2015. április 29., szerda

Valami készülődik…

Az elmúlt év során számos olyan esemény szemtanúi lehettünk, amelyek egy kiterjedt és rendkívül szervezett művelet, értsd, megrendezett esemény érkezése felé mutatnak, amiből a tömegmédia is alaposan kiveszi részét a közvélemény felkészítésével, hogy az esemény, vagyis az amerikai gazdaság összeomlásakor, a bűnbak is készen álljon.
2014 decemberében például megtudtuk, hogy az amerikai pénzügyminisztérium, aminek legfontosabb feladatai közé tartozik az államadósság és a bankrendszer felügyelete, 200.000 dollár értékben rendelt túlélőkészleteket a bankfelügyelet 3814 dolgozója számára. A példanélküli megrendelésre semmilyen hivatalos magyarázat nem érkezett.
A megrendelés célja nem világos. A ZeroHedge szerint a túlélőkészletekből minden amerikai nagybank kap majd, köztük a Wells Fargo, a JP Morgan Chase, a Citigroup és a Capital One bankokkal.
A készlet tartalma arra enged következtetni, hogy a pénzügyminisztérium egy olyan eseményre számít, amely során 24-48 órára megszakadhat a kapcsolat alkalmazottaival.
A tömegmédiában megjelenő hírekből azt látjuk, hogy egyre nagyobb hangsúly kap az olyan veszélyekre történő figyelmeztetés, amit az ISIS, magyarul Iszlám Állam terrorszervezet kiber-kalifátus névre keresztelt kiber-részlege jelenthet. A szervezet állítólag feltörte az amerikai hadsereg központi irányításának közösségi oldalait, bejutott a hadsereg több számítógépébe és közzétette bizonyos tisztek nevét és címét.
A médiában egyre nagyobb hangsúly kap az olyan veszélyekre történő figyelmeztetés, amit az ISIS, magyarul Iszlám Állam terrorszervezet kiber-kalifátus névre keresztelt kiber-részlege jelenthet
A médiában egyre nagyobb hangsúly kap az olyan veszélyekre történő figyelmeztetés, amit az ISIS, magyarul Iszlám Állam terrorszervezet kiber-kalifátus névre keresztelt kiber-részlege jelenthet
Az új mumusról a Guardian is írt néhány hete, tökéletes példájaként annak, hogy milyen üzenetet szeretne a propagandagépezet festeni a közvélemény számára.
„Az ISIS képes volt több elit hekkert is mozgósítani, akiket vonzanak az igazi kihívások. Bár lehet, hogy kicsi a kockázata annak, hogy a propaganda terjesztésén és a kiberlopásokon túl, fizikai támadásokat is indítsanak városok vagy az infrastruktúra ellen, de ettől még a veszély valós marad. Túlságosan kevés intézkedés történik a veszély elemzésére és az esetleges támadásokra való felkészülésre a kormányok, a közművek üzemeltetéséért felelős cégek, bankok és egyéb intézmények részéről.”
Az IT Governance és a Telegraph pedig Keith Alexander tábornokot, az NSA volt igazgatóját idézi, aki egy texasi magánrendezvényen elmondta, hogy
„a nyugat nincs felkészülve a kritikus fontosságú infrastruktúrák elleni kibertámadásokra, az „ítéletnapi” forgatókönyv pedig nem egyéb, mint egy csúcstechnológiákkal kivitelezett villámháború az olajfinomítók, villanyerőművek és hasonlók ellen, talán egy bénító támadással fűszerezve a bankok ellen.”
Egy szó, mint száz, egy olyan kibertámadásra készítenek elő bennünket, ami az egész bankrendszert érinteni fogja. Megfigyelhetjük, hogy szinte minden hír említi a bankokat is.
Steve Quayle pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a bankokat megbénító kibertámadást csak azok az országok lesznek képesek „túlélni”, akik komoly mennyiségű aranyat halmoztak fel. Ilyen például Oroszország vagy Kína, akik ezt követően előállhatnak egy új, aranyfedezetű valutával.
A nyugat attól a ponttól kezdve kénytelen lesz átadni a világgazdaság kormánykerekét az új hatalomnak.
Ez utóbbi figyelmeztetést számos hír támasztja alá, amelyekből megtudhattuk, hogy mind Oroszország mind pedig Kína soha nem látott tempóban vásárol aranyat. A Global Research pedig arról ír, hogy a JP Morgan a történelem legnagyobb ezüstkészletét halmozza fel éppen:
„Válság esetén a befektetők többnyire az aranyhoz és az ezüsthöz menekülnek. Jamie Dimon, a JP Morgan elnöke, a bank részvényeseinek címzett levelében nemrég azt mondta, hogy „lesz újabb válság”…
Vannak dolgok, amik soha nem változnak. Lesz újabb válság és ennek hatásait minden pénzpiac megérzi majd.
A következő válság kiváltója nem ugyanaz lesz, mint az előzőé, de a válság jönni fog.
A kiváltó esemény lehet geopolitikai (mint 1973-ban a közel-keleti válság), előfordulhat, hogy a Fed hirtelen megemeli a kamatrátákat (mint az 1980-82-es recesszióban), árupiaci árzuhanás történhet (mint az olaj a 80-as években), összeomolhat az ingatlanpiac (mint a 90-es évek elején), a válság indulhat Ázsiából (mint 97-ben), lufik durranhatnak szét (mint az Internet lufi 2000-ben vagy a jelzálog és ingatlanpiaci lufik 2008-ban) és sorolhatnánk.
Míg az elmúlt válságok gyökere esetenként eltért (órákig lehetne vitatkozni, hogy milyen mértékben voltak a kiváltó okok geopolitikai, gazdasági vagy pusztán pénzügyi jellegűek, de ezt most nem tesszük meg), a lényeg, hogy a pénzpiacokra nagyon komoly hatással voltak.
Egy másik érdekes, sokak szerint nyilván az összeesküvés(elmélet) kategóriába tartozó hír, hogy 2014 óta 40 bankár veszítette életét gyanús körülmények között. Az emberben óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy vajon azért kellett meghalniuk, mert tudtak valamit, amivel nem értettek egyet? (link, link)
A hírek arra mutatnak tehát, hogy az érkező eseménynek köze lesz a bankokhoz, hiszen a média folyamatosan a pénzintézetekre és az ellenük várható hekkertámadásokra irányítja a reflektorfényt.
Függetlenül attól, hogy a bankrendszer összeomlását egy megrendezett támadás vagy egy másik dominó ledőlése hozza el, a hatás kemény lesz. Hogyan reagál majd a lakosság, ha nem tud hozzájutni a pénzéhez?
ETBcardfailure
Láthattunk egy pici ízelítőt abból, hogy mi történik, amikor az amerikai lakosság egy kis szegmense néhány órán keresztül nem tud hozzáférni a kormánytól kapott segélyhez, azaz nem tudtak EBT kártyájukkal (amire a segélyt vagy támogatást az állam utalja) vásárolni. Nem volt szép látvány.  Rövid idő alatt káosz alakult ki, a vásárlók lázadással fenyegettek és egyes boltokban fosztogatni kezdtek.
Képzeljük el ezt országos szinten. Vajon erről szól a júliusban induló Jade Helm nevű hadgyakorlat?
162_5-720x480


Forrás: allnewspipeline.com
http://idokjelei.hu/2015/05/valami-keszulodik/

Ukrajna: 40%-os infláció

Ukrajna infláció hidfo.ru
A Világbank számításai szerint Ukrajnában idén több mint 40%-os lesz az infláció, alig egy év alatt ennyivel nőhetnek a fogyasztói árak, miközben egyszámjegyű infláció leghamarabb 2018-ra várható. Anastasia Golovach közgazdász szerint Ukrajnának már nincs lehetősége arra, hogy az idei drasztikus áremelkedést megakadályozza. Ugyan az ukrán nemzeti bank elnöke még április elején azt vetítette előre, hogy az infláció nem lesz több mint 30 százalék, ez is jelentős terhet jelent az ukrán lakosság többségének, ami elkerülhetetlenül politikai következményeket von majd maga után. Az ukrán állami statisztikai hivatal szerint az éves infláció már 2014 decemberében elérte a 25%-ot. Az ukrán fizetőeszköz, a hrivnya értéke 2014 februárja óta folyamatosan csökken, miközben a kormány külföldi hitelekből tartja működésben az államigazgatást.
Ukrajnában 2013 novemberében vette kezdetét egy nyugatról szervezett felforgatási művelet, ami álcivil tüntetésekkel kezdődött, 2014 februárjára pedig atlantista puccs zajlott le Kijevben. Az állandósuló utcai harcok, a hazai szélsőjobboldal amerikai befolyás alá kerülése és felfegyverzése, a parlament elleni első támadások hatására a kormánypárti politikusok elmenekültek az országból, és az ellenzék kezdett el relatív többséggel törvénykezni. Az államcsíny útján hatalomra jutó radikális atlantista csoport mostanra nyugati állampolgárokat állított a minisztériumok élére. Az egészségügyi miniszter grúz állampolgár, a gazdasági fejlesztési miniszter litván, a pénzügyminiszter pedig amerikai, és kinevezését követően azonnal Washingtonba utazott hitelt felvenni. A radikális atlantisták hatalomra jutása óta négyszeresére nőtt a gáz ára, az élelmiszerárak folyamatosan nőnek, és az idei 40%-os infláció azt jelenti, hogy az árak idén is ennyivel emelkednek.
Az államcsínnyel hatalomra juttatott kormány célja, hogy a gazdaságot tönkre tegye, hogy az államcsőd közeli helyzet miatt a részvényeket nyomott áron felvásárolhassák a nyugati befektetők. A kormány egy másik feladata volt az ország energiahálózatának nyugati kézre játszása. Washington saját kezében akarja monopolizálni az Európába irányuló gáztranzitot, emiatt az ukrán energiacégeket és tározókat amerikai cégeknek adják el. Az atomerőműveket szintén kiárusították az amerikaiaknak, az USA atomenergetikai cégei jelentős megrendelésekhez jutottak, mert a radikális atlantisták a korábbi forrás helyett amerikai cégektől vesznek fűtőanyagot. A hadsereget háborúban leamortizálták, és a nyugati fegyvergyártó cégek a keletkezett hiány miatt most hatalmas megrendeléseket kapnak Ukrajnától.

http://hidfo.ru/2015/04/ukrajna-40-os-inflacio/

Blokád alatt tart egy Jobb Szektor egységet az Ukrán Hadsereg

Jobb Szektor felvonulás Kiejevben
Jobb Szektor felvonulás Kiejevben

– Porosenko mosná kezeit, – s felszámoltatná a Jobb Szektor csapatait –

Tüntetést jelentett be a kijevi elnöki hivatal elé a Jobb Szektor.

“Tüntetni készül Kijevben az elnöki hivatal előtt a kelet-ukrajnai harcokban önkéntes alakulattal részt vevő radikális ukrán párt, a Jobboldali Szektor (PSZ), tiltakozásul amiatt, hogy ukrán katonák kedden körbezárták egyik bázisukat…” fogalmaz szőrmentén az MTI, nem mervén kimondani, hogy a Jobb Szektor egy a Nyugat által pénzelt valódi neonáci szerveződés, melyet a barbarizmusa és a kelet-ukrajnai háborúban elkövetett gaztettei, – méltán tették hírhedté a világban.
Többek között a Jobb Szektor követte el tavaly május 2-án az odesszai vérengzést is, melyben 100 orosz ajkú háborúellenes aktivista lelte halálát. Egyeseket elevenen megégettek a Nyugat szolgálatában álló neonácik, – másokat pedig akkor vertek agyon, mikor a tűzből kimenekültek a szabadba. – Nem csoda, hogy ezek után szállóige lett a népköztársasági milicisták körében a következő: “Jobb szektoros foglyot nem ejtünk!”
De a Jobb Szektor inkább csak a nála gyengébbekkel bátor, – a fronton is ritkán jelenik meg, inkább egyfajta tábori csendőr feladatokat lát el, – s ebbéli minőségében rendszeresen gyilkolja saját honfitársait, az Ukrán Hadsereg vagy Nemzeti Gárda katonáit is, – ha azok szerinte nem harcolnak elég jól, vagy szerinte indokolatlanul vonulna vissza. A civil lakossággal rendszeresen kegyetlenkednek, a foglyokat elevenen megkínozzák.
Ezek után nem lehet csodálkozni azon, ha már az Ukrán Hadseseg katonái is gyűlölik a jobb szektoros pribékeket. És nagyon is szívesen zárják körbe őket.
***
A Jobb Szektor a saját honlapján nyilvánosságra hozott közleményében arról tájékoztatott, hogy; “Műveleti információk szerint a kijevi vezetés nagyszabású provokációkra készül az önkéntes alakulatokkal szemben. Ezért figyelmeztető demonstrációt tartanak – a dokumentum szerint szerdán – az elnöki hivatal épülete előtt.”
Az információik szerint, az egyik egységüket bekerítették az ukrán fegyveres erők katonái. A Donyeckkel szomszédos Dnyipropetrovszk megyei Velikomihajlivka faluban lévő támaszpontjukat zárták körbe az Ukrán Hadsereg deszantos alakulatai.
A deszantosok páncélozott harcjárművekkel és nehézfegyverekkel is rendelkeznek, – Dimitro Jaros, az ukrán oligarchák és az amerikai titkosszolgálat kedvence, a Jobb Szektor vezetője, aki egyben az Ukrán Hadsereg vezérkarának a tanácsadója is, – fel van háborodva a hadsereg váratlan akciója miatt.
A katonák fegyverletételre szólították fel az őrségben lévő jobb szektoros pribékeket. Jaros elmondta, hogy nem tudott telefonon kapcsolatba lépni Viktor Muszenko vezérkari főnökkel, hogy tisztázza a helyzetet. Rámutatott, hogy ilyen akciót a vezérkar utasítása nélkül nem hajthattak volna végre a katonák. – Ezzel világossá is vált, hogy a hadseregben a régi veteránok, mintegy “hívatlan vendégként” – tekintenek a banderista vezérre.
Hivatalos, de magát meg nem nevezni kívánó forrás szerint; “Kijev azt tervezi, hogy átszervezéssel felszámolja az önkéntes zászlóaljakat mint önálló formációkat, többek közt a Jobb Szektort és az Azovot is. Az “önkéntes” – (értsd; nyugatbarát neonáci) alakulatok a hadseregbe vagy a belügyminisztérium alá tartozó Nemzeti Gárdába tagozódnának be.”
Porosenkónak és kormányzatának kezdenek egyre kellemetlenebbé válni ezek a latrok, – már mosnák a kezeiket. – Megszüntetnék ezeket az egységeket.- Úgy gondolják megúszhatják a felelősségre vonást az általuk elkövetett háborús bűncselekményekért azzal, hogy mindent a neonácikra kennek. Holott zsidó származásuk ellenére, az amerikaiak és az európaiak mellett éppen ők voltak azok, akik nemcsak hogy elnézték ezeknek a banderista neonáci alakulatoknak a térnyerését, – de fel is fegyverezték, – sőt még uszították is őket a polgári lakosság ellen!
Mivel a világban egyre nagyobb a felháborodás az eddig a Kijevi Junta által is patronált, de az amerikaiak, s európaiak, valamint az ukrán és cionista oligarchák által is pénzelt neonácik rémtettei miatt, – már egyre kellemetlenebbé váltak az ukrán kormányzat számára.
Nem lévén más választása, továbbra is a Nyugattól vár segítséget, – ehhez azonban mintegy “szalonképessé” akarja fésülni önmagát. – Ám a banderista egységeket egyre kevésbé tudja kordában tartani.
Nagyon könnyen eljöhet az idő, amikor is a zsidó többségű kijevi kormányt egyszerűen leváltják az fasiszta önkéntesekből szerveződött náci csapatok, – pontosan úgy, ahogyan ők váltották le a törvényesen megválasztott elnököt, Janukovicsot. – Ezen a módon köszönvén meg nekik azt, – hogy ilyen szépen felfegyverezték őket.
Na. akkor majd rohangálhatnak a nyugati politikusok Moszkvába, – hogy vegyék rá az oroszok a Donyecki és Luganszki Népköztársaság haderejét; – vonuljanak be Kijevbe. – Mert előbb utóbb, úgyis ez lesz.
Szabad Riport

Láss tisztán a pokol tornácában!

WHO: Az antibiotikum rezisztencia globális veszéllyé vált

Joseph Candel: A modern orvoslás korában miért látunk egyre több súlyos vagy halálos betegséget a világon?
Máté 24. fejezetében Jézus azt mondta, hogy a visszajövetelét közvetlenül megelőző időkre egyebek mellett a járványok lesznek jellemzők.
És valóban, egyre több orvos figyelmeztet arra, hogy elveszítik az egykor kezelhető betegségek elleni küzdelmet.
Bár tudjuk, hogy Jézus szavai valósulnak meg a szemeink előtt, ezeknek a csapásoknak a forrása leginkább az ember tevékenységeiben keresendő. A Biblia pedig nemcsak a veszélyekre hívja fel a figyelmet, de afelől is biztosít, hogy Isten képes a betegségektől megvédeni vagy megadni a gyógyulást, ha Benne bízunk:
„Nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.” (Zsoltárok 91:10)
„És feltámad néktek, a kik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt.” (Malakiás 4:2)
drug resistant
Az Egészségügyi Világszervezet arra figyelmeztet, hogy egyre több betegség válik kezelhetetlenné az antibiotikumokkal szembeni erősödő rezisztencia miatt, ami több millió ember életét veszélyezteti.
A WHO által készített tanulmány szerint egyetlen olyan térség sincs a világon, amelyik képes lenne megbirkózni ezzel a globális veszéllyel. A 133 ország mindössze egynegyede rendelkezik az antibiotikum és egyéb antimikrobiális szerekkel szembeni rezisztencia leküzdésére vonatkozó tervvel.
A tanulmány szerint a közvélemény tájokozottsága is rendkívül alacsony, így a legtöbben úgy gondolják, hogy az antibiotikumok ma is hatékonyak a fertőzésekkel szemben. Emiatt sokan akkor is antibiotikumot szednek, amikor arra nincs szükség, illetve a használata nem hatékony, ami tovább fokozza a rezisztenciát.
Charles Penn, a WHO antimikrobiális rezisztencia koordinátora elmondta, hogy a felmérés szerint a recept nélküli antibiotikum használat nagyon elterjedt a világon:
„Sürgős közbeavatkozás hiányában a világ egy úgynevezett post-antibiotikus kor felé halad, amelyben a hétköznapi fertőzések és kisebb sérülések, amelyek egy évtizede még kezelhetők voltak, ismét gyilkolhatnak. Emellett egy egész sor komoly betegség kezelésére is képtelenek leszünk, mint amilyen a vérfertőzés, a tüdőgyulladás, a malária vagy az AIDS, továbbá a fejlett orvosi kezelések, mint a rák elleni kemoterápia vagy a komolyabb műtétek is kockázatosabbá válnak, vagy akár meg is szűnhetnek.”
Penn egyértelművé teszi, hogy nem egy jövőbeli problémával állunk szemben. Már ma is léteznek olyan betegségek, amelyek korábban kezelhetők voltak, ma pedig nem:
„Leggyakrabban a gonorreát hozzuk fel példának, mivel világszerte találkozunk olyan esetekkel, amelyek semmilyen antibiotikumra nem reagálnak. Egy másik jó példa a többszörösen gyógyszer rezisztens tuberkulózis, amelyből több ezer esetet regisztrálunk évente. Tehát ezek mind olyan fertőzések, amelyek kezelése rendkívül nehézzé vált. Nem könnyű számokban kifejezni, hogy mi vár ránk a jövőben, de amennyiben nem cselekszünk sürgősen, a helyzet romlani fog.”
Forrás: voanews.com

Halálbüntetés – ‘A bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha állampolgárai védelméről van szó’

Mécsesek a helyszínen, - a kaposvári trafikban brutálisan meggyilkolt fiatal kislány emlékére. - Fotó - MTI
Mécsesek a helyszínen, – a kaposvári trafikban brutálisan meggyilkolt fiatal kislány emlékére. – Fotó: MTI

Az Európai Parlament elnökének nem tetszik Orbán halálbüntetéssel kapcsolatos kijelentése -Ezért beszélni akar a magyar miniszterelnökkel – Orbán áll a rendelkezésre.

Brüsszel:
Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke szerdán Strasbourgban közölte: telefonbeszélgetést kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel a halálbüntetésről szóló kijelentései miatt.
Az EP szerda délelőtti ülésének kezdetén Jörg Leichtfried osztrák szociáldemokrata EP-képviselő első felszólalóként, a nemzetközi média jelentéseire hivatkozva azt mondta, hogy Orbán Viktor felvetette a halálbüntetés visszaállításának gondolatát. Leichtfried szerint ez ellentétes lenne az európai joggal, “barbarizmussal” érne fel.
Schulz erre adott válaszában közölte: ő is olvasta az erről szóló beszámolót, és Orbán Viktor titkárságánál reggel kezdeményezte, hogy telefonon beszélhessen a magyar miniszterelnökkel. Hozzátette, hogy amint megtörténik ez a beszélgetés, tájékoztatást fog adni annak eredményéről.
Budapest:
“Orbán Viktor álláspontja szerint a halálbüntetés kérdését napirenden kell tartani. Természetesen a témában európai szinten is konzultációkat kell folytatni, így a miniszterelnök ezúttal is örömmel áll Schulz elnök úr rendelkezésére” – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére szerdán.
A magyar kormányfő keddi pécsi látogatásán a kaposvári dohánybolti gyilkossággal kapcsolatos kérdésre válaszolva foglalt állást amellett, hogy napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését.
“Néhány éve azt hittük, a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettünk, amikor bevezettük a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglani büntetést, de ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő” mondta Orbán Viktor, aki szerint “a bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha állampolgárai védelméről van szó.”
MTI – SzRTI

A német hírszerzés az amerikaiaknak kémkedett

Thomas Drake hidfo.ru
Április 23-án a német sajtóban terjedni kezdett a hír, miszerint az ország nemzetbiztonsági hivatala együttműködött az amerikai hírszerzéssel, és éveken át az amerikaiaknak szolgáltatott információkat általuk megfigyelt európai politikusokról és vállalatokról. A Bundesnachrichtendienst – német hírszerzés – súlyosan sértette az ország alkotmányát azzal, hogy nem csak segédkezett az amerikai National Security Agency (Nemzetbiztonsági Ügynökség) európai felderítésében, de gyakorlatilag az NSA európai szekciójaként működött az utóbbi évtizedek során. Erről Thomas Drake számolt be, aki az NSA kötelékében töltött évek után végül kitálalt a sajtónak, így nyilvánosságra jutott, hogy a BND nem Németország biztonsága érdekében, hanem az amerikaiak számára folytat adatgyűjtés Európában.
A német sajtóban terjedő hírek szerint az NSA mintegy 800000 IP-címet, telefonszámot és e-mail címet osztott ki a BND számára, amit a németek figyeltek meg, de az adatokat folyamatosan kiszolgáltatták az amerikaiaknak. Az IP-címek egy része európai politikusokhoz és vállalatokhoz tartozott, de a célpontok közt volt az európai légi irányítás és űrkutatási hivatal is. Drake szerint az NSA és DNS közti kapcsolatok a 2001 szeptember 11-i terrortámadást követően váltak ilyen szorossá, de ennek kapcsán nem feltétlen lehet szövetségi viszonyról beszélni, mert az adatszolgáltatás egyoldalú volt, és miközben az amerikaiak tömeges megfigyelést folytatnak Európa területén, a német hírszerzés nem kapott hasonló mennyiségű adatot amerikai állampolgárokról. “A BND esetében itt az alkotmány teljes semmibe vételéről van szó, de ez nekik semmit nem számít. Mivel nincs számonkérhetőség, semmi nem állítja meg őket.”
Drake szerint az NSA kiterjedt hálózatain keresztül könnyedén elmagyarázzák az embereknek, hogy a tömeges megfigyelésre valamiféle nagyobb jó érdekében, vagy az ő személyes biztonságuk garantálása végett van szükség, így a számonkérhetőség lehetősége is minimalizálódik. Emellett hangsúlyozta, hogy az európai államfők, vagy akár az amerikai elnök nem feltétlen tudnak ezekről a programokról, mert így hihetőbben tudják azt mondani, hogy nincsenek ilyen programok, – ha kirobban a botrány, nem kell hazudniuk, ha nem tudnak róla. A demokráciában a vezető politikusok egyébként is néhány évente cserélődnek, de a titkosszolgálatok irányító szerepe nem változik.
Drake kifejti, hogy a titkosszolgálatok által gyűjtött kolosszális mennyiségű információ a demokrácia felszámolásához vezet, mert lehetővé teszi az információs társadalom fölötti teljes ellenőrzést. Elmondása szerin az Egyesült Államok, az EU tagállamai, Norvégia és Svédország közt is érvényben van ilyenfajta “együttműködés”, és a kormányoknak nincs ellenőrzése a titkosszolgálatok hálózata fölött, ami amerikai ellenőrzés alatt, senki által meg nem választott titkos kormányként irányítja Európát.

http://hidfo.ru/2015/04/a-nemet-hirszerzes-az-amerikaiaknak-kemkedett/

PÁRTOK NYET! ELÉG VOLT A BŰNPÁRTOKBÓL!

CSAK A MAGYAROK VETHETNEK VÉGET A PÁRTRENDSZERNEK

A Közéleti Kerekaszatal immár 20. adásához ért, ebben fejtik ki a bűnöző pártrendszer lényegét és felszámolásának a sürgősségét. Kép.huntv
http://huntv.info/tv/aktualpolitikai-kerekasztal-20/

JOBBIK BŰNÖZÉSÉT IS LEFESTETTÉK AZ ADÁSBAN

Mondták, hogy elvakult, ostoba jobbikosok kifogásolták a Jobbik bírálatát. Mintha csak fideszesek lennének. A két zsidóbolsevik párt nem tűri a véleményeket!

A DNK nagykövetséget nyitott Dél-Oszétiában

Csinvali nagyköv. hidfo.ru
Dél-Oszétia külügyminisztériumának közleménye szerint Chinvaliban megnyílt a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság hivatalos képviselete. A közlemény szerint a közös történelmi út okán és a baráti kapcsolatok építésének kezdeteként kezdi meg működését a két ország nagykövetsége Dél-Oszétiában, amivel az érintett országok egymás államiságát is kölcsönösen elismerik. Leonyid Tibilov, Dél-Oszétia elnöke kijelentette, hogy készen állnak minden támogatást megadni a két, születőben lévő országnak, és kifejezte reményét arra vonatkozóan, hogy a DNK és LNK független államiságát a közeljövőben számos ország elismeri. A Donyecki Népi Köztársaság külügyminisztere szerint már így is rengeteg segítséget kaptak az Ukrajnától elszakadás óta, gyakorlatilag a DNK befektetéseinek és bankrendszerének nagy része Dél-Oszétiának köszönhető.
Oroszország 2008-ban ismerte el független országként Dél-Oszétiát, a Chinvali ellen kezdődő grúz agressziót követően. Dél-Oszétia területén orosz békefenntartók tartózkodnak, és Chinvali minden segítséget megad az Ukrajnától elszakadó területek függetlenségének szavatolásához. Ebbe értelemszerűen a gazdasági és humanitárius segítség is beletartozik, de a hivatalos államközi kapcsolatok felállását követően katonai megállapodásra is sor kerül majd. Dél-Oszétia tavaly júniusban ismerte el hivatalosan a Donyecki Népi Köztársaság függetlenségét, hivatalos képviseletet azonban egésze mostanáig nem nyitottak.
A nyugati országok Dél-Oszétiát megszállt területként és Grúzia részeként tartják nyilván. A DNK-t szintén Ukrajna részének tartják, és próbálják megszállt területnek nyilvánítani, annak ellenére, hogy Angela Merkel és Francois Hollande is megerősítette, hogy országaik hírszerzése nem tudta alátámasztani az orosz katonai jelenlétről szóló vádakat. Az el nem ismertség azonban a gyakorlatban nem korlátozza a térségi országokat, melyek az utóbbi hónapokban a világ számos országába küldtek delegációt, és a közeljövőben több ország elismerheti függetlenségüket.

http://hidfo.ru/2015/04/a-dnk-nagykovetseget-nyitott-del-oszetiaban/

Juncker elé vetnék Ukrajnát

Juncker hidfo.ru
Arszenij Jacenjuk ukrán miniszterelnök az ukrán államfői poszt várományosának tartja Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét. A miniszterelnök ezt szó szerint kijelentette azon a nemzetközi konferencián, melynek részeként összegyűltek a nyugati befektetők Kijevben, és tárgyalások kezdődtek arról, milyen feltételekkel támogatnák az ukrán kormányt.
A rendezvény célja a pénzszerzés volt az államcsőd közeli helyzetbe jutott Ukrajna gazdasága számára. A radikális atlantista kormány tisztviselői politikai prostituáltakként jelentek meg a programon, hangzatos dolgokat mondtak a befektetőknek és igyekeztek meggyőzni őket arról, hogy nagyon elkötelezettek az európai integráció mellett. Jacenjuk eképpen fogalmazott:
“Úgy gondolom, Mr. Juncker tíz éven belül Ukrajna elnöke lesz, és Porosenko elnök fogja vezetni az Európai Bizottságot.”
Nehéz eldönteni, hogy ezt Jacenjuk pontosan hogyan is értette. Egyik értelmezési lehetőség, hogy Jacenjuk úgy gondolja, Ukrajna tíz éven belül az Európai Egyesült Államok tagállama lesz. Az amerikai mintára kialakítandó Európai Egyesült Államok felépítését teljesen komolyan gondolják a radikális atlantisták, így Jacenjuk utalhatott erre is. Mindazonáltal, a szó szerinti értelmezés sem lenne a valóságtól elrugaszkodott forgatókönyv. Az ukrán államfő ugyanis beiktatását követően külföldi állampolgárokat nevezett ki a minisztériumok élére. A pénzügyminiszter amerikai állampolgár, az egészségügyi miniszter grúziai, a gazdasági fejlesztési miniszter litván. Nem lenne meglepő, ha az államfő pedig Juncker lenne.
http://hidfo.ru/2015/04/juncker-ele-vetnek-ukrajnat/

Úgy néz ki, hogy “tűzijátékkal” emlékezik Maradék-Ukrajna a csernobili atombaleset 29. évfordulóján.

Ártatlan-szokásos-erdőtűznek indult a mára már katasztrofálissá terebélyesedett tűzvész a 29 évvel ezelőtti katasztrófa “majdnem színhelyén”!

A tűz már olyan méreteket öltött, hogy Kijev elrendelte Rudnyja Illnyicka, Lubjanka, Ilnyici és még tucatnyi kisebb település evakuálását.
Óriási probléma ez a tűz, hiszen sugárszennyezett területen tört ki, és komoly a lehetősége egy újabb szétszóródásnak. A szél-mint 29 évvel ezelőtt is-most is a közeli Belorusszia felé sodorja a füstöt, ám várható, hogy hamarosan északi irányra vált, és Kijev felé kezdi terelni a ki tudja milyen füstöt.
Maradék-Ukrajna hatóságai kétségbeesetten küzdenek éjjel-nappal a tűzvész megfékezésén.
csern1 csern2 csern3 csern4https://balrad.wordpress.com/2015/04/29/ismet-csernobil-a-sztar/

Donbassz mára virradóan

tork

Egyre nyugtalanabb a helyzet Donbassz középső frontszakaszán, a Gorlovka-Donyeck-Peszki íven.
Dzserzsinszkből mára virradóan egész éjszakás támadás vitt véghez Gorlovka ellen a valcmanista latortüzérség. Annyi biztosra vehető, hogy a város “Komszomolec” kerületében legkevesebb tucatnyi civil életét követelte az ékszakai terror. A “Sztroityel”, “Besszarábia” és “Golma” kerületek is rengeteg belövést kaptak az éjjel. A város tőszomszédságában lévő Pobjeda-falucska szinte teljesen megsemmisült. Az itteni áldozatok számáról nincs értesülésünk. A szintén közeli “Juzsnaja” bányaüzem és Sumi falu úgyszintén a martalóctüzérség célpontja volt.

Donyecket mára virradóan nem lőtték a banditák, viszont jelentések szerint “százával repkednek” a város fölött az aprócska latordrónok.
Az EBESZ ma reggeli tájékoztatása szerint a donyecki repülőtérre CSAK MA ÉJJEL 550 tüzérségi gránátot lőtt ki a valcmanista latortüzérség.
Peszkiben éjszakára sem csitultak az összecsapások.
“Minden jó családban kell egy rossznak lenni”! Sajnos igaz ez a mondás a népköztársasági miliciákra is.
Donyeckben fosztogatáson kaptak egy “kollégát” a milicisták. 24 órás pellengérre állítás volt többek között a büntetése. Ez alatt számtalan “dicséretben” részesítették a helybéliek.
marodermaroder
“Rabló vagyok! Megvertem és kiraboltam a földijeimet!”

https://balrad.wordpress.com/2015/04/29/donbassz-mara-virradoan-7/

Ápolót a Hazának, Hazát az Ápolónak!

Tisztelt MESZK Elnökség!
Meg kell, hogy szólítsalak Benneteket. Én a porszem, én az egyszerű ápoló. Sokat gondolkoztam az elmúlt napokban. Rajtatok és rajtunk. Azon, hogy miért állunk most a barikád két oldalán. Mert ott állunk.
Feketék a gondolataim Kedves Elnökség!
2010-ben kötelező lett újra a tagság. Hívhatnánk úgyis, hogy kényszertoborzás zajlott kormánytámogatással. Visszaléptünk. Visszaléptünk, mert kellett.
Mi történt azóta?
Semmi. Fizetjük a tagdíjat. Fellátogatunk az oldalatokra egy-egy e-továbbképzés miatt.
Már ez is megalázó – Nincs a nővérkének pénze, nosza oldjuk meg a problémát! Ha így, hát így!
Vannak néha küldöttgyűlések. Oda elmennek, ha elmennek a küldöttek. Aztán senki nem kérdezi meg, hogy mit csináltak, miért csinálták.
Nincs, még mindig nincs jóváhagyott, törvényben rögzített kompetenciánk. Mindenki úgy és azt végzi, amire a felettesei utasítják. Sokan nem is tudják, hogy börtön lehet a vége.
De most hagyjuk ezt. Van most még ettől is fontosabb.
Hol vagytok? Hol voltatok akkor, amikor észre kellett volna venni a bajokat? A karikás szemeket? A szakdolgozók 2-3 munkahelyét, melyből esetleg mindkettő, mindhárom bejelentett! Hol voltatok, amikor észre kellett volna venni, amikor szóvá kellett volna tenni a tucatnál is sokkal több alkalmatlan ápolási vezetőt? A rengeteg erőszakot, ellenünk, a kollégáink ellen? Hol voltatok, amikor a katasztrofálisnál katasztrofálisabb ötletelésekkel kergetett minket őrületbe a hatalom?
Hol vagytok most? Hol vagytok, amikor MI ITT VAGYUNK?
Most van az utolsó lehetőségünk az egységre. Utolsó lehetőségünk az agonizáló egészségügy megmentésére. A betegeink megmentésére! Magunk megmentésére!
Ha most nem, akkor sohasem. Akkor utolsó lehetőségként feladhatjuk az utolsó kenetet. Az utolsó közülünk pedig lekapcsolja a lámpát és csendesen bezárja maga mögött a kaput. A magyar emberek gyógyulásának kapuját.
De ezt nem akarhatjátok!
Velünk egyetemben Ti is az ápolásra, a gyógyításra esküdtetek.
Mi tartjuk a fogadalmat.

Azt mondjátok, a fekete póló lázadás.
Én azt mondom: Spartacus. Széljegyzetben azért megjegyzem, hogy abban dolgozom, dolgozunk, amink van, Olcsó kínai papucsban, second hand ruhában. A sok darab óccó, biztos jó hatású.
Azt mondjátok, hogy nincs jó hatással a betegekre a fekete. Én azt mondom, az nincs jó hatással rájuk, ha nincs nővér a bajait segíteni.
Ti nem láttátok a szakmabelieket a Normafánál. Én láttam. Nektek még civilként sem volt egy közös séta fontos velünk. Az élet ment ott. Mindannyiunk élete. Kicsiké, nagyoké, időseké, fiataloké. A mi életünk értük, értünk. Mi már értjük. Mentek a magyar Lámpás Hölgyek és mentek a magyar Lámpás Fiúk is. Mert nekünk ilyenjeink is vannak!
De semmi baj. Minden megjavítható.
Nyújtom a jobb kezem. A békét nyújtom. A békét, az egyetértést, az egymás előtti főhajtás lehetőségét. A társaim is nyújtani fogják, ha azt mondjátok: Igen, megyünk Veletek!
Kedves Kamara! Fogadd el, hogy EGYSÉG LETT A TAGSÁG! De ez nem a Te tagságod. Ez a miénk. De várunk közénk! Döntsd el, hogy kivel vagy!

Mi nem erőltetjük. Nekünk nincs visszaút. Mi értjük. A betegeink értik.
Ti értitek?
(Fb)

Megszálló erőként tekintenek a rendőrségre

Maryland police hidfo.ru
Egy philadelphiai ex-rendőrtiszt a LifeNews-nak adott interjúban kifejtette, miért kezdődtek zavargások Baltimore-ban egy fekete fiatal halála után, és miért okoz nagy kihívást a rendrakás még a rendfenntartó erők számára is. Grigory Krasovsky elmondása szerint Baltimoreban egyre forróbb a helyzet, és egyáltalán nem meglepő, hogy 12 óra elteltével sem enyhültek a zavargások.
Az amerikai elnök személyes ellenőrzés alá vette a városban kezdődő konfliktust, Maryland kormányzója már az első órákban kihirdette a rendkívüli állapotot és mozgósította a Nemzeti Gárdát. Baltimoreban azonban hiába tesznek rendet, a zavargások felszámolása után több ezres tüntetés szerveződik a rendőri brutalitás ellen. A volt rendőrtiszt szerint a Nemzeti Gárda mozgósítását azért írta alá a kormányzó, mert a rendőri erők tehetetlenek a tomboló tömeggel szemben, és a rend helyreállítása esetén zavargások újabb hulláma kezdődik majd az azt követő tüntetéseken. Emiatt sok ezer fegyveres érkezik Baltimore területére, hogy a helyzetet kontroll alatt tartsák.
A Nemzeti Gárda közvetlen a kormányzó utasításait követi, és elsődleges feladata az lenne, hogy a helyi kormány kezében legyen egy ütőerő a potenciális külső ellenségekkel szemben. Krasovsky elmondása szerint azonban a Nemzeti Gárdát főként belső ellenséggel szemben vetik be, és a most zajló zavargások nem számítanak egyedi jelenségnek.
A volt rendőrtiszt kifejtette, hogy hatalmas hibát követ el, aki a rendőröket kiáltja ki fő problémának, és többnyire azok tesznek ilyet, akiknek elképzelése nincs arról, hogy milyen a helyzet Baltimoreban. Elmondása szerint Baltimore területén a kriminalitás kiemelkedően magas, a rendőrök nem a tüntetőkkel szemben alkalmaznak indokolatlan erőszakot, hanem minden egyes letartóztatás esetén olyan mértékű erőszakot kell alkalmazniuk, ami normális esetben tényleg indokolatlan lenne. Krasovsky elmondása szerint Baltimoreban a lakosság közel kétharmada fekete, és az állandósult utcai erőszak, a kiterjedt drogkereskedelem miatt olyan gyakoriak a rendőri rajtaütések, hogy a fekete lakosság megszálló erőként tekint a rendőrökre. Baltimoreban az intézkedő rendőrnek minden esetben fokozott erőszakot kell alkalmaznia, és rendszeresen rá vannak kényszerítve a fegyverhasználatra. Igazoltatást akkor tudnak végrehajtani, ha az adott személyt fizikailag alkalmatlanná teszik arra, hogy elmeneküljön, a letartóztatás pedig minden alkalommal élet-halál harc az intézkedő rendőröknek.
Krasovsky kifejtette, hogy a helyi lakosság nagy része az utca törvényén nevelkedett, bármilyen rendőri intézkedés esetén azonnal fizikai erővel lépnek fel, és ez alatt nem csak önvédelmet kell érteni, hanem a rendőrök lincselés áldozatává válnak, ha nem kellő erővel vonulnak ki egy intézkedéskor.
A volt rendőrtiszt elmondása szerint az a Freddy Gray, akinek halála a zavargások ürügyévé lett megtéve, szintén az utcán nevelkedett, munkanélküli és segélyezett volt, letartóztatása során a rendőrök ugyanúgy intézkedtek, ahogy minden más esetben is; a jogkövető magatartás a lakosság körében ismeretlen fogalom, az intézkedő rendőrök akkor tudnak letartóztatni egy célszemélyt, ha azonnal brutális erőszakkal lépnek fel. Ellenkező esetben a célszemély vagy elmenekül, vagy fegyvert ránt, és a rendőr veszti életét az intézkedés során.

http://hidfo.ru/2015/04/megszallo-erokent-tekintenek-a-rendorsegre/

Az egyik legmohóbb állam marad a magyar, hiába a csökkenő szja

Noha csökken a személyi jövedelemadó mértéke 2016-tól, az adókulcsban ez csak elenyésző változást eredményez, így a munkát terhelő adó- és járulékok mértékét tekintve továbbra is az egyik legmohóbb állama lesz a magyar.
Varga Mihály bejelentése alapján jövőre a jelenlegi 16-ról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó mértéke hazánkban. Ez nominálisan egy minimálbéres dolgozónál 1050 forintot jelent majd, míg az átlagbérért dolgozók esetében 2210 forintos lesz a nettó bér növekedésének mértéke. Arányaiban azonban minden bérszintnél 1,5 százalékos béremelkedést eredményez az adócsökkentés az egykulcsosság miatt.
Ami viszont az adóéket illeti, továbbra is – fogalmazhatunk úgy – szégyenpadon ül majd hazánk. Jelenleg ugyanis a teljes adóék 49,03 százalék. Ez azt mutatja meg, hogy a teljes munkaerőköltségnek összesen hány százalékát vonja el az állam különböző adók és járulékok formájában.
Mi is a teljes munkaerőköltség?
A munkavállaló a bruttó béréből fizeti
a 15 (most 16) százalékos személyi jövedelemadót,
a 10 százalékos nyugdíjbiztosítási járulékot,
a 7 százalékos egészségbiztosítási járulékot,
a 1,5 százalékos munkaerő-piaci járulékot.
A munkaadó a bruttó bért csökkenti a fenti levonásokkal, és így kifizeti a nettó bért a dolgozójának, majd a bruttó bérre vetítve fizet még
27 százalék szociális hozzájárulási adót,
1,5 százalék szakképzési hozzájárulást.
2016-os bérkalkulátorunk alapján az szja csökkentés után a 49,03 százalékos adóék 48,25-re fog mérséklődni. Ezzel viszont az uniós rangsorban nem fogunk előkelőbb helyre kerülni. Jelen állás szerint ugyanis csak Belgium von el többet adók és járulékok formájában, 49,9 százalékot, mögöttünk pedig Franciaország áll 45,2 százalékkal. Látható, hogyha a gallok nem döntenek egy drasztikusabb adóemelésről, akkor bizony továbbra is a második legmagasabb lesz a magyar adóék.

És ez egyben azt is jelenti, hogy a régióban sem leszünk sokkal versenyképesebbek. A 2014-es adatok alapján ugyanis míg Csehországban 39,7 százalék az adóék mértéke, addig a szlovákoknál 38,6, a lengyeleknél pedig 34,8 százalék. Igaz ugyanakkor az is, hogy a hazánkra jellemző alacsony bérszínvonal és a gyenge fizetőeszköz mindezt ellensúlyozni tudja a beruházást tervező külföldi cégeknél.

(mfor)

Hitel, vagy hit el?

Megint lebuktak! Az IMF nem kér több megszorítást, a cionista kormány IGEN!


A 2013 évi elképesztő megszorításokra nem lenne semmi szükség, ha az egykulcsos adót kegyeskedne visszavonni a nemzeti egység kormányának nevezett kormány. Ezzel ugyanis 600 milliárd forint adóbevétel esik ki, ami csaknem azonos a tervezett megszorítások összegével! Miért kell mindig hazudni? Az IMF nem kér megszorításokat, de a hatalom és holdudvara, a gazdagok és a kegyencek giga jövedelmének fedezetét a magyar társadalomtól fogja elvonni a kormány! Ezt végre az arcunkba kellene vágni!
A másik rendkívül erkölcstelen dolog, hogy a hatalomra és holdudvarára, az egymillió forint feletti fizetésűekre a megszorítások továbbra sem vonatkoznak! Ez pedig most már több kettőnél: ez ki fogja verni előbb-utóbb a biztosítékot!
Az 1848-as követelések egyik pontja az egyenlő közteherviselés követelése volt, amit azóta sem sikerül elérnünk! Még úgy sem, hogy állítólag nemzeti kormány vezeti az országot – vajon hová is? Ideje lenne elárulni!



http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/1872-hitel-vagy-hit-el