2015. január 22., csütörtök

Donbassz fronthelyzete a ma reggeli jelentés szerint az alábbiak állapíthatók meg: “Újoroszország erői folyamatosan szorítják ki a kijevi megszálló csapatokat térségünkből, és szilárdan tartják pozícióikat!”

Mind a DNR, mind pedig az LNR területén a helyzet rendkívül feszült, folyamatos harcokkal terhelt. Az elpusztított településeken leálltak vagy akadoznak a közműszolgáltatások. Donbassz lakói többnyire “föld alatt élik mindennapjaikat”!
(Most különösen nagy hasznát veszik a “garázsvárosok” háromszintes rendszerének. Földszint garázs, lefelé-alatta két szint pince! Rengeteg ember számára nyújtanak viszonylag biztonságos menedéket ezek az “önálló garázstelepek”! Kiváltképp igaz ez Gorlovkára!)
Mára virradóan (Майорск)Majorszkból lőtte szét teljesen a valcmanista latortüzérség a VI. VII. bányatelepeket, teljesen megsemmisítve az üzemek felszíni létesítményeit. Csodával határos módon “csak” négy civilt gyilkoltak meg így a kijevbérenc martalócok.
(Ленинскоe)Leninszkojet és (Магдалиновкa)Magdalinovkát tanktüzérséggel lőtte a valcmanista pribékhorda éjfél tájban. Hat embert gyilkoltak meg.
sztah
Gorlovkát is egész éjjel bombázta a bűnbanda tüzérsége. Úgyszintén Majorszkból, és részben Dzserzsinszkből. Feltételezések szerint eddig öt gorlovkai lakos halt bele az éjszakai latorostromba.
(Киров)Kirovból (Красногоровкa)Kraszogorovkát ágyúzta mára virradóan a latortüzérség.

Dokucsajevszk is három valcmanista tüzérségi támadást élt meg mára virradóan.
A Kirovban fészkelő latortüzérségnek most új-az eddigiektől merőben eltérő-célpontja akadt. Avgyejevka! A népköztársasági erők már a településen belül vívnak a jobbszektoros hiénákkal házról-házra, lakásról-lakásra harcot. Pusztul rakásra a fertelmes bűnbanda, de sajnos a lakosság vált emiatt a valcmanista tüzérség célpontjává. Mára virradóan legalább hatvan neonáci jobbszektoros banditábal végeztek a milicisták. Négyet helybeliek vertek agyon. Mára virradóan az avgyejevkai harcokban három milicista is elesett.
Donyeck “Kijev” kerületét is lőtte a kirovi latortüzérség az éjszaka folyamán.
A donyecki reptéren a pincerendszer átkutatása során tizenhét lator megadta magát az éjszaka során. Hat bérgyilkossal végzett a milicia “takarítóbrigádja”.
rtr
(Спартак) Szpartak, (Веселое)Vjeszeloje és (Пески)Peszki stabilan a miliciák ellenőrzése alatt áll.
A luhanszki frontszakaszon (Фрунзе)Frunzét és (Стаханов)Sztahanovot érte ma éjjel kijevi tüzérattak. Ebbe hat civil halt bele, nyolcan súlyosan megsebesültek.

(Станицa Луганскa)Sztanyica Luhanszkánál az eddig nagy becsben tartott és kímélt-ám tegnak alaposan megrongálódott hidat-ami a Szeverszkij Donyec folyó felett vezet át, ma reggelre a valcmanisták aláaknázták.
A “déli-végeken” Mariupol-környékén a népköztársasági erő ún. “szondázási” akciókkal puhatolják a latorerőket.
(Тaлaковкe)Talakovka, (Сартан)Szartana és (Ломакино)Lomakino martalócait lőtte éjje a milicia tüzérsége, míg (Черненко)Csernyenko, (Павлополe)Pavlopolje és (Гнутово)Gnutovo térségében közvetlen közelről támadták Valcman martalócainak állásait.
A ma reggeli jelentés szerint a bahmutovkai autópálya teljes szakaszát már a milícia uralja, az elhíresült 31. blokkposzttal együtt. A 29. áteresztőpont is a milicia ellenőrzése alatt áll immár, míg a 27. blokkposzt felszámolását és (Золотое)Zolotoje valamint (Орехово)Orjehovo martalócainak “lerendezésén” a tüzérség jelenleg is végzi.

https://balrad.wordpress.com/2015/01/22/donbassz-ma-reggelre/


Ma reggel-helyi idő szerint fél kilenckor-egy valcmanista tüzérségi gránát robbant Donyeck “Kijev” kerületében, és azonnal megölt 19 polgári személyt.
Nagyjából a donyecki tragédiával egyidejűleg Gorlovkát is intenzíven kezdte lőni “Uragan”-rakétavetőkkel a békeszerető Valcman bérgyilkos hordája! A jelentések szerint Gorlovkában harmincnál több a ma reggel meggyilkolt városlakó civilek száma!
https://balrad.wordpress.com/2015/01/22/hohermunka-donyeckben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése