2016. június 6., hétfő

Németországban állami vezetők birkóznak a véleménykontrollal

Thomas de Maiziére hidfo.ru
Thomas de Maiziére német belügyminiszter egy zártkörű beszélgetésen elismerte, hogy az utcai rablások számának drasztikus növekedése egyértelmű összeköttetésben áll a tömeges bevándorlással.
A Die Welt német lap arról számol be, hogy a belügyminiszter elismerte; a bevándorlás és az utcai rablások számának drasztikus emelkedése összefüggésben áll. Maiziére a liberalizmus “politikai korrektség” néven elhíresült öncenzúra-kényszerének engedelmeskedve azzal árnyalta a képet, hogy a tömeges bevándorlásra harmadik ország béli szervezett-bűnözői csoportok is ráépülnek, akik rablóbandákat küldenek a migráció által sújtott európai városokba. Tehát Maiziére ilyen módon megkerülte a cenzúrakényszert, ugyanakkor elismerte; összefüggés van a tömeges bevándorlás és az utcai rablások számának növekedése közt.
Németország és Franciaország ennek okán javasolta az Európai Bizottságnak, hogy az európai országok rendkívüli intézkedésként visszaállíthassák a vízumkényszert az EU keleti partnerségének országaival szemben, miután azok megkapják a vízummentességet. Maiziére szerint erre amiatt van szükség, mert Grúziában, Ukrajnában és Koszovóban működő szervezett bűnözői csoportok felhasználják a migrációs válságot, és portyákat rendeznek az európai városokban – ez a jelenség pedig a vízummentesség megadását követően még kiterjedtebbé válhat.
Németország vezetői számára eddig az is komoly gondot okozott, hogy egyáltalán meg merjék fogalmazni; a tömeges bevándorlással bizonyos problémák együtt járnak. Wolfgang Herles, a ZDF televízió volt igazgatója februárban nyilatkozott arról, hogy Németországban totális médiacenzúra működik, és
a liberális demokráciában a média működése semmiben nem különbözik a diktatúrákétól, mindössze annyi az eltérés, hogy a cenzúra egy másik ideológia – a liberalizmus – mentén működik.
Elmondása szerint a sajtó munkatársai egyértelmű utasításokat kaptak arra vonatkozóan, hogy nem jelenhetnek meg olyan hírek, melyekkel bevándorlókat negatív kontextusba hoznának. Ennek köszönhetően a német lakosságot éveken át nem tájékoztatták arról, hogy az országba érkező nem-európai bevándorlók lopnak, rabolnak, erőszakolnak: a sajtó következetesen neonáci összeesküvés-elméletnek nevezte ezeket a lakossági bejelentéseket.
Január közepén, miután nyilvánosságra jutott a Kölnben történt tömeges szexuális zaklatás híre, a Bild német lapnak nyilatkozott egy neve elhallgatását kérő rendőr, aki elmondta: felsőbb utasítás van érvénybe arra vonatkozóan, hogy ha egy bűncselekmény elkövetője bevándorló, a rendőrök nem alkalmazhatnak erőt vele szemben. Elmondása szerint, ha utcai rablás esetén tettenérés történik, a rendőr abból a célból sem tartóztathatja fel a bevándorlót, hogy igazoltassa – mert az már testi sértésnek minősül, és rasszistavád miatt elveszítheti az állását.
Január elején Szikszai Péter, a Magyar Idők publicistája szintén összefoglalta ezt a jelenséget: elmondása szerint a német média Európa szégyene, és
a liberalizmus egy a Stasi működéséhez hasonló véleménykontrollt épített ki, ami megakadályozza, hogy a politikusok és állami vezetők megfogalmazzák az embereket közvetlenül érintő problémákat.
Ez a véleménykontroll – bár máig tartja magát – akkor kezdett felszakadozni, amikor a német rendőrség hivatalos statisztikákat adott ki arról, hogy egy év alatt több mint 186 ezer bűncselekményt követtek el bevándorlók, és ez a szám a migránsok számának növekedésével évről évre növekszik.
Maiziére ugyan ma már elismeri, hogy a bevándorlás és bizonyos típusú bűncselekmények közt összefüggés van, de még mindig tetten érhető a liberális öncenzúra működése, amikor ennek alátámasztására alternatív, az uralkodó ideológia számára elfogadható magyarázatokat kell kreáljon; vagyis, hogy a másfél millió migráns nem azért követett el 186 ezer lopást, rablást és nemi erőszakot, mert ilyen a természete, hanem, mert erről bizonyos szervezett bűnözői csoportok tehetnek. Egy olyan ország, ahol a politikusok nem fogalmazhatják meg az embereket a hétköznapokban érintő súlyos problémákat, mindig is képtelen lesz arra, hogy ezeket a problémákat megoldja.

http://www.hidfo.ru/2016/06/nemetorszagban-allami-vezetok-birkoznak-a-velemenykontrollal/

Bőrszín alapján válogatják, milyen bevándorlókra van szüksége az EU-nak

ukrán bevándorlók
Az Európai Unió szigorította a vízumkövetelményeket Ukrajnával szemben; a konzulátusokon a dokumentumokat szigorúbb ellenőrzésnek vetik alá, és nagy mértékben megnőtt az elutasított vízumkérelmek száma.
A Veszti hírügynökség beszámolója szerint azok az ukránok, akik most Franciaországba akarnak utazni a labdarúgó Európa-bajnokságra, komoly adminisztratív akadályokkal kell szembenézzenek, és számos esetben egyszerűen visszautasítják a vízumkérelmet az uniós hatóságok – annak ellenére, hogy az EU korábban ígéretet tett a schengeni vízum megszerzésének könnyebbé tételére, mindazoknak, akik a programra már megvásárolt jeggyel érkeznének az EU-ba.
A lap külön említi, hogy még a kijevi kormánnyal “barátságos” lengyel és magyar konzulátusok is gyorsan visszautasítják a kérelmeket, olyan indokkal, miszerint az utazás célja nem egyértelműen megállapítható.
A Veszti információi szerint amiatt kezdődött meg a vízumkérelmek tömege visszautasítása, mert – különösen a lengyel hatóságok –
attól tartanak, hogy az ukránok a labdarúgó EB eseményét csak ürügyként használják arra, hogy munkavállalás céljából belépjenek az Európai Unió területére.
Ennek okán a 2014-es adatokhoz képest mostanra duplájára nőtt a visszautasított vízumkérelmek aránya ukrán állampolgárok esetében.
Miközben a brüsszeli liberálisok gyakran érvelnek amellett, hogy “szükség van a közel-keleti és afrikai migránsokra, mert ezáltal fiatal munkaerőhöz jut az Európai Unió”, úgy tűnik, az európai munkaerőt nem látják szívesen – ehelyett mindenféleképpen idegen kultúrából érkező nem-fehér tömegeket akarnak importálni az EU-ba. Pedig, ha ez az érv megállná a helyét és valóban plusz munkaerőre lenne szüksége az Európai Uniónak, megfelelőnek kellene találják a keresztény, európai országból érkező bevándorlókat is, akik nem csak, hogy írni-olvasni tudnak, de piacképes szakképesítéssel is rendelkeznek.
http://www.hidfo.ru/2016/06/borszin-alapjan-valogatjak-milyen-bevandorlokra-van-szuksege-az-eu-nak/

Egyre többen támogatják az Európai Unióból kilépést

Egy újonnan megjelent közvélemény-kutatás szerint jóval több brit szavazó támogatja a kilépési kampányt, mint a múlt hét folyamán. Cameron rövid távon eredményt ért el, de most késélen táncol a britek uniós tagsága.
Az Opinium brit közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott adatai szerint a választók 43%-a támogatja, hogy az ország az Európai Unió tagja maradjon. Eközben negyvenegy százalék szavazna biztosan a kilépésre, a fennmaradó hányad pedig a bizonytalanok aránya.
John McDonnell, a munkáspárti árnyékkormány pénzügyminisztere a The Observer napilapnak nyilatkozva azt mondta, “nagyon szoros a verseny”, és ennek oka, hogy a kilépés-párti kampány sikeresen szólítja meg az embereket. A Opinium májusi mérése szerint még a britek 44%-a támogatta az uniós tagságot, és 40 százalék voksolt volna a kilépés mellett.
Bár David Cameron átmeneti eredményeket ért el azáltal, hogy számos kérdésben kivívta a további integráció alóli mentességet, a kilépéspárti kampány nem csak a bizonytalanokat szólítja meg, hanem képes meggyőzni az uniós tagságot támogatók egy részét is.
A britek június 23.-án tartanak népszavazást arról, hogy továbbra is tagjai maradjanak-e az Európai Uniónak. A szavazás nem csak abból a szempontból mérföldkő jellegű, hogy ennek következményeként esetleg kilépne egy tagállam: hanem, hogy az európai integráció kezdete óta
az emberek semelyik tagállamban nem kaptak lehetőséget arra, hogy véleményt nyilvánítsanak arról, meg vannak-e elégedve az EU-csatlakozás következményeivel.
Mivel az emberek az EU-csatlakozás után semelyik tagállamban nem kaptak lehetőséget a demokratikus véleménynyilvánításra, az Európai Unió elutasítottságára csak abból lehet következtetni, hogy trendszerűen nő azoknak a pártoknak a támogatottsága, melyek szembehelyezkednek az Európai Unióval, vagy annak további központosítási törekvéseivel. Magyarországon ez a trend odáig fokozódott, hogy ma már nem tudja átlépni a 14-15%-ot olyan párt, ami legalább retorika szintjén nem helyezkedik szembe az Európai Unióval.


http://www.hidfo.ru/2016/06/egyre-tobben-tamogatjak-az-europai-uniobol-kilepest/