Hídfő.net.ru | Alekszej Puskov
Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője szerint az amerikai elnök valószínűleg összetéveszthette Oroszországot Ukrajnával, amikor azt találta mondani, hogy az orosz gazdaság romokban hever.
Barack Obama amerikai elnök kedden mondta el évértékelő beszédét, amiben az amerikai szenátus előtt beszélve kijelentette, hogy a nyugati szankcióknak köszönhetően "romokban hever" az orosz gazdaság. Ez a leírás azonban sokkal inkább ráillik a szomszédos Ukrajnára, ahol a politikai válság mostanra államcsőd közeli helyzetet idézett elő, ami energetikai válsággal és a megélhetési viszonyok drasztikus romlásával társul. Arszenij Jacenjuk ukrán kormányfő szerint 2015-ben az ország legnagyobb kihívása a túlélés, ami igen nehéz lesz "bizonyos társadalmi problémák miatt". A hatóságok újabb külföldi hiteleket vesznek fel, miközben Ukrajna jelenleg is 6,5 milliárd dollárt kell visszafizessen külföldi hitelezőknek.
1999-ben George W. Bush első kampányában összekeverte Szlovákiát Szlovéniával. 2007-ben Bush a Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés csúcstalálkozóján pedig Ausztráliát Ausztriával keverte össze.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/22/puskov-obama-osszeteveszthette-oroszorszagot-ukrajnaval