2016. augusztus 6., szombat

Az amerikaiak lázadói nem kaptak fizetést, átállnak az oroszokhoz

A The Daily Beast amerikai lap szerint az USA által kiképzett és felfegyverzett szíriai lázadók azzal vádolják Washingtont, hogy elárulta őket, és nem tartja magát ahhoz a megállapodáshoz, miszerint a Szíriában folytatott fegyveres harcért fizetést is kapnak. A lap szerint, mivel az amerikaiak nem fizetik ki őket, inkább átállnak Moszkva oldalára.
A lap egy Aleppo kormányzóságban állomásozó dandár vezetőjére hivatkozva írja; a lázadó fegyvereseknek korábban fizetést ígért az Egyesült Államok azért, hogy Szíriában harcoljanak, de most tömegesen reklamálnak, mert nem fizették ki őket. A Musztafa Sejry által adott interjúból kiderült, hogy az Aleppotól 25 kilométerre északra, Marea területén állomásozó alakulatok “Washington helyett inkább Moszkvához lesznek lojálisak”. Sejry a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy eredetileg harcosonként 500 dollárról írtak alá szerződést az amerikaiakkal, ami mellé további támogatást ígértek sérülés esetén, valamint a meggyilkolt katonák száma után.
“Beleegyeztek, hogy ebből 250 dollárt fizetnek az első fél évben, és azt mondták, tíz hónap után emberenként további 250-et kapunk. Az első 250-et megkaptuk, de később soha nem kaptunk semmit a sérülések, és a megölt katonák után. Már, amikor kifizettek minket, mert ilyen is ritkán fordult elő.”
Sejry elmondása szerint a fegyvereseket rendszertelenül és szórványosan fizették, az utóbbi három hónapban egy havi fizetésnek megfelelő összeget kaptak. Amikor júniusban a Daes ostrom alá vette a települést, ahol állomásoztak, a CENTCOM lőszereket, egyéb készleteket dobott le nekik légi úton, ami lehetővé tette, hogy kitörjenek az ostromgyűrűből, és a környező településeken ellen-offenzívát indítsanak. Sejry elmondása szerint ekkor azt remélte, hogy az USA által végrehajtott légicsapások és az utolsó órákban adott segítségnyújtás talán precedens értékűvé válik, és a továbbiakban is erre számíthatnak. Mint utóbb kiderült, ez egy egyszeri alkalom volt.
A lázadó azt is kifogásolta, hogy amióta a Mu’tasim dandár két hónappal ezelőtt vereséget mért a térségi dzsihádistákra, semmilyen pótlást nem kaptak a megsemmisült harceszközök után. Ez a lázadó csoport a lap információi szerint beletartozott abba az ezer főbe, akiket a Pentagon hivatalosan is kiképzésben részesített és fegyverzett.
Sejry a lapnak nyilatkozva az mondta, tíz nappal ezelőtt a szíriai-török határon felkeresték “Moszkva képviselői”, és korlátlan fegyverellátást, állandó légi támogatást ígértek a terroristák elleni harchoz. Elmondása szerint “fontolóra veszi az ajánlatot”; nemsokára Isztambulban fog egyeztetni az orosz kontakttal, ami részben annak köszönhető, hogy a török kormány jelentősen megkönnyítette a tárgyalások tető alá hozását. A lázadó csoportok kezdetben azt remélték, az orosz kapcsolatfelvétellel nyomást tudnak gyakorolni az amerikaiakra, hogy végre kifizessék őket. Mivel megkereséseikre nem válaszolt a CENTCOM, most Moszkvától jobb fegyvereket remélnek, mint amit az amerikaiaktól kaptak – a kényszerű fordulatért pedig az amerikaiakat okolják, akik a háború során elárulták őket.


http://www.hidfo.ru/2016/08/az-amerikaiak-lazadoi-nem-kaptak-fizetest-atallnak-az-oroszokhoz/

A liberálisok egyre hangosabban követelik a bevándorlást és terrorizmust

Orbán Viktor hidfo.ru
Kiterjedt nemzetközi sajtóvisszhangot váltott ki Orbán Viktor kijelentése, miszerint a migráció méreg, és Magyarország nem kér a kényszerbetelepítésből. A multikulturalizmus ideológiáját képviselő nyugati sajtó máig nem tud napirendre térni az elhangzottak felett.
A The Guardian brit napilap populistának nevezi a kormányfőt, és az oroszokat tette felelőssé azért, hogy Magyarország kormánya felszólalt a kötelező betelepítési kvóta ellen. A lap párhuzamot vont Donald Trump politikája, és a kormányfő azon kijelentése közt, miszerint az amerikai demokraták által képviselt gyakorlat halálos lehet Magyarország számára. Szerintük mindkét esetben az oroszokat kell okolni, és Magyarország mindössze azért nem akarja kivenni a részét az Európába érkező migránsok millióinak letelepítéséből, mert Trumphoz hasonlóan Orbán is “közeli kapcsolatokat ápol Moszkvával”.
Orbán Viktor kijelentését az osztrák sajtó is címlapon hozta, valamint a Time, a Politico, de még a Times of Israel is ezzel foglalkozott.
A jelenség kísértetiesen hasonlít arra az esetre, amikor a liberálisok megpróbálták a külső ellenségkép számlájára írni, hogy a németek tömegesen tiltakoznak a bevándorlás ellen, és le akarják zárni a határokat. Berlinben ugyanis már hónapokkal a terrortámadások előtt tiltakoztak az emberek az ellen, hogy a kormány erőszakkal migránsok millióit telepíti le az országban. A liberálisok következetesen orosz titkosszolgálati munkát sejtettek a bevándorlás-ellenes tüntetések mögött; nem akarták elfogadni, hogy a lakosság többsége nem akar bevándorlókat, és elutasítja azt a multikulturalizmust, ami eddig csak terrortámadásokat, rablást, gyilkosságot, nemi erőszakot hozott Európába.


http://www.hidfo.ru/2016/08/a-liberalisok-egyre-hangosabban-kovetelik-a-bevandorlast-es-terrorizmust/

A németek Merkelt tartják felelősnek a terrortámadásokért

Mélypontra esett Angela Merkel támogatottsága, miután a német választók számára is egyértelművé vált, hogy összefüggés van a kancellár politikája, és a Németországban történt terrortámadások közt.
Az ARD-DeutschlandTrend felméréséből kiderült, hogy a német kancellár támogatottsága 12 százalékkal csökkent júliusban. Korábban a megkérdezettek 59%-a mondta azt, hogy támogatja Merkelt – ez a szám csökkent egyetlen hónap leforgása alatt 47 százalékra.
A Focus magazin szerint a kancellár támogatottságának gyors csökkenését az utóbbi hetekben történt terrortámadások okozták. Július 18-án egy menekült baltával támadott egy vonat utasaira. Néhány nappal később, július 22-én egy iráni származású német állampolgár kilenc embert gyilkolt meg Münchenben. Július 24-én egy szíriai menekült macsétával gyilkolt meg egy várandós asszonyt – fényes nappal -, majd néhány órával később egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Ansbachban. A német sajtó először úgy számolt be a történtekről, hogy “robbanás történt, amiben egy szíriai állampolgár életét vesztette”, de órákon belül kiderült, hogy a szíriai bevándorló robbantotta fel magát.
Merkel támogatottságának csökkenésével politikai ellenfelei erősödnek. Horst Seehofer, Bajorország miniszterelnöke – aki mindvégig a határok lezárását sürgette – támogatottsága 33-ról 44 százalékra emelkedett a menekültek által elkövetett gyilkosságok hatására, szintén egyetlen hónap leforgása alatt. Seehofer támogatottságának emelkedése ráadásul azt mutatja, hogy a terrortámadások nem terelik automatikusan másik politikai oldalhoz a választókat, hanem a németek többsége közvetlen Angela Merkel személyét tartja felelősnek a terrortámadásokért.


http://www.hidfo.ru/2016/08/a-nemetek-merkelt-tartjak-felelosnek-a-terrortamadasokert/