Milos Zeman cseh államfő szerint a Nyugatot kell okolni azért a népvándorlás szerű helyzetért, ami jelenleg az Európai Uniót sújtja. Az euro-atlanti szövetség akciói vezettek ugyanis ahhoz, hogy migránsok milliói indultak meg Európa irányába.
Zeman vasárnap a Blesk magazinnak adott interjú során beszélt erről, ahol kifejtette, hogy az illegális bevándorlók tömegei amiatt kockáztatják a hosszú utat Európába, mert a Nyugat sorozatosan beavatkozott az észak-afrikai és közel-keleti országok belső ügyeibe, emiatt a térségben megborult a rend és mostanra a nem háború sújtotta övezetekben is büntetlen erőszak tombol.
“A jelenlegi migráns hullám az amerikaiak őrültségében gyökerezik. Kezdetben megszállták Irakot arra hivatkozva, hogy ott tömegpusztító fegyverek vannak. Persze semmit sem találtak.”
Zeman szerint ugyanakkor nem az Egyesült Államok a kizárólagos felelős mindezért, számos európai ország is okozott háborúkat a térségben. 2003-ban az amerikai vezetésű koalíció részeként az Egyesült Királyság, Ausztrália és Lengyelország is részt vett Irak megszállásában, ami rádöbbentette a nyugati országokat, hogy “szabad a préda”, gyakorlatilag hallgatólagos beleegyezéssel nekifoghatnak egy új gyarmatosításnak. Líbiába már a “rend helyreállítására” hivatkozva vonultak be. Szíriában szintén ilyen ürügyre hivatkozva támogatnak és működtetnek fegyveres kormányellenes csoportokat.
“Nem egyedül az Egyesült Államokat kell hibáztatni, mert az Európai Unió egyes tagállamai is részt vettek Líbia elleni hadmozdulatokban.”
2011-ben a Líbia elleni invázió azt követően kezdődött meg, hogy az ország vezetője, Moammer Kadhafi többé nem volt hajlandó dollár fizetséget elfogadni a kitermelt olajért, ehelyett fizikai aranyban szabta meg az olaj árát. Mintegy azonnali reakcióként, az országban kormányellenes megmozdulások szerveződtek, terrorista csoportok kezdtek működni, majd légtérzárat léptettek érvénybe és a nyugati országok illegális szárazföldi beavatkozást kezdtek Líbia ellen.
A beavatkozás a NATO “győzelmével” végződött; az olajkitermelés nyugati ellenőrzés alá került. Ugyanakkor, az ország azon területein, ahol nincs olajmező, évek óta kaotikus állapotok uralkodnak. A demokráciaexport nem terjedt tovább a nyugati gazdasági érdekeltségeknél; az ország több részre szakadt és fegyveres milíciák, terrorista csoportok ellenőrzik Líbia különböző régióit.
A lakosság milliós nagyságrendben menekült el ebből az új demokráciából.
Líbia esete azonban csak egy a sok közül. Az amerikai külpolitika által “példaként mutatott” intervencionalista politika miatt több millió illegális bevándorló van úton az Európai Unió felé, ahol a társadalomellenes bomlasztó erők mostanra oly mértékben megerősödtek, hogy nyomásgyakorlásuk hatására a kormányok felsőbb rendű állampolgárként kezelik az idegen néptömegeket. Egy afrikai országból érkező illegális bevándorló ingyen jut hozzá olyan szolgáltatásokhoz, amiért egy európai egész életében keményen kell dolgozzon. Európa vezetői eközben túlságosan is nagy jelentőséget adnak olyan társadalmi csoportok szavának, melyek az európai rend aláásásában érdekeltek, s kisebbségi komplexusukból adódóan automatikusan az országainkba érkező idegenekkel vállalnak szolidaritást.
A cseh államfő nyilatkozata egyben arra is rávilágít, hogy a bevándorlási hullám csak az intervencionalista politika leállításával mérsékelhető. Ameddig az európai kormányok nem mondanak egységesen nemet egy következő “demokráciaexportra”, Európa határait ostromolni fogják a menekültek.



http://hidfo.ru/2015/08/cseh-allamfo-a-nyugat-felelos-a-haboruk-es-nepvandorlas-kirobbantasaert/