2016. március 25., péntek

Amerikai katonák Donbassz határán!

Miközben az egész nyugati világ – a számtalan cáfolat ellenére – azon jajveszékel, hogy a Donbasszban idegen (orosz) zsoldosok és katonák vannak – idegen katonák valóban vannak. Csak éppen a másik oldalon.
Amerikai zsoldosokból, például, több ezer harcol. Ám ehhez képest is új fejlemény: a “Kijevszkaja Rusz” nevű terrorkülönítményben HÁROM AMERIKAI SZERZŐDÉSES KATONA IS HARCOL.
amka
Ami, bizony, már új fejlemény. Ezek már nemcsak a saját szakállukra harcoló megrögzött nácik. EZEK MÁR AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK HIVATALOS – hivatásos – FEGYVERESEI.
Egy polgárháborút vívó ország szembenálló felei egyikének az oldalán.

(Csikós Sándor)

Félezer szíriai civilt gyilkolt meg az amerikai légierő

Egy szíriai emberi jogi csoport követeli, hogy az Egyesült Államok hagyjon fel a lakott területeken folytatott hadmozdulatokkal, mert eddig közel 400 civil veszítette életét a bombázásaik következtében. A helyszíni megfigyelők által mondottak jelentősen eltérnek az elnöki hivatal által közölt adatoktól.
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint az amerikai légierő 380 embert, köztük 99 gyermeket és 67 nőt gyilkolt meg az elmúlt 18 hónap során. A szervezet szerint mindannyian a légicsapásokban veszítették életüket, miközben az Egyesült Államok a hivatalos jelentésekben torzítja az eredményeket, és összesen 21 civil áldozatot ismernek el.
A szervezet szerint összesen 4643 civil veszítette életét, mióta az USA által vezetett koalíció megkezdte a bombázásokat Szíriában. A “misszió” célját Barack Obama 2014. szeptemberében abban jelölte meg, hogy “visszaszorítani” az Iszlám Államot és vereséget mérni rá Irakban és Szíriában. Az emberi jogi csoport azonban helyszíni megfigyelői tevékenységre alapozottan állítja, hogy az amerikai beavatkozás főként a civileket érinti – emiatt felszólítják az Egyesült Államokat, hogy szüntessen be minden, lakott területet érintő hadmozdulatot.
Elmondásuk szerint közel négyszáz embert közvetlen az amerikai bombázás gyilkolt meg (amit az USA ráadásul anélkül folytat, hogy arra a legitim kormány engedélyt adott volna), azonban az ő adataik is alulbecsülhetik a tragédia valós mértékét, mert egy másik forrás ennél jóval több civil áldozatról tud. Az Airwars nevű szervezet a Szíriában zajló hadmozdulatokról készült hivatalos jelentések, nyilvánosan elérhető adatok alapján folyamatosan összesíti az áldozatok számát, és az ő információik szerint 519 szíriai civilt gyilkoltak meg az amerikai légierő bombái.

http://www.hidfo.ru/2016/03/felezer-sziriai-civilt-gyilkolt-meg-az-amerikai-legiero/

Megint lőnek-robbantanak

Három katona meghalt, huszonnégy pedig megsérült csütörtök este, amikor a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadói gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantottak, majd lövöldözni kezdtek a délkelet-törökországi Diyarbakir tartomány Mermer településének csendőrállomásánál – jelentette a Dogan török hírügynökség ma reggel.
A detonációt követően a PKK fegyveresei gépkarabélyaikkal lövöldözni kezdtek, amire a biztonság erők választüzet nyitottak.
Az összecsapás hírére a hatóságok nagy számban mentőegységeket és erősítést vezényeltek a helyszínre. A sebesülteket Diyarbakir város katonai kórházába szállították.
Az incidens következtében a hatóságok lezárták a Diyarbakirt Bingöl várossal összekötő főutat.
http://www.balrad.com/2016/03/25/megint-lonek-robbantanak/


A törökök fegyveresen megszállták a független Kurdisztánt, amit 1920-ban létrehoztak, azóta megszállva tartja, nem ismeri el a 30 milliós török kurdokat még kisebbségnek sem. Azért ne gondold, hogy az a több tízmillió kurd olyan könnyen adná a skalpját. Belerendül abba az oszmán birodalom is.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kurdiszt%C3%A1n#/media/File:Kurden.jpg

Amerikai zsoldosokat értékesített külföldre a Blackwater alapítója

Az amerikai szövetségi hatóságok vizsgálatot indítottak Erik Prince, a Blackwater magán katonai cég alapítója ellen, mert amerikai zsoldosokat értékesített idegen országok kormányai számára.
Az Intercept csütörtöki jelentésében számol be arról, hogy a kezdetben Blackwater néven működő – ma Academi néven futó – magán katonai vállalat alapítója ellen vizsgálat indult, miután szerződést kötött Kína legnagyobb állami tulajdonú befektetési vállalkozásával, és megalapította a Hongkong központtal működő, Frontier Services Group nevű céget. A szövetségi hatóságok kezdetben azt vizsgálták, hogy Prince “védelmi szolgáltatásokat” értékesített (zsoldosokat közvetített) Líbiában és más afrikai országokban. A nyomozás azonban kiterjedtebbé vált, és a vállalat alapítóját mostanra azzal vádolják, hogy líbiai tevékenysége során együttműködött a kínai titkosszolgálatokkal, és a Bank of China szolgáltatásain keresztül próbálta elrejteni tevékenységét az amerikai hatóságok szeme elől.
A lap beszámolója szerint a Blackwater volt vezetőjét jelenleg azzal vádolják, hogy katonai szolgáltatásokat árult idegen országoknak, valamint pénzmosást folytatott. Az Igazságügyi Minisztérium egyelőre nem kommentálta ezeket az értesüléseket.
A Blackwater nevű cég korábban 2007-ben tett szert széleskörű ismertségre, miután alkalmazottai Bagdadban 17 iraki civilt gyilkoltak meg, miközben a cég szerződéses viszonyban állt az Egyesült Államok kormányával. Később számos lokális konfliktus – pl. líbiai háború – kapcsán terjedtek olyan információk a nemzetközi sajtóban, miszerint az Academi részt vesz a fegyveres harcokban. Ezeket az információkat a mainstream média rendszerint összeesküvés-elméletként tüntette fel.
Utóbb a szíriai és ukrán válság kapcsán jutottak nagy nyilvánossághoz ilyen hírek; Ukrajnában az orosz többségű régiók függetlenedése idején terjedt el egy videofelvétel, amin a tüntetők Harkovban elfognak és meglincselnek egy rendőrt – aki ukrán rendőrként rendészeti feladatot látott el, de nem tudott ukránul, és elfogása során beismerte, hogy amerikai állampolgár.
Később ukrán ellenzéki politikusokon keresztül jutottak nemzetközi nyilvánossághoz olyan információk, miszerint az oligarchák amerikai magán katonai vállalatokat bérelnek fel védelemre és “érdekérvényesítésre”.


http://www.hidfo.ru/2016/03/amerikai-zsoldosokat-ertekesitett-kulfoldre-a-blackwater-alapitoja/

Diplomáciai nagyüzem Moszkvában!

kela
Tegnap Moszkvában tárgyalt orosz kollégájával az amerikai külügyér. Mikor érkezett, hozott magával egy gitárt-amivel megajándékozta Szergej Lavrovot. Aki fölköszöntötte Kerryt a szülinapján. Majd elsütöttek néhány viccet!-és nagy csend!
Tulajdonképpen senki nem tudja miért is érkezett kerry Moszkvába? Ő az utazása célját firtató újságírói kérdésre, hogy mit rejt a táskája?-csak annyit válaszolt: “titkot, amit csak Putyin elnök úrral kíván megoszani!”
Majd négy órán keresztül tárgyalt Szergej Lavrov és amerikai vendége, amit követően Vlagyimir Putyin is fogadta az amerikai külügyminisztert. Majdnem szintén négy órán keresztül győzködték egymást Szíria és Maradék-Ukrajna ügyében.
puke
Aztán késő éjszaka a külügyminiszterek tartottak egy közös sajtótájékoztatót.
(Megfigyelők szerint Kerry lehetséges hogy erőszakolja a fasiszta pszichopata Szavcsenko FOGOLYCSERÉVEL VALÓ KISZABADÍTÁSÁT, akinek rémtetteit 22 év börtönnel díjazta a héten az orosz igazságszolgáltatás.) Nem is tévedtek a megfigyelők, hiszen ez meg is történt.
Asszad szír elnök politikai jövőjét is forszírozta Kerry, amivel kapcsolatban orosz vendéglátói kijelentették: ebben a kérdésben a szír nép hivatott dönteni.
Maradék-Ukrajna vonatkozásában a legfőbb latorállam-az USA-külügyére szorgalmazta a Krím “visszaszolgáltatását” Kijevnek, és szemére hányta Oroszországnak, hogy “Moszkva nem tesz meg mindent a maga részéről a minszki paktum donbasszi részről történő betartatásáért!” Mintha bizony a donbasszi erők lődöznék kijev csapatait.
Kerry is megkapta persze a magáét. A Krím hovatartozásáról az ott élők döntöttek, a továbbiakban a félsziget “hollétéről” Moszkva nem fog vitatkozni. Az USA pedig ne bujtogassa Kijevi kitartottjait, hanem bírja rá a Minszkben általuk is vállalt, KIJEVRE HÁRULÓ TENNIVALÓK MARADÉKTALAN TELJESÍTÉSÉRE A REZSIMET! Orosz részről megerősítették: Kijevnek párbeszédet KELL kezdeményeznie a két donbasszi Népköztársasággal, nem pedig újabb és újabb erők határra telepítésében gondolkodni, mert abból csak BAJA FOG SZÁRMAZNI!
A közben szintén Moszkvába érkezett német külügyér Frank Walter Steinmeier bevonásával háromoldalúvá bővült külügyi randevú pedig már Berlin Kijevvel kapcsolatos aggodalmaira fókuszál. Németország már retteg a kijevi kitartott “elszabadulásától.”
Moszkvában eközben valami “ügyes hacker” behatolt a metro Wi-Fi hálózatába, és az utastájékoztató terminálokra ISIS zászlót varázsolt. Ettől a moszkvai metrozók kissé ingerültek lettek, de a “jel” megszűnt, amint az ügyes utast szállító metroszerelvény elhagyta a “behatolásra” legalmasabb pontot. Ahonnan egy okostelefonnal meg valami ketyerével föl lehet csatlakozni a Wi-Fi hálózatra.

http://www.balrad.com/2016/03/25/diplomaciai-nagyuzem-moszkvaban/

Quaestor-botrány: egy éve megy a sunnyogás, pedig tízmilliárdok tűntek el

Egy kicsit több mint egy évvel ezelőtt robbant ki a magyar történelem legnagyobb brókerbotránya, a Quaestor-botrány. 2015. március 9-én éjszaka a Quaestor cégbirodalom kötvénykibocsátója, a Quaestor Financial Hrurira bejelentette, hogy átmenetileg fizetésképtelenné vált és csődvédelmet kért. A kötvénykibocsátó a Buda-Cash-botrány utáni pénzpiaci pánikkal magyarázta a fizetésképtelenséget, bár még aznap kiderült, hogy ez hazugság, és az MNB súlyos szabálytalanságokat tárt fel a cégnél. A csalás mértéke még a Buda-Cash-ügyön is túltett, az egy évtizeden át tartó piramisjátékkal körülbelül 200 milliárd forint összegben károsították meg a befektetőket.
Mégsem emiatt, hanem a politikai szálak miatt kapta fel a sajtó a brókerbotrányt. Mint kiderült, a Külügyminisztérium pont a csődvédelem előtt menekített ki 3,8 milliárd forintot a cégcsoportból, az ezt követő napokban pedig sorra jelentek meg a cikkek arról, hogy Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport azóta már letartóztatott vezetője, milyen jó kapcsolatot ápolt fideszes vezetőkkel.
Ennek ellenére az elmúlt egy év nyomozása nem tért ki arra, hogy milyen politikai szálai voltak az ügynek (például hogyan lehetséges, hogy a külügy pont a csődvédelem előtt menekítette ki a pénzét), a felügyeletnek miért nem tűnt fel korábban a csalássorozat, és mi lett azzal a közel 200 milliárd forinttal, amellyel az ügyfeleket megkárosították.

Brókerbotrányok
2015 február-márciusában három nagy brókerbotrány követte egymást: Buda-Cash, Hungária Értékpapír és Quaestor. A Buda-Cash és Quaestor-csoport esetében a csalás mértéke meghaladta a 100 milliárd forintot, a Hungária Értékpapír csalásai pedig azért váltak ismertté, mert ezzel kapcsolatban kiderült, hogy a Földművelésügyi Minisztérium 400 millió forint közpénzt bukott a brókerbotrányok során.
A történet furcsaságát az adja, hogy a Buda-Cash és Quaestor visszaélései talán a mai napig sem derültek voltak ki, ha a svájci frank hirtelen felértékelődése miatt a Buda-Cash nem bukott volna el több 10 milliárd forintot. A dominót ugyanis ez az ügy indította be, ezután derültek ki a Buda-Cash Brókerházban folyó visszaélések, majd ez követte a Quaestor cégcsoport kötvénykibocsátójának csődvédelme, de ekkor az MNB már vizsgálta ezt a céget is.
Az ezt megelőző vizsgálatok azonban nem társak fel semmilyen visszaélést, bár a Quaestor esetében például 2013-ban is volt egy átfogó tőkepiaci vizsgálat, de csak kisebb bírságokat szabott ki az akkor még önálló felügyelet (PSZÁF).
Különös véletlenek
2015 elején gyorsan felgyorsultak az események, a Buda-Cash bedőlését követően a Quaestor cégcsoport kötvénykibocsátója, a Quaestor Financial Hrurira is csődöt jelentett, majd még aznap kiderült, hogy közel 200 milliárd forint értékben károsították meg ügyfeleiket fiktív kötvények kereskedése, valamint nem létező kötvényekre kötött opciós szerződéseken keresztül. A cégcsoportnál szabályos piramisjátékot építettek fel, a bevételek jó részét pedig „kimenekítették” a Quaestorból.
A brókerbotránynak azonban nemcsak áldozatai voltak, hanem nagyon szerencsés szereplők is. A Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz köthető Magyar Nemzeti Kereskedőháznak 3,8 milliárd forint vagyona volt a Quaestornál, azonban a külügy pont a csődvédelem előtt menekítette ki pénzét a Quaestorból. Nem sokkal ezután kiderült, hogy a Quaestor cégcsoport vezetője nagyon jó kapcsolatot ápolt Szijjártó Péterrel, és maga a Quaestor aktívan szerepet vállalt a moszkvai kereskedőház létrehozásában. Az ezt követő napokban pedig az is kiderült, hogy Tarsoly Csaba nemcsak Szijjártó Péterrel, hanem más fideszes vezetőkkel is nagyon jó kapcsolatot épített ki.
A kormánypárt jobb híján ismét az elmúlt 8 év kártyát vette elő, és szocialista brókerbotrányokról beszélt, miközben már ők voltak kormányon 5 éve, és a szálak inkább hozzájuk voltak köthetőek, mintsem az MSZP-hez, vagy Gyurcsány Ferenchez. A külügy szerencsés manőverét pedig azzal magyarázták, hogy Orbán Viktor a Buda-Cash ügy kirobbanása után utasítást adott minden minisztériumnak és kormányzati intézménynek, hogy a brókercégeknél tárolt pénzeket vegyék ki. Ez igaz is, azonban arra már nehéz magyarázatot találni, hogy  a külügy miért várt ezzel 2 hetet, és miért pont a fizetésképtelenség bejelentése előtt lépett.
kép forrása: index.hu
Hiányos nyomozás
Egy év után az ügyészség a magyar kriminalisztika egyik legnagyobb ügyének könyvelte el a Quaestor-botrányt, és Tarsoly Csaba esetében 753 rendbeli bűncselekményt találtak. A Quaestor-vezérre 25 év börtön várhat, azonban a „független” ügyészség munkájával kapcsolatban számos kérdés merül fel.
- A nyomozás során például vizsgálták azt is, hogy a felügyeleti szervek (elsősorban a PSZÁF), miért nem derítették fel korábban a csalássorozatot, és arra a megállapításra jutottak, hogy erről a 2005-ös tőkepiaci törvény lazítása tehet, valamint egy hiányos és rossz 2009-es PSZÁF-vizsgálat. Az ügyészségnek abban igaza van, hogy hibás lépés volt a szocialisták részéről lazítani a tőkepiaci törvényen, és 2009-ben hibázhatott a PSZÁF, azonban arra már nem tértik ki, hogy 2010 után a Szász Károly-Matolcsy időszakban miért nem történt változás. Egy faék-egyszerű magyarázat szerint, ekkora már annyira kiépült a csalóhálózat, hogy esély sem volt annak felderítésére, még a 2013-as átfogó tőkepiaci vizsgálat során sem. Ennél sokkal valószínűbb, hogy 2010 után ugyanúgy rosszul működött a PSZÁF, mint az azt megelőző időszakban, és annak köszönhetően, hogy Tarsoly Csaba jó kapcsolatot ápolt a kormánypárttal, nem is vizsgálódtak nagyon a cégcsoportnál. A bűnszervezet gyakorlatilag 2010 után is zavartalanul működött, az ügyészség azonban elnézőbb volt erre az időszakra nézve.
- A külügyes pénzkimenekítéssel kapcsolatban sem vizsgálódtak, gyorsan lezárták a történetet annyival, hogy nem találtak bűncselekményre utaló nyomot, bár valójában nem is vizsgálták, hogy milyen információk alapján menekítették ki ezt a pénzt.
- Az eltűnt pénzekkel kapcsolatban még most is folyik a nyomozás, azonban nagyon lassan. Az eltűnt pénz pontos mennyiségéről nincsenek adatok. Az ügyészség 44 milliárd forint vagyon lefoglalásáról beszél, azonban a kár összege az egyes becslések szerint akár 170-180 milliárd forint is lehet. Joggal merülhet fel a kérdés, hol van a különbözet? Ezzel kapcsolatban különböző forgatókönyvek léteznek: olyan projektben van, mint például a meg nem valósult Duna-City projekt, amely Tarsolyék korábbi állítása szerint hitelből valósult volna meg,de akkor meg még sincsen ebbe fektetve a pénz; külföldre menekítették a pénz jó részét; valahol Magyarországon rejtegetik. Nem lennénk meglepődve, ha végül sosem kerülne elő az összeg nagy része.
Akadozó kártalanítás
A kártalanítás sem zajlott zökkenőmentesen. A Fidesz-KDNP gyorsan átnyomott egy törvényt a parlamenten, amely a Quaestor-károsultak kártalanításáról szólt, a Befektető-védelmi Alapot (BEVA) gyakorlatilag kötelezték arra, hogy a fiktív kötvények után is fizessen, a terhet pedig a szabályosan működő pénzpiaci szereplőkre hárították Az Alkotmánybíróságon nem ment át ez a törvény, mivel kizárták a kártalanításból a többi botrány károsultjait, ráadásul aránytalannak tartották, hogy mindent a tisztességen működő BEVA-tagoknak kell állnia.
Ezt követően elfogadtak egy olyan törvényt, amely már a Hungária-károsultakat is érinti, azonban a korábbi törvénytől eltérően a károsultak már nem reménykedhetnek a teljes kártalanításban.
A kártalanítás azóta is akadozik, sokan nem kapták még meg a pénzüket. A kártalanításról szóló első törvénnyel kapcsolatban azonban ismét felmerült a Fidesz felelőssége, mivel feltűnően sietős volt annak elfogadása, ráadásul csak és kizárólag a Quaestor-károsultakat érintette, a többi károsultak kapcsolatban már nem voltak ennyire nagyvonalúak. Az azonnal beavatkozás azt sejteti, hogy mindenképpen szerették volna elkerülni, hogy az esetleges kártérítési perek során még több részlet kiderüljön az ügyről. A kormánypárt nem taktikázott rosszul, hiszen egy év után is számos válaszra váró kérdés van az üggyel kapcsolatban, a Ténytár szerint pedig ezek többségére nem is fog válasz érkezni soha.

TényTár

Szíria

Nagy élet zajlik most Palmürában és környékén. A városban utcai harcok voltak mára virradóan. Ma reggelre az ősi romváros mintegy háromnegyedét a kormányerők ellenőrzik.
A Hmeymim-bázison bejelentették, hogy tegnap délután Palmüránál elesett az orosz különleges műveleti erők egy tisztje az ISIS-horda elleni harcokban.
A leglátványosabb palmürai harcok mellett természetesen egész Szíria szerte vannak harcok. A Nyugat számára hihetetlen talán, de ezekben az irtóhadjáratokban az orosz és szír erők-a velük szövetséges milíciákkal-már csak kizárólag a dzsihadista martalóchordákat pusztítják. Így az ISI és az an-Nuszra banditacsapatokat. Meg a hozzájuk hasonló kissebb martalócbandákat. Mint pl. a tűzszünethez nem csatlakozott, de az ENSZ által terrorbandákká minősített “Faylaq al-Rahman” a “Jaysh islam”, és egyéb latorhordákat,  akik a fekete zészlók alatt Allahu Akhbaroznak!
dam
Deir ez-Zor, Homsz, Raqqa, Damaszkusz tartományokban, tartományi fővárosokban és környékükön.
http://www.balrad.com/2016/03/25/sziria-93/
kre
Ketyeg a szíriai polgárháború a maga medrében. Hol nagyon zajosan, hol kevésbé. A legnagyobb érdeklődés a Palmüra és környéke eseményeit kíséri. Alakul a dolog Palmüránál.
csat
Péntek délutánra kormányerőknek sikerült visszafoglalták a palmürai citadellát. A hadsereg a szövetséges milíciák segítségével gyors egymásutánban foglalta el a citadellától nyugatra emelkedő, stratégiailag fontos dombot, majd azt a dombot is, amelyen a citadella áll, az ókori romokat magába ölelő terület közvetlen szomszédságában. A hírügynökségnek nyilatkozó katonai forrás szerint a dzsihadisták nagy veszteségeket szenvedtek, sokan közülük a harcok pusztultak el, másokkal pedig akkor végeztek, amikor a város felé próbáltak menekülni.
Deir ez-Zor tartományi székhely ostroma valószínűleg küszöbön áll, hiszen megérkezett tegnap a fölkészült szír csapatokhoz,és átvette a parancsnokságot Hasan Taraaf tábornok, a szír hadsereg legnevesebb katonai parancsnoka.
Amíg a földi csapatok cihelkednek a város ostromára, az orosz és a szír légierő a levegőből puhítja az ISIS-latorbanda ott rekedt pribékjeit.
Daraa tartományban továbbra is a latorbelháború a meghatározó harci cselekmény. A kormányhadseregről az egymással véres leszámolást rendező bűnbandák tudomást sem véve irtják egymást. Az ISIS a Dzshabhat an-Nuszrát, az an-Nuszra a Yarmuk Mártírjainak Brigádját, a “mártírok” az Ahrar al-Sham martalócait. Aztán keresztbe egymást a bűnbandák. Mindenki lő mindenkire. Hírek szerint az ISIS a legjobb ebben a belháborúban. A kormánycsapatok meg figyelik az eseményeket.
Aleppo dzsihadista állásait szintén a levegőből rendezték tegnap a kormányerők. Megfigyelők valószínűsítik, hogy Palmüra majd Deir ez-Zor után Aleppo banditáira kerítenek sort a kormánycsapatok.
Damaszkusz tartományban és a főváros környékén is mozgolódás volt tegnap. Mondani sem kell talán, hogy ennek nem tudtak örülni a sátánfajzatok.
Raqqa városában ismét tezsvírháború irtja az ISIS latorjait.
Homsz tartomány délkeleti részének Al Karyateyn nevű városának “kormányzójával” az ISIS horda nem lehetett megelégedve, mert “elmozdították tisztségéből” Abu Abdarrahman Tunusiya “kormányzót”! Az ilyesmi pedig általában fejetlenséggel szokott járni!
http://www.balrad.com/2016/03/26/sziria-94/

A Kapitalizmus Magyar Áldozatainak Emléknapja

sté
Március 25. A kapitalizmus magyar áldozatainak emléknapja!
Bővelkedünk „emléknapokban”, de olyan EMLÉKNAP, amely az emberek ilyen nagy sokaságát érinti, mint „A kapitalizmus magyar áldozatainak emléknapja – Március 25” nincsen még egy, hazánkban.
26 éve, 1990. március 25.-én volt az a választás, (majd két héttel később a második fordulója) amely az azóta elpárolgott MDF-nek juttatta a hatalmat. Ezzel kezdetét vette a magyar kapitalizmus működése.
Az emberek nagy része óriási reményeket fűzött ehhez a dátumhoz, azonban mára már kiderült: Az egész magyar társadalom, azon belül sok-sok család és egyedi ember esett áldozatul eme „jeles eseménynek”!
-Az addig állami vagyon, magán kezekbe került! Megszűnt a magyar ipar, felszámolódott a szocialista mezőgazdasági termelés. De beszéljünk CSAK az emberekről.
-Emlékezzünk, a foglalkoztatottak száma 1987-ben 5,4 millió fővolt,
-Jelenleg a foglalkoztatottak száma 4,46 millió fő, azaz 1 (egy)millió fővel kevesebben dolgozhatnak, mint a rendszerváltás előtt!
-De még a foglalkoztatottak között is terjed a dolgozói szegénység, 2 millió magyar munkavállaló él a létminimum alatt!
-Magyarországon 4-4,5 millió ember él bizonyítottan szegénységben!
kap
-Döbbenetes, hogy 1 (egy)millió magyar mindössze 26 ezer forintból él havonta!
-Ezzel szemben nemrégen került nyilvánosságra a legmagasabb bejelentett fizetés: havi 63,3 millió forint. De hallunk manapság 5 millió forintos állami fizetésekről is.
-20 év alatt négyszeresére nőtt a hajléktalanok száma.
A kapitalizmus magyar áldozata nem csak a magyar társadalom, hanem történnek szörnyű, egyedi tragikus esetek is:
-Tavaly 137-en lelték halálukat „rendkívüli kihűlésben”, azaz fagytak meg. Az idén még plusz 170-en, pedig még igazi tél sem volt! Csak 2005-től napjainkig több mint 2500 fagyhalál volt Magyarországon.
-A mindkét lábára amputált Emma nénit (71) háromszor lakoltatta ki László Tamás (Fidesz-KDNP) XV. ker. polgármester. Amikor a hajléktalan szállóról is kitessékelték, Emma néni 2015-ben, szívbénulásban meghalt.
-93 éves nénit akartak kilakoltatni Újbudán, 2013-ban. A Munkáspárt, az Otthonvédők, a Jobbik megakadályozták a kilakoltatást.
-Lendvai Andrea agytumoros asszonyt, továbbá vesebeteg férjét és műtét előtt álló 12 éves kisfiúkat kilakoltatta a VIII. polgármestere, Kocsis Máté.
-Öngyilkosságot követett el Dönisz (59) Gutenberg utcai önkormányzati lakásában kilakoltatása előtt egy nappal.
-Öngyilkos lett kilakoltatása közben egy San Marco utcai férfi (57), aki a végrehajtás során kivetette magát a harmadik emeletről.
-Felakasztva találták a mindkét lábát amputált tűzoltót amikor megpróbálták kilakoltatni, Kecskeméten. Felakasztotta magát a fűtőtestre.
-Stiaszni Éva (51) metróvezető munkásnőre a végrehajtók rendőri asszisztálás mellett törték rá lakása ajtaját, ő pedig a 9. emeleti ablakból vetette ki magát.

Mindenki gyújtson egy gyertyát emlékükre a mai napon!


(Fb)