Torgyán József a Portfolio Agrárszektor 2014 konferencián az agrárszektor.hu-nak adott interjúban lesújtó véleményt mondott a harmadik Orbán-kormányról és politikájáról. Szerinte a Fidesz átvette ugyan a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt agrárprogramjának 98 százalékát, de csak szavakban. Ő számos dolgot másként csinálna.

Orbán Viktor egykori koalíciós partnere teljesen elfogadhatatlannak tartja azt a helyzetet, amibe a kistelepüléseken élők kerültek. Ők a nemzetmegtartó erő, nélkülük az egész ország gazdasági, politikai erejének összeomlása fenyeget. Katasztrófa, hogy az ország lakosságának több mint egyharmadát megfosztották életfeltételeitől. Nem ért egyet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium átalakításával, elfogadhatatlannak tartja az oligarchák támogatását a kis és közepes gazdaságok ellenében, és nemzetellenes bűnnek nevezi Kishantos felszámolását.
Torgyán József úgy látja, a kisgazdák eredeti agrárprogramját kellene megvalósítani, akkor sokkal élhetőbbé lenne az ország. Ha újra felkérnék miniszternek, nem vállalná, mert ő „ebben a mocsokban” nem akar részt venni. „Ez nem csak a miniszteri megbízatásra vonatkozik, az országgyűlési képviselőire is.”
Számos visszajelzést kap, hogy térjen vissza, mondják neki, hogy már nem nézik a parlamenti közvetítéseket, amióta ő nincs ott. Ő viszont már 82 éves elmúlt, „és akkora baj van ebben az országban, hogy ezt nem a 82 évesek fogják helyrehozni, hanem a fiatalok…”. Ők is csak akkor, ha kellően pallérozottak, intelligensek lesznek, hogy helyre tudják hozni mindazt, amit az elmúlt negyedszázad alatt elrontottak.
Ha önnek is hiányoznak a torgyáni szóvirágok, kattintson ide nagyinterjúnkra az örökös kisgazdával.
(hir24)