2017. január 26., csütörtök

SAUL FIAI ÖRJÖNGENEK

Arra senki se számítson, hogy Trump kormányzása alatt tisztességes tájékoztatást fog kapni. Nemcsak külföldön, de nálunk aztán kifejezetten folyik az elhallgatás, hírhamisítás, ködösítés, stb. A zsidósajtó összes eltorzító aknamunkáját felhasználja, hogy ne lássunk világosan Trump döntéseinél. Sőt, a hazai hírekben és tévékben kifejezetten az elhallgatást művelik a legjobban. Persze, aki a netes hazai hírek között kutakodik, ott sem talál szinte semmit.
TRUMP ELLENI TÁMADÁSOK
A legújabb eset. Trump tegnap előtt a belügyminisztériumban tartott bejelentéseket, amit a gennyes CNN élőben adott. De már Trump beszéde közben képesek voltak azt csinálni, hogy este 9-kor (nálunk) megszakították az adást, elsötétült a képernyő, majd megjelent egy CNN-es tudósító állóképe. Nem lehetett tudni, hogy mi van, de aztán a tévé egy ismert bemondója elnézést kért a „technikai” hibáért. Ez ugyanaz a provokációs eset volt, mint amit az elnökválasztán napján csináltak, amikor kiderült, hogy Trump fölényesen győzött. Most már kezd világosan kibontakozni, hogy az amerikai élősködő söpredéknek a feltett szándéka az, hogy Trumpot mindenütt, minden lépésénél támadják, s ha lehet akkor valami merénylettel vagy valami alantas provokációval megbuktassák. Csakhogy Trump nem egy Nyúl Béla, ő tudja ezeknek a sötét köröknek minden szándékát és valószínű, hogy törvényes eszközökkel lép fel ezek ellen. Mi innen Magyarországról a legjobban arra leszünk kíváncsiak, hogy a legnagyobb hat, összefonódott tévébanda ellen hogyan fog föllépni? Egy mai hír, hogy van egy régi amerikai szervezet, amely ellenőrzi az ottani sajtót, hát most ezt veszik elő, ha minden igaz. Trump azért üzen naponta Twitter oldalán, mert ezt nem tudják cenzúrázni és átmegyarázni.
Visszatérve Trump előadására, aki nem látta. Igen jó szónoki képességekkel rendelkezik, tudja, hogy milyen témában és milyen helyszínen hogyan kell előadni. Ez a rövid beszéde döbbenetes volt. Egész végig nyugodtan beszélt, azonos hangsúllyal emlegette teljes részletességgel a mexikói határnál lévő disznóságokat, amiket mostantól meg akar szüntetni. A CNN adása közben minden egyes Trump mondata után igen erős tapsot kapott. De csak a végén mutatták a közönség egy részletét, tehát nagy elismeréssel fogadták bejelentéseit. Ahogy ennek vége lett a tévé összehívta az „utálatosokat” és nyomban elkezdték rágcsálni. Csupa olyan elemző beszélhetett, akik ádáz ellenségei Trumpnak. Meglepetés volt, hogy egy hájfejű kövér zsidó igen ocsmányan támadta, s ő a tévé politikai igazgatója volt. A mai hírekből nemcsak az jött át, hogy a mexikói kerítést „őrültségnek” tartják a rágcsálók, hanem ennél sokkal jobban bedühödtek azon, hogy a Clinton, Bush és Obama kormányzat alatt beengedett sok idegen bűnözőt Trump meg akarja szűrni és ilyenek újabb bevándorlását megakadályozni. Szólni kell a képmutató Mexikó szerepéről is. Ennek van a leghosszabb határa Kanadán kívül Amerikának. Nos, itt az utóbbi harminc évben sok-sok tízmmillió szökött be a szabad határon, s ez volt a fő útvonal a kábítószerek, fegyverek átcsempészésére is. Csak úgy mellesleg megjegyezzük, hogy Soros nagyban támogatta az afganiszátni ópium termelést és csemépszést és ezeket az ültetvényeket a megszálló amerikai katonák is békén hagyták (Bush és Obama nyolc éve alatt). Soros papa a kábítószercsempészést is nagyban támogatta, erről számos nyugati lap beszámolt. Mexikó belső helyzetét a bűnözés határozza meg, akárcsak nálunk, de ott sokkal véresebb a helyzet. A leszámoló maffiák és szabadon mehettek át a határon, mivel nem védték, ahogy kellett volna. Reméljük, hogy Trump úgy építi a kerítést, hogy Mexikón behajtja a költségeket, hiszen Mexikó minden bűnözőjét átengedte. Ez egy jól fizető zsidó program is volt, hogy Amerika fehér népességét fölhigítsák, s ez nagyjából sikerült is, mert a színesek már többen vannak (főleg spanyolnyelvűek), mint fehérek, de a négerek is szaporodnak bőven. Ha megnézzük az ottani bűnözési arányokat, akkor ezt 80 %-ban legalább a színesek követik el. Ne ez az emit Trump be fog szüntetni, s ezért nagy most a hörgés. Kép:

Hofer: nem kell szabadkereskedelem az USA és Európa közt

Az osztrák Szabadságpárt tagja és volt elnökjelöltje, Norbert Hofer szerint Európa anélkül kellene együttműködjön az Amerikai Egyesült Államokkal, hogy sor kerülne a TTIP megkötésére. A szabadkereskedelmi egyezmény egyik félnek sem lenne igazán előnyös.
Az Európai Unió és az Egyesült Államok képes a gazdasági kapcsolatok erősítésére anélkül is, hogy olyan szabadkereskedelmi egyezményeket vezetne be, mint a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség – mondta Norbert Hofer, az osztrák Szabadságpárt vezető politikusa.
Hofer elmondása szerint ő általánosságban vége szkeptikus a szabadkereskedelmi egyezményekkel kapcsolatban, különösen a TTIP kapcsán, ami nem lenne előnyös se az USA, se Európa számára. A politikus annak kapcsán nyilatkozott a TTIP-el kapcsolatos tervekről, hogy Donald Trump bejelentette a más, hasonló szabadkereskedelmi egyezményekből kivonulást. Az amerikai elnök úgy döntött, hogy az USA ki kell vonuljon a Csendes-óceáni Partnerség egyezményből – Hofer szerint ennek megfelelően a TTIP-re sincs szükség.
A politikus kifejtette, hogy a szabadkereskedelmi egyezmények komoly gazdasági problémákat tudnak okozni olyan országok számára, melyek gazdaságai nincsenek megközelítőleg azonos szinten, és ennek ellenére megkötnek egy ilyen megállapodást.
Trump hétfőn írta alá azt a rendeletet, mellyel az USA kivonul a 12 ország részvételével tervezett Csendes-óceáni Partnerség programból, melynek egyezményét egyelőre még nem írták alá. A Fehér Ház sajtófőnöke napokkal korábban arra is tett utalást, hogy a közeljövőben Trump a kanadaiakkal érvényben lévő szabadkereskedelmi egyezményt is semmissé nyilváníthatja.

http://www.hidfo.ru/2017/01/hofer-nem-kell-szabadkereskedelem-az-usa-es-europa-kozt/

Népszavazással módosítanák Szíria határait

A Szputnyik orosz hírügynökség hozzájutott a szíriai alkotmány módosításának egy tervezetéhez, melyről Asztanában folytattak tárgyalásokat; alkotmányban rögzítenék, hogy az országhatárok megváltoztatása csak népszavazás által lehetséges.
A hét folyamán Kazahsztánban folytatott tárgyalásokon az orosz delegáció átadta a szíriai ellenzéknek egy alkotmánymódosítás tervezetét, ami javasolja, hogy kizárólag népszavazás útján legyen lehetőség az országhatárok módosítására. Az orosz szakértők által kidolgozott javaslat szerint az „arab” megnevezést eltávolítanák Szíria hivatalos nevéből (Szíriai Arab Köztársaság – az ország neve ehelyett Szíriai Köztársaság lenne), emellett az alkotmányban rögzítésre kerülne, hogy csak akkor lehetséges az ország határainak módosítása, ha a lakosság ahhoz népszavazás formájában támogatását adja.
Az orosz javaslat szerint a kurd autonómia egyenlő joggal használhatja hivatalos nyelvként a kurd és arab nyelveket – a tervezet emellett kiterjesztené a parlament jogköreit, ami így hadat üzenhetne, felelősségre vonhatná az elnököt, és kinevezhetné a nemzeti bank vezetőjét.
A beszámoló szerint a tervezet célja, hogy a szíriai nép kezébe adja a háborúval és békével, az államfő személyével és az ország területi egységével kapcsolatos döntéseket. A dokumentum emellett kimondaná, hogy a szíriai hadsereg nem avatkozhat bele a politikába, és nem tölthet be semmilyen szerepet a demokratikus hatalomátadásban. Az alkotmánymódosítás előírná, hogy amennyiben a szíriai törvények ütköznek a nemzetközi joggal, ebben az esetben a nemzetközi jogot kell előnyben részesíteni a nemzeti jogrenddel szemben.

http://www.hidfo.ru/2017/01/nepszavazassal-modositanak-sziria-hatarait/

Nem éri meg északon maradni a svéd nyugdíjasoknak

Döbbenetes! Az északi nyugdíjasoknak már nem éri meg északon maradni, anyagi okok miatt inkább Portugáliába vándorolnak.
Egyre nagyobb számú svéd nyugdíjas költözik látszólag Portugáliába, hogy egy teljesen legális adóelkerülési séma segítségével megkerülje a nyugdíjak megadóztatását. Ez a séma nem tartalmaz törvénytelen elemet, és nem igényli titkos offshore-számlák bevonását: ma már gyakorlatilag minden svéd nyugdíjas, aki korábban magánvállalatnál volt foglalkoztatva, bejelentheti magát Portugáliában, hogy megkerülje a svédországi különösen magas adókat, de közben továbbra is élvezhesse a svéd jólétet.
Miután Portugália 2009-ben megváltoztatta az adószabályozást, a külföldre költöző nyugdíjasok száma – legalábbis papíron – az ötszörösére nőtt. A svéd SVT hírszolgáltató szerint csak a 2015-ös évben több száz nyugdíjas költözött Portugáliába, és úgy tűnik, Svédország az éjfél előtti utolsó órában van, ha meg akarja állítani az adózó nyugdíjasok tömeges külföldre vándorlását, mert ez a szám 2016-ban tovább növekedett.
Svédországban a pénzügyi tanácsadók ilyen téren is versenyt folytatnak az ügyfelekért, és külön szemináriumokat hirdetnek annak kapcsán, nyugdíjasként hogyan kell eljárni Portugáliába költözéskor. Egy svéd alkalmazott 65000 koronás fizetés után nyugdíjasként évente 184000 koronát kell adózzon Svédországban. Kivéve, ha úgy dönt, hogy Portugáliába költözik, mert akkor ez az összeg 34000 koronára csökken. A legális adóelkerüléshez mindössze annyi szükséges a számukra, hogy legalább öt éve Portugáliában is nyilvántartva legyenek, majd visszautazzanak Svédországba – ami így összességében igen vonzó lehetőség az európai szinten kiemelkedően magas adóteherrel sújtott északi nyugdíjasoknak.

http://www.hidfo.ru/2017/01/nem-eri-meg-eszakon-maradni-a-sved-nyugdijasoknak/