokról hitelesen írna a Fejér megyei újság.
Itt van például témának az hogy Felcsúton ahol a fideszes milliárdos Mészáros Lőrinc a polgármester, éhenhalt egy ember a közelmúltban. Vajon hogyan lehet az hogy magyarországon még a sintértelepen tartott kóbor kutyák is kapnak élelmet, és Felcsúton ahol milliárdokat költöttek arra hogy futballstadiont építsenek, ott egy szerencsétlen ember éhen pusztult, mert ő még annyi élelmet sem érdemelt meg a fideszes fővárosban amennyi Magyarországon még egy kóbor kutyát is megillet…
———————————
Tisztelt Fejér Megyei Hírlap, tisztelt Elekes András Főszerkesztő!
> elekes.andras@fmh.plt.hu
A fenti írást amely a facebook oldalain is olvasható küldöm a Fejér Megye Hirlap szerkesztősége részére, hiszen az eset hogy Felcsúton a milliárdos költségből épült Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia közelében éhenhalt egy ember, az nyilvánvalóan a közveleményre is tartozó eset, hiszen rávilágít a nagymértékű társadalmi igazságtalanságokra amelyek a lapjuk olvasói megyéjében történnek.
Az éhhalált halt Halász Valéria felcsúti lakos temetéséről a Felcsúti önkormányzat gondoskodott, így nyilván Meszáros Lőrinc Felcsúti Polgármester tájékoztatást tud adni a töténtekről a szerkesztőség számára.
Azt ugyan nem tudhatom hogy Halász Valéria a tragédiája után több figyelmet fog érdemelni az önök részéről mint amennyit életében Felcsút vezetőitől kapott, de a magam részéről fejet hajtok az elhunyt emléke előtt, Halász Valéria nyugodjon békében…
Bodmér. 2015. Január. 22. Hajnáczki Csaba
(Forrás: Fb)

Amerika ránk szabadította a civiljeit

A CNN jelentése szerint az Egyesült Államok minden, Európában működtetett katonai létesítményében rendkívüli biztonsági intézkedéseket hoz, az ISIS Takfiri terrortámadásaira és állítólagos fenyegetésekre hivatkozva. Az intézkedést Philip Breedlove, az USA európai parancsnokságának vezetője rendelte el.
A CNN Gregory Hicks szóvivőre hivatkozik, elmondása szerint ez összesen 90 ezer fős személyi gárdát - ebből 67 ezer fő katonai személyzetet - érint. Az intézkedések közt van a biztonsági ellenőrzések fokozása az amerikai bázisok környékén, beleértve személyek igazoltatását és autók átvizsgálását is, valamint betilthatnak bizonyos tevékenységeket az amerikai katonai létesítmények környékén. Emellett utasítják a személyzetet, hogy ne hordjanak egyenruhát, amikor szolgálaton kívül vannak. Tehát 67 ezer amerikai katona jelenik meg civilként európai országokban. Mindez nem sok jót jelent az európai kormányokra nézve, tekintve, hogy a legitim ukrán kormányt civilként működő amerikai zsoldosok távolították el.
A Charlie Hebdoban történteknek igen sok következménye van az európai politikára; nem árt odafigyelni, hogy az úgynevezett civil tüntetéseken megjelentek beszélnek-e magyarul, vagy amerikai katonák is kinéznek kormányellenes megmozdulásokra. Ha az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője kimehetett civilként a Fidesz-székház ostromát személyesen megtekinteni, amerikai katonák is kinézhetnek a tüntetésekre egy-egy jó verekedés reményében. Tíz éve vagyunk az Európai Unió tagjai, áruk, tőke, személyek szabadon mozognak. Immár civil ruhában, 67 ezren.
Hídfő.net.ru | Amerikai katona

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/22/amerika-rank-szabaditotta-civiljeit

Donbassz ma! Kijevben már Ilovajszk II.-t rebegnek!

Mai donbasszi összefoglalónkat kezdjük két igen fontos nem harctéri hírrel. A ma reggeli donyecki mészárlás MEGRENDELŐI ügyében nyomozást rendelt el az Orosz Föderáció Főügyészsge.
GYANÚSÍTOTTKÉNT van megnevezve Arszenyij Jacenyjuk, Maradék-Ukrajna miniszterelnökévé kinevezett vérszomjas fenevad.
A másik hír: az EBESZ semmiféle orosz haderőt vagy haditechnikai felvonulást az orosz-donbasszi határnál nem észlel! Ezt ma írásba is adták.
75
A Donbassz északi-Luhanszk-régióbeli-területein zajló műveletekről az LNR-DNR erőinek közös nyilatkozata szerint a térségben átfogó offenzívát indítottak a két Népköztársaság fegyveres erői a megszállók ellen!
A harci cselekményeket illetően: Gorlovkában rettenetes a helyzet. A valcmanisták ma már kizárólag “Uragan”-rakétavetőkkel lőtték a várost. Ahol ráadásul sajátságos probléma lépett fel. Nyugdíjfizetési nap van. A milicia figyelmeztette az embereket, hogy ne járkáljanak a bankautomatákhoz-minden hiába! Valószinűsithetően legalább három tucatnyi helyi lakost gyilkoltak meg Valcman pribékjei. Nehezíti a mentők és a tűzoltók dolgát, hogy annak a kérésnek sem tettek eleget a város lakói, hogy a tömbházak kapuzárjainak kódjait oldják fel, megkönnyítendő a bejutást. Ezt sem tették meg. Sok helyre még ha időben érkeznek is a mentők vagy a tűzoltók, előbb be kell robbantani a főbejárati ajtókat. (Ha valaki ismeri ezeket…! Hát ezek olyanok, mint a szegedi “Csillag” kapuja)
Gyjebalcsevo katlanjának fölszámolására a jelek szerint elszánta magát a milicia. (Мироновк)Mironovkából és (Горловкa)Gorlovka mellől “Grad”-ütegekkel sorozták egész nap a bezárt bérgyilkoshordát, amelynek nincs kivezető menekülési útvonala. Iszonyatos pusztulás vár az ottani latrokra. És elsősorban is nem a népköztársaságiak miatt! Erősen működnek ugyanis a jobbszektoros büntetőkülönítmények. A Nemzeti Gárda lehallgatott rádióforgalmazásából kiderült, hogy ezek a fasiszta bűnözők több nemzeti gárdistával végeztek ma hajnal óta, mint a népköztársasági tűzcsapások. Nem egy helyen a gárdisták felvették velük a harcot. Úgyhogy aprítják egymást rendesen. Kijevben Ilovajszk II. lehetőségéről beszélnek.
Donyeck viszonylag nyugodt, bár Avgyejevkából időnként kilőnek a valcmanista martalócok a városra egy-egy sorozatot, de mindenki a reggeli mészárlást emlegeti.
A donyecki reptéren a “tisztogatók” újabb és újabb tárolóhelyekre bukkannak. Egymás hegyén-hátán hevernek a latorhullák. Ma legalább kétszázra leltek, de csak azokat számolják, amelyeket éppen elszállítanak.
hull1
hull2
hull3
hull4

Peszkiben rend van, de Avgyejevka déli részeiben heves harcok dúltak egész nap. (Димитров9Dimitrovból helyi lakosok jelezték késő délután a népköztársaságiaknak, hogy igen komoly latorerősítés halad Peszki irányába. Tankok, BTR-ek, és egyéb páncélostechnika.
mez
Mariupol lakosságát felszólították a népköztársaságiak, hogy vonuljanak óvóhelyekre, vagy biztonságos fedezékbe. A város már északi irányból is le van kerítve, és a belőhetőség miatt megközelíthetetlen már nyugati irányból is. Csak a tenger felől lehetzséges a megközelítés, bár az sem biztonságos. Ma már a népköztársaságiak három alkalommal is ízelítőt adtak Mariupol pribékjeinek a hogyan továbbról.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/22/donbassz-ma-kijevben-mar-ilovajszk-ii-t-rebegnek/

Snowden: a tömeges megfigyelés nem állítja meg a terrorizmust

Az NSA megfigyelési botrányát kirobbantó Edward Snowden megerősítette kétségeit a széleskörű lehallgatások eredményeivel kapcsolatban, – példaként a párizsi támadásokat felhozva.
Edward_Snowden„Franciaország tavaly fogadta el egész Európának, – a magánszférába egyik leginkább betörő, legdrágább megfigyelési törvényeit, és az nem állította meg a támadásokat.” – mondta Snowden a holland NOS televízió által szerdán sugárzott interjúban. „Ez konzisztens azzal, amit minden más országban is láthattunk.”
A tömeges megfigyelés egyetlen támadást sem állított meg az Egyesült Államokban, mondta. „Nem állította meg a londoni vagy a spanyolországi támadásokat, és Bostonban sem állította meg a támadásokat.”
Snowden 2013 júniusában került a nemzetközi figyelem középpontjába, miután több ezer titkos dokumentumot hozott nyilvánosságra, amit az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynökségének (NSA) szerződéses munkatársaként szerzett meg. Snowdent az Egyesült Államokban kémkedéssel vádolják, és 2013 augusztusában Oroszország menedékjogot biztosított neki.
Xinhua – CRI

Puskov: Obama összetéveszthette Oroszországot Ukrajnával


Hídfő.net.ru | Alekszej Puskov
Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője szerint az amerikai elnök valószínűleg összetéveszthette Oroszországot Ukrajnával, amikor azt találta mondani, hogy az orosz gazdaság romokban hever.
Barack Obama amerikai elnök kedden mondta el évértékelő beszédét, amiben az amerikai szenátus előtt beszélve kijelentette, hogy a nyugati szankcióknak köszönhetően "romokban hever" az orosz gazdaság. Ez a leírás azonban sokkal inkább ráillik a szomszédos Ukrajnára, ahol a politikai válság mostanra államcsőd közeli helyzetet idézett elő, ami energetikai válsággal és a megélhetési viszonyok drasztikus romlásával társul. Arszenij Jacenjuk ukrán kormányfő szerint 2015-ben az ország legnagyobb kihívása a túlélés, ami igen nehéz lesz "bizonyos társadalmi problémák miatt". A hatóságok újabb külföldi hiteleket vesznek fel, miközben Ukrajna jelenleg is 6,5 milliárd dollárt kell visszafizessen külföldi hitelezőknek.
1999-ben George W. Bush első kampányában összekeverte Szlovákiát Szlovéniával. 2007-ben Bush a Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés csúcstalálkozóján pedig Ausztráliát Ausztriával keverte össze.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/22/puskov-obama-osszeteveszthette-oroszorszagot-ukrajnaval

Kik szervezik Vlagyimir Putyin elleni tüntetést?

Facebook tüntetés
https://www.facebook.com/events/1516327451976724/?ref_newsfeed_story_type=regular&pnref=story

Humán platform (!!!HP!!!)
http://humanplatform.hu/mi-a-hp/

http://hvg.hu/cimke/Hum%C3%A1n_Platform

Krétakör Alapítvány
http://kretakor.eu/kretakor/

http://www.hir24.hu/belfold/2014/09/11/a-kretakor-alapitvanyhoz-is-kiszallnak-a-rendorok/

Norvég Civil Támogatási Alap
https://norvegcivilalap.hu/hu/tamogatott

Open Society Foundations
http://www.opensocietyfoundations.org/about

http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/tamadas-amerikai-penzen-1266282


www.drteny.com/files/21/0000000121.png

www.drteny.com/files/22/0000000122.png


Na, ki a "Soros"? Kérem a következőt!
http://www.soros.hu/index6fe.htm

http://www.soros.hu/indexcf5.htm?w=11

http://www.drteny.com/elemzes/soros-gyorgy-penzebol-nyomulnak-a-baloldali-civilek/75

http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/soros-gyorgy-ismet-a-hatterben-1259199


shoebat.com/wp-content/uploads/2014/10/102106832-492559195.530x298.jpg


Erre igyunk! Nazdarovje!
www.granddesignexposed.com/george/68010provinces.jpg

Jezsuita háború Oroszország, Ukrajna és a világ ellen
http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=8630

Szélsőbaloldali, aki hírt ad a fagyhalálról?

Leszélsőbaloldalizta az Index hírportál a tömeges fagyhalálról adatokat szolgáltató Magyar Szociális Fórumot kedden, és kétségbe vonta, hogy Magyarországon valóban kilencvenen fagytak volna meg tavaly október eleje és idén január 19. között – állapította meg az érintett emberjogi szervezet szerdán kiadott közleményében.
Az MSZF sajnálatának adott hangot amiatt, hogy az Index az MSZF kérése ellenére sem korrigálta minősítő megjegyzését, és olyan állítást is tulajdonított a Szociális Fórumnak a hírforrást illetően, amilyent a civil szervezet nem tett. Ezen kívül azt írta, hogy két és fél hónap alatt haltak meg kilencvenen, jóllehet október eleje és január 19. között három és fél hónap telt el.
Az MSZF feltette a kérdést a hírportálnak: miért tekinti szélsőbaloldaliságnak a szociális érzékenységet, és a kiállást az emberélet védelmében? Mi előnye származik az Indexnek abból, hogy kétségbe vonja a tömeges fagyhalál tényét, melyről a Magyar Szociális Fórumon kívül senki más nem ad hírt Magyarországon, jóllehet az állami források mindenki rendelkezésére állnak?

https://balrad.wordpress.com/2015/01/22/szelsobaloldali-aki-hirt-ad-a-fagyhalalrol/

A magyar Kultúra Napja

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra minden magyarnak, bárhol is éljen a nagyvilágban, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk, megőrizzük és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket méltón őseinkhez az utódoknak - ahogy mi is kaptuk, hogy most szellemben és jellemben jelen lehessünk teljes nemzeti valónkban.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.



Az állításokkal ellentétben Magyar himnusz ezelőtt is volt vallási énekekből eredően. A reformátusoknál a "Tebenned bíztunk elejétől fogva" 90. Zsoltár töltötte be ezt a szerepet, míg a katolikus magyarok néphimnusza a "Boldogasszony Anyánk" és az "Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga" kezdetű ének szolgált vészterhes idők kollektív enyhítésére. Ezeken kívül még létezik nemzettestünk részeként a közismert Székely-himnusz és a Kárpát-medence legkeletibb részén Csángó-himnusz is.  A kommunista idők Rákosija kísérletet tett arra, hogy megváltoztassa egy "szocialista" identitású himnuszra nemzeti imádságunkat. Erre Illyés Gyulát, mint szövegalkotót és Kodály Zoltánt, mint zeneszerzőt kérte fel. Erre Kodály azt válaszolta, hogy "Minek nekünk új? Jó a régi Himnusz is". A bolsevik rezsim emberei nem mertek hozzányúlni a nagy népszerűségnek örvendő Kodályhoz és így lekerült a változtatás ténye a kommunista pártnapirendről. Helyette orosz népdalok lettek magyarítva és intarnacionálissá téve, amit persze megköveteltek az ünnepségek alkalmával a Himnusz eléneklése mellett. Mintegy mellékvágányra szorítva annak valós nemzetmegtartó tartalmát.

Várhegyi Kálmán

A DK szerint a kormány bocsánatot kell kérjen Fenevadtól

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke azt várja az Orbán-kormánytól, hogy az Európai Parlament egy bizottsági meghallgatásán a miniszterelnök "kérjen elnézést az európai értékekkel ellentétes kijelentéseiért, a kormány emberi jogokat sértő lépéseiért, és határolódjon el az illiberális demokrácia fantazmagóriájától". A DK szerint ezzel a kormány "csökkenteni tudná azokat a károkat, amelyeket a magyar embereknek okozott".
A radikális atlantista párt fantazmagóriájában az Európai Parlamentnek köze van a magyar emberekhez és az európai értékekhez.
Hídfő.net.ru | Niedermüller Péter
Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága január 22-én rendez meghallgatást, ahol a kormányt számon kérnék az "emberi jogok magyarországi helyzetéről". A bizottsági ülésen Magyarországon külföldi támogatásból működő álcivil szervezetek fognak nyilatkozni "a Magyarországon kialakult helyzetről". Tehát politikailag korrekt megfogalmazásban annak kapcsán fognak reklamálni, hogy a kormány ellehetetleníti bizonyos országok - idegen ügynökként működő - magyarországi civiljeit.
A bizottsági meghallgatáson többek között a norvégok és amerikaiak civiljei vesznek részt; az Ökotárs Alapítvány vezetője fog reklamációt előadni, amit az Amnesty International képviselője fog védelmébe venni. A Fidesz civiljeit képviselő Civil Összefogás Fórum a meghívás ellenére nem vesz részt a meghallgatáson.
A Demokratikus Koalíció radikális atlantista párt, ami azt jelenti, hogy a magyar kormány jogköreit az Európai Unió hatóságainak akarja átadni, és támogatja az Európai Egyesült Államok megalapítását, vagyis a magyar államiság hivatalos megszüntetését. A radikális atlantisták általános propagandairánya és kampánystratégiája, hogy a magyarországi problémákat az Európai Parlamentben akarják megoldani, vagyis a belügyeket idegen hatóságok bevonásával akarják rendezni.
A Demokratikus Koalíció nevű párt szélsőséges megnyilvánulása annak az atlantizmusnak, ami 25 éve monopolhelyzetben van Magyarországon. A radikális atlantisták szeptemberben bejelentették, hogy ideológiai kontrollt adnának Brüsszel kezébe: szerintük Brüsszelnek ellenőriznie kell, hogy a magyar kormány lépései megfelelnek-e a francia szabadkőművesek által több mint 300 éve megfogalmazott, elmaradott ideológiának, és ha a kormány lépése azzal össze nem egyeztethető, akkor az uniós hatóságoknak azt szankcionálnia kell.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/22/dk-szerint-kormany-bocsanatot-kell-kerjen-brusszeltol

Márciustól beindul a honi magyarság megfelező ritkítóakciója!

Márciustól megszűnik a méltányossági ápolási díj: az, aki ezek után otthon ápolja valamelyik családtagját, és alanyi juttatásra nem jogosult, nemhogy egy fillér támogatást nem kap, de az ápolással töltött évek sem számítanak majd bele a szolgálati időbe a nyugdíj meghatározásánál, és még a saját egészségbiztosítását is fizetnie kell. Mivel a változás többféle betegségcsoportban viszonylag kevés embert érint, és az igények is az önkormányzatoknál jelentkeztek, a kormánynak nem kell hangos ellenállással számolnia.
Ági édesapja enyhe demenciában szenved. Az állapota nem súlyos, de már folyamatos felügyeletet igényel. Ha jó napja van, akkor egyedül felöltözik, és megmelegíti magának az ételt, de ez egyik percről a másikra változik. Egyszer csak elfelejti elzárni a gázt, elindul otthonról papucsban és egy szál alsónadrágban télvíz idején. Ráadásul cukorbeteg, a vércukrát naponta négyszer kell ellenőrizni és ez alapján beadni neki az inzulinját. Ezt ő már egyedül nem képes megcsinálni.
demen
„A betegsége kezdetén elég volt időnként rátelefonálni, cetliket kirakni a lakásba – meséli Ági. – Ma már, ha rosszabb napja van, hiába cseng a telefon, nem tudja, mit is kéne vele csinálni. Egy darabig saját zsebből fizettünk ápolót, aki napi két órát volt vele, amíg én dolgoztam. Aztán ez kevés lett, viszont ennél többet nem tudtunk finanszírozni, így végül úgy döntöttünk a férjemmel, hogy én feladom a munkám és ápolom, amíg bírom.” Ági tehát 50 évesen otthagyta munkahelyét és 24 órás készenlétben ápolja édesapját. „Mivel apu tud mozogni, egyelőre szobatiszta, az alanyi ápolási díjra nem vagyunk jogosultak, így az önkormányzattól kértünk méltányossági ápolási díjat, amit megkaptunk. Ennek összege valamivel több, mint 23 ezer forint, nem sok, de legalább ez az időszak is beszámít szolgálati időként a nyugdíjba, illetve az egészségbiztosításom is rendben van így.”
Márciustól azonban az önkormányzatok által adható méltányossági ápolási díj megszűnik, így Ági egy fillért sem kap majd azért, mert hozzátartozóját ápolja. Sőt, mivel ezzel együtt az egészségbiztosításuk is megszűnik, köteles lesz egészségügyi szolgáltatási díjat fizetni, amelynek jelenlegi összege 6810 forint havonta. „Ezt eddig sem a pénzért csinálta az ember, de azért valami segítséget jelentett. Nekem fontos, hogy ebben az időszakban együtt lehessek az apámmal, ami a jobb napokon nagyon jó, de egyre kevesebb ilyen nap van. Amíg bírom fizikailag, addig csinálom, még akkor is, ha nekem kell érte fizetnem” – mondja Ági.
A méltányossági megszűnésével a tb is elveszik
Magyarországon nagyjából 10 ezer lehet azoknak a száma, akik méltányossági ápolási díjat kaptak az önkormányzatuktól. A szociális törvény szerint alanyi jogon az jogosult ápolási díjra, aki súlyosan fogyatékost – tekintet nélkül az életkorra – vagy tartósan beteg gyermeket ápol. Fogyatékosnak a jelenlegi szabályok szerint a különböző érzékszervi fogyatékosok, a mozgáskorlátozottak, autisták, értelmi fogyatékosok számítanak. Ezen felül az állapottól függően számít valaki súlyosan fogyatékosnak, illetve szintén ebbe a kategóriába tartoznak az olyan kromoszóma-betegségben szenvedők, akik önálló életvitelre képtelenek.
Ugyanakkor számos beteg, illetve betegség nem tartozik ebbe a kategóriába, akkor sem, ha a beteg önálló életvitelre nem alkalmas. Ilyenek lehetnek például egyes pszichiátriai betegek, enyhébb fokú demenciában szenvedők, de akár egy végstádiumban szenvedő rákos beteg is. Bár az ápolási díjat sokan hajlamosak szociális kérdésként kezelni, itt mégis arról van szó, hogy a hozzátartozók kvázi állami feladatot vállalnak át, hiszen a súlyos beteg hozzátartozójukat 24 órában gondozzák. Az ápolást végző maximum négy órában dolgozhat mellette, vagyis az ápolás a „főfoglalkozása”. Az alanyi jogon járó ápolási díj összege 29 500 forint havonta, illetve fokozott ápolást igénylőknél emelt összeg jár, ami jelenleg 44 250 forint.
ápol
Vagyis hiába vállalja valaki, hogy súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg rokonát főállásban ápolja és így nem az amúgy is zsúfolt intézményrendszert terheli, még a minimálbér összegét sem kapja meg havonta. Csak a példa kedvéért: ha ugyanez az ember magánzóként vállalna napi 8 órában házi ápolást, havonta minimum150 ezer forintot keresne. Még rosszabb helyzetben vannak, akik alanyi jogon nem kaphattak ápolási díjat. Ők eddig a helyi önkormányzattól kérhettek méltányossági ápolási díjat, amelynek összege 23 600 forint volt. Mivel a méltányossági ápolási díj eddig is csak adható volt, így az önkormányzatok hatáskörébe tartozott, hogy adott településen kaphat-e valaki méltányossági ápolási díjat, és ha igen, kicsoda.
A szociális segély is elveszhet
Éva édesanyját ápolja már évek óta, mint elmondta, náluk az önkormányzat nem adott senkinek méltányossági ápolási díjat, helyette rendszeres szociális segélyben részesültek. „Ennek összege egyébként magasabb volt, mint az ápolási díj, viszont így az ápolással töltött évek nem számítanak szolgálati időnek.” A rendszeres szociális segélyt eddig az állam adta, márciustól ez kikerül a kötelező ellátások közül, ezt követően az önkormányzatok döntenek arról, hogy a rászorulók kapnak-e szociális segélyt, aminek a neve is megváltozik, így a jövőben aktív korúak ellátása vagy rendkívüli települési támogatás néven kérhetnek segítséget a rászorulók. Mivel a feladathoz pluszforrás nem jár, így várhatóan a szegényebb önkormányzatok nem tudják majd a rászorultak támogatását megoldani.
„Február végéig kapjuk a szociális segélyt – mondja Éva. – Hogy utána mi lesz, fogalmam nincs, de lehet, hogy ezt már anyu nem is éli meg, mert most már nagyon beteg. Nekem lassan 10 évem ment rá az ápolásra, amit nem bánok, de közel 50 évesen amúgy is nehéz lenne újra munkát találnom. Felénk alig van álláslehetőség, az emberek többsége munkanélküli, közmunkára jár, illetve idénymunkában dolgozik. Remélem, egy kapa majd jut nekem is.”
Mivel a méltányossági ápolási díj adhatóságát minden önkormányzat maga szabályozhatta, nincsenek pontos adatok, hogy pontosan hányan és kik vették igénybe ezt a támogatást. Az egyetlen adat, amit találtunk, azt mutatja, hogy 2012-ben 10 ezer érintettet számoltak. Azt viszont végképp nem tudni, hogy milyen betegségcsoportokat érinthet ez a változás nagy számban. Több betegszervezetet is megkerestünk, de pontos adatai senkinek sem voltak. Azon azért meglepődtünk, hogy érdekvédelmi szervezetként volt köztük olyan, amely most hallott először a méltányossági ápolási díj létezéséről, illetve megszüntetéséről. Azt gyaníthatjuk, hogy leginkább bizonyos pszichiátriai betegségben szenvedők családjai lehetnek azok, akik rosszul járnak, rájuk ugyanis nem vonatkozik a fogyatékos törvény: így például akkor sem kaphatnak fogyatékossági támogatást, ha az állapotuk miatt önálló életvitelre alkalmatlanok.
Szintén nagyobb számban lehetnek érintettek az olyan közvetlen családtagok, ahol idős demens beteg van, aki más krónikus betegséggel – magas vérnyomás, cukorbetegség – is küzd. Mivel az egyes települési önkormányzatoknál viszonylag kis számban vannak ilyen emberek, az állam gyakorlatilag lemondott a velük kapcsolatos felelősségéről. Ahogy egy általunk megkérdezett háziorvos elmondta, nagyon úgy néz ki, ahogy ezt a rendszer eddig is nagyjából egyéni szociális problémaként kezelte, miközben mindenki tisztában volt vele, hogy mekkora igazságtalanságról van szó, most még így fog történni.
A házi segítségnyújtás igénybevételét is nehezítették
Durván megemelte az Emmi a házi segítségnyújtásra való jogosultság rászorultsági küszöbét a vonatkozó pontszámítás átkalibrálásával, számolt be róla az Index egy hete. A múlt szerdai Magyar Közlönyben kihirdetett változás szerint a jövőben nagyon sokan eleshetnek attól a lehetőségtől, hogy az otthonukba kijárjon valaki, aki segít a mindennapokban boldogulni, például gyógyszert adagolni, bevásárolni vagy mosakodni. A változás a leendő rászorultakat érinti, a meglévő jogosultságok érvényben maradnak: 2013-ban 131 791 ember részesült Magyarországon házi segítségnyújtásban, ami a 65 évesnél idősebb korosztály nagyjából 10 százaléka.
(Molnár Barbara)

Mire kell ennyi pénz a Gazpromnak? Újabb hitelt vettek fel

33.media.tumblr.com/7ac3ba4baf30160ee43f00f319e00d74/tumblr_nijw3p2UDg1rc7lcoo1_400.gif
Az orosz Gazprom 350 millió eurós hitelszerződést kötött az olasz Intesa Sanpaolo Csoporttal.

A Gazprom december elején egy másik olasz bankkal, az Unicredittel írt alá 390 millió eurós hitelmegállapodást.

Az orosz cég közleménye szerint a hitelszerződés az olasz hitelintézetekkel és egész Európával meglévő együttműködése bővítése szempontjából is különösen fontos. A Gazprom nem közölt részleteket a kölcsönszerződésekről és azok feltételeiről sem decemberben, sem most.

Korábban orosz elemzők arra hívták fel a figyelmet, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankciók miatt a Gazprom csak drágán juthat kölcsönhöz külföldön.

MTI

Kárpátaljai mozgósítás: a behívók elindultak, helyi beszámolók

Nagy a nyüzsgés az Ungvári Egyesített Hadkiegészítőben. A járásból és a megyeszékhelyről érkező gyermekarcú és őszülő halántékú férfiak serege vár arra, hogy átessen az orvosi vizsgán.

– A mi vonalunkon a mozgósításra érkezők esnek át alapos vizsgálaton. Eddig 60 fő került be a névsorba. A másik oldalon viszont az 1998-as születésű fiúk egészségi állapotát ellenőrzik a kollégák – mondja Ivanna Bora, a mozgósítottakkal foglalkozó bizottság titkára.

A titkár asztalánál a mustrán átesett tartalékosok lajstroma készül. Csupa meglett korú, ritkuló hajú, pocakos férfi kézjegyével igazolja, hogy ott járt. Az ungvári Mihajlo tűnik a legfiatalabbnak.

– Harminckét éves vagyok – mondja. – Tegnap kaptam kézhez a behívót. Most itt vagyok. Sorkatonaként az összekötőknél szolgáltam, értek a különféle kommunikációs berendezésekhez. Gondolom, tudásomat most is hasznosíthatom.

– Nem fél?

– Két kiskorú gyermekem van… Mi mást tehetnék: az esküm kötelez.

Az 59 éves Olekszandr a legidősebb a mozgósítottak között.

– A szovjet sereg őrnagya voltam – meséli élete történetét. – Moszkvai származású vagyok. Kárpátalján volt az utolsó szolgálati helyem. Ősz fejjel úgy döntöttem, ismét katonának állok.

– Behívót kapott?

– Nem. Egyszerűen kötelességemnek érzem a bevonulást.

Olekszandr Szluszarenko szobájában ülünk. Az egyesített hadkiegészítő parancsnoka készségesen magyarázza a zsúfoltság okát:

– Sok fiatal azt hiszi, katonának hívtuk be. Erről szó sincs. A 16. életévüket betöltött ifjak nyilvántartásba vétele zajlik. Az orvosi vizsgálat során már most kiviláglik, ki lehet alkalmas a majdani sorkatonai szolgálatra. Úgy tudom, ha megszületik a parancs, a húsz és huszonhét év közöttiek lehetnek majd regruták.

Nagyüzem van a Beregszászi Egyesített Hadkiegészítő Parancsnokságon is. Vaszil Dzerin őrnagy, megbízott parancsnok elmondta, a mozgósítással párhuzamosan folyik a 16. életévüket betöltött ifjak lajstromba vétele.

Szerdán három településről, Beregújfaluból, Bótrágyról és Haranglábról gyűltek össze a sorkatonai szolgálatra készülők a hadkiegészítő előtt. Az egyik beregújfalui fiatalember elmondta, a községben nagy a feszültség, sokan kaptak behívót, főként 20-40 év közötti családos férfiak. Sokan külföldön vállalnak munkát, távol a családjuktól, hogy elkerüljék a behívást, mert félnek, hogy a háborús övezetből élve nem térnek vissza.

A tervek szerint összesen 260 hadkötelest vonultatnak be a városból és a járásból, közöttük nőket is. A megbízott parancsnok elmondta, eddig csak egy Bereg-vidéki nőt hívtak be.

A megyei hadkiegészítőben viszonylagos nyugalom honol. Ivan Vaszilcjun parancsnok elmagyarázza, miért kell a sorköteles tartalékosoknak bevonulniuk. A keleti régióban hónapok óta szolgálatot teljesítők leváltása ugyanis csak így lehetséges. Majd közli:

– Január 20-tól valamennyi 20 és 60 év közötti hadköteles férfinak jelentkeznie kell a lakhely szerint illetékes hadkiegészítőben, s átesni az orvosi vizsgálaton még akkor is, ha nem kézbesítettek számára behívót.

A tegnapelőtt megkezdett negyedik mozgósítás háromezer kárpátaljait érint. Az első nap tapasztalatai azonban nem biztatóak. Száz behívó közül ugyanis hatvanat nem tudnak kézbesíteni, mert az illető külföldön tartózkodik.

– Rengeteg rémhír terjed a lakosság körében – mondja a parancsnok. – Például, hogy szórakozóhelyekről, lakodalmakból szedik össze az embereket. Ez nem igaz, erővel senkit nem sorozunk be. A mobilizáció alá esők 45 vagy 55 napos kiképzésen vesznek részt a négy központ (Lemberg, Kijev, Zsitomir és Rivne) egyikében. Csak ezt követően kerülhetnek a háborús övezetbe. Ezúttal az sem fordulhat elő, hogy katonáink egyenruha, felszerelés és fegyver nélkül kerüljenek az arcvonalba.

A megyei hadkiegészítő parancsnoka elmondta, a bevonulást megtagadók kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak. Kárpátalján eddig több mint félezer esetben indult eljárás.
KárpátInfo

Dehgan: a cionisták támadása nem maradhat válasz nélkül

Az iráni védelmi miniszter szerint a Szíriában, a Golán fennsíkon végrehajtott izraeli támadás nem maradhat megtorlatlanul, és megfelelő választ fognak adni rá. "A cionisták lépése nem maradhat válasz nélkül, és a megfelelő időben adekvát választ adunk rá." Hosszein Dehgan szerdai nyilatkozata szerint az izraeli rezsim terrorcselekménye csak erősíteni fogja a terrorizmus elleni frontot, ami Izrael és az ISIS Takfiri ellen is harcot folytat.
Hídfő.net.ru | Hosszein Dehgan
Vasárnap egy izraeli helikopter rakétákat lőtt ki a Golán fennsík szíriai és izraeli részeit elkülönítő határvonal szíriai oldalára. A rakétatámadás a Hezbollah síita mozgalom 6 tagjával végzett.
A védelmi miniszter egyúttal kifejezte támogatását az Izrael-ellenes ellenállási mozgalom felé. "... ma a minden muszlimot képviselő ellenállási front a cionisták és Takfiri csatlósaik ellen harcol, amit mi lehetőségeink szerint támogatunk." Dehgan kijelentette, Irán minden lehetőségét felhasználja a ciszjordániai palesztin lakosság felfegyverzésére a Tel Aviv-i rezsim ellen. "Ciszjordánia felfegyverzése az Iszlám Köztársaság politikájának alapvető eleme."
Novemberben Ali Hamenei ajatollah újra megerősítette; Irán támogatja a Gázai övezetben és az izraeli megszállás alatt élő palesztinokat, hozzátéve, hogy a Ciszjordániában élő palesztin lakosságot fegyverrel fogják ellátni, hogy meg tudják védeni földjeiket.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/22/dehgan-cionistak-tamadasa-nem-maradhat-valasz-nelkul



„Megsemmisítő válaszcsapásokkal” fenyegette meg Teherán Izraelt, miután néhány nappal korábban - erről már beszámoltunk - egy Szíria területén végrehajtott izraeli légicsapásban meghalt az iráni forradalmi gárda egyik tábornoka és további öt iráni katona.
Képtalálat a következőre: „hezbollah kép”
A Hezbollah....
A cionisták (Izrael) már korábban is megtapasztalhatták haragunkat, és most is megsemmisítő válaszcsapásokra számíthatnak
- szögezte le január 20-án, kedden a Teheránban jelentős befolyással bíró forradalmi gárda főparancsnoka. Mohamed Ali Dzsafari az ISNA iráni hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy mindaddig folytatják harcukat, amíg Izrael teljesen össze nem omlik.
A zsidó állam katonái vasárnap első alkalommal végeztek iráni fegyveresekkel nyílt összetűzés alkalmával. A Golán-fennsíkon fekvő el-Kuneitra ellen végrehajtott izraeli légicsapás halottjai között van Mohamed Ali Allahdadi iráni tábornok, valamint Imád Mugníjének, a Hezbollah libanoni radikális síita szervezet 2008-ban meggyilkolt volt katonai parancsnokának a fia és a csoport további öt fegyverese is. Egy izraeli biztonsági vezető vasárnap közölte, hogy aznap helikopterről légicsapást intéztek a zsidó állam elleni támadásra készülő „terrorista elemekre”. Ez a hivatalos zsidó álláspont. Persze ez nem jogosít ja fel a zsidó államot. hogy más ország közigazgatási területén önkényesen hadi cselekményeket valósítson meg. Képzeljék el, ha mondjuk Romániában portyázna a magyar honvédség.... Azt hiszem az nyílt hadüzenet lenne talán egész Európa számára a jelenlegi uniós jog alapján. A légicsapás következtében nőtt a feszültség Libanonban, ahol a hadsereg fokozta a járőrözést Izraellel közös határán. Izrael, amely a befolyásos libanoni szervezetnek szánt fegyverszállításokat akarja megakadályozni, több légicsapást is hajtott már végre Szíriában.

A Hezbollah vezetői nem kommentálták nyilvánosan a vasárnapi légitámadást, a szervezet televíziója, az al-Manár a Közel-Kelet biztonságát fenyegető kockázatos kalandnak nevezte az izraeli katonai lépést. A Hezbollahot Szíria és számos arab állam mellett Irán is pénzeli és támogatja.
Bakta Lóránt

Visszatáncolt a kormány: csomó út ingyenes lesz

Ingyenes lesz a budapesti Liszt Ferenc repülőtérig tartó útszakasz, az M8, M9 autóutak Duna-hídjainak használatáért sem kell majd fizetni. Annak, aki csak ezen szakaszok használatáért vásárolta meg az éves megyei matricát, visszaadják a pénzt, de ha már valaki például egy budaörsi szakaszra is kitévedt, akkor bukhatja az összeget. A fogyatékkal élők és a nagycsaládosok – legalább 4 gyerekkel rendelkezők – kedvezményben részesülnek.
Sajtótájékoztatót tartott Kurucz Éva kormányszóvivő és Fónagy János, a fejlesztési minisztérium parlamenti államtitkára az útdíjrendszer véglegesítése ügyében. A szóvivő elmondta, hogy a kormány január 1-jén kibővítettt és igazságosabb útdíjrendszert vezetett be. Szerinte az első hónap próbaüzem volt az első hónap. Kurucz szerint a lényeg az volt, hogy azok fizessék meg a gyorsforgalmi úthálózat fenntartását, akik használják. Az emberek jelentős része kedvezőbb áron használhatja az úthálózatot a kormányszóvivő szerint. Kurucz elmondta, hogy az új rendszer értelmében számos település környezeti terhelése csökken. A magyarok döntő része elfogadta a rendszert és támogatja. 20 nap alatt egymillió matricát vásároltak.
Fotó: MTI / Máthé Zoltán
Fónagy János, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az első perctől folyamatosan gyűjtötték a próbaüzem tapasztalatait. Az igazi tapasztalatokat ugyanakkor csak alapján lehet megnézni. Térképpek nem igazán lehet meghatározni – tette hozzá.
A főbb változások:
  • a megyei matricák a megyehatár utáni első csomópontig érvényesek, veszprémi matricára így nem lesz szükség,
  • a Megyeri-híd mintájára a két másik érintett Duna-híd (Pentele híd – M8 és Szent László híd – M9) is ingyenes lesz,
  • a 4-es számú főút budapesti reptérig tartó szakasza ingyenes lesz,
  • a 61-es főút kaposvári elkerülője, illetve az M86-os Szombathely és Szeleste közötti szakaszának használata ingyenes lesz addig, amíg az el nem éri az autópályát,
  • a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nem kérheti el a 1470 forintos szolgáltatási díjat azoktól, akik januárban matrica nélkül használták a fizetős utakat, de később megveszik a megyei matricát,
  • visszaváltásra február 28-ig lehetőség (akár postai úton is),
  • a fogyatékkal élők és a nagycsaládosok (legalább 4 gyerekkel rendelkezők) kedvezményben részesülnek, ennek feltételi ugyanakkor csak áprilisra teremtődhetnek meg, mivel törvényi változtatásra is szükség lehet.
Aki csak a budapesti reptér miatt vette meg a matricát, annak visszaváltják a matricát Fónagy szerint. Ugyanakkor ellenőrizni fogják, hogy ha valaki csak Ferihegyre ment ki, akkor visszaadják a pénzt, de ha már Budaörsig elautózott valaki, akkor nem adják vissza a pénzt.
A változások február 1-től lépnek hatályba az államtitkár szerint. A Duna-hidakat külön kezelte a kormány azért, mivel a Megyeri-hídnál kivételt tettek. Budapest közigazgatási határa bebicsaklik (Szentendrei-szigetnél), ha ez nem lenne, akkor a főváros belterületén menne az út. Ezért eleve díjmentes volt a híd.
A budapesti reptérre vezető út kakukktojás
Az előzetes elképzeléseknek – például az elektromos útdíj (Fónagy így mondta, nem elektronikus) –, ezek körülbelül három éve készülnek az államtitkár szerint, a ferihegyi út nem nem volt része. Magyarországon ugyanis az úttörvény szabja meg, hogy mi egy út minősítése. A besorolás alapján pedig a ferihegyi szakasz gyorsforgalmi útnak minősül. Itt két dolgot vettek figyelembe Fónagy szerint az ingyenessé tétel érdekében. Az egyik az, hogy nincs alternatívú útszaksz. A másik: nem csak az utasok járnak a reptérre. Jelentős számú munkás dolgozik a repülőtéren, az ő terhüket nem akarták jobban terhelni.
A budaörsi és a budapesti bevezető szakaszokat a véglegesítésre vonatkozó kormánydöntés nem érinti. Fónagynak személy szerint is meggyőződése, hogy az első 1-3 hét esetleges forgalomátterelődése nem lesz tartós. Szerinte figyelembe kell venni, hogy olcsóbb az üzemanyag, "ergó több ember használja az autót". A január első pár hete az ünnepek utáni mozgást jelentette az államtitkár szerint. A budaörsi autópályaszakaszok közvilágításával kapcsolatban az államtitkár elmondta, hogy ha Budaörs a közvilágításról nem gondoskodik, akkor az állam, vagy az autópályakezelő azt majd megteszi.
Pest megye eddig kivételezett helyzetben volt
Fónagy szerint Pest megye kivételezett helyzetben volt eddig. Az ország többi részén az emberek korábban is fizettek a gyorsforgalmi utak használatáért. Az államtitkár szerint lehet úgy nézni, hogy a Pest megyében közlekedők most rosszabbul jártak, de lehet úgy is nézni, hogy most ők is fizetnek, csakúgy mint az ország többi részén.
Az államtitkár az útdíjrendszer sikeresnek tartja. Elmondása szerint ráadásul az év első két hetében a 43 ezer forintos éves bérletet vásárlók száma is megduplázódott. A mostani döntésekkel véglegesítették a szabályozást, újabb lobbiérdekek érvényesítésére ebben az évben nincs lehetőség Fónagy szerint. A tárca azonban folyamatosan figyelemmel kíséri a forgalom áramlását a fejlesztések célja érdekében.

HVG

Véget ért a donyecki repülőtér ostroma, a népfelkelők átvették az ellenőrzést

Ukrán újságírók elismerték, hogy a hadsereg és a felkelők közti egyik legkeményebb összeütközés véget ért, és a donyecki nemzetközi repülőtér a Donyecki Népi Köztársaság fegyveres erőinek irányítás alatt áll. Korábban az ukrán alternatív sajtóban terjedt a hír, miszerint a repülőtér épülete már teljesen megsemmisült, és az ukrán erők részéről nincs értelme az objektum védelmének. A reptér irányító tornyának összeomlásáról január 15-én számoltunk be, azt követően az ukránok már nem fektettek jelentős erőfeszítést a repülőtér védelmébe.
A helyi sajtó szerint a védelemben részt vevő ukrán katonák feladták állásaikat, és letették a fegyvert. Orosz újságírók már felhívták a figyelmet arra, hogy az ostrom 242 napig tartott, ami több mint Sztálingrád és Moszkva védelme a Nagy Honvédő Háború alatt. Az Azov alakulat Facebook oldalán szintén megerősítették az összeütközés időtartamáról közölt információkat.
A tsenzor.net vezető szerkesztője, Jurij Butosov csütörtök éjjel szintén elismerte, hogy az összeütközés véget ért, és a reptér (romja) a népfelkelők ellenőrzése alatt áll. "Az új és régi terminál, az irányítótorony, minden, ami védelmi létesítményként szolgálhat, teljesen megsemmisült." Butosov hozzátette, hogy az utolsó ukrán katonák ma hagyták el a repülőtér területét.
Hídfő.net.ru | Donyeck repülőtér
A Szergej Prokofjev Nemzetközi Repülőtér az ukrán háború legforróbb pontja volt, ahol a konfliktus kezdete óta állandó jelleggel zajlottak az összeütközések. A DNK fegyveres erői szombaton jelentették be, hogy az utolsó ukrán katonákat is elűzték a területről. A donyecki sajtó szerint a védelemben részt vevő alakulatok nem jutottak ellátmányhoz, elfogyott a lőszer. Addigra alig tucatnyi ukrán katona védte az épületet, akik feladták magukat.
Oroszország Külügyminisztériuma szerint a minszki megállapodás alapján a repülőtér a milíciához kell kerüljön. A megállapodás ellenére azonban Kijev folyamatosan az ellenőrzés megtartására törekedett. Az objektum stratégiai jelentőségű; Ukrajna más repülőtereire rendszeresen érkeznek a NATO katonai gépei, többnyire fegyverszállítmányokkal és nyugati haditechnikával. A donyecki reptér ellenőrzés alatt tartása logisztikailag megkönnyítette volna az ukrán-orosz határ nyugati ellenőrzés alatt tartását.
Alexander Zaharcsenko, a Donyecki Népi Köztársaság elnöke szerint attól a ponttól, hogy körbevették a repteret, az ukránok minden, az ostromgyűrű áttörésére tett próbálkozása kudarcot vallott. Az elnök már ígéretet tett arra, hogy a reptér épületéről levett ukrán zászlót átadja majd az ukrán államfőnek, ha Porosenko egyszer Donyeckben jár.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/22/veget-ert-donyecki-repuloter-ostroma-nepfelkelok-atvettek-az-ellenorzest

Balmazújvárosi “dühöngés”

Fél pályán lezártak négy főutat Balmazújvárosnál az általuk földadónak nevezett helyi adó bevezetése ellen tiltakozó gazdák csütörtök reggel.

A nemzeti zászlókkal és transzparensekkel felszerelt traktorokkal és más munkagépekkel érkező gazdák felsorakoztak a városháza előtt is.

A gazdák nehezményezik, hogy az önkormányzat aranykoronánként évi 300 forint települési adót vetett ki a földekre, ami számításaik szerint hektáronként 10 ezer forint adót jelent évente.

A reggel 8-tól délután 4-ig tartó félpályás demonstráció idején rendőrök irányítják a forgalmat az érintett útszakaszokon.
(MTI)

Finomhangolásra készülnek a földforgalmi törvényben is a tárcánál, ami megint helyzetbe hozhatja a külföldi "befektetőket"

A földforgalmi törvény „finomhangolására” is készül a kormány - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Szerintük bővíteni kell a földműves fogalmát, illetve pontosítani kell az elővásárlási, elő-haszonbérleti jogosultak körét, az előzetes elutasítások okait is. Pont ezeknél sarkalatos a külföldiek földhöz jutása hazánkban és itt jön a turpiszság;
- Ágazati szakértők szerint ugyanakkor szükségessé válhat a földforgalmi törvény módosítása annak kapcsán is, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a jogszabály nem nemzetközisége miatt. Egyelőre azonban kérdéses, hogy az eljárás mikor és milyen eredményekkel zárul le. Az is elképzelhető, hogy a magyar jogszabály az Európai Bíróságon landol. Tehát az Unió nem igen nyugszik bele az efféle diszkriminációba... Ez továbbra is a magyar gazdák idegein táncol.
A Jobbik is megszólalt az ügyben, miszerint;
Az ellenzéki politikus egyúttal arra szólította fel az önkormányzatokat, hogy ne vezessenek be települési adót, a Fideszt pedig a vonatkozó törvény megsemmisítésére kérte. A települési adó "egyik mutációjaként" hivatkozott a földadóra, kiemelve: téved a földművelésügyi államtitkár és a kormánypárti képviselők, amikor azt mondják, hogy mezőgazdasági vagy egyéni vállalkozókat, őstermelőket nem lehet megadóztatni, s év közben nem lehet adót emelni - jelentette be Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány a települési adóval "életveszélyes fegyvert" adott az önkormányzatok kezébe, ami visszafelé is elsülhet. Úgy fogalmazott, hogy az adó nem érintené azon külföldieket, akik zsebszerződésekkel jutottak hozzá mintegy 1 millió hektár földhöz, viszont jelentősen sújtja a kisembereket. Mint ismert, a földadó kivetésének lehetőségét az idénre vonatkozó adótörvények múlt évi módosításával teremtette meg a parlament. Az elmúlt hetekben számos nyilatkozat látott napvilágot arról, hogy eddig mennyi önkormányzat élt az új adóztatási lehetőséggel.
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége szerint az önkormányzatok várhatóan jövőre vezetnének be tömegesen földadót, ha addig e lehetőség hatályban marad.

Tóth János - Hernád Völgye H.H.K.

És a kasza vissza lett akasztva az eresz alá

A fideszes vezetésű Balmazújvároson tiltakozó megmozdulás zajlik a földadó ellen, mintegy ötven traktorral félpályán lezárták a városból kivezető utakat. Az agrártárca egyetért a tüntetőkkel.
– Hány bőrt akartok még lehúzni rólunk? Elég volt! Ne üssetek tovább bennünket! Több adót már nem bír el a nép! – ilyen feliratú molinókkal mentek utcára ma azok a balmazújvárosi gazdák, akiknek a helyi önkormányzat által január elsejével bevezetett rendelete szerint idén már adózniuk kell a termőföldjük után. Méghozzá nem is keveseknek és nem is keveset.
trakt1
Az új adó csaknem ezer földtulajdonost érint a Hajdú-Bihar megyei mezővárosban a legkisebbektől a legnagyobbakig. Aranykoronánként háromszáz forintot kell fizetniük az egy hektáros zártkert-tulajdonosoknak éppúgy, mint az ezer hektáros nagygazdáknak.
Az utóbbiaknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, hiszen – átlagosan húsz-harminc aranykoronás területekkel számolva – egy-egy nagygazdálkodó évi földadója elérheti a 6-9 millió forintot. Nem csoda, hogy a parasztíró Veres Péter szülővárosában felbolydult a nép.
Tegnap reggel nyolc órától öt helyszínen mintegy ötven traktorral félpályás útlezárást szerveztek, kivonultak a Balmazújvárosból kivezető négy út mindegyikére, és demonstráltak a városháza épülete előtt is. A főtérre vezényelt traktorok egyikére még egy kiegyenesített kaszát is tűztek, éppen átellenben a talapzatán sztoikus nyugalomban üldögélő Veres Péter szobrával.
trakt2
– Mit szólna az öreg, ha ezt látná? – kérdezte valaki a tömegben, de válaszképpen csak elkeseredett legyintéseket kapott. Kérdeztem egy hetven körüli, munkásruhában lévő férfitől, hogy őrá idén mekkora összegű földadó esik, mire a fejét rázta:
– Még ki se mertem számolni! Így is az orvost járom, de ha számolnék, hát mentő vinne el.
Megtudom tőle: tősgyökeres balmazújvárosi, ötven hektáron gazdálkodik, és nem érti, hogy most miért sarcolták meg. Megemlítem neki, hogy a fideszes városvezetés azt ígéri: a befolyt pénzt az utakra fordítják, sőt a külterületi dűlőutakat is rendbe akarják szedni belőle, mire az öreg egyszerűen kiröhög:
– Maga még elhiszi, amit ezek mondanak? Ne legyen gyerek!
Szilágyi László nyakában egy tábla lóg ezzel a felirattal: „Viktor! Nem ezt ígérted!”. A 47 éves gazda marhát és juhot tart, s a jószág számára 15 hektáron termel kukoricát. Felindulva sorolja:
– Nem elég az iparűzési adó, a huszonhét százalékos ÁFA, a személyi jövedelemadó, az építményadó, de még földadót is fizessünk?! Ezek elveszik a munkánk eredményét? Lerágnak rólunk mindent, nem hagynak a csonton húst!
hirdetés
Kérdem tőle, hogy szerinte lesz-e foganatja a demonstrációnak, mire azt válaszolja:
– Ha nem vonják vissza, folytatjuk tovább. Ezt nem lehet hagyni, mert nem csak a gazdák nevében vagyunk itt, hanem minden magyar állampolgár nevében. Az okosabbja már külföldre ment, de mi maradtunk, hát álljunk magunkért!
trakt3
A tömegben feltűnik Koroknai Imre fideszes alpolgármester, aki megérti a gazdák indulatát, de cserébe ő is megértést kérne a tüntetőktől.
– Nem öröm az új adó senkinek, de ha a városnak hitelt már nem szabad fölvennie, az úthálózat rendbetételére valahonnan forrást kell szerezni – magyarázza. – A lakosság részéről elvárás, hogy legyenek rendben az utak, úgyhogy úgy döntöttünk: járuljon hozzá, aki megteheti. Ráadásul arányos közteherről van szó! Akinek kicsi földje van, alig fizet, de az ezer hektáros gazda adója elérheti a hat milliót. Különben honnét lenne pénz? A város turisztikailag nem vonzó, az ipara pedig nem jelentős. Mi marad? A mezőgazdaság.
Nem tudni, hogy a balmazújvárosi gazdák tiltakozó akciója sikeres lesz-e, mindenesetre a demonstrálók közül sokan azt mondták: legközelebb nem félpályás útlezárás lesz, ha kell, teljes egészében megbénítják a forgalmat, mert az új adó szerintük igazságtalan és elviselhetetlen. Igaz, a megsarcoltak sorában nincsenek egyedül: a Hajdú-Bihar megyei kisvárosban két éve az építményadót is bevezették az üzlethelyiségekre. Volt egy kis morgás, de Veres Péter népe mit tehet? Fizet, mint mindig.
Az ügyről állásfoglalást kértünk a Földművelésügyi Minisztériumtól, amely közölte: a tárca továbbra sem támogatja a földadót. A minisztérium azt írta: a balmazújvárosi demonstrálók kifogásolják, hogy az önkormányzat aranykoronánként évi 300 forint települési adót vetett ki a földekre, ami számításaik szerint hektáronként 10 ezer forint adót jelent évente. Az agrártárca egyetért a tiltakozó földművesekkel.
(NOL)

Káin bélyege: amerikai csapatokat kell küldeni az Oroszországgal határos országokba

John McCain amerikai szenátor szerint a NATO összeomlásához vezethet, ha nem tudnak erősebb amerikai katonai jelenlétet kialakítani a balti országokban. McCain szerdán kijelentette; "ha az oroszok belépnek a balti országokba, és ott nem várja őket csapda, kétlem, hogy bármilyen további reakció történne. És ez a NATO végét jelentené." McCain - aki jelenleg a szenátus katonai bizottságának elnöke - szerint amerikai csapatokat kell elhelyezni azokban az országokban, melyeknek közös határa van Oroszországgal, hogy így "megakadályozzanak egy orosz inváziót".
McCain szerint ez megvalósítható a NATO 2014-ben elfogadott programjának keretein belül, ami fokozza a katonai jelenlétet Észtország, Lettország, Litvánia és Lengyelország területén. A szenátor emellett egyetértett azzal a megállapítással is, miszerint ha Oroszország katonai beavatkozást hajtana véget egy NATO-országban, az a NATO végét jelentené. Ehelyett ő inkább az amerikai hadsereg jelenlétét fokozná a balti országokban, ami "világos jelzés lenne Oroszország számára, hogy az Egyesült Államok jelen van."
Hídfő.net.ru | John McCain
Ugyanakkor Brent Scowcroft, a Reagan-adminisztráció volt nemzetbiztonsági tanácsadója nem tartja valószínűnek, hogy egy ilyen esemény megtörténne. Scowcroft a szerdai meghallgatáson azt mondta a szenátus tagjainak, hogy "az orosz vezetés részéről nem lenne ilyen reakció".
McCain felvetése senkinek nem lehet újdonság, aki nem a nyugati sajtóból tájékozódik. Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje 2013 augusztus végén nyilvánosságra hozta, hogy az USA addigra kétezer zsoldost vont össze Bécs környékén, abból a célból, hogy destabilizálja Ukrajnát. Ezek a zsoldosok civilként beszivárogtak az országba, és a következő hónapokban civil tüntetések sorozata játszódott le, majd a legitim kormányt eltávolították a hatalomból. A puccsot követően a nyugati országok azonnal "elfogadták" az új kormányt, ami azonnal megkezdte az EU- és NATO-tagságról folytatott tárgyalásokat.
Az ukrán háború az amerikai titkosszolgálat felforgató tevékenységének eredménye. Mostanra ez sokkal inkább látható, tekintve, hogy az amerikai szenátorok ma már nyíltan is kijelentik, hogy amerikai csapatokat akarnak küldeni az Oroszországgal határos országokba. Ukrajna Oroszországgal határos ország. A NATO-nak az ukrán-orosz határra is szüksége van csapatösszevonás céljából, ez az ukrán konfliktus lényege.


http://www.hidfo.net.ru/2015/01/22/mccain-amerikai-csapatokat-kell-kuldeni-az-oroszorszaggal-hataros-orszagokba

Donbassz fronthelyzete a ma reggeli jelentés szerint az alábbiak állapíthatók meg: “Újoroszország erői folyamatosan szorítják ki a kijevi megszálló csapatokat térségünkből, és szilárdan tartják pozícióikat!”

Mind a DNR, mind pedig az LNR területén a helyzet rendkívül feszült, folyamatos harcokkal terhelt. Az elpusztított településeken leálltak vagy akadoznak a közműszolgáltatások. Donbassz lakói többnyire “föld alatt élik mindennapjaikat”!
(Most különösen nagy hasznát veszik a “garázsvárosok” háromszintes rendszerének. Földszint garázs, lefelé-alatta két szint pince! Rengeteg ember számára nyújtanak viszonylag biztonságos menedéket ezek az “önálló garázstelepek”! Kiváltképp igaz ez Gorlovkára!)
Mára virradóan (Майорск)Majorszkból lőtte szét teljesen a valcmanista latortüzérség a VI. VII. bányatelepeket, teljesen megsemmisítve az üzemek felszíni létesítményeit. Csodával határos módon “csak” négy civilt gyilkoltak meg így a kijevbérenc martalócok.
(Ленинскоe)Leninszkojet és (Магдалиновкa)Magdalinovkát tanktüzérséggel lőtte a valcmanista pribékhorda éjfél tájban. Hat embert gyilkoltak meg.
sztah
Gorlovkát is egész éjjel bombázta a bűnbanda tüzérsége. Úgyszintén Majorszkból, és részben Dzserzsinszkből. Feltételezések szerint eddig öt gorlovkai lakos halt bele az éjszakai latorostromba.
(Киров)Kirovból (Красногоровкa)Kraszogorovkát ágyúzta mára virradóan a latortüzérség.

Dokucsajevszk is három valcmanista tüzérségi támadást élt meg mára virradóan.
A Kirovban fészkelő latortüzérségnek most új-az eddigiektől merőben eltérő-célpontja akadt. Avgyejevka! A népköztársasági erők már a településen belül vívnak a jobbszektoros hiénákkal házról-házra, lakásról-lakásra harcot. Pusztul rakásra a fertelmes bűnbanda, de sajnos a lakosság vált emiatt a valcmanista tüzérség célpontjává. Mára virradóan legalább hatvan neonáci jobbszektoros banditábal végeztek a milicisták. Négyet helybeliek vertek agyon. Mára virradóan az avgyejevkai harcokban három milicista is elesett.
Donyeck “Kijev” kerületét is lőtte a kirovi latortüzérség az éjszaka folyamán.
A donyecki reptéren a pincerendszer átkutatása során tizenhét lator megadta magát az éjszaka során. Hat bérgyilkossal végzett a milicia “takarítóbrigádja”.
rtr
(Спартак) Szpartak, (Веселое)Vjeszeloje és (Пески)Peszki stabilan a miliciák ellenőrzése alatt áll.
A luhanszki frontszakaszon (Фрунзе)Frunzét és (Стаханов)Sztahanovot érte ma éjjel kijevi tüzérattak. Ebbe hat civil halt bele, nyolcan súlyosan megsebesültek.

(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszkánál az eddig nagy becsben tartott és kímélt-ám tegnak alaposan megrongálódott hidat-ami a Szeverszkij Donyec folyó felett vezet át, ma reggelre a valcmanisták aláaknázták.
A “déli-végeken” Mariupol-környékén a népköztársasági erő ún. “szondázási” akciókkal puhatolják a latorerőket.
(Тaлaковкe)Talakovka, (Сартан)Szartana és (Ломакино)Lomakino martalócait lőtte éjje a milicia tüzérsége, míg (Черненко)Csernyenko, (Павлополe)Pavlopolje és (Гнутово)Gnutovo térségében közvetlen közelről támadták Valcman martalócainak állásait.
A ma reggeli jelentés szerint a bahmutovkai autópálya teljes szakaszát már a milícia uralja, az elhíresült 31. blokkposzttal együtt. A 29. áteresztőpont is a milicia ellenőrzése alatt áll immár, míg a 27. blokkposzt felszámolását és (Золотое)Zolotoje valamint (Орехово)Orjehovo martalócainak “lerendezésén” a tüzérség jelenleg is végzi.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/22/donbassz-ma-reggelre/


Ma reggel-helyi idő szerint fél kilenckor-egy valcmanista tüzérségi gránát robbant Donyeck “Kijev” kerületében, és azonnal megölt 19 polgári személyt.
Nagyjából a donyecki tragédiával egyidejűleg Gorlovkát is intenzíven kezdte lőni “Uragan”-rakétavetőkkel a békeszerető Valcman bérgyilkos hordája! A jelentések szerint Gorlovkában harmincnál több a ma reggel meggyilkolt városlakó civilek száma!
https://balrad.wordpress.com/2015/01/22/hohermunka-donyeckben/