2016. április 27., szerda

"Végső megoldás": népirtás? Avagy, utolsó kenet Európának?

"Végső megoldás": népirtás? Avagy, utolsó kenet Európának?A Morgenthau -és Kaufman tervei (a németek sterilizálása, kiirtása és Németország területének feldarabolása, felszántása) tipikus reakciója a háborút vesztett Németország felszámolására tett erőfeszítéseknek. A Morgenthau-terv a zsidó megtorlás azon "terméke", mellyel bosszút állnának a zsidókat ért sérelemekért, nevezetesen a zsidó talmudi fajelmélet visszalövéséért a "feladónak". A Kaufman-terv "szerényen" csak kényszersterilizációt ír elő a népirtáshoz, bár Merkel és elvtársai a korábbi "tervekhez" is visszanyúltak, így nem csak a németek - mint potenciális veszélyforrás - de minden európai célkeresztben van. Kérem csak erős idegzetűek olvassák tovább, mert a cikk végére egészségügyi problémája lesz, magas vérnyomás, légzési zavarok, étvágytalanság, letargia, de ezen tünetek napok teltével elmúlnak!

Merkel menekültügyi politikájának az eredménye, hogy az IA-nak (Iszlám államak) 2016 végére a Német Szövetségi Köztársaságban kb. 200.000 harcos áll majd rendelkezésére. Ezek a harcosok 24 óra leforgása alatt képesek egyszerű kézi fegyverrel kb. 4-5 millió németet megölni, mielőtt a szövetségi katonai védelem erre reagálhatna. Úgy technikailag és taktikailag, egy óriási pogromot (népirtást) lehet végrehajtani a németeken és ezt magában Németországban. Nagyon meglepődnék azon, ha ezt az IA nem ismerte volna fel. A "fertőzés" tovább fog terjedni Európában, bár remélhetőleg egyes országok már nem kazár maffiához hű politikusai szembefordulnak!

Tegyük fel egyszerűen a kérdést, hogy mikor és hogyan kezdődik meg az öldöklés?

Nézzük a német alkotmányvédelmi hivatal jelentését még a Merkel által megindított illegális népvándorlás előtt. Kb. 30-40.000 erőszakra kész iszlamista létszám volt Németországban. A libanoni menekülttábor elemzéséből tudott, hogy az ott tartózkodó szíriai menekülteknek a 2%-a erőszakra kész személy. Ha ezt összevetjük a már 2015-ben beérkezett 1,5 millió Merkel-menekült számával, ez annyit jelent, hogy jelenleg kb. 30.000 erőszakra képes iszlamista érkezett Németországba. Tehát az IA ma már kb. 60-70.000 harcossal számolhat.

Az események további alakulásának folyamatáról ne legyenek illúzióink. Az EU-ból hiányzik minden politikai akarat (lásd: Dr. Morvai és Dr. Gaudi EU-beszámolóját Link) olyan mint a külső határok fegyverrel való védelme, negatív. Horvátország egy átjáróház lett. A Lampedusa előtt a katonai védelmi flotta embercsempészettel foglalkozik ahelyett, hogy a katonai lehetőségeit alkalmazná. Az EU, a görög külső határok védelmét "bizarr bölcsességgel" átruházta a szomszédos Törökországra, ami az eddigi világtörténelemben egyedülálló blődli.

Törökországnak nem érdeke, hogy a Nyugat-Európába tartó muzulmán áramlatot megakadályozza és nem is fogja, mindenekelőtt főleg nem tartósan. Azzal nem fog megváltozni semmi, ha Merkel asszonyt menesztik és mondjuk helyette a szövetségi kormányzót majd Schäublének hívják. Afgánok, pakisztániak, szomáliaiak, nigériaiak, szeretnének maradni - szíriaiak a világ minden sarkából millióan és millióan fognak beáramlani illegálisan Németországba. A kulcsszó pontosan úgy hangzik: "színes köztársaság", mert ez politikailag így kívánatos.

Kedvező esetben a következő évben a bevándorlók száma csökkenhet, a mai és a múltévi 600%-os fejlődési rátával szemben, és ez az illegális áramlat, ha sok szerencsénk van, állandósulhat. Ha a jelenlegi számokat figyelembe vesszük napi 15.000 bevándorló. Ez annyit jelent, hogy év végére kb. 5-6 millió főről beszélhetünk. Ha visszatérünk a 2%-os szabályhoz, akkor 2016 végére további 100.000 – 120.000 bevándorolt harcossal számolhatunk, és ha összeadjuk a már itt tartózkodókat, kapunk 160.000 – 190-000 erőszakra képes létszámot. Egyes európai országoknak nincs is ekkora hadereje.

Ezt a létszámot még növelni fogják a Szíriában operatívan tevékenykedő IA-ból kiválók, akik szintén Nyugat-Európába tartanak. Ennek két oka van: első, hogy Assad, köszönhetően az orosz segítségnek, valószínűleg a háborút megnyeri. Ebből kifolyólag az IA harcosok Törökországon keresztül Nyugat-Európába fognak vándorolni. Ez a fajta elvándorlás (Erdogán jóindulata által támogatva) megkezdődött. A második ok: Szíriában az IA-harcosoknak lassan nincs kedvük egy másodrendű háborút folytatni a Szaharában, ha egy gazdag Nyugat-Európába sokkal többet lehet megszerezni, rabolni.

Az iszlám, következő frontja egyszer s mindenkor Európa. A helyzet oly kedvező, mint amilyen 1000 éve nem volt ennyire alkalmas. Az IA vezetői nem hülyék, igen csak gyorsan átcsoportosítják csapataikat a következő hadszinttérre. Ha a csapatainak csak a 10 - 20%-át, mint úgynevezett "menekülteket" áttelepíti Németországba, kitesznek 30 - 60.000 főt, és már 2016 végére elérik a 200.000 fős létszámot.

Felmerül a kérdés, hogy mikor lehetséges 200.000 főt aktiválni? A válasz egyszerű: ha elegendő fegyverrel rendelkeznek.

Itt jön a képbe Ukrajna és Svédország, az Ukrajnában kiképzés alatt álló dzsihadisták és a Svédországban "eltünt", több mint 10 ezer "bevándorló". Vegyük figyelembe az elmúlt időszak IA háborúit, ismerjük a hírekből fanatizmusukat. Öldökléseiket, nap mint nap folytatják, gyakorolják. Egy helyi bevetésre szánt IA harcosnak nem kellene magát megerőltetni, hogy egy nap leforgása alatt 20-30 naiv, felkészületlen és főleg fegyvertelen németet, vagy más európai nemzet polgárát megöljön - legalábbis az első napon, ha a támadás jól szervezett és meglepetésszerű.

Ez 250.000 harcos estében alapos valószínűséggel 24 órán belül, 4-5 millió lehetséges halottat eredményezhet, mielőtt a szövetségi vagy a tagországi haderő egyáltalán reagálni tudna. Ez annyit jelent, hogy az első héten lazán kb. 10 millió, de nincs kizárva a 20 millió feletti megölt emberek száma sem, feltéve ha elegendő lőszerrel rendelkeznek.

Feltehető a kérdés mikorra várható a támadás?

Vegyük figyelembe, hogy a téli hideg időszak nem ideális, mert túlnyomórészt arabokról van szó, de biztos, hogy az afrikaiak is részt vállalnak. 2016 év eleje még korai lenne, mert a csapatok létszáma nem éri el a szükségest. 2018 a tervezési horizontban már elég késői dátum. Miért várjanak olyan sokáig, ha ezt előbb is elérhetik? Az első valós támadási időpont, amelyre az IA tervezőinek törzse eléggé felkészülhet, az 2017 eleje, tehát a várható támadás időpontjáig a mai naptól számítva marad számunkra kb. 12-14 hónap mondjuk 420 nap.


Meddig tartana 200.000 gyorstüzelő kézifegyvert az országba becsempészni?

200.000 fegyver esetén, napjába 476 db kellene Németországba csempészni. Nem egy nagy logisztikai kihívás, különösen akkor nem ha az árú áramlásának folyamata beindult. A kábítószercsempészek már profik ebben. A legalkalmasabb hely erre Koszovó. Boszniában még nem panaszkodtak fegyverhiányról. Németországban az illegális fegyverkereskedelem már évek óta muzulmán kézben van. Minden tizedik áruval megrakott teherautó a német autópályán Törökországból jön. Napi 476 lőfegyver annyit jelent, hogy 10 teherautó 47 fegyverrel. Határellenőrzés nincs, tehát nem gond.

Az, hogy 200.000 IA harcost 2016/17 re felfegyverezzenek, alapjába véve lehetséges. 2017 év elejére egy aránylag kellően előkészített történelmi lehetősége van a muzulmán közösségnek, lefedni Németország területét. Európa leggazdagabb országában egy két nap leforgása alatt, több millió "hitetlent" ölhetnek meg. A döntés, hogy ezt a lehetőséget kihasználja-e az IA, nem rajtunk múlik.

2016 végére az IA-nak 200.000 embere lesz az országban. Az elszállásolásuk szétszórt, területileg lefedve történik menekült szállások kialakításával. Ez annyit jelent, hogy a vidéki lakosságnak semmi menekülési lehetősége sem lesz. Egy területileg lefedett, jól koordinált meglepetéstámadás esetén, közel egy hét leforgása alatt több mint10 millió német hitetlent tudnának megölni a honvédelem tehetetlensége következtében.

A jutalom a megöltek után az, hogy a gyilkoló az általa megölt házába beköltözhet és nem kell tovább sátorban élnie. Ezzel az állam milliárdokat megspórol a meg nem építendő házakon, egy-két hét után pedig már senki sem beszél róla. Nem tartom annyira lebutítottnak az IA -t, hogy ezt a történelmi lehetőséget ne ismerte volna fel. Már azért sem, mert történelmünk tele ilyen és hasonló támadásokkal és háborúkkal. Igaz, nem sokáig élvezhetik...

Valamikor így tett Mohamed is a hadjáratai során. A jutalom a megnyert támadások és háborúk esetén, házak, területek, pálmaültetvények, lovak, tevék, aprójószágok, valamint a fogságba eset nők és gyerekek, később ezeket mint rabszolgákat áruba lehetett bocsátani. Ez az egyik vonzerő, mely sikeréhez hozzájárult. A Koránban egy egész sure erről szól, mely a zsákmány felosztását szabályozza. (Sure 8)

Már nem is tudom, hogy álmodok vagy ez a valóság...

Ha arra gondolok, hogy politikusaink - remélem olvassák az oldalunkat - azon tétováznak, hogy kvótázunk vagy ne kvótázunk, a kvótarendszer azt jelentené, hogy nem csak a németeket mészárolná le ez a gyilkos banda, hanem Európa nagy részét is. Ez az amit a zsidóság szeretne, mert tudjuk, hogy a piszkos munkákat mindig másokkal végeztetik el.

Hitetlen megölése az emberi jogok törvénye, a iszlám törvények értemében

Emberi jogok csak akkor léteznek, ha a sariával összefüggenek, tehát Isten akaratából lemészárolni a "hitetleneket".

A véres iszlamista terrortámadás után Párizsban majd Brüsszelben a politikusok egy szigorú rendőri és büntetőtörvényileg következetes rendfenntartás után áhítoznak, mellyel valójában az őslakosságot tudják ketrecbe zárni. Ez sajnálatos, de Európa egy érdekközösség, melyet szorosan összefogással, minden erővel meg kell védenünk.Egy érdekes esemény zajlott le - amiről igen csak kevesen tudhatnak - 1990 ben Kairóban, ahol 45 iszlamista ország találkozott, pontosan 42 év után az ENSZ 1948-as évi Emberjogi-Charta megjelenésétől, megfogalmazták az emberi jogokat iszlám értemben. 1990. augusztus 5-én kiadták a "Kairó Iszlamista Emberi Jogok Nyilatkozatát". Link

Az érdekközösség védelme nemes feladat és ezt támogatnunk is kell, de ahhoz hogy eredményes megelőző intézkedéseket hozzunk, szükséges lenne egy kérdésnek utánanézni, hogy melyek azok a források, amelyekből az iszlamisták táplálkoznak? Ok és okozat!!! Milyen értékeket és célokat képvisel az iszlám? Az iszlamizmus valóban Európához tartozik?

Ezt ekkor 45 ország elfogadta és aláírta a nyilatkozatot (és ezzel halálos Ítéletüket is), melyben a saria az egyetlen forrása minden egyes cikk megfogalmazásának. Ma már a nyilatkozatot 57 ország írta alá. Ezzel a nyilatkozattal ezek az országok az UN.Charta emberjogi megfogalmazásától elbúcsúztak. Nem kell azon csodálkoznunk, ha a nyugati emberi jogok fogalma a dzsihadistáknál elérte a kritikus pontot.

A Korán értelmében a béke csak akkor lehetséges ha mindenki a muzulmán vallás alá rendeltetik. Mert az iszlám csak akkor fogadja el az emberjogi törvényeket ha ez a Koránnal és a sariával összeegyeztethető. Egy muzulmán hívő számára a nyugati értékekhez való alkalmazkodás maradandó önmegtagadást jelent.
A török író Zafer Senocak, így fogalmazott: "akkor is, ha nagyon sok muzulmán nem akarja elfogadni, a terror az iszlám szívéből fakad, mert maga a Korán az eredete."
Elég szomorú tudni, hogy az iszlám világ kiirtása indokához Európa az "áldozati bárány"...

/Aramis/


Fukushima alattomosan tovább gyilkol. Globális radiológiai sugárterhelési monitor, részletes európai sugárzási monitorokkal az alábbi linkekben. Erről teljes a médiacsend, amiről akár planetáris sürgősségi vörös riasztást is lehetne kiadni. Belgiumban, Hollandiában most osztják a jódtablettákat atomerőművek elleni terrortámadások halálos következményei miatt. A rohadt életbe, ezek az impotens politikus vadbarmok csak így tudnak védekezni az atomlétesítmények elleni terrortámadások és következményei ellen? Nincs fegyveres hadseregük, vagy csak egyszerűen pipogya (vagy szándékos !?) hülyék ? Hiszen ők is beledöglenek velünk együtt, ha nem fogták volna fel.

https://allegedly...gone-wild/

https://allegedly...n-germany/

Európát megszálló muszlim-negroid inváziót azonnal le kell állítani szükség szerinti KATONAI !!! eszközökkel, mert köztük vannak a mindenre elszánt terrorista merénylők. Legyen Svájc a mintapélda! Nincs kivétel! Minden illegális muszlim és idegen bevándorlót vissza kell szállítani akármilyen módon oda, ahonnan hazánkba jöttek. Igen, nemzetvédelmi alapon rasszista vagyok és hazafias érzelmű, ha az országunk és életünk biztonságáról van szó! Jó lenne, ha többes szám első személyben minél több magyar ezt az elvet vallaná és cselekedné - különös tekintettel a kormány tagjaira - saját jól felfogott élete jövőjének érdekében.

http://hirek.ma/h...ra-belgium

http://friss-hire...ek-esetere

http://canadahun....nak.56403/

https://kuruc.inf...

Észak-Amerikának, különösen nyugati partvidékének radioaktív szennyezettsége végzetes.A hozzászólások linkjei további információval szolgálnak.

http://enenews.co...terial-flo

http://enenews.co...ent-767141

http://allnewspip...Update.php

****************************

A themillenniumreport nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a WTC 9/11, BP-öböl olajszennyezést, Ukrajna-Majdant, Csernobil és Fukushima elleni terrortámadást a Tel Aviv-London-Washington tengelyű AAA (Anglo-American Axis) cionista összeesküvés követte el.
A felbujtók szervezett nemzetközi zsidó bűnözői csoportja (zsidó OCG), akik emberiség ellenes bűnökkel vádolhatók:

4.bp.blogspot.com/-E1lIQ8FpFic/UV9Efxx7mXI/AAAAAAAAATg/PqPa6ReBOXI/s1600/img.jpg

Két pofa hiányzik a képről, ez legyen a képrejtvény része.
(Soros György és Benjámin Netánjahú)

http://themillenn...-suspects/

http://themillenn...-scenario/

http://stateofthe...om/?p=8159

http://www.cneat....

http://www.cneat....nobyl.html

***********************

http://jimstonefr...hima1.html

http://ujvilagtud...ti_Hirhalo

***************************

A WTC 9/11-es terrormerénylet eddig nagyon kevés helyen publikált és ismert izraeli-szaúdi vonatkozású háttérinformációi Christopher Bollyn weboldaláról:

Magas szintű cionista ügynökök, Michael Bloomberg, New York polgármestere és Rupert Murdoch, a globális média konglomerátum -News Corporation- elnök-vezérigazgatója voltak a kulcsfontosságú szponzorai az úgynevezett "Park51-projekt" terrormerényletnek.A cionista tulajdonú és irányítású média hazudik amikor azt híreszteli, hogy a muszlimok voltak a legfőbb szereplők a 9/11-es hamis zászló merénylet mögött.A 9/11 terrormerénylet másik támogatója a rendkívül gazdag szaúdi arab vezető, Prince Al-Waleed bin Talal volt, aki a második legnagyobb részvényese a Murdoch News Corporation médiaóriásnak.

www.bollyn.com/public/murdoch_alaweed.jpg

A 2800 ártatlan ember életét kioltó 9/11-es hamis zászló terrortámadás mögött vezető helyen áll a CIA és az izraeli hírszerzés ügynökeinek összehangolt, együttes szervezeti közreműködése.Izrael által kifejlesztett szuper-Thermite robbanóanyagot használtak fel a Mossad szállítása és beépítése segítségével.A lényeg ez, de rengeteg más irányú bizalmas információkat olvashatunk a rendkívül érdekes és terjedelmes tényfeltáró cikkben.Önmagában is csoda, hogy fennmaradhatott az oldal az interneten a tájékozódni kívánó, érdeklődő olvasók legnagyobb örömére.

A rendőrségi támadásban otthonában megsérült Christopher Bollyn gyermekeivel:

www.bollyn.com/public/Bollyn-and-children.jpg

http://www.bollyn...

http://www.bollyn...-the-book/

http://whatreally.../ICTS.html

http://www.stewwe...e-sanders/

http://judaism.is...flags.html

Lemond a német szövetségi hírszerző szolgálat vezetője

Bundesnachrichtendienst hidfo.ru
A német kormány szerdán megerősítette, hogy még hivatali idejének lejárta előtt lemond a Bundesnachrichtendienst – szövetségi hírszerző szolgálat – vezetője.
A hét folyamán számos német sajtóorgánum beszámolt arról, hogy Gerhard Schindler “meglepetés szerűen” távozik a posztról, a kancellária döntésének köszönhetően. Angela Merkel kancelláriaminisztere, Peter Altmaier közleményben számolt be arról, hogy Schindler posztján 2016. július 1.-jén várható változás. A miniszter szerint a BND a következő évek során számos komoly kihívással kell szembenézzen, amihez “bizonyos változtatásokra lesz szükség”.
Schindler posztját Bruno Kahl veszi át, aki Wolfgang Schauble pénzügyminiszter szövetségese, és jelenleg is a berlini pénzügyminisztériumban dolgozik. Schindler 2012. óta állt a BND élén, és csak 2018-ban kellett volna távozzon.
Tavaly áprilisban robban ki a német-amerikai kémbotrány, melynek során nyilvánosságra jutott, hogy a BND az amerikai NSA-nak alárendelve folytatott kémtevékenységet Németország és az Egyesült Államok európai szövetségeseivel szemben. A BND több mint 800000 IP-címet, telefonszámot és e-mail címet figyelt meg az amerikai titkosszolgálat kérésére, és az adatokat kiszolgáltatta az amerikaiaknak.
Tavaly júniusban Schindler arról számolt be, hogy a hírszerző szolgálat több mint 6500 alkalmazottját helyezik át “könnyebben ellenőrizhető” pozíciókba, valamint olyan terveket jelentett be, miszerint a BND teljes átszervezésre kerül, és “külső megfigyelőket” vonhatnak be az amerikaiakkal folytatott együttműködés ellenőrzésére. A német külföldi hírszerzés vezetőjének leváltásáról közvetlen Barack Obama Németországban tett látogatását követően született döntés.

http://www.hidfo.ru/2016/04/lemond-a-nemet-szovetsegi-hirszerzo-szolgalat-vezetoje/

Ez nem szabadkereskedelem, hanem államalapítás

TTIP hidfo.ru
Állandó sakkhelyzetben tarthatja az európai kormányokat a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség, ami így jóval több kockázatot hordoz Európa számára, mint amennyi előnnyel járna.
A TTIP-pel kapcsolatos tárgyalásokban érintett döntéshozók a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezetét próbálják megvalósítani az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közt, aminek középpontjában egy olyan javaslat áll, miszerint bevezetésre kerülne egy a befektetők és államok közti konfliktusrendezési mechanizmus (investor-state dispute settlement – ISDS), ami lehetővé tenné a vállalatok számára, hogy perbe fogjanak kormányokat, ha az általuk hozott törvények negatív hatást gyakorolnak a profitra.
Az egyezmény életbelépése esetén, ha egy amerikai vállalat kevesebb profitra tesz szert, mert egy termékét vagy szolgáltatását betiltják (egészségügyi, vagy bármilyen más indokkal), pert indíthat a tagállam kormánya ellen – vagy az Európai Unió ellen -, és visszakövetelheti a profitját. Ezeket a vitákat egy új, különleges bíróság rendezné, ami jelenleg még nem létezik – maga a mechanizmus azonban már ismert.
Korábban az ISDS segítségével a Philip Morris amerikai dohánykereskedelmi vállalat pert indított Ausztrália ellen, amiért új törvényt hozott a cigaretták csomagolására vonatkozóan. A Veolia energetikai cég Egyiptomot perbe fogta, amiért bevezette a minimálbért. Argentína ellen amiatt indítottak pert, amiért az energiaárak szinten tartásával próbálta védeni a fogyasztók érdekeit a pénzügyi összeomlást követően. Nick Dearden, a Global Justice Now kampánycsoport igazgatója szerint egy párhuzamos jogrend kialakítása zajlik, amiben lehetővé válna a külföldi befektetők és vállalatok számára, hogy pert indítsanak egy kormány ellen – gyakorlatilag bármilyen indokkal, ha egy törvény a profitjukat fenyegeti. Ha egy dohánykereskedelmi vállalat úgy gondolja, hogy kevesebb bevételhez jut, amiért fel van tüntetve a terméken, hogy “A dohányzás halált okozhat” – a TTIP segítségével pert indíthat, hogy eltüntessék ezt a figyelmeztetést az egészségre káros termékről.
“Gyakorlatilag bármilyen intézkedés, amivel a kormány szabályozni próbálja a piacot, vagy akár egy környezetvédelmi megfontolásból hozott intézkedés is sértheti valamilyen külföldi vállalat profitérdekeit.”
Dearden szerint azonban ez a demokrácia alapjait ássa alá, hiszen az emberek által megválasztott kormányok többé nem hozhatnak szabadon törvényeket, mert attól kell majd tartaniuk, hogy ennek köszönhetően egy multinacionális cég komoly csapást mér az állami költségvetésre. “Egy buzogányt adnak a külföldi cégek kezébe, amivel ütni kezdhetik a kormányt, ha az megpróbálná a közérdeket képviselni.” Hétfőn kezdődtek a TTIP-vel kapcsolatos legutóbbi tárgyalások New Yorkban. Dearden szerint azonban a tárgyalási folyamat során eddig semmilyen biztonsági garancia nem merült fel, emiatt biztonságosabb és ésszerűbb lenne egyszerűen nemet mondani erre az egyezményre.
A TTIP ellen több százezer ember részvételével zajlanak tüntetések a nyugat-európai országokban, amiről a fővonalú sajtó rendszerint nem, vagy nem kellő hangsúllyal számol be. Ha egy balliberális csoport száz fővel felvonul a parlament előtt és jogállamot követel, az címlapra kerül, – de nem hozzák címlapon, amikor Berlinben százötvenezren felvonulnak a TTIP ellen tiltakozva. Pedig, leginkább a TTIP az, amivel kapcsolatban követelni kellene a jogállamot.
A TTIP-vel kapcsolatban azt láthatjuk, hogy azok sincsenek tudatában az egyezmény valós súlyának, akik ellenzik azt. A TTIP lényege ugyanis nem a szabadkereskedelmi egyezmény – ez egy nem nevén nevezett alkotmányozási folyamat. El tudják titkolni a nyilvánosság elől, hogy egy az Európai Uniót és az Egyesült Államokat is magába foglaló transzatlani állam alkotmányának kidolgozásáról folytatnak tárgyalásokat, mert ez a transzatlanti unió olyan államformát képviselne, amilyen ma még nem működik a gyakorlatban, és a történelem folyamán sem láthattunk hasonlót.
Azáltal, hogy a TTIP jogi fennhatóságot biztosít a multinacionális cégeknek az államok felett (az ISDS mechanizmusán keresztül hatályon kívül helyezhetnek, vagy meghozhatnak bizonyos törvényeket), ebben a nemzetközi együttműködésben magasabb jogköröket kapnak a multinacionális cégek, mint az államok. Ez egyben azt is jelenti, hogy többé nem az lesz az állam, amit a nyilvánosság államnak gondol, hanem teljesen legitim módon a multinacionális vállalatok kezdik el betölteni az államiság funkcióját, hiszen az ő piaci érdekeik mentén születnek a törvények, melyek a társadalom működését szabályozzák. A TTIP emiatt nem egyszerű szabadkereskedelmi egyezmény, hanem egy alkotmányozási folyamat, ami egy eddig ismeretlen államformájú transzatlanti államot hoz létre. A nemzetközi diskurzusban “korpokráciának” neveznek egy ehhez hasonlatos államformát, amiben a vállalatok kezében van a legfelsőbb hatalom, az államok pedig fokozatosan háttérbe szorulnak, majd eltűnnek.
Tehát a TTIP letárgyalásával az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió hivatalosan is felszámolja a demokráciát, ehelyett bevezeti a korpokráciát. Ezzel megjelenik egy új államforma, ami önmagában még se nem jó, se nem rossz, hiszen a történelem folyamán korszakonként jelennek meg újabb államformák, ezekről többnyire akkor lehet ítéletet mondani, amikor működésüket már a gyakorlatban is láttuk. A TTIP együttműködés, mint a transzatlanti korpokrácia alkotmánya azonban semmilyen tekintetben nem hasonlítható a demokráciához és a jelenlegi alkotmányokhoz, ill. nemzetközi együttműködések alapszerződéséhez. Egy demokráciában az emberek választhatnak képviselőket, pártokra szavazhatnak, megválaszthatják vezetőiket. Még az Európai Unióba is képviselőket küldünk. Ugyanakkor,
pontosan milyen módon fog a lakosság képviselőket küldeni azokba a multinacionális cégekbe, akiket a TTIP megkötésével az államok fölé helyeznek?
Semmilyen módon. Egyszerű alkalmazottként be lehet állni a gyártósor mögé, az “állam” néven ismert kreatúra kiüresedett kereteibe megválasztott képviselők pedig semmilyen befolyást nem gyakorolhatnak a multinacionális cégek működésére. A multinacionális cégek lesznek az új állam, és ebben az új államformában nincs semmilyen népképviseleti mechanizmus.

http://www.hidfo.ru/2016/04/ez-nem-szabadkereskedelem-hanem-allamalapitas/

Totálisan félresiklik a Bitcoin, ha ez tényleg bejön

A Bitcoint eredetileg a pénzügyi válság hajnalán arra találták fel, hogy a pénzintézeteket és a nemzeti szabályozókat megkerülve is működőképes pénzügyi rendszer alapjait teremtse meg. Ehhez képest most úgy áll, hogy a bankok a saját javukra fordíthatják ezt a zseniális találmányt. 2021-re évente 11-16 milliárd dollárt spórolhat meg a blockchain, vagyis a Bitcoin működési elvén alapuló technológia a bankoknak, illetve további 6 milliárd dollárnyi tőkét szabadíhat fel az iparágban - jósolják az Autonomous Research elemzői. A blockchain ráadásul radikálisan felgyorsíthatja az elszámolásokat, a mostani több napról akár napon belülire csökkenhet az elszámolási idő.

Miközben a Bitcoin, mint tisztán fizetési eszköz több botrány és nagy Bitcoin-tőzsdék csődje után kikerült a reflektorfényből, addig a kriptopénzt működtető rendszert egyre több cég kutatja, és az embereket is egyre inkább ez érdekli. Ez a trend a Google keresési statisztikáin is meglátszik:

A blockchain egy megosztott, decentralizált adatbázis üzleti szereplők részere. A Bitcoinhoz hasonlóan az egyes felhasználók mindegyike tárolja és hozzáfér a folyamatosan növekvő adatbázishoz (“distributed ledger"), miközben nincs szükség egy központi egységre vagy nyilvántartásra. Ez a technológia hatalmas összeget spórolhat meg a bankoknak pár éven belül, ráadásul gyorsabbá teheti az elszámolást. Az Autonomous Research idevágó tanulmánya szerint:

a bankok évente 163 milliárd dollár költséget számolnak el sales és kereskedési tevékenységekre, ebből kb. 54 milliárd dollár megy el klíringre és elszámolásra.
2021-re évente 11-16 milliárd dollárnyi költséget, vagyis ez említett 54 milliárd dollár 20-30 százalékát takaríthatják meg a bankok (back office és közvetítői költségek csökkentésén keresztül) a blockchainnel,
és további 6 milliárd dollárnyi partnerkockázat (elszámolási kockázat) miatt tartott tőkét szabadíthat fel a technológia,
az elszámolások ideje pedig a mostani T+3 napról (egyes esetekben akár T+30-ról) T+0 napra csökkenhet.

A kilenc legnagyobb befektetési banknál (Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup, Bank of America, JP Morgan Chase, Deutsche Bank, Credit Suisse, Barclays, UBS) ez úgy nézne ki, hogy

évente 8 milliárd dollárnyi költséget takaríthatnak meg a blockchainnel, amelynek nettó jelenértéke 28 milliárd dollár lehet,
és 4 milliárd dollárnyi tőke szabadulhat fel, amelynek nettó jelenértéke 2 milliárd dollár,
e kettő együtt összesen 30 milliárd dollárt tesz ki, ami a kilenc nagybank piaci kapitalizációjának 11 százaléka volt 2016 januárjában.A blockchainről

A distributed ledger alapon működő rendszerek legfontosabb jellemzője, hogy a rendszer résztvevői egyesével, saját maguk kezelik az egymás között végrehajtott tranzakciókat rögzítő könyvelést, és nincs szükség semmilyen központi főkönyvre, elszámolóra vagy hatóságra ahhoz, hogy ez a könyvelés megbízható legyen. Ez a könyvelés egy adatbázis, amelyben az összes korábban végrehajtott tranzakció szerepel, és a blockchain által megvalósított ellenőrzési séma következtében mindenhol ugyanazt tartalmazza.

A bankok egymás közötti üzleteit - legyen szó akár pénzről, értékpapírról, vagy szindikált hitelekről - tipikusan egy harmadik személy hajtja végre, vagyis például elszámolóházak, központi hatóságok, átutalási rendszerek, értéktárak. Ha ehelyett egy megosztott könyvelést használnának, azzal az akár néhány napig tartó elszámolási időket közel valós időre csökkenthetnék, és rengeteg pénzt megspórolhatnának.


Mennyire felforgató technológia a blockchain?

A technológia alapjait már most kutatják a bankok, az alapvető infrastruktúra nagyjából 3 éven belül épülhet fel, de jelentősebb elterjedtségre 5 éves időtávon lehet számítani. Az Autonomous közel 150 iparági szereplőt és befektetőt kérdezett meg arról, hogy mennyire felforgató technológia a blockchain, és mennyivel csökkenti a költségeket a várakozásaik szerint. Ez alapján nem készülnek hatalmas változásokra, hiszen

csak a válaszadók 15 százaléka gondolta úgy, hogy a költségek érezhetően csökkenhetnek,
és csak negyedük vélekedett úgy, hogy a blockchain jelentős felforgató technológia lesz.

Mennyi tőkét szabadíthat fel?

A bankok a világon összesen 120 milliárd dollárnyi tőkét tartanak partnerkockázat fedezésére (vagyis arra, hogy az elszámolásban részt vevő másik fél esetleg csődöt jelent), persze ennél jóval több tőkét kell tartaniuk hitelezési és működési kockázatokra. A partnerkockázat jó része, közel háromnegyede azonban OTC derivatívokhoz kötődik, ahol a blockchain nem sokat tud segíteni. Ezért az Autonomous becslése szerint a 120 milliárd dollárnyi lekötött tőkének legfeljebb 5 százalékát, kb. 6 milliárd dollárt tud majd felszabadítani a technológia.

Totálisan félresiklik a Bitcoin, ha ez tényleg bejön


Mi a helyzet a szabályozásával?

A blockchain szabályozása még gyerekcipőben jár, a szabályozók túlnyomó része nincs is igazán tisztában azzal, hogy egyáltalán mi az a blockchain. Néhány jegybank, mint például a Bank of England vagy a a Bank of Canada, illetve a hírek szerint az ausztrál szabályozók viszont már a kockázatokat és a lehetőségeket vizsgálják. Mindeközben konkrét kidolgozott szabályozási rendszerrel gyakorlatilag egyetlen országban sem lehet találkozni. Egy szemléletes ábrán a tanulmány bemutatja, 2015-ben a BIS, a BoE és a Fed hány oldalnyi blockchaines/kriptopénzes, és hány oldalnyi egyéb banki szabályt publikált. Az tehát jól látszik, hogy akad még elvégzendő munka a területen, de összességében egy ígéretes technológiáról van szó.

Fapipa

Kereszténydemokraták, előre!

Az Egyesült Államok arra készül, hogy újra előtérbe helyezze a keresztény identitásra hivatkozást a politikai érdekérvényesítés során. A nagykövetségek munkatársai a jövőben “szilárd keresztény identitással” kell rendelkezzenek, ami előrevetíti, mik lesznek az amerikai diplomaták preferenciái a politikai kapcsolatépítések előremozdítása terén.
John Kerry amerikai külügyminiszter Houstonban, a Rice University rendezvényén beszélt arról, hogy az Egyesült Államok a világ minden egyes országában fokozza az amerikai diplomaták vallással kapcsolatos képzését, és az amerikai nemzetbiztonsági érdekérvényesítés részeként kapcsolatokat épít a helyi vallási vezetőkkel. Kerry azt mondta, “fokozzuk az ilyen irányú kiképzést, abból a célból, hogy a több mint 240 nagykövetségünk és konzulátusunk mindegyikén legyenek olyan képzett személyek, akik kiváló kapcsolatokat tudnak ápolni vallási szereplőkkel.” Kerry egyértelműen kijelentette, hogy ez a törekvés “biztonságosabbá teszi Amerikát”, és a vallási irányú kapcsolatépítés az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatok egyik prioritásává válik.
A külügyminiszter megjegyezte: az Egyesült Államok nem azért kezd kiterjedt kapcsolatépítést vallási szereplőkkel más országokban, hogy ezáltal érdekes beszélgetésekkel gazdagodhasson. “Azért tesszük, hogy előrelépést érjünk el a külpolitikában, és nemzetbiztonsági célkitűzések terén.” – mondta.
Ugyanakkor, hiba lenne azt gondolni, hogy az amerikai nemzetbiztonsági hivatalok nem ápolnak “kiváló kapcsolatokat” európai keresztény szervezetekkel, és keresztény identitásra építő jobboldali politikai erőkkel. Joan Roelofs, a New Hampshire-i Állami Egyetem politikatudomány professzora februárban a CounterPunch nevű magazinnak nyilatkozva kifejtette, hogy a hidegháború idején az amerikai nemzetbiztonsági hivatalok számára a szovjet befolyás visszaszorítására alkalmazott egyik hatékony eszköz volt, hogy Európa-szerte “segítették” kereszténydemokrata politikai közösségek kialakulását, mert a keresztény identitás stabil ellenpólust jelentett a kommunizmus materialista létszemléletével szemben. Ennél fogva, az évtizedekkel ezelőtt Európa szinte összes országában “hirtelen előbukkanó” kereszténydemokrata pártok létrehozásában jelentős szerepet töltött be a CIA, valamint a későbbiekben is meghatározta azok működését. John Kerry nyilatkozata azt mutatja, hogy ez az irányzat a közeljövőben újra az amerikai nemzetbiztonsági szolgálatok európai érdekérvényesítésének frontvonalát képezi majd.

http://www.hidfo.ru/2016/04/keresztenydemokratak-elore/