2016. március 25., péntek

Szíria

Nagy élet zajlik most Palmürában és környékén. A városban utcai harcok voltak mára virradóan. Ma reggelre az ősi romváros mintegy háromnegyedét a kormányerők ellenőrzik.
A Hmeymim-bázison bejelentették, hogy tegnap délután Palmüránál elesett az orosz különleges műveleti erők egy tisztje az ISIS-horda elleni harcokban.
A leglátványosabb palmürai harcok mellett természetesen egész Szíria szerte vannak harcok. A Nyugat számára hihetetlen talán, de ezekben az irtóhadjáratokban az orosz és szír erők-a velük szövetséges milíciákkal-már csak kizárólag a dzsihadista martalóchordákat pusztítják. Így az ISI és az an-Nuszra banditacsapatokat. Meg a hozzájuk hasonló kissebb martalócbandákat. Mint pl. a tűzszünethez nem csatlakozott, de az ENSZ által terrorbandákká minősített “Faylaq al-Rahman” a “Jaysh islam”, és egyéb latorhordákat,  akik a fekete zészlók alatt Allahu Akhbaroznak!
dam
Deir ez-Zor, Homsz, Raqqa, Damaszkusz tartományokban, tartományi fővárosokban és környékükön.
http://www.balrad.com/2016/03/25/sziria-93/
kre
Ketyeg a szíriai polgárháború a maga medrében. Hol nagyon zajosan, hol kevésbé. A legnagyobb érdeklődés a Palmüra és környéke eseményeit kíséri. Alakul a dolog Palmüránál.
csat
Péntek délutánra kormányerőknek sikerült visszafoglalták a palmürai citadellát. A hadsereg a szövetséges milíciák segítségével gyors egymásutánban foglalta el a citadellától nyugatra emelkedő, stratégiailag fontos dombot, majd azt a dombot is, amelyen a citadella áll, az ókori romokat magába ölelő terület közvetlen szomszédságában. A hírügynökségnek nyilatkozó katonai forrás szerint a dzsihadisták nagy veszteségeket szenvedtek, sokan közülük a harcok pusztultak el, másokkal pedig akkor végeztek, amikor a város felé próbáltak menekülni.
Deir ez-Zor tartományi székhely ostroma valószínűleg küszöbön áll, hiszen megérkezett tegnap a fölkészült szír csapatokhoz,és átvette a parancsnokságot Hasan Taraaf tábornok, a szír hadsereg legnevesebb katonai parancsnoka.
Amíg a földi csapatok cihelkednek a város ostromára, az orosz és a szír légierő a levegőből puhítja az ISIS-latorbanda ott rekedt pribékjeit.
Daraa tartományban továbbra is a latorbelháború a meghatározó harci cselekmény. A kormányhadseregről az egymással véres leszámolást rendező bűnbandák tudomást sem véve irtják egymást. Az ISIS a Dzshabhat an-Nuszrát, az an-Nuszra a Yarmuk Mártírjainak Brigádját, a “mártírok” az Ahrar al-Sham martalócait. Aztán keresztbe egymást a bűnbandák. Mindenki lő mindenkire. Hírek szerint az ISIS a legjobb ebben a belháborúban. A kormánycsapatok meg figyelik az eseményeket.
Aleppo dzsihadista állásait szintén a levegőből rendezték tegnap a kormányerők. Megfigyelők valószínűsítik, hogy Palmüra majd Deir ez-Zor után Aleppo banditáira kerítenek sort a kormánycsapatok.
Damaszkusz tartományban és a főváros környékén is mozgolódás volt tegnap. Mondani sem kell talán, hogy ennek nem tudtak örülni a sátánfajzatok.
Raqqa városában ismét tezsvírháború irtja az ISIS latorjait.
Homsz tartomány délkeleti részének Al Karyateyn nevű városának “kormányzójával” az ISIS horda nem lehetett megelégedve, mert “elmozdították tisztségéből” Abu Abdarrahman Tunusiya “kormányzót”! Az ilyesmi pedig általában fejetlenséggel szokott járni!
http://www.balrad.com/2016/03/26/sziria-94/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése