Alekszej Meskov orosz külügyminiszter-helyettes nyilatkozata szerint az orosz és a török hadsereg megállapodott arról, hogy a továbbiakban állandó kapcsolatot tartanak fenn a szíriai műveletek összehangolása céljából.
Meskov a két ország diplomáciai együttműködésének 95. évfordulóját jegyző konferenciát követően számolt be arról, hogy az együttműködés egy új szintjét sikerült elérni, ami nagy mértékben hozzájárulhat a szíriai konfliktus eszkalálódásának megakadályozásához, és a békés rendezéshez. Az információt török diplomaták is megerősítették. Ümit Yardim, Törökország moszkvai nagykövete megerősítette, hogy a két ország nyíltan beszél a térségben létező problémákról – különösen a szíriai válságról – és a válság megoldásával kapcsolatos érdekeltségeikről. A nagykövet szerint Törökország nem érdekelt a szíriai háború folytatásában, és törekszik egy Oroszországgal közös álláspont kialakítására.
A diplomaták kinyilvánították, hogy a két ország a továbbiakban fokozza az együttműködést a terrorelhárítás terén. A konferencián érintőlegesen felmerült a török légteret sértő orosz vadászrepülőgép esete is. A hasonló incidensek elkerülése végett a két ország kialakít egy új együttműködést, melynek részeként katonai kommunikációs csatornákon folyamatos kapcsolatot tartanak fenn, és összehangolják a Szíriában folytatott műveleteket.


http://hidfo.ru/2015/10/torokorszag-egyuttmukodik-moszkvaval-a-sziriai-valsag-rendezeseben/