2017. július 21., péntek

Elon Musknak igaza van: Tényleg baj van a népességgel, de nem azért mert nő, hanem azért mert nem

A világ nemzeteinek komoly hányada nem lesz képes fenntartani népességét az elkövetkezendő generációk során és ez baj. Elon Musk pedig nincs egyedül a véleményével.
Elon-Musk-on-Population-Implosion-001Amikor legközelebb vendégségbe mész vagy akár a szeptemberi szülői értekezlet utáni spontán kupaktanácson, vesd fel, hogy mennyire aggódsz a népességnövekedés miatt és, hogy milyen világot örökölnek majd az unokáid. Meglátod, mennyien bólogatnak majd őszinte egyetértésben, miközben az arcokra kiül az apokaliptikus aggodalom.
Tényleg tennünk kell valamit, hiszen lassan nem férünk el! Nem lesz mit ennünk! Ez szörnyű! Egyszerűen szörnyű!
Majd pontosítsd, hogy nem a túlnépesedés miatt aggódsz, hanem épp ellenkezőleg. Nem az a baj, hogy túl sok ember lesz, hanem az, hogy túl kevés. Az aggódó pillantásokat azonnal felváltja a teljes megrökönyödés. Na ne viccelj már!
Elon Musk pontosan ezt a reakciót váltotta ki néhány napja közzétett provokatív Tweetjével:
New Scientist: Elképzelhető, hogy a népességbomba teljesen váratlan módon robban fel? Nézzük, mit tartogat a jövő
Elon Musk: A világ népessége az összeomlás felé tart, de csak nagyon kevesen veszik észre vagy törődnek vele

Mégse a túlnépesedés a probléma

Sokan a „népesség”, „világ” és „összeomlás” szavakat látva automatikusan azt feltételezték, hogy Musk, mint minden valamirevaló és előrelátó gondolkodó, a túlnépesedésre akarta felhívni a figyelmet. Ez manapság szinte zsigeri reakció.
Musk azonban nem ezt az unalomig játszott disszonáns lemezt tette fel. A CNN Money számára adott rövid interjúban pontosan elmondja, hogy mire gondolt. A történet elég egyszerű: a világ nemzeteinek jelentős hányadában nem születik elég gyerek ahhoz, hogy fenntartsa a jelenlegi népességet. Ez az érintett nemeztek és valamennyiünk számára komoly probléma.
Kína, Olaszország, Japán, Dánia, Kanada, az USA és sok más nemzet, csakis úgy maradhat fenn, ha a jelenlegi kínai, olasz, japán, dán, kanadai és amerikai emberek kínai, olasz, japán, dán, kanadai és amerikai gyerekeket nemzenek, illetve az ő gyerekeik is ezt teszik. Ha minden párnak legalább 2.1 gyereke születik, az is csak a jelenlegi népességszám fenntartására elég. Ez csupán egy maréknyi fejlett országban van így. Egyes országokban a felnőtt pelenkák forgalma meghaladja a babapelenkákét. Az idősgondozás piaca gyorsabban nő a gyerekgondozásénál. Ez az igazi népességprobléma.

Mi történik, ha a jelenlegi népesség nem pótolja önmagát?

Minden nemzetnek szüksége van az új nemzedékekre, hogy belőlük váljanak az új adófizetők, ápolók, tanárok, feltalálók, rendőrök, művészek, szerelők, hivatalnokok, hősök vagy politikusok. Ők lesznek a társadalom új építőkövei és ők lesznek azok, akik a jelen nemzedékről is gondoskodnak majd, amikor mi már túl gyengék és idősek leszünk, ahogyan a mi feladatunk gondoskodni az előttünk született nemzedékről. Ezek a nemzedékek a tenger hullámaihoz hasonló ütemben kell, hogy érkezzenek, legalább az előttük járókkal azonos számban. Ezek a nemzedékek többnyire újszülöttek formájában érkeznek hozzánk.
Egy adott nemzet népességének növekedésére egyetlenegy másik alternatíva létezik: a bevándorlás. Sok nemzet, mint például Kína, Spanyolország, Japán, Svédország, Dánia, Kanada, Belgium, Németország vagy Franciaország számára, nagyon nehéz, mondhatni lehetetlen lenne a népességhiányt bevándorlókból pótolni. Arról nem beszélve, hogy egy nemzet nagyon nehezen őrizheti meg identitását és kultúráját, ha a lakosságát egy másik kultúra és identitás tagjaival próbálja helyettesíteni. Olaszországot az olaszok teszik olasszá, de sajnos az olaszok nagyon kevés olaszt nemzenek.
Na de mit tennénk mi ennyi új emberrel? Hová tennénk, mivel etetnénk őket? Aggodalomra semmi ok. De tényleg. És ezt még a Time Magazin is kénytelen volt elismerni. A bolygónkon élő valamennyi ember, mind a hétmilliárd akárhány millió elférne Texas államban, mégpedig New York városával megegyező népsűrűség mellett. Márpedig New York-ot sokan elbűvölőnek tartják. De ha nagyon akarnánk, akár Rhode Island-ra is beköltöztethetnénk mindenkit, és ha kedvük szottyanna, arra is lenne hely, hogy a kacsatáncot járják közben. Teljes gőzzel.
Hogy mit ennének? A világ már most is elég élelmiszert termel ahhoz, hogy 10 milliárd emberről gondoskodjon, akár vegetáriánus étrend szerint. Jelenleg a világon megtermelt élelmiszer fele a kukában landol. A fele!

Nem az a baj, hogy túl sok ember él a földön, hanem az, hogy túl kevés!

Szóval a kajával nincs gond, és hely is van. Akkor mi a baj? Csupán az, hogy nem jól gazdálkodunk azzal, amink van. A politikával van gond, nem pedig a termeléssel vagy a szaporodással. Erről beszél Elon Musk és sokan mások.
A CNBC igyekezett figyelmeztetni olvasóit, hogy ne dőljenek be Musk véleményének. Szerintük az öregek az új fiatalok, és ha kevesebb ember lenne, a föld ökoszisztémája végre fellélegezhetne és a háborúk is alábbhagynának.
Csakhogy amikor egy nemzet lakossága csökken, nagy a kísértés más nemzetek számára, hogy maguknak akarják megszerezni, az ilyen fajta tárgyalásokat pedig többnyire bombákkal és fegyverekkel folytatják. Azonkívül a meg nem született emberek nem fogják megoldani a világ környezeti problémáit.
Nem az a baj, hogy túl sokan vagyunk, hanem az, hogy túl kevesen. Musknak igaza van.
„A tolvaj nem másért jön, hanem hogy lopjon, öljön és pusztítson, én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.” – János 10:10
Lásd még:


A Federalist cikke alapjánhttp://idokjelei.hu/2017/07/elon-musknak-igaza-van-tenyleg-baj-van-a-nepesseggel-de-nem-azert-mert-no-hanem-azert-mert-nem/

Szerbia orosz légvédelmi rendszerrel védekezne egy újabb NATO-bombázás ellen

Oroszország tárgyalásokat folytat Szerbiával az Sz-300 légvédelmi rendszerek értékesítéséről. Egy katonai szakértő szerint Szerbia amiatt akarja megvásárolni az orosz rakétavédelmi komplexumot, hogy védetté tegye magát egy olyan helyzettel szemben, mint amikor a NATO bombázta az országot.
“Szerbia és több másik ország amiatt érdeklődik az Sz-300 iránt, mert elméletben fennáll a lehetősége annak, hogy külföldi agresszió áldozatává válhatnak. Szerbia a múltban már a NATO általi agresszió áldozatává vált.” – mondta Konstantin Sivkov, a Geopolitikai Problémák Akadémiájának igazgatója, a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva. A katonai szakértő szerint a szerbiai vezetők úgy gondolhatják, hogy ismét fennáll egy ilyen külső beavatkozás lehetősége. Az Sz-300 megvásárlása azonban lehetővé tenné egy olyan helyzet elkerülését, mint amikor a NATO Szerbia bombázása közben nem ütközött ellenállásba.
Szerbia ezúttal megpróbálná megakadályozni az ország lebombázását.
“Szerbia azt akarja, hogy rakétavédelmi rendszere képes legyen elhárítani egy esetleges újabb agressziót a katonai szövetség részéről” – mondta, hozzátéve, hogy az ország ilyen biztonsági igényeinek kielégítésére az Sz-300 megfelelő választás.
A szakértő szerint önmagában az a tény, hogy a NATO az ENSZ BT megkerülésével és a nemzetközi jogot sértve lebombázta Szerbiát, azt mutatja, hogy a nemzetközi jog nem tudja garantálni többé az országok biztonságát. “Ez a katonai beavatkozás sértette a nemzetközi jogot. Más szóval, a nemzetközi jog nem tudja garantálni a nemzet biztonságát.” – mondta.
Nemrég Dmitrij Sugajev, a katonai-technológiai együttműködésért felelős orosz szövetségi hivatal igazgatója újságíróknak nyilatkozva nyilvánosan is elismerte, hogy szerbiai partnereik érdeklődnek az Sz-300 megvásárlása iránt.

http://www.hidfo.ru/2017/07/szerbia-orosz-legvedelmi-rendszerrel-vedekezne-egy-ujabb-nato-bombazas-ellen/

A szélsőjobb erősödése miatt is megvonhatnak uniós forrásokat

Ősszel az Európai Parlament elé fog kerülni egy határozattervezet, ami gazdasági szankciókat helyez kilátásba bizonyos kelet-európai országokkal szemben, amiért “szemet hunynak a szélsőjobboldal térnyerése felett”.
A határozattervezetet az Európai Parlament Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal képviselőcsoportja készíti elő. A tervezet előkészítésében résztvevő egyik képviselő, Jiri Mastalka az Izvesztyija orosz napilapnak adott interjú során egyértelműen beszélt arról, hogy a határozat kifejezetten a balti országokat és Ukrajnát célozza.
“Az Európai Parlament részéről az egyetlen adekvát megoldás, ha szankciókat hoz a balti országok ellen. Meg kell fosztani őket az uniós forrásoktól. Brüsszel jelenleg teljes mértékben ignorálja Európában – de különösen a balti országokban és Ukrajnában – a szélsőjobboldal erősödését.”
Mastalka elmondása szerint az ilyen gazdasági szankciók “egyértelmű politikai üzenetet közvetítenének az érintett országoknak, melyek jelenleg semmilyen magyarázatot nem adnak arra, miért nem tartják fenyegetésnek a neonáci mozgalmak terjeszkedését”.
A képviselő felrótta a balti országoknak, hogy a Szovjetunió összeomlása után nem léptek fel az erősödő szélsőjobboldallal szemben. A gazdasági szankciók azonban különösen az uniós csatlakozásra vágyó Ukrajna számára jelentenének komoly csapást, ahol a 2014-es kijevi puccs óta a kormány döntéseit is befolyásolja a fegyveres szélsőjobboldali szabadcsapatok tevékenysége. Az Oroszországgal határos uniós tagállamokban számtalan oroszellenes szélsőjobboldali mozgalom működik, ezek egy része fegyveres szervezet.

http://www.hidfo.ru/2017/07/a-szelsojobb-erosodese-miatt-is-megvonhatnak-unios-forrasokat/

Magyar segítséggel kerülheti el az uniós szankciókat Lengyelország

Magyarország, az Egyesült Királyság és a Cseh Köztársaság sem fogja támogatását adni a lengyel igazságügyi reform miatt tervezett szankciókhoz, mert az ügy veszélyes precedenst teremthet – mondta egy a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozó lengyel forrás.
Az Európai Bizottság szerdán megvitatta a Lengyelországban zajló igazságügyi reform kérdését, és az uniós vezetők arra a következtetésre jutottak, hogy az negatív hatást gyakorolhat a bíróságok működésére, ill. súlyosan sérülhet a jogállamiság Lengyelországban. A Bizottság szankciókat helyezett kilátásba, melyek a lengyel EU-tagsággal járó jogok – pl. szavazati jog – felfüggesztését is magukban foglalnák. Egy lengyel EP-képviselő, Janusz Korwin-Mikke szerint az ügy veszélyes precedenst teremthet, emiatt több ország is nyíltan Lengyelország oldalára fog állni a brüsszeli nyomásgyakorlással szemben.
“Ha erre kerül a sor, Lengyelországot számos EU-tagállam fogja támogatni. A szankciók ellen fognak szavazni, mert ezek a szankciók veszélyes precedenst teremtenének, és senki nem akar ilyen precedenst. Magyarország, az Egyesült Királyság és a Cseh Köztársaság a szankciók ellen fog szavazni” – mondta.
A politikus emlékeztetett, hogy az EU tagállamai egységesen kellene szavazzanak, ha az Európai Bizottság az alapjogok sértése miatt szankciókat akar hozni egy tagállam ellen. Ez azonban valószínűtlen, mert több uniós tagállamot is érint ehhez hasonló brüsszeli nyomásgyakorlás – ezen országoknak közös érdekévé vált a szankciók ellehetetlenítése.
Korwin-Mikke egyébként élesen kritizálta a tervezett igazságügyi reformot – elmondása szerint a kormány ezzel próbálja bebiztosítani, hogy a kormánypárttal szimpatizáló emberek működtessék az igazságszolgáltatást. A lengyel parlament által elfogadott törvény lehetővé teszi a bírák menesztését – kivéve azokét, akiket az igazságügyi miniszter nevezett ki -, és alapjaiban megváltoztatja a Legfelsőbb Bíróság tagjainak kinevezését.

http://www.hidfo.ru/2017/07/magyar-segitseggel-kerulheti-el-az-unios-szankciokat-lengyelorszag/