A CNN jelentése szerint az Egyesült Államok minden, Európában működtetett katonai létesítményében rendkívüli biztonsági intézkedéseket hoz, az ISIS Takfiri terrortámadásaira és állítólagos fenyegetésekre hivatkozva. Az intézkedést Philip Breedlove, az USA európai parancsnokságának vezetője rendelte el.
A CNN Gregory Hicks szóvivőre hivatkozik, elmondása szerint ez összesen 90 ezer fős személyi gárdát - ebből 67 ezer fő katonai személyzetet - érint. Az intézkedések közt van a biztonsági ellenőrzések fokozása az amerikai bázisok környékén, beleértve személyek igazoltatását és autók átvizsgálását is, valamint betilthatnak bizonyos tevékenységeket az amerikai katonai létesítmények környékén. Emellett utasítják a személyzetet, hogy ne hordjanak egyenruhát, amikor szolgálaton kívül vannak. Tehát 67 ezer amerikai katona jelenik meg civilként európai országokban. Mindez nem sok jót jelent az európai kormányokra nézve, tekintve, hogy a legitim ukrán kormányt civilként működő amerikai zsoldosok távolították el.
A Charlie Hebdoban történteknek igen sok következménye van az európai politikára; nem árt odafigyelni, hogy az úgynevezett civil tüntetéseken megjelentek beszélnek-e magyarul, vagy amerikai katonák is kinéznek kormányellenes megmozdulásokra. Ha az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője kimehetett civilként a Fidesz-székház ostromát személyesen megtekinteni, amerikai katonák is kinézhetnek a tüntetésekre egy-egy jó verekedés reményében. Tíz éve vagyunk az Európai Unió tagjai, áruk, tőke, személyek szabadon mozognak. Immár civil ruhában, 67 ezren.
Hídfő.net.ru | Amerikai katona

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/22/amerika-rank-szabaditotta-civiljeit