2015. szeptember 18., péntek

Zágráb a migránsoknak: arra van Magyarország! Menjetek…

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök pénteken kijelentette, hogy nem regisztrálják többé a migránsokat, mert elhelyezni nem tudják őket. Enni-inni adnak nekik, aztán oda mehetnek, ahová akarnak.
Vagy ahova szállítják őket. Történetesen épp a magyar határra, buszokkal. A horvát rendőrök állítólag azt híresztelik, ezt a magyar kormánnyal egyeztették, a magyar külügyminisztérium ezt határozottan cáfolta.

A Bama.hu tudósítása szerint Siklósról is érkeztek buszok, ezekkel viszik a menekülteket tovább regisztrálni. Egy szír migráns a lap újságírójának azt mondta, hogy ők legálisan akarnak Németországba jutni, nem tudták, hogy Magyarországra szállítják őket, azt gondolták, hogy Zágrábba mennek.
A tudósítók úgy értesültek, Magyarbólyban is van 1-2 ezer menekült, akik a zöldhatáron keltek át. Beremenden nyugalom és rend van, magyar-horvát rendőrök dolgoznak együtt, jó az együttműködés.
A rendőrök nem mondanak semmit, csak kihallgatni lehet őket. Az egyik ilyen információ, hogy a horvátok a Pélmonostorból induló vonatot visszafordítják, mert nem tudják garantálni az útvonalat. A vonaton ülő nagyjából 1000 menekültet busszal szállítják majd a határhoz.
Már épül a kerítés a horvát–magyar határon.
A rendőrség csütörtökön 500 embert fogott el a magyar–horvát zöldhatáron, őket Szentgotthárdra vitték.
(Forrás: VajMa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése