2015. január 22., csütörtök

Dehgan: a cionisták támadása nem maradhat válasz nélkül

Az iráni védelmi miniszter szerint a Szíriában, a Golán fennsíkon végrehajtott izraeli támadás nem maradhat megtorlatlanul, és megfelelő választ fognak adni rá. "A cionisták lépése nem maradhat válasz nélkül, és a megfelelő időben adekvát választ adunk rá." Hosszein Dehgan szerdai nyilatkozata szerint az izraeli rezsim terrorcselekménye csak erősíteni fogja a terrorizmus elleni frontot, ami Izrael és az ISIS Takfiri ellen is harcot folytat.
Hídfő.net.ru | Hosszein Dehgan
Vasárnap egy izraeli helikopter rakétákat lőtt ki a Golán fennsík szíriai és izraeli részeit elkülönítő határvonal szíriai oldalára. A rakétatámadás a Hezbollah síita mozgalom 6 tagjával végzett.
A védelmi miniszter egyúttal kifejezte támogatását az Izrael-ellenes ellenállási mozgalom felé. "... ma a minden muszlimot képviselő ellenállási front a cionisták és Takfiri csatlósaik ellen harcol, amit mi lehetőségeink szerint támogatunk." Dehgan kijelentette, Irán minden lehetőségét felhasználja a ciszjordániai palesztin lakosság felfegyverzésére a Tel Aviv-i rezsim ellen. "Ciszjordánia felfegyverzése az Iszlám Köztársaság politikájának alapvető eleme."
Novemberben Ali Hamenei ajatollah újra megerősítette; Irán támogatja a Gázai övezetben és az izraeli megszállás alatt élő palesztinokat, hozzátéve, hogy a Ciszjordániában élő palesztin lakosságot fegyverrel fogják ellátni, hogy meg tudják védeni földjeiket.

http://www.hidfo.net.ru/2015/01/22/dehgan-cionistak-tamadasa-nem-maradhat-valasz-nelkul



„Megsemmisítő válaszcsapásokkal” fenyegette meg Teherán Izraelt, miután néhány nappal korábban - erről már beszámoltunk - egy Szíria területén végrehajtott izraeli légicsapásban meghalt az iráni forradalmi gárda egyik tábornoka és további öt iráni katona.
Képtalálat a következőre: „hezbollah kép”
A Hezbollah....
A cionisták (Izrael) már korábban is megtapasztalhatták haragunkat, és most is megsemmisítő válaszcsapásokra számíthatnak
- szögezte le január 20-án, kedden a Teheránban jelentős befolyással bíró forradalmi gárda főparancsnoka. Mohamed Ali Dzsafari az ISNA iráni hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy mindaddig folytatják harcukat, amíg Izrael teljesen össze nem omlik.
A zsidó állam katonái vasárnap első alkalommal végeztek iráni fegyveresekkel nyílt összetűzés alkalmával. A Golán-fennsíkon fekvő el-Kuneitra ellen végrehajtott izraeli légicsapás halottjai között van Mohamed Ali Allahdadi iráni tábornok, valamint Imád Mugníjének, a Hezbollah libanoni radikális síita szervezet 2008-ban meggyilkolt volt katonai parancsnokának a fia és a csoport további öt fegyverese is. Egy izraeli biztonsági vezető vasárnap közölte, hogy aznap helikopterről légicsapást intéztek a zsidó állam elleni támadásra készülő „terrorista elemekre”. Ez a hivatalos zsidó álláspont. Persze ez nem jogosít ja fel a zsidó államot. hogy más ország közigazgatási területén önkényesen hadi cselekményeket valósítson meg. Képzeljék el, ha mondjuk Romániában portyázna a magyar honvédség.... Azt hiszem az nyílt hadüzenet lenne talán egész Európa számára a jelenlegi uniós jog alapján. A légicsapás következtében nőtt a feszültség Libanonban, ahol a hadsereg fokozta a járőrözést Izraellel közös határán. Izrael, amely a befolyásos libanoni szervezetnek szánt fegyverszállításokat akarja megakadályozni, több légicsapást is hajtott már végre Szíriában.

A Hezbollah vezetői nem kommentálták nyilvánosan a vasárnapi légitámadást, a szervezet televíziója, az al-Manár a Közel-Kelet biztonságát fenyegető kockázatos kalandnak nevezte az izraeli katonai lépést. A Hezbollahot Szíria és számos arab állam mellett Irán is pénzeli és támogatja.
Bakta Lóránt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése