ukrán bevándorlók
Az Európai Unió szigorította a vízumkövetelményeket Ukrajnával szemben; a konzulátusokon a dokumentumokat szigorúbb ellenőrzésnek vetik alá, és nagy mértékben megnőtt az elutasított vízumkérelmek száma.
A Veszti hírügynökség beszámolója szerint azok az ukránok, akik most Franciaországba akarnak utazni a labdarúgó Európa-bajnokságra, komoly adminisztratív akadályokkal kell szembenézzenek, és számos esetben egyszerűen visszautasítják a vízumkérelmet az uniós hatóságok – annak ellenére, hogy az EU korábban ígéretet tett a schengeni vízum megszerzésének könnyebbé tételére, mindazoknak, akik a programra már megvásárolt jeggyel érkeznének az EU-ba.
A lap külön említi, hogy még a kijevi kormánnyal “barátságos” lengyel és magyar konzulátusok is gyorsan visszautasítják a kérelmeket, olyan indokkal, miszerint az utazás célja nem egyértelműen megállapítható.
A Veszti információi szerint amiatt kezdődött meg a vízumkérelmek tömege visszautasítása, mert – különösen a lengyel hatóságok –
attól tartanak, hogy az ukránok a labdarúgó EB eseményét csak ürügyként használják arra, hogy munkavállalás céljából belépjenek az Európai Unió területére.
Ennek okán a 2014-es adatokhoz képest mostanra duplájára nőtt a visszautasított vízumkérelmek aránya ukrán állampolgárok esetében.
Miközben a brüsszeli liberálisok gyakran érvelnek amellett, hogy “szükség van a közel-keleti és afrikai migránsokra, mert ezáltal fiatal munkaerőhöz jut az Európai Unió”, úgy tűnik, az európai munkaerőt nem látják szívesen – ehelyett mindenféleképpen idegen kultúrából érkező nem-fehér tömegeket akarnak importálni az EU-ba. Pedig, ha ez az érv megállná a helyét és valóban plusz munkaerőre lenne szüksége az Európai Uniónak, megfelelőnek kellene találják a keresztény, európai országból érkező bevándorlókat is, akik nem csak, hogy írni-olvasni tudnak, de piacképes szakképesítéssel is rendelkeznek.
http://www.hidfo.ru/2016/06/borszin-alapjan-valogatjak-milyen-bevandorlokra-van-szuksege-az-eu-nak/