2014. szeptember 6., szombat

Bankfordulat - Vajon kiutálják-e az EU-ból?

Oroszországban marad, és orosz ügyfelei mögött áll az ukrán krízis ellenére is a Raiffeisen - jelentette ki Oroszország-barát üzletemberek körében a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója a Reuters szerint.


Képtalálat a következőre: „raiffeisen logó kép”
Pofon vagy taktika a "Ráfázol Banktól"?
"Oroszországban marad a Raiffeisen, orosz ügyfeleink mögött állunk, és most is úgy gondoljuk, hogy Oroszország nagyon attraktív bankpiac, még ha keményebbé is vált - remélhetőleg, csak átmenetileg"- fogalmazott Karl Sevelda a tudósítás szerint.

Az Osztrák-Orosz Baráti Társaság csütörtök esti rendezvényén több mint százan vettek részt, köztük az OMV, az Immofinanz vagy éppen a bécsi orosz nagykövetség vezetői. Az elhangzottakból kiderült, hogy a nyugati kormányok által tervezett szankciók ellenére az osztrák üzleti közösség nagy része továbbra is a "business as ususal" pártján marad a moszkvai kapcsolatokban.

Bár az osztrák külkereskedelem kevesebb mint 3%-a irányul Oroszország felé, két nagy osztrák bank (az olasz tulajdonú UniCredithez tartozó Bank Austria, illetve a Raiffeisen) teljesítménye is nagyban függ az orosz piac teljesítményétől. Sőt, az év második negyedében a Raiffeisen Bank International nettó eredményének 56%-a érkezett Oroszországból.
Karl Sevelda szerint egy bankár erős idegekkel rendelkezik, és az Oroszország elleni szankciókból még profitálhat is a Raiffeisen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése