2023. augusztus 25., péntek

EZ LEHETSÉGES MAGYARORSZÁGON ?

Egy raj rendőr rátöri az ajtót egy békés családra és elveszi a gyermeküket. Azok a hulladékok, akik ebben a piszkos munkában részt vettek megérdemelnék, hogy mindannyian elveszítsék a gyermeküket. De ami késik nem múlik, a karma már fogja őket jó szorosan.

Adatok az új nemzetközi felállásról a BRICS kibővítése után

 

Johannesburg, 2023. augusztus 25. péntek (MB)

A világnépesség több 45 százaléka, 3,6 milliárd ember vált a BRICS közösség részesévé azzal, hogy a szervezet új tagokkal, Argentínával, Egyiptommal, Etiópiával, Iránnal, Szaúd-Arábiával és az Arab Emirátusok Szövetségével bővült a BRICS johannesburgi csúcsértekezletén – jelezte a Magyar Békekör tudósítója pénteken.

A nyugati egypólusú világrend sokpólusúvá alakításában érdekelt, a nemzeti fejlődéshez szükséges forráselvonástól mentesülni akaró BRICS-el szemben az egypólusú világrend fenntartásához ragaszkodó Hetek Csoportjában (G7) a világnépesség 10 százaléka él. Míg a BRICS 11 állama a földkerekség területének 30 százalékát foglalja el, a Heteké 16 százalékát.

A világban megtermelt érték (GDP) 37 százaléka a BRICS országaiból származik, a G7-ben tömörülő Egyesült Államok, Franciaország, Japán, Kanada, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország a világ bruttó termékének (GDP) 30 százalékát adja. 2021-ben a vásárlóerőparitáson számolt GDP 37,3 százaléka (65 billió dollár) a BRICS államaiban keletkezett, 29,9 százaléka pedig a Hetek Csoportjában.

Míg az olajforrások 44,35 százalékával a BRICS államai rendelkeznek, a Hetek 3,9 százalékát tudhatják a magukénak.

A BRICS-országok a világ élelmiszertermelésének csaknem felét adják. Az összesített búzatermés 2021-ben a 11 BRICS-országban a világ teljes termésének 49 százalékát képviselte, szemben a G7-országok 19,1 százalékával. A rizstermés esetében az arány 55 százalékos volt szemben a Hetek 2,6 százalékával.

A kibővült BRICS részesedése a világ ipari termeléséből 38,3 százalék, a Heteké viszont 30,5-os.

A BRICS-országok előnyt élveznek a csúcstechnológia szempontjából alapvető fontosságú fémek globális termelésében való részesedés tekintetében is, hiszen a kibővült csoport alumíniumtermelése 79 százalékos, palládium termelése pedig 77 százalékos, szemben a Hetek 1,3, és 6,9 százalékával.

A világkereskedelem ranglistájának élén a BRICS egyetlen tagja, Kína évek óta az első helyen áll, 2030-ig pedig a világgazdaság vezető hatalmává válik.

Az aranytartalék tekintetében a Hetek előnyben vannak, hiszen a tartalékok fele náluk van, a BRICS államai viszont 17 százalékukkal rendelkeznek.+++

Lásd még: https://bekekor.wordpress.com/2023/08/24/gyorshir-hat-orszaggal-bovult-a-brics/

Kiadta: Magyar Békekör

 

A térkép összehasonlító adatokat tartalmaz a Hetek Csoportjáról és a BRICS-ről.

 

Töltik fel a műanyag koporsókat a FEMA táborokba!!! Mire is készülnek?