A Luhanszk – régióból ma délelőtti jelentések szerint megkezdődött Nyalókakirály ármádiája 128. lövészdandárjának az áttelepítése Donyeck térségébe. A beszámoló arról tudósít, hogy a dicstelen horda fölkerekedett, és Donyeck irányába vonulnak.
A donyecki repülőtéren pedig zajlik az adok – kapok, de meglehetős visszafogottsággal. A pozícióikat a felek tartják.


Donyecket – várost – időközönként az Avgyejevkában fészkelő latortüzérség lövi ma is. A milicisták tüzérsége pedig visszalő.
A Makejevka északi külvárosában tanyát vert latrokat ma délelőtt a milicisták megszórták egy kicsait.
Gorlovka északnyugati szektorait a valcmanisták aknavetőkkel lőtték. A felpiszkált népköztársaságiak erre a hátukba kerültek, és… A lövöldözés abba is maradt. Másfél tucat lator és kellékeik már nem zavarnak több vizet Donbasszban.
Karlovkánál telitalálatot jegyezhet a milicia tüzérsége. Tízes a találat, plusz négy élet – halál között lebegő pribék.
Sztaromihajlovka és Krasznogorovka térségében majdnem sikerült egy népesebb latorkolóniát meglepniük a milicistáknak. De csak majdnem. Állítólag igen épületes látvány volt az erők felé kétségbeesetten vágtázó latrok látványa, akik mindent eldobálva menekültek. Összefogdosásukra akció indult.
Новороссия новости сегодня
Berjozovánál sikeresebb volt a milicia rajtaütése. Bár itt a préda is kisebb volt. Mindössze egy valcmanista latorposztocska került terítékre, hat egyeddel.

Gyjebalcsevonál a helyzet kezd a milicia szemszögéből nézve kritikussá válni. Állításuk szerint a katlanból ma reggel óta egyre intenzívebb tüzérségi kilövöldözés zajlik, és délután egy óráig három – latortankok fedezetében indított kitörési kisérletet kellett visszaverniük.
Kirovszk és Malaorlovka lakott területei ma is magukon érezhették a bérgyilkosok tüzérségének tekintetét. Szerencsére csak anyagi károk keletkeztek.
A Volnovaha melletti Oljenovkából Olginyka falut lőtte a valvmanista pribékbanda.
Granyitnoje, Novolaszpa, Tyelmanovo és Sztarognatovka térségében is sűrűn kattognak a Kalasnyikovok.
Nyikisino és Radkodub már hiányolnbá is tán a valcmanisták erőlködései nyomán ki – ki robbanó összecsapásokat. Bár e tekintetbe a Nyikisino romjait őrző milicisták unalomra egyáltalán nem panaszkodnak. Ma reggel nyolc órától délutá egyig két – tankokkal támogatott – kitörési kisérletet kellett letörniük, miközben a zsoldosok már a saját cimboráikat sem kímélve lőttek kifelé tüzérségi eszközeikkel. Három népköztársasági harcos el is esett, de mindkét kitörési akció meghiúsult. Négy latortank pedig átment sasliksütőbe.
Valcman latortüzérei ma délelőtt lőtték Tonyenkojét is.
Szcsatyjénál délelőtt a valcmanista bérgyilkosok erőfeszítéseket tettek, hogy a “gyűrűből” ki tudjanak lépni, de szerencsére erőtlen volt a kísérlet. A “gyűrűt” ugyanis a milicisták már csak komoly erőfeszítések árán képesek gyűrűnek láttani.
Gejevki pribékjei pedig nagyon megrettentek délelőtt 11 óra tájban. Eddigi nyugalmukat most megzavarták a népköztársaságiak, akik az erdő felől közelítették meg a pribékeket. Miiután elvégezték amiért érkeztek, vissza is mentek az erdőbe. Minden valószínűség szerint munkát hagyva Gejevki lakóira. Hiszen a kéttucatnyi latorhulla csak szennyezné a környéket.

Bahmutkánál ma délelőtt nagyot alkotott a milicia. Tipikusan a “kecske is jóllakjon, de a képoszta is megmaradjon” – akció keretében, tucatnyi ma foglyul ejtett pribékkel szedetik össze a latorhullákat, és vitetik a “semleges területre”! Úgy, ahogyan azt az EBESZ – nek megígérték. (Bár az EBESZ megfigyelői már tegnap elpárologtak még a környékről is, a milicisták igyekeznek állni adott szavukat.
Elemzők szerint a jövő hét elejére várható valcmanista támadás éle elsősorban is Donyeck megkaparintására irányul, és onnan kiindulva akarnak teret szerezni maguknak Donbasszban. Ám a fő cél valójában politikai. Szeretnék a két hét múlva esedékes donbasszi parlamenti választásokat meggátolni.
Mindenki számára világos és egyértelmű kell hogy legyen: amennyiben Donbasszban a Népköztársaságok meg fogják tudni tartani a választásokat, egy politikai értelemben MINŐSÉGILEG TELJESEN ÚJ SZITUÁCIÓ fog kialakulni!
Olvasóink igen sokat polemizálnak a jelen állapotokon – ám a donbasszi választások UTÁNIG nincs értelme semmiféle találgatásnak!
A lényegi kérdés az, hogy LESZNEK E VÁLASZTÁSOK DONBASSZBAN?

http://balrad.wordpress.com/2014/10/25/valasztasok-elott-donbassz/