Az amerikai média bevallása szerint is saját állampolgáraik vezetik az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet. A korábban a terrorszervezet által kiadott videókon látható, angolul beszélő személy a CNN szerint amerikai állampolgár, és vezető pozíciót foglal el az ISIS-ben. A CNN szerint ezt a "következtetést" vonta le a CIA a lefolytatott "vizsgálatokból", további részleteket pedig a hangfelismerő szoftverrel végzett vizsgálat után adnak ki.
Csakhogy korábban Steven D. Kelley ex-CIA tanácsadó a sajtónak nyilatkozva elismerte, hogy az amerikai titkosszolgálat szervezi az ISIS nevű terrorszervezetet. Így a CIA számára nyilvánvalóan nem szükséges semmiféle "vizsgálatot" lefolytatni annak megállapítására, hogy a terrorszervezetet valóban a saját embereik szervezik. Azonban az a vonatkozás figyelemre méltó, hogy az amerikai média szerint is amerikai állampolgárok vezetik a szíriai terrorszervezetet. A CIA minden bizonnyal "két legyet üt egy csapásra"; nem csak ürügyet kreáltak a katonai beavatkozásra Szíria területén, de most a CNN bejelentéseivel megalapozzák az amerikai állampolgárok korábbinál is alaposabb megfigyelését.
Hídfő.net | Amerikai állampolgárAmerikai állampolgár, külföldön
A CNN vélhetően amiatt terjeszti, hogy amerikai állampolgárok vezetnek külföldi terrorszervezeteket, hogy erre hivatkozva elfogadtassák a nagyközönséggel a hatóságok azon törekvését, hogy "kiszűrjék" a potenciális terroristákat, immár belföldön. Pontosabban, saját terroristáikra hivatkozva akarják alaposabb megfigyelés alá vonni saját állampolgáraikat, a hatóságoknak pedig kiterjedtebb jogköröket biztosítani az általános megfigyelésre vonatkozóan. Hiszen bármelyik amerikai lehet terrorista, ki tudja, hogy legközelebb nem egy közel-keleti országban fog-e lefejezni valakit az a személy, akit a kellő jogkörök hiánya miatt nem tudnak még belföldön "lekapcsolni".


http://www.hidfo.net/2014/09/23/az-amerikai-terroristak-kulfoldon-es-belfoldon-hasznosak