Jobb Szektor felvonulás Kiejevben
Jobb Szektor felvonulás Kiejevben

– Porosenko mosná kezeit, – s felszámoltatná a Jobb Szektor csapatait –

Tüntetést jelentett be a kijevi elnöki hivatal elé a Jobb Szektor.

“Tüntetni készül Kijevben az elnöki hivatal előtt a kelet-ukrajnai harcokban önkéntes alakulattal részt vevő radikális ukrán párt, a Jobboldali Szektor (PSZ), tiltakozásul amiatt, hogy ukrán katonák kedden körbezárták egyik bázisukat…” fogalmaz szőrmentén az MTI, nem mervén kimondani, hogy a Jobb Szektor egy a Nyugat által pénzelt valódi neonáci szerveződés, melyet a barbarizmusa és a kelet-ukrajnai háborúban elkövetett gaztettei, – méltán tették hírhedté a világban.
Többek között a Jobb Szektor követte el tavaly május 2-án az odesszai vérengzést is, melyben 100 orosz ajkú háborúellenes aktivista lelte halálát. Egyeseket elevenen megégettek a Nyugat szolgálatában álló neonácik, – másokat pedig akkor vertek agyon, mikor a tűzből kimenekültek a szabadba. – Nem csoda, hogy ezek után szállóige lett a népköztársasági milicisták körében a következő: “Jobb szektoros foglyot nem ejtünk!”
De a Jobb Szektor inkább csak a nála gyengébbekkel bátor, – a fronton is ritkán jelenik meg, inkább egyfajta tábori csendőr feladatokat lát el, – s ebbéli minőségében rendszeresen gyilkolja saját honfitársait, az Ukrán Hadsereg vagy Nemzeti Gárda katonáit is, – ha azok szerinte nem harcolnak elég jól, vagy szerinte indokolatlanul vonulna vissza. A civil lakossággal rendszeresen kegyetlenkednek, a foglyokat elevenen megkínozzák.
Ezek után nem lehet csodálkozni azon, ha már az Ukrán Hadseseg katonái is gyűlölik a jobb szektoros pribékeket. És nagyon is szívesen zárják körbe őket.
***
A Jobb Szektor a saját honlapján nyilvánosságra hozott közleményében arról tájékoztatott, hogy; “Műveleti információk szerint a kijevi vezetés nagyszabású provokációkra készül az önkéntes alakulatokkal szemben. Ezért figyelmeztető demonstrációt tartanak – a dokumentum szerint szerdán – az elnöki hivatal épülete előtt.”
Az információik szerint, az egyik egységüket bekerítették az ukrán fegyveres erők katonái. A Donyeckkel szomszédos Dnyipropetrovszk megyei Velikomihajlivka faluban lévő támaszpontjukat zárták körbe az Ukrán Hadsereg deszantos alakulatai.
A deszantosok páncélozott harcjárművekkel és nehézfegyverekkel is rendelkeznek, – Dimitro Jaros, az ukrán oligarchák és az amerikai titkosszolgálat kedvence, a Jobb Szektor vezetője, aki egyben az Ukrán Hadsereg vezérkarának a tanácsadója is, – fel van háborodva a hadsereg váratlan akciója miatt.
A katonák fegyverletételre szólították fel az őrségben lévő jobb szektoros pribékeket. Jaros elmondta, hogy nem tudott telefonon kapcsolatba lépni Viktor Muszenko vezérkari főnökkel, hogy tisztázza a helyzetet. Rámutatott, hogy ilyen akciót a vezérkar utasítása nélkül nem hajthattak volna végre a katonák. – Ezzel világossá is vált, hogy a hadseregben a régi veteránok, mintegy “hívatlan vendégként” – tekintenek a banderista vezérre.
Hivatalos, de magát meg nem nevezni kívánó forrás szerint; “Kijev azt tervezi, hogy átszervezéssel felszámolja az önkéntes zászlóaljakat mint önálló formációkat, többek közt a Jobb Szektort és az Azovot is. Az “önkéntes” – (értsd; nyugatbarát neonáci) alakulatok a hadseregbe vagy a belügyminisztérium alá tartozó Nemzeti Gárdába tagozódnának be.”
Porosenkónak és kormányzatának kezdenek egyre kellemetlenebbé válni ezek a latrok, – már mosnák a kezeiket. – Megszüntetnék ezeket az egységeket.- Úgy gondolják megúszhatják a felelősségre vonást az általuk elkövetett háborús bűncselekményekért azzal, hogy mindent a neonácikra kennek. Holott zsidó származásuk ellenére, az amerikaiak és az európaiak mellett éppen ők voltak azok, akik nemcsak hogy elnézték ezeknek a banderista neonáci alakulatoknak a térnyerését, – de fel is fegyverezték, – sőt még uszították is őket a polgári lakosság ellen!
Mivel a világban egyre nagyobb a felháborodás az eddig a Kijevi Junta által is patronált, de az amerikaiak, s európaiak, valamint az ukrán és cionista oligarchák által is pénzelt neonácik rémtettei miatt, – már egyre kellemetlenebbé váltak az ukrán kormányzat számára.
Nem lévén más választása, továbbra is a Nyugattól vár segítséget, – ehhez azonban mintegy “szalonképessé” akarja fésülni önmagát. – Ám a banderista egységeket egyre kevésbé tudja kordában tartani.
Nagyon könnyen eljöhet az idő, amikor is a zsidó többségű kijevi kormányt egyszerűen leváltják az fasiszta önkéntesekből szerveződött náci csapatok, – pontosan úgy, ahogyan ők váltották le a törvényesen megválasztott elnököt, Janukovicsot. – Ezen a módon köszönvén meg nekik azt, – hogy ilyen szépen felfegyverezték őket.
Na. akkor majd rohangálhatnak a nyugati politikusok Moszkvába, – hogy vegyék rá az oroszok a Donyecki és Luganszki Népköztársaság haderejét; – vonuljanak be Kijevbe. – Mert előbb utóbb, úgyis ez lesz.
Szabad Riport