A Palesztin Fejlesztési és Újjáépítési Gazdasági Tanács jelentése szerint az Izrael által elpusztított gázai infrastruktúra újbóli felépítése minimum 5 évet vesz igénybe, feltéve ha Izrael a tűzszüneti megállapodásokkal összhangban teljeskörűen és azonnal feloldja a Gáza felett évtizedek óta gyakorolt blokádot.
Az izraeli légi és szárazföldi csapássorozat 49 napja alatt több mint 2000 gázai lakos vesztette életét és 17.000 palesztin otthon semmisült meg. A gázai iskolák 70%-a szintén az izraeli agresszió martalékává vált, beleértve az ENSZ névleges oltalma alatt álló, de ugyanúgy a földbe bombázott létesítményeket is. A Gázát áranmal ellátó erőmű, csakúgy mint az ivóvizet szolgáltató tengerparti sótalanító üzemek szintén újjáépítésre várnak.
Hídfő.net | Palesztin fiatal parittyával támad az izraeli buldózerrePalesztin fiatal parittyával támad az izraeli buldózerre, Ciszjordánia, 2014.09.05.
Eközben Ciszjordánia déli részén Betlehem mellett Wadi Fukin városában az izraeli alakulatok az újabb izraeli földfoglalás ellen tüntető helyi palesztin lakosságot könnygáz és gumilövedék segítségével oszlatták a héten. A lakosok a 80-as évek óta végrehajtott legnagyobb izraeli földkisajátítás ellen tiltakoztak, amit Izrael állam a múlt héten hajtott végre a területükön, és mintegy 4,1 km2-t érint.
Hídfő.net | Palesztinok próbálják megállásra bírni az izraeli buldózereketPalesztinok próbálják megállásra bírni az izraeli buldózereket, Ciszjordánia, 2014.09.05.


http://www.hidfo.net/2014/09/07/78-milliard-dollarba-kerul-gazai-ovezet-ujjaepitese-az-izraeli-tamadas-utan