2016. június 6., hétfő

Németországban állami vezetők birkóznak a véleménykontrollal

Thomas de Maiziére hidfo.ru
Thomas de Maiziére német belügyminiszter egy zártkörű beszélgetésen elismerte, hogy az utcai rablások számának drasztikus növekedése egyértelmű összeköttetésben áll a tömeges bevándorlással.
A Die Welt német lap arról számol be, hogy a belügyminiszter elismerte; a bevándorlás és az utcai rablások számának drasztikus emelkedése összefüggésben áll. Maiziére a liberalizmus “politikai korrektség” néven elhíresült öncenzúra-kényszerének engedelmeskedve azzal árnyalta a képet, hogy a tömeges bevándorlásra harmadik ország béli szervezett-bűnözői csoportok is ráépülnek, akik rablóbandákat küldenek a migráció által sújtott európai városokba. Tehát Maiziére ilyen módon megkerülte a cenzúrakényszert, ugyanakkor elismerte; összefüggés van a tömeges bevándorlás és az utcai rablások számának növekedése közt.
Németország és Franciaország ennek okán javasolta az Európai Bizottságnak, hogy az európai országok rendkívüli intézkedésként visszaállíthassák a vízumkényszert az EU keleti partnerségének országaival szemben, miután azok megkapják a vízummentességet. Maiziére szerint erre amiatt van szükség, mert Grúziában, Ukrajnában és Koszovóban működő szervezett bűnözői csoportok felhasználják a migrációs válságot, és portyákat rendeznek az európai városokban – ez a jelenség pedig a vízummentesség megadását követően még kiterjedtebbé válhat.
Németország vezetői számára eddig az is komoly gondot okozott, hogy egyáltalán meg merjék fogalmazni; a tömeges bevándorlással bizonyos problémák együtt járnak. Wolfgang Herles, a ZDF televízió volt igazgatója februárban nyilatkozott arról, hogy Németországban totális médiacenzúra működik, és
a liberális demokráciában a média működése semmiben nem különbözik a diktatúrákétól, mindössze annyi az eltérés, hogy a cenzúra egy másik ideológia – a liberalizmus – mentén működik.
Elmondása szerint a sajtó munkatársai egyértelmű utasításokat kaptak arra vonatkozóan, hogy nem jelenhetnek meg olyan hírek, melyekkel bevándorlókat negatív kontextusba hoznának. Ennek köszönhetően a német lakosságot éveken át nem tájékoztatták arról, hogy az országba érkező nem-európai bevándorlók lopnak, rabolnak, erőszakolnak: a sajtó következetesen neonáci összeesküvés-elméletnek nevezte ezeket a lakossági bejelentéseket.
Január közepén, miután nyilvánosságra jutott a Kölnben történt tömeges szexuális zaklatás híre, a Bild német lapnak nyilatkozott egy neve elhallgatását kérő rendőr, aki elmondta: felsőbb utasítás van érvénybe arra vonatkozóan, hogy ha egy bűncselekmény elkövetője bevándorló, a rendőrök nem alkalmazhatnak erőt vele szemben. Elmondása szerint, ha utcai rablás esetén tettenérés történik, a rendőr abból a célból sem tartóztathatja fel a bevándorlót, hogy igazoltassa – mert az már testi sértésnek minősül, és rasszistavád miatt elveszítheti az állását.
Január elején Szikszai Péter, a Magyar Idők publicistája szintén összefoglalta ezt a jelenséget: elmondása szerint a német média Európa szégyene, és
a liberalizmus egy a Stasi működéséhez hasonló véleménykontrollt épített ki, ami megakadályozza, hogy a politikusok és állami vezetők megfogalmazzák az embereket közvetlenül érintő problémákat.
Ez a véleménykontroll – bár máig tartja magát – akkor kezdett felszakadozni, amikor a német rendőrség hivatalos statisztikákat adott ki arról, hogy egy év alatt több mint 186 ezer bűncselekményt követtek el bevándorlók, és ez a szám a migránsok számának növekedésével évről évre növekszik.
Maiziére ugyan ma már elismeri, hogy a bevándorlás és bizonyos típusú bűncselekmények közt összefüggés van, de még mindig tetten érhető a liberális öncenzúra működése, amikor ennek alátámasztására alternatív, az uralkodó ideológia számára elfogadható magyarázatokat kell kreáljon; vagyis, hogy a másfél millió migráns nem azért követett el 186 ezer lopást, rablást és nemi erőszakot, mert ilyen a természete, hanem, mert erről bizonyos szervezett bűnözői csoportok tehetnek. Egy olyan ország, ahol a politikusok nem fogalmazhatják meg az embereket a hétköznapokban érintő súlyos problémákat, mindig is képtelen lesz arra, hogy ezeket a problémákat megoldja.

http://www.hidfo.ru/2016/06/nemetorszagban-allami-vezetok-birkoznak-a-velemenykontrollal/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése