sté
Március 25. A kapitalizmus magyar áldozatainak emléknapja!
Bővelkedünk „emléknapokban”, de olyan EMLÉKNAP, amely az emberek ilyen nagy sokaságát érinti, mint „A kapitalizmus magyar áldozatainak emléknapja – Március 25” nincsen még egy, hazánkban.
26 éve, 1990. március 25.-én volt az a választás, (majd két héttel később a második fordulója) amely az azóta elpárolgott MDF-nek juttatta a hatalmat. Ezzel kezdetét vette a magyar kapitalizmus működése.
Az emberek nagy része óriási reményeket fűzött ehhez a dátumhoz, azonban mára már kiderült: Az egész magyar társadalom, azon belül sok-sok család és egyedi ember esett áldozatul eme „jeles eseménynek”!
-Az addig állami vagyon, magán kezekbe került! Megszűnt a magyar ipar, felszámolódott a szocialista mezőgazdasági termelés. De beszéljünk CSAK az emberekről.
-Emlékezzünk, a foglalkoztatottak száma 1987-ben 5,4 millió fővolt,
-Jelenleg a foglalkoztatottak száma 4,46 millió fő, azaz 1 (egy)millió fővel kevesebben dolgozhatnak, mint a rendszerváltás előtt!
-De még a foglalkoztatottak között is terjed a dolgozói szegénység, 2 millió magyar munkavállaló él a létminimum alatt!
-Magyarországon 4-4,5 millió ember él bizonyítottan szegénységben!
kap
-Döbbenetes, hogy 1 (egy)millió magyar mindössze 26 ezer forintból él havonta!
-Ezzel szemben nemrégen került nyilvánosságra a legmagasabb bejelentett fizetés: havi 63,3 millió forint. De hallunk manapság 5 millió forintos állami fizetésekről is.
-20 év alatt négyszeresére nőtt a hajléktalanok száma.
A kapitalizmus magyar áldozata nem csak a magyar társadalom, hanem történnek szörnyű, egyedi tragikus esetek is:
-Tavaly 137-en lelték halálukat „rendkívüli kihűlésben”, azaz fagytak meg. Az idén még plusz 170-en, pedig még igazi tél sem volt! Csak 2005-től napjainkig több mint 2500 fagyhalál volt Magyarországon.
-A mindkét lábára amputált Emma nénit (71) háromszor lakoltatta ki László Tamás (Fidesz-KDNP) XV. ker. polgármester. Amikor a hajléktalan szállóról is kitessékelték, Emma néni 2015-ben, szívbénulásban meghalt.
-93 éves nénit akartak kilakoltatni Újbudán, 2013-ban. A Munkáspárt, az Otthonvédők, a Jobbik megakadályozták a kilakoltatást.
-Lendvai Andrea agytumoros asszonyt, továbbá vesebeteg férjét és műtét előtt álló 12 éves kisfiúkat kilakoltatta a VIII. polgármestere, Kocsis Máté.
-Öngyilkosságot követett el Dönisz (59) Gutenberg utcai önkormányzati lakásában kilakoltatása előtt egy nappal.
-Öngyilkos lett kilakoltatása közben egy San Marco utcai férfi (57), aki a végrehajtás során kivetette magát a harmadik emeletről.
-Felakasztva találták a mindkét lábát amputált tűzoltót amikor megpróbálták kilakoltatni, Kecskeméten. Felakasztotta magát a fűtőtestre.
-Stiaszni Éva (51) metróvezető munkásnőre a végrehajtók rendőri asszisztálás mellett törték rá lakása ajtaját, ő pedig a 9. emeleti ablakból vetette ki magát.

Mindenki gyújtson egy gyertyát emlékükre a mai napon!


(Fb)