A kormány a jobboldali ellenzék figyelmeztetései ellenére nem kezdett el időben felkészülni a válsághelyzetre, és most kettős kommunikációt folytat azzal kapcsolatban, befogadjuk-e az Európai Unió által kvóta alapon szétosztott bevándorlókat.
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a kormány belpolitikai előnyt kovácsol a migrációs válságból, de eközben az Európai Unióban hozzájárul ahhoz, hogy létrejöjjön egy olyan kvótarendszer, ami állandó algoritmus alapján osztaná szét a tagállamok közt az Európába érkező migránsokat. A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy Magyarország nem annyi bevándorlót kell befogadjon, amennyit a kvótarendszer létrehozásakor előírnának számunkra, hanem az újonnan érkezők a következő évek során is folyamatosan szétosztásra kerülnének az Európai Unió területén. Mivel a görög határok továbbra sincsenek lezárva, folyamatosan özönlenek a bevándorlók Európába, és az EU kvótarendszere alapján Magyarország mindig újabb ezreket kellene befogadjon.
A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy tegyen határozott állásfoglalást azzal kapcsolatban, mikor lesz teljes a déli határzár, mert a déli útvonalon Magyarországra érkező migránsok száma exponenciálisan növekszik. A párt zéró toleranciát hirdet a bevándorlással kapcsolatban, Z. Kárpát Dániel ennek megfelelően ismételten kijelentette, hogy semmilyen kvótaszerű megoldást nem fogadnak el a migrációs válság rendezésére, mert azzal évente akár több tízezer migránst telepítenének Magyarországra.
A Jobbik szerint a kormány kettős kommunikációt folytat, és miközben itthon ellenzi a kvótarendszert, az Európai Parlamentben hozzájárul ahhoz, hogy hasonló megoldások szülessenek. A politikus hangsúlyozta, hogy pártja kormányra jutása esetén Magyarország egyetlen migráns számára sem fog lehetőséget biztosítani a letelepedésre.

http://hidfo.ru/2015/10/semmilyen-kvotaszeru-megoldas-nem-elfogadhato/