„Ukrajna bukásával a szabad világ is elesik. Senki sem fog ezután abban bízni, hogy a szabadságért harcolókat támogatják az orosz kleptokrata rezsim ellen” – köhögte az USA-ban tarhálókörúton lévő Jacenyjuk-Nyalókakirály miniszterelnöke, akinek adminisztrációja bátran nevezhető a világ elsőszámú kleptokrata rezsimjének. (A kijevi bűnbandától kissé lemaradva a Döbrögisztánt uraló maffiarezsim lehet a stabil második helyen.)
Ukraine's Prime Minister Arseniy Yatsenyuk (2nd-L) and House Majority Leader Representative Kevin McCarthy(2nd-R) ,R-CA, take their seats with others for a meeting on Capitol Hill June 10, 2015 in Washington, DC. Yatsenyuk  met with Republican law makers while visiting Washington. AFP PHOTO/BRENDAN SMIALOWSKI
Az a festmény-ott a falon-igen érdekes piktúra! Jövőkép?
A hiéna a drámai sírámmal azt akarja elérni a legfőbb latorállamban, hogy a közel-keleti válságról ismét Maradék-Ukrajnára irányítsa az amerikaiak figyelmét. Elzokogta bánatát az Amerikai Zsidó Tanács konferenciáján is. Ott lelki vigaszban részesült, és komoly erkölcsi támogatásra lelt. Pénzre nem. Találkozott az IMF vezetőivel, majd szenátoroknak hüppögött, hogy Maradék-Ukrajnának, a „Nyugat bástyájának, védelmezőjének” nagyobb pénzügyi és katonai támogatásra van szüksége. A nyomaték kedvéért a CNN-nek is nyilatkozott, a Washington Postban nem kis tarifáért pedig hasonló hangvételű írást jelentetett meg.
Obamaki nem fogadta Jacenyjukot. Mert hogy is jön ez a kijevi majom ahhoz, hogy Nyalókakirály birodalmát nevezi a „Nyugat bástyájának és védelmezőjének”? Ez a cím az USA-t illeti! Amely annyira tart Oroszországtól, hogy a kijevi trónnak egyelőre se pénzt, se paripát, se fegyvert nem mer adni.
Ezenközben gyülekeznek a viharfelhők Nyalókakirály és zsiványbandájának Maradék-Ukrajnája felett is – és nem csak a Donbasszban dúló gyilkolászásaik miatt. A kijevi udvar hitelezői attól tartanak, hogy a velük alkudozó helytartóság részleges fizetésképtelenséget jelent be.
Maradék-Ukrajna fosztogatói ugyanis szeretnék elérni, hogy a Nemzetközi Valutalap kedvezményes hitelt nyújtson nekik. Igen ám, de ehhez azonban előbb meg kellene állapodniuk a magánspekulánsokkal – köztük több nagy nemzetközi pénzügyi alappal.
Natalja Jaresko, az amerikából importált fináncgyminiszter azt szeretné elérni, hogy ezek a spekulánsok engedjék el Maradék-Ukrajna utóbbi időkben fölmarkolt adósságának 40 százalékát, amiről azok természetesen hallani sem akarnak.
jaresko
Minden könyörgésre-síránkozásra az a válaszuk, hogy az IMF-feltételek teljesítéséhez nincs szükség a “hajvágásként” emlegetett adósságkönnyítésre.
A héten az USA-ban Javenyjukkal koldulótúrán részt vevő Jaresko Washingtonban az IMF központban azzal vadította az eddig busás haszonban reménykedő “pénzügyi segítségnyújtókat”, hogy a kijevi trón teljesen leállítja az adósság visszafizetését, ha nyárig nem sikerül megállapodni.
Natalja biztos abban, hogy a Valutaalap júliusban folyósítja majd a korábban jóváhagyott kedvezményes hitel 1,7 milliárd dolláros részletét.
Ezzel együtt is a kijevi-amúgy teljesen üresen kongó-kincstárnak van egy aprócska gondja: a jövő héten egy 70 millió dolláros részletet kell visszafizetnie Moszkvának – amelyet azzal vádol, hogy háborút folytat ellene. A decemberben lejáró orosz hitel teljes összege 3 milliárd dollár. Ezt a mutatványt szeptemberben kellene megismételnie Kijevnek, de akkor már félmilliárd dolláros részletet kell majd törlesztenie. Ám sok szakértő kétli, hogy ezt meg is teszi. Ezt azzal magyarázzák, hogy a birodalom alattvalóinak nélkülözése miatt politikailag tarthatatlan lesz a hitelrészlet törlesztése.
Ezt a hitelt még Viktor Janukovics, a tavalyi majdanista fölfordulás során megpuccsolt, törvényes ukrán elnök járta ki Moszkvánál. Elsikkasztása pedig már a puccsista banditahatalomra jutott.
Vannak olyan elemzők is, akik szerint a nyugati hitelezőktől sikerül majd valami megállapodásfélét kisírnia Jareskonak, viszont Moszkvának nem fizetik vissza a tartozást.


https://balrad.wordpress.com/2015/06/13/kijevi-tarhalotura-az-usa-ban/