2015. október 16., péntek

Rohamosan fogyatkozik Szíriában a latorbanda állománya

Az orosz légierő repülőgépei harminckét terrorista célpontra mértek csapást az elmúlt 24 órában Szíriában.
A harci repülőgépek a központi Hama, a keleti Deir ez-Zór, valamint az északnyugati Idlíb, Latakia és Aleppó tartományokban hajtottak végre légicsapásokat az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ellen.
Az orosz légierő remekül alkalmazza-és nagyszerű hatásfokkal-az új, kimondottan a harckocsik ellen kifejlesztett “fürtöskéit”!
fürt
Hírügynökségek megjegyzik, hogy a légicsapások száma az említett időszakban kevesebb mint a fele volt az előző napi bevetéseknek. Igor Konasenkov, a moszkvai védelmi minisztérium szóvivője maga is elismerte, hogy az orosz hadsereg mérsékelte légi hadjáratának hevességét, mivel a szíriai kormányerők sikeres offenzívába kezdtek, s ezáltal módosult az IÁ és a hadsereg erői közötti frontvonal.
Konasenkov elmondta: a légierő fokozta felderítő tevékenységét, s ennek alapján megállapítható, hogy a dzsihadisták megkezdték a visszavonulást, új harci állásokat, illetve új fegyver- és lőszerutánpótlási vonalakat próbálva kiépíteni. A felderítési adatokat részben az Oroszország, Szíria, Irán és Irak által Bagdadban létrehozott kommunikációs központban dolgozzák fel – tette hozzá.
Szíriai tisztségviselők szerint a kormányhadsereg iráni támogatással szárazföldi műveletre készül Aleppó környékén, a török határ közelében. Szerdán több hírügynökség arról számolt be, hogy az utóbbi két hétben mintegy ezerötszáz iráni katona érkezett a polgárháború sújtotta közel-keleti országba
“Oroszország nagy hibát követett el, a beavatkozásnak semmi haszna sem lesz, csupán késlelteti azt a folyamatot, amely révén Szíria kikerülhetne a káoszból” – nyafogott Feridun Sinirlioglu török külügyminiszter szaúdi kollégájával, Ádel el-Dzsubeirrel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Az orosz légierő két hete naponta bombáz szíriai “terrorista célpontokat”, a szélsőséges iszlamista Iszlám Állam állásait csakúgy, mint a damaszkuszi rendszer ellen harcoló mérsékelt lázadókét.
“Szaúd-Arábia és Törökország egyetértenek abban, hogy támogatni kell a szíriai ellenzéket. Ez fontos ahhoz, hogy megtaláljuk a politikai megoldást” – hörögte a török külügyminiszter, hozzátéve, hogy Aszádnak semmilyen szerepe sem lehet az átmenetben.
Dzsubeir tromfja szerint “az orosz beavatkozás felgyorsíthatja más külföldi országok szíriai beavatkozását is”.
http://www.balrad.com/2015/10/16/rohamosan-fogyatkozik-sziriaban-a-latorbanda-allomanya/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése